​Här har vi redan hunnit med morgonträning och inhandlat matvinet. Nu inväntar jag bara våra gäster så kan denna midsommar börja. Jag hoppas alla får en solig och trevlig midsommar i gott sällskap!

och såhär kan även jag se ut när jag för en gångs skull bär annat än träningstights. Klänning är annars en big hit sommartid men med detta typiska nordiska väder får det bli jeans och en blus.

Ska försöka uppdatera lite under helgen men tills dess hoppas jag ingen går och får urinvägsinfektion eller lunginflammation.

puss&kram//⛄Sanna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Många förlorade en älskad vän igår efter tragedin som inträffade här i Ekenäs. Även mitt hjärta känns tungt och alla mina tankar går till de anhöriga.......familj och vänner.

Vänskap är överlag en sådan sak jag tar väldigt allvarligt på. Mig kommer man inte nära allt för lätt, öppnar jag upp är det verkligen inför någon jag älskar djupt och som jag litar på i ur och skur. Jag kan ej föreställa mig hur fruktansvärt det skulle vara om min allra bästa vän helt plötsligt inte mera skulle finnas. Om det bara helt plötsligt en morgon inte skulle gå att ringa........ ingen skulle svara, utan signalerna skulle bara eka tomt i luren.

Vänskap skall alltid finnas där, till hands om det skulle vara något. Oavsett åsikts skillnader och olikheter ska äkta vänskap övervinna även de allra största hindren.

Nu såhär i efterhand känns alla dumma smågräl man någonsin haft helt onödiga. Vad hade någonsin vi att tjaffsa om?! Livet är så jäkla skört...... som vingarna på en citronfjäril.

Många av oss tar bara livet för jäkla självklart!

Älskar du någon SÄG DET!

saknar du någon RING!

ångrar du något SÄG FÖRLÅT!

våga visa även dina svaga sidor för ingen av oss är perfekt, vi är enbart människor........kött och blod......DÖDLIGA.

Om detta vore din sista dag på jorden. vad skulle du göra?

Behandla människor runt omkring dig med respekt och vänlighet för hur vill du egentligen bli ihågkommen?

Hjälp alltid andra om du bara kan, ägna tid med dina barn, lyssna..verkligen lyssna på dem, var trofast dina vänner, älska med din livspartner varje dag och svara i telefon när din mormor ringer och vill diskutera vädret för hundrafemte gången!

Ta för guds skull ingenting för givet så gör vi alla det bästa vi kan för en bättre morgondag!Ta hand om varandra! ❤

Likes

Comments

Varför sova ut en morgon som denna då man istället kan fördriva tiden med att förfriska bloggen lite?! Min photoshoot ägde ju rum förra helgen och gick över förväntan, vädret visade sig från sin bättre sida och jag blev väldigt väldigt nöjd med slutresultatet! Nu får man suga på denna karamell en stund innan det blir dags för nya bilder mot slutet av sommaren. Fotografierna togs av Joakimsfotostudio och om ni trycker på länken kommer ni in på hans hemsida och kan se flera av hans projekt.

Det var Lördagen det, på Söndagen bar det sedan av mot Tammerfors och möte med min coach Harri Forsberg. Det blev ett ganska långt samtal där vi gick igenom vårens tävlingar samt mål för framtiden, även formen kollades upp och min coach var väldigt nöjd med den 😊 tydligen har det inte gjort någon skada alls med alla extra burkar Ben&Jerrys (yepp jag var ärlig och berättade att det fuskats en hel del) det har snarare gett mig mera energi över till träningen plus att min ämnesomsättning är så pass effektiv att det inte gett resultat på vågen. Tack igen kroppen! Vi hann även med en tripp till Ikea för att inhandla lite smått och gott inför midsommar. Vi kommer att få besök igen från Österbotten, kära vänner från både min och min sambos sida kommer ner med diverse barnaskaror och tillsammans firar vi en lugn härlig midsommar här hos oss. Kommer njuta av god mat och dryck före min diet sätter igång genast från och med Måndag.

Hoppas ni får en härlig Onsdag! Själv kommer jag njuta av en kort arbetsdag med Mamma&Baby jumppa i parken med hoppeligen strålande solsken för att sedan inta eftermiddag/kvällen tillsammans med familjen.Ha det Gott //🍰Sanna

Likes

Comments

Härligt med dagar som bara utvisar sig till att blir riktigt riktigt bra! Idag var det ju dagen som jag skulle åka iväg för att pröva min nya tävlingsbikini, väl på jobbet fick jag ett sms där det stog att jag har ett paket som väntar på posten, konstigt tänkte jag för jag har ju inte beställt något?! När jag väl hämtade ut paketet var det till min stora förtjusning en box fullproppad med härliga bars från Alfa & Delight, helt perfekt med tanke på att det blev långt mellanrum mellan mina måltider nu på eftermiddagen i och med trippen till Vanda direkt efter jobbet så dessa härligheter räddade min eftermiddag lätt sagt. Känns så jädrans bra när man kan njuta av något gott utan att behöva ha dåligt samvete😉 dessa bars är helt klart bäst!👍Själva bikinin satt ju som handen i handsken och är så bedårande vacker att jag nästan tror det hitills är det vackraste materiella ting jag ägt, diamanter är tydligen en flickas bästa vän?!

Övervan min nervositet än en gång över att köra i Huvudstadsregionen i rusningstid även om en jäkla duva tänkte ställa till det för mig rejält en sväng på motorvägen hehe...... slutet gott allting gott och nu har man bra med motivation till att inleda dieten om 2 veckor!

Allt gör man för sin passion och drömmar😍


Likes

Comments

​Äntligen såg det ut som att sommaren äntligen kom. Spenderade hela gårdagen på stranden, njöt med familjen och försökte jobba upp brännan lite. Tanken är att få en så bra grund som möjligt så att sedan slutresultatet på tävlingarna i höst blir dubbelt så mörk som i våras färgmässigt. Tatueringarna får gärna döljas ännu mer och musklerna urskiljer sig bättre med en mörkare hud.

Samtidigt som jag snart inleder min tävlingsdiet igen växer sig längtan efter en muskulösare kropp allt mer. Jag är samtidigt lite trött på att ha en torr späd kropp och istället skulle jag vilja bygga samt få en större fettprocent för att se hur det skulle klä mig. För stunden ligger min fettprocent på 11,8 och vikten har inte rört sig från 55 fasstän jag unnat mig massor av extra gott de senaste veckorna. Skulle vara intressant att se hur mycket mat jag verkligen skulle behöva äta för att öka på muskelmassan samt fettprocenten.

Vem vet?, kanske bikinifitness blir ett minne blott för att övergå till den mer tyngre grenen bodufitness eller helt enkelt gå min egen väg för att bygga min drömkropp efter denna etapp?

Nästa veckoslut är det ju även dags för min photoshoot och har även byggt upp tanken endel på hur det skulle vara att agera som fitnessmodel ur ett mer proffesionellt perspektiv?! Kanske man borde skicka in lite bilder runt om efteråt så får man se vart det leder.

Likes

Comments

Rygg, rygg rygg...... detta eviga problem med att hitta dessa skulderblad, utforma den perfekta bredden i poseringarna, känna pumpen, veta exakt VAR du har dessa problemplattor kallade skulderblad. Tror inget någonsin (förutom kanske hamstrings) är lika svårt att träna rätt som just skulderbladen. Allt som offtast efter rygg-dag har man ont i biceps för att man dragit fel, skulderbladen har inte aktiverats och biceps tagit över hela rörelsen, besvikelsen är stor och ryggen växer aldrig. Idag gott folk fick jag upp en sån pump i ryggen och närmare bestämt kulderbladen att jag aldrig varit med om maken! En sån pump uppstod att mitt ena lilla ärr under armhålan efter födelsemärket spräckte en aning 😲.

Hur ställde jag till med jag detta då?

Till en början har jag märkt att uppvärmningen är speciellt viktig när jag skall träna rygg. Börjar ca 5 min i roddmaskinen och ser till att skulderbladen får en ordetlig strech och att själva rodd-draget kommer just därifrån. Efter det övergår jag till gummiband, gör många reps framåtlutad rodd med gummiband och fokucerar på att pressa ihop skulderbladen ordetnligt och jobbar upp en liten pump. Sedan är det småningom dags för att börja jobba på riktigt.

När jag utför mina rörelser då jag tränar rygg har jag istället för att gripa om med hela handen kring stången, handtaget eller repet istället börja enbart hålla med alla fyra (sammanlagt alltså 8) fingrar. detta hindrar på så sätt bicep att hoppa in och du tvingar skulderbladen att agera! kom ihåg en ordentlig stretchning så att skulderbladen åker långt från varandra i början av utförandet och sedan koncentrerar du dig på att föra dem närmare varandra i rörelsens nästa etapp för att sedan i slutskedet pressa ihop dem så mycket det bara går. Greppet med fyra fingrar istället för hela handen och även versa grips hjälper en hel del. Mellan serierna vilar jag aldrig helt och hållet utan försöker att hela tiden bibehålla pumpen i ryggen med hjälp av gummibandet eller att bara pressa med skulderbladen i luften. Idag posade jag även mellan varje sets och ÄNTLIGEN fick jag den perfekta känslan och kunde breda ut ryggen ordenltigt!😍

Min otroligt härliga pump kan även ha att göra med min nya preworkout jag börjat använda mig av!

Har äran att få berätta att i fortsättningen understöds mina extremt hårda träningar av http://voimaravinteet.fi/ .

Hos http://voimaravinteet.fi/ hittar allt du behöver för att boosta din träning samt se till att din återhämtning blir optimal. Min absoluta favorit just nu är laddningsdrinken BAD ASS som intas ca 20 min före din träning. Den gör dig pigg och mot taglig och du får lättare upp pumpen i musklerna samt motarbetar att det uppstår mjölksyra. Preworkout är en av de viktigaste sakerna för att få igång mig inför ett hårt träningspass och inleder aldrig en träning utan preworkout!


Inte ett träningspass utan BAD ASS! Du kan gå in och beställa din egen HÄÄÄR!! Den är även på special just nu så passa på!

Lycka till med att träna upp en bred och stark rygg! Tålamod tålamod och repetera repetera!💪

Ha en härlig Tisdag!//💗Sanna

SC: susanna_ingves

Insta: fitspiration_by_sanna

Likes

Comments

Har precis samtalat med coachen och han var nöjd och glad över mitt val att numer träna 5 ggr i veckan, dvs lägga till ett ryggpass/vecka. Vi fortsätter så åtminnstone framöver. Vikten ligger nu på jämna 55 kg och där skall den även hållas, nu ska jag se till att inte gå upp något mer så det inte blir så hemskt mycket att arbeta bort sedan då det åter blir dags att preppa inför kommande tävlingar i oktober. Min förra tävlingsvikt låg på 51 så ska bli spännande att se om den kommer ligga under det denhär gången eller inte. Lite stör det mig att behöva kolla min vikt. Är liksom den typen som dammar av vågen vartannat år ungefär, så aningen stressigt kanske det känns men får lov att försöka ta det på rutin en gång i veckan ungefär.

På Söndag åker jag iväg till Helsingfors för första gemensamma poseringsträningarna efter tävlingarna. Ska även plocka upp en nyfunnen bekant på vägen och tillsammans drar vi iväg och posar. Vi tävlar i samma team och kom även båda på 4:e plats i våra egna serier nu på Fitness Classic. Otroligt begåvad brud och vi kommer även båda två att göra en ny insats i Lahtis i höst. Härligt med nya vänner som delar samma intresse och som man sedan kan dela allt vad gäller tävlingsidrott med. Ser fram emot helgen!

Ikväll får vi även besök från Österbotten så vi kommer ha fullt hus här ett tag. Härligt med sommar och vänner och bekanta som kommer och hälsar på! Känner mig så mycket mera avspänd denna gången nu också, även fasst jag tävlar i höst igen tycker jag mig finna mycket mera tid över för familj, vänner och att enbart chilla och pyssla med gården och njuta! Såhär skall livet levas och jag känner mig pigg och glad och hungrig inför nya äventyr och utmaningar!!

Så härligt att få njuta av en mega-gröt-tallrik igen om mornarna! Om det är NÅGOT jag lärt mig under det senaste året som tävlingsidrottare så är det att älska gröt i alla dess former! MUMMA! ❤

Sen måste jag ju som avslut här även tillägga att jag överlevde de små ingreppen igår ( ifall ni undrar vem det är som uppdaterar bloggen så är det faktiskt jag höhhö) 4 st. små födelsemärken togs bort och jag är nu omplåstrad och allmänt jättesårbar! Är själv fantastiskt stolt över min prestation hos fabbo doktorn och ska faktiskt boka in en ny tid mot hösten för ytterligare granskning av huden! Hyvä minä! Allt kan man bara man vill (och ibland måste)

puss&kram // Sanna

Likes

Comments

Först och främst, hur kan morötter vara slut i affären?? Detta är andra gången det händer under en kort tid att när jag ska köpa mina älskade morötter så ör det slut i hela affären?? Denna gång fanns det enbart spanska men kändes ju lagom dumt att handla spanska morötter istället för inhemska och så smakar de ju inte lika sött heller.

Imorgon är jag ledig men skall ändå vakna med tuppen. Måste vara på gymmet senast 8.00 för att hinna med min rygg/axel workout före jag skall iväg till läkaren för att ta bort några födelsemärken. Jag är ärligt talat skitnervös 😄 jag menar, föda 4 barn utan någon som hellt bedövning, pice of cake! men sticka en nål i armen på mig och skära bort ett födelsemärke på 1mm HELL NO! Allt som har med nålar & stick att göra får mig att rysa av obehag. Men hälsan måste gå före detta obehag och jag som ändå solar rätt mycket måste vara på min vakt och alltid ta det säkra före det osäkra. Klockan 10.00 skall jag befinna mig hos fabbo doktorn och hoppeligen går det fort så får jag njuta av min lediga dag efteråt.


Även tiden för min kommande photoshoot blev fasstslagen idag. 17.6 blir det dags att ställa sig framför kameran igen en gång. Väntar med spänning då det kommer bli en lite annorlunda photoshoot denna gång, mer vågad så att säga.

Juni kommer allmänt börja rätt fartfyllt. Kommer åka 2 gånger till Tammerfors, ena för att träffa coachen samt prova ut en ny tävlingsbikini 💗 och andra tänkte jag dra iväg med äldsta dottern på tumis till nöjesfältet Särkänniemi. Det ordnas buss från Ekenäs till Tammefors och tillbaka samt hela långa dagen på nöjesfältet så tänkte passa på att göra en dagsutflykt bara hon och jag. Lite kvalitetstid oss emellan.

Och när vi ändå är halvt inne på ämnet att skämma bort barnen har jag även beställt 3 st biljetter till vinterns stora konsär med Markus & Martinus! Deras låtar spelas ju nonstop här hemma och äldste sonen har allmänt stort intresse för musik så där såg jag min chans att få dela en upplevelse tillsammans med båda de äldre barnen och få gå på konsär. Har inte berättat för dem ännu och funderar på hur jag kunde överraska dem bäst?! Tror jag skall vänta tills biljetterna anlänt och sedan hitta på nåt skoj.

Men nu ska jag fortsätta angsta över mina födelsemärken ett tag till och sedan gå och lägga mig i tid. Håll tummarna för mig imorgon, visst?! 😘


Likes

Comments

Ännu en vecka har rullat förbi i full fart. Sambon blev sjuk i början av veckan och har legat utslagen i dagarna 3 så ingen kul start på veckan, tur endå så blev han frisk passligt till yngsta dotterns födelsedag som var igår. Jag hade ordnat hela dagen ledig, inte ens träning ägnade jag mig åt igår, enbart kvalitetstid med min yngsta och hela familjen. Jag kände med hela min själ hur mycket jag verkligen behövde det. Jag har emellanåt känt mig smått nere mellan varven, ni vet, trött på tillvaron utan någon som hellst anledning. Tillsisst kom jag fram till vad detta kunde bero på..... nämligen omgivningen. Om du under en längre tid enbart får negativa energier från din omgivning så ändras även ditt eget sätt att se på saker efter en tid. Tur så kom jag under fund med detta efter några dagars paus från allt vad omvärlden heter (sociala medier, telefon mm) jag stängde av allt under någon dag och kom äntligen tillbaka till känslan av hur jäkla bra jag egentligen har det! Det finns ingenting att klaga på och jag kan skatta mig lycklig med både familj och karriärlivet! Alla borde verkligen rensa själen ibland och inte ta emot för mycket negativitet under en längre tid, man glömmer bort sig själv och börjar se grått trots att du mer än en typ som chillar på rosa moln💗

Det om det. Idag var det ben som gällde igen för andra gången denna vecka och jag vet inte om det var alla 5 (mega) bitar tårta jag svepte igår eller om jag först nu börjat återhämta mig från tävlingarna på riktigt för FÄÄN så svetten rann! Har väntat på att detta ska inträffa länge nu och idag satt det, det rann längs med ryggen och mellan vindruvorna (höhhöhö) och det kändes bara sååååå nice. Nu hoppas jag på min återhämtning fortsätter i samma takt och att ämnesomsättningen fortsätter att fungera felfritt i min så tacksamma kropp.

Nu för det överlag räcka med alla cheatDAYS.! 5 månader tills scenen kallar igen och har även en photoshoot på kommande i juni så nu är det ENDAST clean eating och hård träning som gäller! Jag ska få äran att ställa upp som modell i en ganska vågad photoshoot vid stranden. Fotografen sökte modeller för sin hemsida han håller på att bygga upp och jag tackade ju självklart ja till erbjudandet att stå modell.

Så detta och mycket annat nytt och spännande sitter som närmast på tapeten. Återkommer snart med fler roliga nyheter och däremellan hoppas jag att ni vill gå in och följa på;

Insta ; fitspiration_by_sanna & snapchat; susanna_ingves


Fortsätt fokucera på era mål och tappa aldrig tron på er själva, sprid glädje och positivitet och bemöt människorna på gatan med ett leende, tro mig... du sover så mycket bättre om natten då🌴


// Sanna

Likes

Comments

Hejsan alla fina träningsglada typer! Hoppas ni hafft en bra start på denna härliga Lördag. Själv överraskade jag ungarna med en frukost bestående av jordgubbar samt smörgås med nutella, det blev en stor hit kan jag ju säga och ni kan gå in och kolla hela storyn på snapchat; susanna_ingves. På tal om nutella (som blev en succe för mig då jag fick smaka på det första gången under tävlingarna) så experimenterade jag fram en helt underbar pre-workoutmeal igår före jag skulle iväg och träna armar. Pre-workoutmeal innebär ju alltså ett mål du äter ca 1-2 h före träning för att ladda med energi i form av passlig mängd snabba kolhydrater som går snabbt ut i musklerna och ger ett skönt tryck samt liten del socker som gör dig pigg och du orkar ge lite extra under hela träningen och på så vis presterar mer än bra under din träning.

Min pre-workoutmeal bestog av:

200 g äggvita

1 helt ägg

ca 30g blåbär

1 matsked kokosolja

kanel & kardemumma

Jag blandade ägg, kokosolja, kanel och kardemumma i en blender. Sedan stekte jag alltihopa till en härlig plätt. Blåbären tillsatte jag i slutet av stekningen. Svep över plätten på en tallrik och bred på med nutella. Skiva över färska jordgubbar och njuuuuut av målet samt en grym laddad träning efteråt!Herregud en sån smakupplevelse! För ännu mera kolhydrater kan ni ännu skiva en banan och strö ovanpå! suveränt val! 👌

Idag känns det ordentligt i biceps & triceps, så det får bli en välförtjänt vilodag och imorogn troligtvis rygg och axlar igen för andra gången denna vecka. Tränar för stunden 5ggr/vecka tills coachen kommer med andra kommandon. Detta upplägg tycker jag känns roligt och bra så fortsätter såhär nu och kör till 100 för att utvecklas så mycket som möjligt till hösten.

Ha en fortsatt härlig dag!

// Sanna

Likes

Comments