Efter Fitness Classic och min debut i Bikini fitness. Jag lyckades ju alltså kamma hem 4:e platsen i Lördags men på Söndagen stannade lyckan efter första ronden. Har hunnit ha en feedback med coachen redan och han trodde delvis att det denna gången föll på som förväntat, mina tattoos. Det var få tatueringar på scenen denna vår så jag blev kanske aningen för mycket. Den senaste veckan har jag forskat runt lite på sociala medier och fick också fram att tjejen som vann min klass i Lördags även själv fungerar som domare inom Fitness.

Hur jag än vill utesluta tanken om att Bikini fitness enbart är en gren du har möjlighet att lyckas inom är om (A)- du har rätt sorts kontakter, eller ett "namn" från tidigare, och( B-) den ännu mindre tillfredsställande faktorn har storlek DD på bikinikupan, så får det en att undra ändå.

Mycket skriverier har det varit den senaste veckan om att Bikini fitness inte längre alls är frågan om vem som gjort det största jobbet och har den bästa fysiken och tightaste konditionen, utan mer blivit en skönhetstävling overall. Detta är ju enligt mig så förbannat synd! Att inte längre kvinnorna som står på scenen skall poängsättas för just jobbet och slitet de gjort under ett helt år eller flera, utan du poängsätts för hur mycket pengar du lagt ner på löshår, fuskbränna och silikon. Vi har ju liksom miss-tävlingar för sånt trams, kan vi inte hålla fitness till just FITNESS? träning, sunda levnadsvanor och en atletisk stark men ändå kvinnlig kropp?

Men!

Trots allt detta, trots att det ryktas om det ena och det andra inom den här grenen kan jag inte annat än älska det jag håller på med! Min starka vision om att ändra på sättet att se på denna sport samt att få nissarna som sätter poäng på oss att se på jobbet vi gjort istället för vad vi har för efternamn eller hur mycket pengar vi satt ner på skalet får mig att vilja fortsätta träna hårt, tävla och kämpa för att någon gång förhoppningsvis bryta igenom och göra min röst hörd. Jag håller på med detta för att jag älskar att träna. Jag gillar att ha rutiner i min vardag sam förse min kropp med rätt sorts näring som understöder min hårda träning. Jag vill bygga en stark atletisk kropp som även är smickrande för ögat. Jag älskar att träna hårt och sätta nya rekord inne i gymmet. Känslan efter ett sådant träningspass är GRYM!

Att sätta upp mål för din träning ser du till att du håller dig motiverad och ständigt hungrig på att göra ytterligare bättre ifrån dig än förra gången. Åter en gång är det själva resan du gör som borde vara den viktigaste delen, inte bara huvudmålet. Varje dag skall du vakna upp med drivkraft, vilja fortsätta, njuta av det du gör! Bara då kan du känna tillfredsställelse då du väl nåt målet eller står där uppe på scenen........ om du verkligen njutit varje sekund på vägen dit.

Jag njöt som fisken i vattnet där uppe och det syntes säkerligen också.

Jag och min coach har börjat bygga upp en ny plan för mig och min fortsättning. Jag kommer troligtvis om allt går som planerat tävla redan i höst igen i Lahtis. Tanken är att bygga på de partier som behöver rättas till en aning och sedan rocka scenen igen i September. Visar det sig att det åter inte går som vi kanske tänkt oss kommer jag troligtvis att byta gren och övergå till Body fitness. Vi har reda tagit bilder och funderat kring positionerna och även dom poserna sätter jag bra.

Så planer gott folk finns det gått om! Så länge jag njuter av detta tänker jag fortsätta och fan den som ger sig! Bara för att synen på sporten må vara från röven så hindrar det mig inte att göra det jag är förbannat bra på! Så länge glädjen till sporten finns kommer jag fortsättningsvis vicka på rumpan i mina heels och ståtligt visa upp min vackra A-kupa i sann äkta atletisk stil. Domarna må aldrig ge med sig, men jag vill ändå förmedla äkta vara och hårt jobb och vara en så bra förebild som möjligt för alla kvinnor och framförallt unga tjejjer som lätt vill förvirra sig i denna sorgligt nog alltför ytliga fitnessvärld.

Jag vill kunna visa och få er att känna att ingenting är omöjligt och att var och en av er har rätt till att få uppfylla era vildaste drömmar. Ingen kan få bestämma vad du får eller inte får göra. Du får göra vad fan du vill! och så länge du finner glädje i vad du håller på med ska du fan inte sluta och ge upp heller!

don*t let anyone take away your wings..........or heels! 👠



Foto : Tomi Rehell, Kulturhuset Helsingfors

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ett snabbt "Hej" till er här från hotellet. Första dagen av denna helg är över och den andra har precis börjat. Igår gjorde jag min debut inom Bikini Fitness och kammade hem 4: platsen. Idag väntas tävlingar i vanliga serien och vi hoppas ju såklart på en SM-plats . Men hur det än må gå är jag otroligt nöjd och glad! Tack till er alla som hejjar!!Det ger mig en otroligt kick ! Vill ni se mer av vad som händer under dagen ska ni gå in och följa på insta & snapchat !
: fitspiration_by_sanna
Sc: susanna_ingves
Mera bilder från tävlingarna igår och min 4:plats kan ni se på:
https://bodymag.pictures.fi/kuvat/2017+Fitness+Classic/Bikini+fitness/Beginners+alle+168+cm/

Puss &kram och håll tummarna ännu för idag! ❤

Likes

Comments

Själva tävlingsveckan har börjat. Den kommer bland annat att bestå av lite promenader, strechning, 2 st gymträningar (väldigt lätta dock) samt en hel del posering. Poseringen kommer även äga rum mellan serierna i själva träningen på gymmet, så om jag står och spänner och speglar som en idiot så har det faktiskt en betydelse 😁 det är nämligen så att nu under tankningsdagarna före tävling ser man till att kolhydraterna går ut så bra som möjligt i musklerna (särskillt showmusklerna) om man posar ordentligt mellan serierna när man kör sin träning. Så, ibland är det okej att spegla sig lite väl överdrivet på gymmet samt spänna upp sig allt vad man orkar......OM det har en speciell betydelse 😘.

Mötet med coachen i Lördags gick åter en gång över förväntningarna. Min fettprocent i nuläget ligger på 9% vilket är idealiskt för en bikiniatlet. Min form är på topp vilket betyder att jag får lov å äta lite mer denna vecka, tanka mycket kolhydrater för att uppnå bra tryck i musklerna inför helgen. Jag känner mig varken nervös eller stressad, mer positivt optimisktisk. Jag vet att jag har vad som krävs när stunden väl är inne och fasstän det inte bär hela vägen ut vet jag att jag gett mitt absoluta allt! Finns ingenting någonstanns jag kunnat ge mera, så med den feelisen är jag en vinnare eather way!

Av någon underlig anledning kan jag även känna en viss sorts besvikelse på att det ändå sissta slutligen va så "lätt"?! (om man får säga så?!) Trodde ju liksom att hela detta alltihopa skulle vara mer lidelse, omöjlig huger, somna stående mm mm. Kanske för att detta är min första tävling så svarar kroppen fort och bra och anpassningen varit god, samtidigt som min ämnesomsättning alltid fungerat mer än kanonbra och att jag alltid hållit mig sund och frisk och hade från början en otroligt bra grund att starta från. Kanske i fortsättningen om denna drift att tävla fortsätter kommer jag stöta på nya problem och måste finna nya sätt att få kroppen att agera som man vill att den skall göra. Alltid kommer det inte att kännas "lätt". Men precis som med alla mina 4 förlossningar jag har bakom mig är jag otroligt glad för att även min första tävlingsprocess enbart varit en positiv upplevelse! Det gör att man vill försöka igen, fortsätta framåt.

Denna gången packas dock istället för BB-väskan Fitnessväskan och innehållet byts ut en hel del 😄. Från bröstvårts-salva till Pro-tan färger, megatrosor till minibikini, och värmekuddar till hantlar. Helt otroligt hur saker och ting förändras och kan urarta sig, och åter kommer vi till den slutsatsen att vill du verkligen göra någonting så finner du ett sätt att få det och funka också. Det gäller även att följa din egen väg får att komma dit du vill, offtast är dom som verkligen uppnåt något varit just de som vågar gå mot normen, de lite udda, som vågat och vill vara annorlunda. Kretiva nog för att på egna stigar nå toppen till sisst. Vad de alla har gemensamt är drivkraften, viljan (och i många fall även en sjuhelvetes ensvishet) som ständigt brinner i bröstet och puschar en framåt!



Allt vad som hör förberedningsveckan till 😁 Läsa en ny skit inspirerande bok, baka bullar, ojja sig över grymt snygga (och dyra) hår produkter, fixa tävlingsgodis och posera. Snart får man njuta av allt det goda.

Likes

Comments

Kan ni tänka er ändå vad en snabbtripp upp till Österbotten och bästaste vännen i hela världen kan åstadkomma?! Före vi åkte blev jag sjuk. Kräktes en gång natten mellan Torsdag/Fredag och febern kom på besök. Trodde verkligen inte att jag skulle ha kommit mig iväg. Men fatta vad si sådär 100 kramar med bästis en god natts-sömn och ett frissa-besök kan smörja en trött själ?! När jag vaknade upp hemma hos min bästa vän följande dag hade jag inte ont någonstans! Plus att jag hade sovit som en stock och kände mig rejält utvilad. Inte nog med det fick jag lov att ha tankningsdag på Lördag också vilket betydde att jag fick dela en munk-fika även med min underbara vän. Allt detta tillsammans resulterade i en pigg, glad och utvilad Sanna som återvände till Ekenäs i Söndags. Måste lova mig själv att stressa lite mindre med jobb och sånt nu framöver. Det finns ändå annat (väldigt mycket annat) i livet också och alla gör vi ju så gott vi kan.

Här hemma igen har ja påbörjat min sista träningsvecka före förberedningsveckan. 3 träningar plus poseringen har jag att uträtta per dag och sätter igång genast kl.05.00 på morgonen med en rask promenad med lite pulshöjare där emellan. Faktiskt riktigt skönt med frisk luft direkt på morgonen. Det senaste halvåret har jag mer eller mindre spenderat alla mina vakna timmar...... inomhus, så detta kunde inte passa mig bättre såhär i härliga vårtider! Även kosten har ju såklart ändrat med ännu mindre kolhydrater men även med ett äpple om dagen!!!! Lycka igen en gång får man vell säga. Jag som saknat frukt och speciellt äpplets härligt söta smak så länge nu! Allt går förvånansvärt bra och jag känner mig harmonisk, lycklig och relativt pigg än sålänge och är ju självklart väldigt, väldigt, vääääldigt tacksam för det!

Nu gäller det bara att fortsätta hålla huvudet kallt, hålla humöret på topp, orka med de sista träningarna och så är strax H-hetki inne!



Så... kom ihåg att kramas extra mycket för det är verkligen medicin för hela kroppen och framförallt själen!! ❤

//Sanna

Likes

Comments

3 veckor kvar till tävlingarna och mina förberedelser har påbörjats. Idag var det dags för tävlings fransarna att börja på byggas. Första lagret av extreme volym sitter på sin plats och det andra lagret fylls på under självaste tävlingsveckan. Nästa veckoslut är det även dags för ett frissabesök upp till Östebotten. (och ja, det är verkligen värt att åka 350 km för ett frissabesök! Särksillt när frissan själv är en väldigt god vän samt att hon verkligen är Finlands skickligaste) Plus så får jag även dricka kaffe tillsammans med allra bästa väninnan också ❤ helt klart värt resan!

Cardion har ökat till 5 gånger i veckan och maten stramats åt en aning. Det känns, men klarar mig gott och väl 3 veckor till

Med tanke på att många andra redan levt på sallad mer än 25-30 veckor tackar ja och tar emot. Får ändå käka ris alla träningsdagar och tycker mig inte alls lida av någon hunger. (Eller så är jag bara så jäkla hårdbarkad!)


Sedan har jag även påbörjat lite små samarbeten här och där. En av dom är tex tillsammans med Alfa & Delight. Protein och särskillt bars är en stor del av min vardag och har ALLTID en bar i träningsbaggen/ handväskan etc. svårt är bara att finna en bar med bra innehåll. Dvs med högt proteinvärde och lågt socker. Därför blev jag glad över att få erbjudandet att påbörja samarbete med just Alfa & Delight proteibars!

Barsen innehåller mindre än 3 g socker (de flesta av dem) bra med proteiner, fibrer och nödvändiga vitaminer plus att de även är gluten och laktosfria.

Jag kommer dela med mig av dessa bars till mina kunder och även själv njuta av dem som mellanmål samt som Fredagsgott. Helt klart ett bra alternativ och får alla 👍 upp!

Kom ihåg att följa på Snacpchat och istagram denna otroliga, roliga och crazy resa samt för tips och råd angående allt vad gäller kost, träning, välmående, skönhet och hälsa!

SC: susanna_ingves

Insta: fitspiration_by_sanna

Ha en fortsätt trevlig (här även regnig) Lördag och kom ihåg att le brett! Det får alltid den som möter dig att även hen dra på läpparna! 😘

Kram//Sanna.

Likes

Comments

Igår befann jag mig hela dagen i Tammerfors igen. Väckning var det kl 04.00 och iväg för först ut privat poseringsträning med Sirpa Lauttaanaho, sedan gemensam posering med hela teamet, föreläsning om mental styrka före tävling (och annars också) samt ännu vårens tävlandens generalrepetition.

Detta kom att bli för mig en väldans lyckad dag! fick höra både ett och annat och kommande tävling blev att framstå mycket mer på allvar från och med nu! Visst har jag alltid tagit hela denna process på största möjliga allvar ( min träning är alltid allvarlig haha) men ska vi säga efter igår insåg jag kanske innebörden på ett helt nytt sätt efter att ha disskuterat lite med Sirpa och nu ser saker och ting lite annorlunda ut! 😊

Är ganska så ready kan vi vell säga.

3 + 1 vecka kvar till scenen och idag beställde jag också även hotellrummet färdigt till mig tills tävlingarna. Skönt att kunna pricka av saker från "to do" listan!



(bilden tagen från Sirpas insta "sipriinal" ifall att någon vill gå in och kika på flera bilder från poseringen från igår!)

Full med inspiration att köra hårt de sissta veckorna som är kvar kom jag hem sent igår kväll, och tidigt imorse var jag tillbaka på Gym1 igen för att pumpa rumpa! 😍

Ni har vell ej missat våran härliga vårkampanj? Fit for summer går av stapeln den 10 April och innefattar 3 träningar /vecka i 4 veckor tillsammans med Personal Trainer samt individuellt kostpogram! Vi kommer att jobba hårt och se till att ni alla blir absolut FIT FOR SUMMER!! Jag svarar gärna på frågor kring kampanjen så ryck mig i armen, slå en pling eller hojta då ni ser mig ifall ni undrar något!! 💪


Massa kul på gångs denna vår, tveka inte att hoppa med på något skoj du med! Kanske denna sommar är just DIN sommar?!!


//🌷Sanna.

Likes

Comments

Herregud...... har precis hunnut överleva samt dela med mig av den förra så kom det order från coachen att det skall tankas denna helgen också?!! Imorgon är det alltså åter munk, glass och gröt i omgångar som gäller 😝. Jag som hade liksom tänkt mig att de sissta veckorna före tävling kommer att vara real pain matmässigt, men här kör vi med glass istället haha......

Nä, men seriously, energiförråden ska fyllas inför slutspurten sedan (och inte klagar jag alls). Det som inte satt sig så lämpligt är att jag skall iväg till Järvenpää för posering imorgon med underbara Melina.

Kommer snarare se ut som en gravid val än fitness-atlet, men jag hoppas och antar att Melina kan och vet hur det är heh..... jag tror nog att jag kommer få ut mycket av hennes undervisning iallafall, min frontpose är densamma som hennes så jag hoppas på många goda råd om hur jag får till den allra bäst!

Glöm inte bort och följa på snapchat & insta för många innehållsrika (mat)stunder 😁


SC : susanna_ingves

insta: fitspiration_by_sanna



Lets feed theese abs!

Likes

Comments

Jag överlevde tankningsdagen med nöd och näppe. På förmiddagen befann jag mig i centrum och representerade gymmet på "måbra-dagen" och blev efter den stora grötportionen till frukost vääääldans hungrig där vid lunch.....tänkte att jag nog kommer vara bottenlös resten utav dagen men då eftermiddagen kom började det hör och häpna ta stopp. Dens sissta grötportionen med en halv liter glass till efterätt var nog mera pain än njutning faktiskt. Inte kan jag heller säga att jag känner någon form av "super-energi" nu heller men det kommer vell fram då det är meningen för det.

För övrigt är det fullt upp med jobb (som vanligt) har dragit mer grupptimmar än normalt denhär veckan också vilket känns i kroppen. Mamma & Baby träningen gick av stapeln idag och vi var hela 8 stycken mammor och barn som tränade idag! Hoppas alla är med nästa vecka också, roligt var det och bebisarna verkade trivas dom med 💗.

Imorgon väntas enbart några timmar jobb och så sissta styrkepasset för denna vecka. Sedan hade jag planerat in några timmar posering också. Min rygg har krampat en aning så har inte riktigt vågat mig på posingen ännu denna vecka, men imorgon får det nog bli av så man inte rostar. Snart 5 weeks out hörni!





Hoppas även ni alla mår bra och fokucerar på de saker NI tycker är viktiga i livet. Låt aldrig någon säga att du inte kan uppnå det du önskar...... INGEN på denna jord har rätten att ta ifrån dig dina drömmar, kom ihåg det!

I make no apologies for having standars.

Sincerely, A woman that knows her worth.

//🔒Sanna

Likes

Comments

Med detta jobb är inte att personen du jobbar med fått större biceps, rundare rumpa, fasstare lår eller en smalare midja. Det allra bästa........ är då personen helt plötsligt någonstanns mitt emellan smalare midja och rundare rumpa vågar ta steget att tex säga upp sig från den tråkiga arbetspossitionen, rikta in sig på att börja studera mot drömyrket istället. Eller plötsligt börjar säga ifrån lite mer, tänka på sig själv.... "tack, men nej tack....jag skall gör annat". När en person för första gången placerar sig själv i första rummet. Defenitionen "jag" får en helt ny betydelse!

Vartefter vi skulpturerar och svettas tillsammans på gymmet växer på samma gång en helt ny individ fram innifrån. Det absolut viktigaste för mig i mitt arbete är att få varendaste en individ att känna sig märkvärdig, viktig och speciell. Jag vill få fram den riktiga personligheten och låta den få lysa rätt igenom. När en person upptäckt detta finns inga gränser för vad denna kan uppnå! Tillika som kroppen förändras, förändras också offta sättet att se på saker och ting, Vad vill jag egentligen? vad vill jag göra på riktigt? är jag lycklig på riktigt? eller står jag precis vid tröskeln, och bara jag vågar ta steget och kliva över kommer jag att slås av ett komplett nytt kapitel av livet? Skrämmande, men ändå såååå tillfredställande tanke.

Man ifrågasätter sina val och vågar tänka och tro på att man kanske är värd mer än vad som fås för stunden. Våga kräva mer! Du har all rätt i världen att få vara fullständigt lycklig, nöjd och tillfreds med ditt liv och med dig själv! Detta säger jag till mina kunder varje gång vi ses. Du är värd det bästa och inte en gnutta mindre!


Låt solen innifrån få lysa hela vägen ut. Du är viktig, speciell, unik och helt fantastisk!

Just du! ❤

//Sanna.

Likes

Comments

och TANKNINGSDAAAAAAAG!!!! Herregud tänkte inte tro mina ögon gott folk, när jag läste min coach meil igår och där stog att jag, för första gången på snart ett år kommer att få TANKA?!! Jag som gått och mätt upp min mat till minsta gram, inte ätit en smula utöver min diet, varit sjuk i omgångar och bara kämpat på kommer nu på Lördag att få smälla i mig mat i massor! Vi snackar ris i mängder, gröt i hela 2 omgångar och det bästa av allt (det som fortfarande vill få mig att börja gråta glädjetårar) jag kommer att få äta en hel munk och vaniljglass! Denna lycka, är något som bara en person som gått på strikt diet i 10 månader kan förstå. På 10 månader har jag inte stoppat en sockersmula i munnen ens, det sötaste jag vet vid dethär laget som är mitt godis är parika och körsbärstomater. Jag vet inte om jag kommer att tuppa av av sockerchocken eller enbart sitta och fnittra hysteriskt eller gråta sockertårar, det återstår att se på Lördag. Det bästa med tankningsdagen är ju att alla energiförråd laddas om till fullo! Sen skall det även bli spännande att se hur kroppen ragerar och förändrar efter kolhydratschocken. Lovar er många säkerligen rofyllda snaps den dagen om ni råkar förlja där ; susanna_ingves.

Sen en annan väldigt rolig grej idag! Idag presenteras jag i tidningen BODYMAG, inför tävlingarna i April. Gå in och läs och gilla samt dela gärna på facebook. En tävlande i en så stor populär gren behöver all syn den kan få och jag uppskattar gärna om ni ville ge en liten extrapusch! klicka bara http://www.bodymag.fi/esittelyssa_susanna_ingves/ så kommer ni dit direkt!

Nu hoppas vi verkligen på att allt bara går uppåt tillsisst. Har hafft 2 riktigt bra dagar nu och kan knappt vänta på Lördag! Hoppas ni alla har energi och bra flow med!


Likes

Comments