Här ligger vi hemma 3 dagen i rad......... plus då helgen.

Lionel kräktes tidigt på Fredagsmorgonen, ca ett dygn efter det fick Lilja i sin tur feber och även hon kasstade sen upp natten till Söndagen Ända sedan igår har Aurora hafft feber och vi förberedde inför eventuellt spykalas även denna natten. Sambon fick sova i flickornas rum tillsammans med Aurora just in case, Lilja sovde i våran säng tillsammans med mig och Leevi fick flytta ner från våningsängen och sova skavfötter tillsammans med Lionel på nedre bädden, också just in case så vi inte skulle behöva torka upp eventuella matrester från både tak,väggar och golv. Dock klarade vi oss utan kräk-kalas inatt. Ingen kasstade upp, men gud vad jag sovit dåligt! Inte nog med det så var macapulvret slut imorse så fick inte mitt "sypercoffee"denna morgon och fy fan vad hjärnan är degig alltså!

Men, det jag ville blogga lite om är varför jag hållit alla barnen hemma ända sedan Fredagen även fasst de äldre skolbarnen var helt symptomfria på Fredagen och gott kunde ha gått till skolan! Jag skulle hoppas att flera föräldrar gjorde på det viset för att minska smittorisken och undvika att ekorrhjulet av magsjukan skulle bli större.

Magsjukan är för oss alla en riktig pain in the ass! Min familj har alltid lidit av den värre sorten, där man kräks flera gånger, omöjligt får hålla varken fasst föda eller vätska i sig överhuvudtaget. Vi får hög feber och är totalt utslagna. För att inte nämna att vi är en 6-personers familj......... vill det sig är vi sjuka i upp till 4 månader före det vägrar ge med sig.

Detta är dock ingenting gämfört med familjer vars barn lider av tex diabetes! I dessa fall kan en vanlig vinterkräksjuka innebära livsfara och rent av döden!

Ett barn med diabetes som inte får behålla någon föda eller vätska får ett lågt blodsocker.

När kroppen inte kan använda kolhydrater som bränsle går den över till att använda fetter istället, därav frisätts något som kallas ketonkroppar. När frisättningen av ketonkroppar blir för stor blir blodet surt. Får man inte i sig socker/insulin intravenöst snabbt leder detta till koma och eventuellt död.

Samma livsfara gäller för personer med epilepsi. Om personen inte får behålla medicinen leder detta till kramper som kan ge livshotande komplikationer!

Detta borde varje förälder hålla bakom örat! Och behålla sina barn hemma från dagis och skola minst 48 symptomfria timmar! Detta gäller hela familjen. Detta är den normala inkubatinstiden för en magsjuka att bryta ut.

Tänk även på att magsjukan ser olika ut för olika människor. Har ditt barn ändast lite lös mage, är det ÄNDÅ magsjuka! och borde hållas hemma från dagis, förskola eller skola. För tex min familj kan "lite lös mage" innebära upp till 12 timmars ständigt spyande, och kan för en familj vars barn lider av diabetes eller epilepsi vara direkt livshotande!

Denna gången verkade det som att vi fick en aningen snällare "bobba" men vi hålls fortfarandevis hemma tills varenda knopp klättrar på väggarna igen.......utan tvekan fullt friska!


Håll detta bakom örat och håll era barn hemma(allihopa) i 48 symptomfria timmar! Detta minskar smittorisken märkvärdigt!

Terkkuja//😷 Sanna

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Okej, har en känsla av detta kan komma att bli ett långt inlägg..... men, jag sätter igång och så ser vi vart vi slutar. Jag har under en veckas tid experimenterat med mitt eget optimala välmående, varenda dag under en hel vecka har jag stigit upp varje morgon mellan 05-07.00, direkt när jag klivit upp har jag sett till att få i mig en liter vatten med pressad citron i och ibland har jag även tillsatt msm-pulver. Efter detta har jag tillrett mitt alldeles egna "supercoffee" bestående av, 1 kopp vanligt strakt bryggkaffe, 2-3 matskedar kokosolja, 1-2 tks macapulver & en nypa cayannepeppar. Detta har jag slängt i en blender för att sedan avnjutas med stor njutning. Mitt experiment var menat att testas i 2 veckor minimi, men eftersom jag upplevt så pass stor effekt redan nu och i och med en hel del andra funderingar tänkte jag riva upp ämnet redan nu.

Jag har under den senaste veckan hafft en sån enorm energi som även räckt dagen ut att jag är riktigt förvånad! I Måndags körde jag även dubbla träningar! Med veckans tyngsta benpass på morognen och så ett tufft boxningspass på kvällen, energi hade jag kvar även efter detta. Jag har vaknat och känt mig utvilad och även somnat in direkt jag satt huvudet på kudden om kvällarna. Hur jag märker att min sömn under senaste veckan varit mycket bättre är att jag varje natt har drömt! Sisst jag minns att jag skulle ha drömt någonting (förutom korta mardrömmar som sedan avbryts med att jag vaknar och har svårt att somna om) är någon gång från innan min första son föddes.

Jag har alltid använt mig av såkallade "superfoods". Msm, maca, spirulina bland annat har alltid funnits i mina skåp, jag har aldrig bara satt huvudet på kroken och faktiskt tillsatt dem till min kost dagligen förut. Jag har mer intagit när jag känner att jag behöver få i mig lite extra någonting.

Jag är en vääldigt basic person! Mitt sätt att se på saker och mitt sätt att jobba är alltid att hitta en naturlig lösning till ett problem. Har du ont i ryggen, känner dig orkeslös eller lider av hormonrubbningar finner jag alltid ett sätt att återställa detta genom kost eller sättet att röra sig och sin kropp. Om kroppen på något vis är i obalans och utvisar detta till exempel med utebliven menstruation hos oss kvinnor är jag helt övertygad om att det inte är något man inte kan återställa genom ren sund kost, ta en rejäl koll på helheten, inte nödvändigtvis ta bort något utan istället sätta till det som kanske fattas. Råvaror med högt energivärde, sprängdfyllda med energi, vitamniner och antioxidanter och ännu förse kroppen med sådan form av motion den behöver för att sakta men säkert låsa upp knutarna som hindrar kroppen och knoppen för att kunna gå hand i hand. Den naturliga vägen tror jag alltid är den bästa vägen att gå för att uppnå optmalt välmående både för kropp och själ!

Dagens samhälle framför tyvärr en helt annan bild. Aldrig tidigare har vi satt så mycket pengar på kostillskott och olika preparat som vi gör idag. Vi skiter fullständigt i hur vi äter och kompletterar detta med olika pulver och piller istället. Kan du även ligga på soffan och ändå gå ner 5 kilo är produkten defenitivt såld! Ett mirakelpulver som passar alla, oavsett utgångsläge kön eller individuella mål är vad som verkar sälja idag och jag kan bli alldeles kallsvettig då jag läst om vilka summor pengar människor upskattas lägga på enbart kostillskott i månaden.

Jag är inte emot kostillskott! jag är emot överprissatta kostillskott. Jag som tränar på tävlingsnivå 4 gånger i veckan ca 2h om dagen plus cardion som även kommer läggas in mycket snart måste jag ta endel tillskott för att kroppen skall orka hålla igång, återhämta sig bättre, musklerna behöver få tillsatt protein för att kunna utveckla den mängd retning dom dagligen utsätts för, mitt immunförsvar utmanas något enormt i dessa flunssatider eftersom det försvagas under hård press samt för att försöka förhindra eventuella skador som kan uppkomma om kroppen är trött. Det mesta får jag ändå trots allt i mig genom min kost bestående av ren ordentlig mat, massvis med grönsaker (mestadels råa sådana) fullkornsprodukter av bra kvalite, mycket fett (yes ni läste rätt MYYYYCKET fett, hälsosamma sådana) och så boostar jag allt detta med just maca, spirulina, chlorella och msm mm mm.

Jag lagar all min samt familjens mat från grunden och (försöker åtminnstone alltid) med bra produkter, kryddar med massor av antioxidanter samt antiinflammatoriska örter och kryddor. Jag läser dagligen någon ny studie, forskning som har med mat och näring att göra samt hur allt vi stoppar i oss påverkar hur vi mår både psykiskt och fysiskt.

Jag vet också att vi idag har ont om tid, vi hinner knappt sätta oss ner och äta tillsammans....än mindre tillaga maten från grunden. Halvfabrikat är enkelt och så lättillgängligt samt att även de produkterna lovar oss välmående genom stämplar på framsidan " nu ännu mindre socker" och " %20 indre fett" osv. Sanningen är att om produkten nu plötsligt har mindre socker är det då tillsatt något av de andra konstgjorda sötningsmedlen istället. Jag förstår att vi idag blir desperata och testar nästan vad somhellst som lovar göra oss friskare, piggare, snyggare och med så lite ansträngning som möjligt...... för att få mer tid över till annat.

Vad jag ändå vill uppnå när en kund kommer till mig och vill ändra på sin nuvarande livsstil är att se kunden lyckas.........även om 10 år från nu. Jag är även en jäkligt långsiktig person (fårga bara min sambo hehhe) Jag vill försöka hitta ett sätt för min kund att orka upprätthålla en hälsosam livsstil....... livet ut.

Detta kommer ju omöjligt över en natt, eller tre.... eller ens 3 månader. Saker som detta taaar tiiid! det gäller att finna sätt som passar just den individens vardagsrutiner. En bra Personal Trainer tycker jag kommer med tips och lösningar som passar just den kunden i just det tillfället på resan mot en hälsosammare livsstil. Man börjar långsamt, kanske ett mål/dag i taget, kanske enbart tillsätta grönsaker till biffen, och kanske föreslå en rask promenad när nikotinsuget på morgonen är som värst.

Aldrig gå och dömma någon för hur de lever sina liv utan med små babysteps införa mera av det goda istället...... utan att ta bort något och kunden känner att de behöver ge upp någotning!

Detta tror jag är lösningen på frågan hur du uppnår dina mål!

Frågan är bara hur länge det kommer finnas folk som gör saker ordentligt the natural way och inte enbart the fast way kvar längre?!

Människor idag är så förbannat bekväma och detta gäller allt från kost, vikt, arbete och relationer. Vi går runt och är sådär lagom nöjda år ut och år in men går miste om livet helt och hållet. Att få till stånd och GÖRA något åt detta har vi alla djupt innom oss...... nämligen ren vilja!

Ändå är vi ett så lättlurat djur.... vi männsikor, eller så saknar vi bara modet att påstå att vi klarar av något, helt själva. Det är läskigt att stå helt ensam! Det är skitjobbigt att gå ut med att "nu ska jag göra en livsstilförändring, bara så ni vet" till familj, vänner och medmännsikor! Går du på diet, använder dig av tillskott,kurer eller annat kan man alltid skylla på dom. Står du helt ensam är du även ensam om allt inte skulle gå vägen........PÅ EN GÅNG!

Jag kan bli så trött på alla dessa supersnabba resultat, " jag gick ner 13 kilo ENBART på 7 veckor!" man ser bilder och plakat på före och efterbilder av individer som gått på någon förbaskad kur eller diet, på hur jeansen bara sådär blev tre storlekar för stora och folk blir som maniska bara av vikt, vikt, vikt. För att inte tala om uttrycken "jag har aldrig varit så pigg förut" och "så mycket energi" . Min personliga åsikt är att det är fullständigt självklart du känner dig pigg som en mört när du ligger på kaloriunderskott men ersätter detta med massa "mirakelpreparat" fullproppade med socker och tillsattsämnen istället. Inte undra på att du svävar någonstanns högt där uppe då, eller?!

Sedan en annan sak, detta brukar jag uppmana mina egna kunder om också! För att vara riktigt på det klara om huruvida du är nöjd med dig själv eller inte, är att helt enkelt klä av dig naken framför spegeln! Är du nöjd med vad du ser? Där och bara där kommer det fram om du är lycklig med vad du åstadkommit, eller om det fortfarande finns saker du vill ändra på!

Alla dessa före/efter-bilder du ser överallt har folk mestadels kläder på sig, och sanningen där under är oftaste en helt annan. Ganska offta mer eller mindre "laihaläski" effekten!

Detta innebär att du enbart gått ner i vikt..... offta alldeles för fort och mestadels helt utan styrketräning, tungdkraften gör sitt och tja...resten är bara en enda stor surdegshistoria!

Vill du se bra ut även utan kläder är det helt enkelt inget annat än ren mat och rätt sorts träning och TÅLAMOD som gäller!

En sak att hålla bakom örat är att, Låter något för bra för att vara sant så är det offtast just precis så också! och framför allt när det gäller att få en snygg, frisk och stark kropp är det nog all natural way, clean eating och TÅLAMOD som gäller!

Gör saker och ting ordentligt istället och spara dessutom pengar honeys, det är mitt personliga råd!Tack för mig och ursäkta nakenchocken!


//🔞 Sanna

Likes

Comments

Fick tyvärr uppleva rakt på sak vad halvfabrikat gör med våra kroppar igår. Barnen hade blivit matade större mängd halvfabrikat under Söndagen, bland annat mikrohamburgare och pizza. Något vi inte har i skåpen hemma, och mina barns små magar verkligen inte är vana med. Självklart utgör inte halvfabrikat någon större livsnöd om man använder sig av det som nödlösning någon gång när det är bråda tider. Detta handlade mer om att mina barn fick i sig alldeles för stor mängd på en gång och deras magar som inte är vana med sådan kost fick en rejäl chock,..... med krfatiga kramper och diarè alla 3 som resultat.

Men, ingen större fara på taket, shit (food) happens och i och med detta kunde inte tillfället vara bättre än att till nästa maträtt laga en Antiinflammatorisk soppa som garanterat återställer knoddarnas små magar och på köpet boostar immunförsvaret såhär i flunssatider! Här får ni receptet så hoppas jag ni prövar ni med!

Du behöver:

röda linsser

morötter

broccoli

blomkål

lök (även vitlök kan tilläggas)

god grönsaksbuljong (jag använde Gustaf Bongs grönsaksbuljong utan tillsatta smakförstärkelser, härdat fett och färgämnen 👌)

riven färsk ingefära

saften av 1 citron

persilja

Gör såhär:

Koka linsser enligt anvisningarna på paketet. Skär grönsaker & lök i passliga bitar, koka upp i lite vatten och tillsätt buljongen. När linsserna är färdiga tillsätter du dem i grönsakskastrullen. Mixa allt med mixerstav och tillsätt färsk riven ingefära och pressad citron. Rör om och servera med persilja!

Enklare snabbmat får man leta efter, och vill du ha mera matighet eller om kidzen är vrålhungriga kokar du bara ägg och serverar med som tilltugg!


Denna plus många fler härliga hälsosamma och framför all ​rena rätter kommer även att finnas i mitt kommande pogram jag tänkte köra igång med direkt efter jul! Vill samla ihop ett härligt gäng som vill komma igång en gång för alla efter julledigheten. Pogrammet skulle innehålla kostpogram, träningspogram både för gym och med egen kroppsvikt du kan köra själv samt gemensamma träningar med gruppen 1 gång i veckan! Vet ni redan nu att ni skulle vara sugna att komma med går det bra att anmäla sitt intresse redan nu! Skicka bara mejl till; susanna.fitspiration@hotmail.com


Nu förbereda mig för HIIT CHALLENGE som startar ikväll!

hoppas vi ses! //💪Sanna

Likes

Comments

Och ny period startar igen. Härligt med mera mat och i got my hopes up att det kommer ske stor förändring i utvecklingen tack vare det! Nu när lilltjejen börjat på dagis (snyft snörvel varför måste tiden gå så fort) hade jag möjlighet att sköta undan mitt hårda benpass direkt på morgonen. Att träna på morgonen är nytt för mig, och tyckte det var aningen svårt att liksom "tända till" men jag antar att man vänjer sig med det med. Även ny teknik har intagits från och med denna vecka! Har nu börjat införa restpause i pogrammet, kände verkligen att kroppen fick sig en rejäl omställning igen, nervfunktionen fick mycket att vänja sig vid och det var svårt att gå där ett tag! 😄💪


Annat som är nytt för denna vecka är att jag från och med imorgon kommer att börja dra HIIT CHALLENGE på Rasbudo! Alla Tisdagar mellan kl 20-21.00 är du hjärtligt välkommen med och utmana dig själv. Vi jobbar med intervaller blandat med styrka, också på säck. Så ryck vännen, älsklingen, mamma,,pappa och morfar i ärmen och så ses vi alla på Rasbudo imorgon kl 20.00 va?!!

By challenging yourself you make it possible for you to grow!


Sen får ni gå och kolla nya YouTube videon också! back & shoulders, tips på vad ni själva kan lägga in i eran rutin för att garanterat få en bredare, starkare rygg samt snygga axlar! Kolla HÄÄÄR!

Ha det gött sålänge! // 🐔 Sanna

Likes

Comments

Måste ju bara få säga att denna Tisdag turned out to be pretty great! Fick feedback från coachen idag, han var så otroligt nöjd med formen och orden "raju kunto" framkom ordagrant i hans mejl! Känner mig sjukt nöjd över vad jag åstadkomit såhär långt! Ibland tvivlar även jag på mig själv, tränar jag tillräckligt hårt?, går det fram dit det ska? och är jag där jag borde vara........ Då mina kära läsare är det en välsignelse att få höra av ett proffs att du ligger precis på linjen om inte snäppet högre på form-skalan.

Detta firas även med förändringar i kostpogrammet.........MERA MAAAAT TILL MIG!

jag får nu lägga till en skiva real-bröd (bröööööööd) per dag, plus att mina kolhydrater för övrigt ökade med sådär 20-30g!! Jag äter nu snäppet mera än vad sambon gör i detta skede i hans pogram hi hi.

Detta gav mig ytterligare inspiration och kommer sätta ännu mer fart på utvecklingen, nu kan jag knappt vänta på att återvända till gymmet efter återhämtingsveckan för att bygga some serious massa!


Hell yeah....... nu ska här lagas MAAAAAT!

Batat&nötkött//🐮 Sanna


Likes

Comments

Som en liten fortsättning på förra inlägget tänkte jag här dela med mig av en helt fantastisk grej man kan använda istället för det hemska margarinet på smörgåsen....... Nämligen avocadosmör! Eller som vi kallar det här hemma; Hulkensmör. Inte bara är den grön och fin till färgen. utan man blir även stark och får nästintill hulkenkrafter om man äter smöret dagligen! 😉

Du behöver:

4 mogna avocados

ca 3 msk olivolja

lite salt


halva, kärna ur och mosa avocadona med en gaffel. Tillsätt olivolja + lite salt och rör om. Bre på en skiva jälkiuunileipä eller en siva realbröd. Njut med gott samvete! ( testa även att sätta på rostat....grymt gott!)

Även ungarna kan vara med eller göra hulkensmöret helt själva. No excuses för att inte laga alltså!


​                                                                   You`re welcome!! //🐸 Sanna

Likes

Comments

Någon som kollade pogrammet igår? om inte mitt intresse för kost och i vilken form vi människor får i oss näringsrik mat tidigare var stort slog det verkligen i taket efter denna dokumentär igår! Den handlar alltså om att en person (inte vilken person som hellst här nu utan Tomi Kokko, Personal trainer samt livsstilsförändrings expert) äter helt enligt rekommendationerna i 30 dagar. Detta är alltså vad som rekommenederas för finländarna att äta, tallriksmodellen, vad den skall bestå av och i hurudana mängder. Denna form av ätande presenteras redan för våra barn i dagisåldern.

Det konstiga var ju alltså att efter att Tomi kokko ätit enligt rekommendationerna i 30 dagar började att må mycket dåligt. Han var trött mest hela tiden samt presterade sämre då han tränade. Hur mycket eller mångsidigt han än tycktes äta (åter helt enligt rekommendationerna) så kände han sig alltmer trött, slut och fattig på energi. Han hade aldrig tidigare behövat slänga sig på soffan för att tupplura i mitten av dagen, men nu efter att ha ätit enligt "tallriksmodellen" med råvaror bestående bland annat av, fettfri mjölk, margarin på bröd, mysli med fettfri jogurt mm i nästan en månad kände han att han inte orkar en hel dag utan att lägga sig och sova en stund mitt på dagen. TROTS ATT HAN SOVIT EN 8-TIMMARS NATTSÖMN!

Prover togs även av Tomi Kokko före och efter detta experiment och resultaten var ju tja, ganska förundrande! Frågan är varför rekommendationerna ser ut som dom gör trots att det inte verkar göra oss finländare någe vidare gott.....snarare tvärtom. Tycker själv att det är rena vansinnet att uppmana folk att välja fettfria produkter trots att just den fettfria mjölken, margarin osv är mer processerade än något! Allt det naturliga goda fettet produceras bort och istället har du konstgjorda transfetter som är klart farliga för oss i det långa hela.

Det är inte fettet som är boven bakom övervikt, hjärt & kärlsjukdomar, det höga kolesterolet som utgör bukfetman och fettlever hos befolkningen. Det är det vita sockret, processerat vitt mjöl, transfetter och lightprodukter vi borde sikta in oss på att bojkotta! Vi borde få i oss mera naturligt goda fetter, gröna blad och grönsaker och se till att maten vi äter faktiskt är innehållsrik! Råvaror fulla med näring som ger dig energi, kraft, bränsle och byggnadmaterial, vilket betyder något helt annat än två skivor bröd med margarin samt ett glas fettfri mjölk!

Ni kan läsa mer om Tomi Kokko och 30 päivän ihmiskoe HÄÄR!

Dokumenatären sänds i repris Lördagen den 8.10 kol 16.00 på sub om jag inte minns helt fel!

Även min kostrådgivare från PT Academy center deltog i dokumentären.

Råkade även själv komma över en sida som ger ut exempel på hur du skall enligt rekommendationerna äta för att hålla en sund livsstil...... visste inte om jag skulle skratta eller gråta då jag gick igenom alternativen! Och jag vågar inte ens tänka på hur jag skulle må om jag skulle äta på det sättet.

Ni kan själva läsa kostpogrammet HÄR! , bara ni lovar mig att INTE äta på det viset!!

Karelsk pirog direkt efter träning?! jag menar HALLÅÅÅÅÅÅÅ?! 😓


Likes

Comments

Det följande kommer säkert låta helt knäppt, men vilken härlig mysmorgon vi hafft här! Sambon försov sig imorse vilket ledde till att vi alla hann sitta ner och äta frukost tillsammans. Även yngsta lilltösen hann vakna och säga god morgon till pappa före han skyndade iväg till jobbet. Sambon hamnade även ta bilen imorse, i och med att han blev försenad vilket ledde till att jag inte kunde köra Lionel till dagis heller. Och med dagen planerad endast till jobb via datorn, behövde jag inte skynda iväg någonstanns eller boka om några möten, utan vi ( jag babyn och yngste sonen) kunde ha en riktig chill morgon tillsammans, utan måsten eller stress.

Jag har börjat jobba ihop en ny kostplan inför vintern och önskan vore att allt blir klart till november. En diet som riktar sig mot bättre energi och boosta immunförsvaret inför det mörka halvåret vi har framför oss, rikligt med vitaminer, mineraler och nödvändiga fibrer för att vi ska orka bättre då klimatet här i Finland utmanar oss något kolossalt........ både fysiskt och psykiskt. Enligt mig kan vi beroende på vad vi stoppar i oss både hindra nedstämdhet och motverka depression och även öka immunförsvaret och hindera oss från att ryka på förkylning efter förkylning. Vad tror ni om detta? låter det som en bra plan? Jag känner mig åtminnstone hemskt inspirerad och ämnet kost har blivit mer och mer ett huvudämne för mig. Kommer innom en snar framtid även utöka mitt kunskapsförråd med en ny skolning innom området också! Är hungrig på mer helt enkelt!😄

Senare idag står gymmet på agendan, rygg och axlar, min favorit muskelgrupp att träna just nu! I samband med det kommer troligtvis nästa YouTube-video att filmas också. Så har ni inte börjat prenumerera på kanalen ännu är det dags för det nu! Och ni som ännu inte sett presentatinsvideon går in och gör det HÄÄÄR!


                                      Ni ska alla ha en skön dag och kom ihåg å röra på er & ät ordentligt!

                                                                            //🏃 Sanna.

Likes

Comments

Hejsan alla fina männsikor där ute! Hoppas ni hafft en helt super start på denna Måndag och en alldeles ny vecka! Jag vill att ni alla skall känna er motiverade inför kommande vecka, tänk er nu, fresch start, åter en chans att ta tag i något som inte blev av förra veckan, sätt upp nya mål, utamana er själva och våga testa nya saker! Och framför allt, det viktigaste av allt ; Se er inte om, det är inte ditåt ni är påväg!

Själv är jag extra pirrig idag efter att jag släppte min första YouTube video sent igårkväll. It turned out pretty good om ni frågar mig och jag hoppas på flera videos i framtiden....... de var ju så förbaskat KUL!

Så, in och kolla med er, hoppas ni känner att ni blir inspirerade och dela gärna videon och spread the message!!!

Ha en fortsatt superskön Måndag och har ni frågor angående träning, kost eller vadsomhellst mitt emellan eller kanske bara vill säga hej 👋 mejla då bara : susanna.fitspiration@hotmail.com

VIDEON HITTAR NI HÄÄÄÄÄÄÄR!                                                                   LOT`S OF LOVE// 💘 sanna.

Likes

Comments

Kommer ni ihåg där tidigt i våras när jag nämnde att våran lilla Aurora fick chansen att medverka i en fotografering för en tidning?! Nu har den äntligen anlänt! pga våran flytt var det lite strul med posten, men nu kom nummret lite försenat, men det gör ju ingenting!


Känner ni igen tjejen?! Tidningen heter Lapsen maailma och lanseras av Lastesuojelun keskusliitto. Kul va?! Tänk att våran lilla dotter fick agera modell för första sidan...... stolt mor här! ❤

Hittills har vi alltså en modell, en taekwon-do fantast, ett fotbollsproffs och en sångerska i familjen. Blir nog bra dethär ännu ska ni se!

Jag tycker det är viktigt som förälder att stötta barnen i sina drömmar och överösa dem med positiv energi och så gott man kan puscha på i den riktning som barnet visar sig vilja gå! Jag skulle tex aldrig kunna "tvinga" mitt barn att utföra någon form av hobby eller liknande om denne inte alls verkar vara intresserad. Vissa individer kan ju dock vara hemskt mångsidiga och då kan det vara bra att testa på olika saker, i detta huset har det dock alltid kommit ganska bra fram vad var och en vill göra.

Läste även en artikel här om dagen att, barn som går i dagis/förskola behöver inte utföra hobbyn mer än en gång i veckan. Istället skulle det vara viktigt att hela familjen umgicks tillsammans hemma och att barnet enbart få vara i det lugna. Dagisvärlden ger så pass mycket olika intryck på barnet att mycket annat runtomkring behövs inte ennu i den åldern. Kanske värt att tänka på som förälder?! Hemma hos oss gillar vi att vara mycket tillsammans familjen emellan, vi pratar och skojjar mycket och barnen får ha en hobby var om de får intresse för något. Äldste sonen märker man börjar mer och mer vilja vara med kompisar och spenderar mera tid hos dem eller utomhus. Sakta men säkert växer dom upp och formar sina egna karaktärer, så passa på att mysa med dem hemma medans de är små!


​                                                                            // ❤ Sanna.

Likes

Comments