Header


The colour of your eyes it's just a imagination. The color of your eyes it's the sky, the suns reflection, the shadow the color of your eyes depends of the person how looks deep I'm to them or not close at all..

The color of your eyes changes of your mood, the person you look at or the color of your shirt. You eyes is the souls mirror and that's the closest you get.
My eyes is blue, blue like the sky it changes the color when I'm sad they sparkle when I'm happy or exited ,they even changes when I wear a different shirt. But if you look close enough it's a dark spot in my eye and not everyone can see that. The spot symbolized the strange I got from the past I going through. And haven't we all have. Do you see the color of my eyes?


Jag skriver detta med ett budskap om att få ett avslut att våga tala att inte vara tyst och gömma sig i det förflutna eller kanske ännu värre låtsas att livet är en plats där jag endast funnit ro och lycka. Utifrån sett ses jag som en person som alltid är glad, positiv, dedikerad i livet till det gör gör och står upp för det jag tycker. En person som är ödmjuk och väldigt social. Men har det alltid varit så? Åh nej eller är det hela sanningen är jag alltid den där starka personen som kan ta skit med en klackspark alltid känna mig lycklig, tillräcklig och har jag hittat en balans i vardagen?

Efter mer än 300 dagar här i Australien har jag mer än någonsin gått igenom en "battle" med mig själv. Vad är det som gör att jag ville hit? Varför trivdes jag inte hemma och vad är bakgrunden till att jag tror att "ensam är starkast" ? Som liten växte jag upp i en familj där jag fick växa upp tidigt, i ett missbruk där jag behövde vara "alla" tillags. Detta resulterade till att jag inte kunde kontrollera något i mitt liv. Svek efter svek resulterade i sin tur i ett missbruk i form av mat. För det kunde jag ju kontrollera jag kunde döva min smärta av att kontrollera något i mitt liv. Jag kontrollerade min mat så pass att det led till ett missbruk "anorexia" inte bara anorexi utan det ledde till ett destruktivt beteende med lögner, utanförskap, en känsla av att jag inte ville finnas, jag tappade all sympati och det var en hel del konsumtion av alkohol. I min frustration av ensamhet och otillräcklighet fanns musiken, allt jag gjorde om dagarna var att promenera jag kunde gå mil om dagen knappt äta någonting alls. Det gick så långt att jag sa upp kontakten med min kära mor, det fanns inte längre några vänner vid min sida och detta gjorde att jag slutade att prata. Jag pratade inte alls och för mig var det helt normalt. Dom i mitt liv som försökte nå mig stängde jag ute, jag valde att låsa in mig på mitt rum och i all frustration vart jag av med alla mina tillhörigheter i mitt rum i form av tv mm. Då flydde jag hemifrån till min far som inte hade någon vidare koll på mig. Det var då mitt missbruk av min ätstörning vart mitt rop på hjälp. Jag satt en kväll på landet och såg ut över havet och läste ett brev min morfar hade skrivit till mig då han och jag hade en väldigt speciell relation när han var i livet. Han skrev till mig hur ont det gjorde i hjärtat när han läste mitt brev. Min morfar var en så fin person, han var väldigt omtänksam och hjälpte mig i skolan och vi delade en passion bakning och han lärde mig att måla. Jag ägna sommaren på hans landställe i Skåne. Bruno min morfar var den person som räddade mig från mitt missbruk och min egna vilja för du kan inte hjälpa någon som inte vill hjälpas.
Han var en person som inte talade om för mig hur mycket han tyckte om mig, gav mig aldrig något onödigt men han gav mig alltid kärlek. Jag visste vad jag hade honom och han svek mig aldrig. Det var precis det jag ville ha! Den kvällen när jag sitter nere vid vattnet läser jag brevet jag fått av honom, medans jag skär mig med en glasbit för att ta bort min smärta. En droppe blod faller på brevet jag har i min hand och jag lilla flickan som är så otroligt olycklig och förtvivlad. Läser orden högt med en förtvivlan i min röst - Det gör ont i morfar när du mår så dåligt, morfar älskar dig och han finns alltid här. Dom orden fick mig att vakna upp och tänka vad håller jag på med jag är ung kanske finns det nått mer för mig i livet.
? Kanske finns det en dag då jag är "frisk förklarad" kanske finner jag lycka i livet kanske är detta inte slutet utan början på nått bättre? Dessa tankar, friska tankar svepte som en frisk fält av allt mörker..
Jag lägger mitt huvud ner i sanden och torkar mina tårar med min hoodie, jag drar på mig luvan och i min lurarna spelas "fix you" med Coldplay. You try your best but you don't succed, you get what you want but not what you need, when you feel so tired but you can't sleep stuck in reverse..
Denna sång har en stark betydelse för mig för och jag har behövt jobba hårt med mitt missbruk, dessa år är som en svart hål, en skugga och något jag inte vill minnas eller kanske inte heller berättar. En styrka att bryta mig fri från det negativa, ta hand om mig själv, vara tillräcklig och vara "enough" det är något som är lättare sagt än gjort. Missbruk i alla former och vi alla har ett speciellt förhållande till mat. Antigen väldigt mysigt, härligt, inspirerade. Eller så väldigt tråkigt bara något vi måste ha för att funka. Eller som i mitt fall så många år, laddat med ångest och en sätt att kontrollera dig själv. Jag fann min kärlek i träning, först i dansen där jag bara kunde vara ett med musiken, låta musiken leda mig genom ångest, glädje och alla himlens färger med olika känslor. Sedan fann jag gymmet där behöver jag inte behöver
prestera, där mår jag bra jag fylls av serotonin, detta min räddning på mitt missbruk och idag vill jag inspirera och motivera till en hälsosam hälsa. Träningen är idag min "drog" eller jag kanske ska säga "medicin" det som får mig att avstå från alkohol, ohälsosam mat och vanor är att jag är driven att sträva framåt och se utveckligen ta form, drivet att sikta högt och inspirera och motivera till att ingenting ät omöjligt. Om jag bara hjälper 1 person nu att känna att han eller hon inte är ensam är denna " avklädda", sårbara känsla jag känner i bröstet när jag skriver detta. Då är det värt det. Min tro är att om vi vågar att tala så kommer färre känna sig ensamma, ensam i ohälsa och otillräckligheten. Du är bra precis som du är, du är värd allt bra i livet vi designar våra liv precis som vi vill ha det. Ur allt mörker lyser ljuset. Ser du ljuset? Ser du slutet av tunneln, ser du lyckan ser du det är din "BELIEVE" din tro på dig själv. Om du inte tror på dig själv, vem lurar du då? Efter snart 1 år med upp och nedgångar i Australien och av en kamp att jobba med mig själv. Så kan jag äntligen säga att jag Thess, jag är Enough precis som jag är, och det är du också. Never stop BELIEVE in yourself.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Dessa godingar bjuder jag på etter gårdagen rensning i skåpet och "cheat day" som är ett vanligt väldiskuterat ämne här i multimedia. Det betyder olika för alla och förknippas oftast med 1 day i veckan där vi trycker i oss allt "crap" vi kan som kakor, godis, läsk, take away i mängder, chips etc. Utrycker började väl komma när fitness competition kom till Sverige för ett par år sedan  många person började då få upp ögonen för att tävla inom fitness eller utmana sig själv genom att bestämma sig att genom genomför en tävling vilket jag skälv gjorde. Gick då på underskott av mat, alltså mindre mat än du gör av med. I annan benämning "deff period" eller cut down..

Det jag vill säga med det är att jag har aldrig vart speciellt mycket för "cheat day" utan mer cheat meal, 1 eller två men då också att jag ärter det jag har cravings för och det som min kropp behöver för att jag ska ska få mer energi. Som nu i dagsläget carb. "Carb loading" Jag är allt för att äta en balanserad kost och göra maten från grunden träna och må bra. Men vill du ändra livstil eller kanske ska du tävla i fitness eller någon annat lopp etc. Då är kosten A och O om du vill lyckas. Jag väljer då att äta vad min kropp mår bra av och slutar vi då med socker vitt socker "raffinerat" som är en stark drog för många med mig så lär vi kroppen att hitta alternativ så som "fruktos" fruktsocker så kan vi lära hjärnan att vi inte vill ha det, plus att kroppen kan ta upp det som är naturligt för oss. Vi behöver bara lägga ner lite möda och effort för att göra mycket goda enkla alternativ till socker boven, det är det jag hoppas jag kan inspirera er med. 

Mitt cheat MEAL bestod av dessa protein pankisar som var gudomligt goda! Dom måste ni testa. Och dom är bra för dig ❤

- Acai bowl 

- glutenfri pizza från heaven! 

Ingredienser:

3 äggvitor

1/2 banan

10 gram bucket wheat

10 gram protein pulver vanilj ( kan uteslutas)


Instruktion:

Blanda ihop alla ingredienser jag använder en gaffel och pressar ner bananen i smeten. Häll i lite kokosolja i pannan vänta tills det är het i pannan och klicka ut smeten låt ligga 1 min tills den får en gyllenbrun färg, vänd på den.

Klicka i lite frysta bär, jag valde blåbär och björnbär. Stek snabbt 1 min på andra sidan låt den vara lite krämig inuti. Klicka på lite jordnötssmör och varför inte dina favorit bär.

Ät och njut!

#acaibrothers 🤗

Lemon bowl, with coconutyogurth, strawberrys, kiwi and pinapple 🍌🍋🍉🍇🥝🍍 #qld #helahty #raw

Aword winning pizza at Aguellos. Denna pizza är magisk! Glutenfri botten, jordgubbar, mango, wasabi, lök, chilli, lagradost och färsk tornfisk. OMG, bästa pizzan jag ätit. Plus jag hade en supermysig kväll med tjejerna ❤

Likes

Comments

En söndag av Hit session, Acai bowl med raw foudge till frukost, plugg och food prep.

Vaknade upp kl 8, utvilad och full med energi! Den känslan är obeskrivlig när solen skiner och havet glittrar!

Hit session bestod av 10 varv, sprint up och ner för trappan var 1.

Rond 1, sprint upp och ner för trappan, ingen vila 5 squats, 5 set push up, 5 set squats, detta 10 reps.

Sedan PW Walkade jag och mina Girls tillbaka för en härlig morgon på balkongen där jag gjorde denna fantastiska Acai bowl med hemmagjord raw foudge.

Ingredienser:

150 g sötpotatis kokad eller ungsgrillad.

10 gram PB2 med choklad smak

20 gram protein raw ärtprotein

10 gram kokosmjöl

5 gram kokosolja

Peanut butter / choklad sås

PB2 kanske 1 msk

Raw kakao 1 msk

1 tsk honung

Mossa alla ingridienser och doppa bollarna i chokladen det är magiskt gott, ställ i frysen i 30 min! Voilà! ❤️

Likes

Comments

ACAI BOWL, FULL OF ANTIOXIDANTS 🍍

Idag vart det en Acai bowl till lunch, som jag tog med mig nere till stranden. Lätt och enkelt att göra som jag bara älskar! God, nyttig och full med antioxidanter jag älskar att min kropp får en boost av energi. Ni måste bara testa denna! 


ACAI BOWL ALA THESS: 🍒🍉🍌🍍

150 g fryst banan

50 gram blåbär

2 skedar Acai pulver / berry boost ACAI

50 g cocosvatten

50 gram kokosmjölk

En näve färsk mynta

1 cup protein pulver kokos/ vanilj


Topping:

1 st Passionsfrukt

Några bitar Ananas

Jordgubbar

50 g Blåbär

1 tbs maca powder

Likes

Comments

​Ingredienser: 

25 g Chiafrön 

100 g Rismjölk med kokosmak 

10 g protein pulver raw salted caramell

15 g havregryn 

4 gram linfrön

4 g maca pulver 


Topping: 

Jordgubbar 

100 g Färsk ananas 

Färsk mynta, efter smak 

10 gram protein 

1 bit Ingefära 


120 g / 1 st Banan fryst kvällen innan

100g äggvita 

4 gram physulium

1 st Passionsfrukt 


Gör såhär: 

Häll i alla ingredienser överst i en burk eller högt glass, skaka eller rör om, låt burken stå i kylen över natten. 

Mixa samma dag/ alternativt på dagen smoothie smeten och ställ i kylen.

Mixa banan, äggvita, protein, ingefäran och ananasen i en mixer ställ åt sidan. 


Lägg ett lager jordgubbar i botten, lite ananasjuice som blir över från skalen. 

Lägg ett lager toppen, jordgubbar och passionsfrukt varva med jordgubbar och passionsfrukt. Ni måste testa denna den är magisk! 💛👌🏼
Likes

Comments


Att få vakna upp i lugn och ro, är otroligt vigande för kropp och själ, efter en lång, hård och givande vecka på TAFE. Som är full med träning, praktik och teori.

Så idag skrek min kropp efter efter att få ta det lugnt, ladda mina batterier, och andas ut för en stund.

Ingen tidig PW idag, då denna dag är full med aktiviteter från morgon till sen eftermiddag. Idag är det surfingskola och det innebär simning, läsa väderkartor, fika och surfing.

Så istället för att gå upp vid 5.20 så gick jag upp klockan 8, jag har bara njutit av en härlig skål med gröt lite go musik och solsken på balkongen med vår magisk utsikt mot havet. För att få en lugn och harmonisk morgon!

Jag älskar frukost och kan inte förstå hur folk kan hoppa över frukosten på morgonen, som enligt mig och teoretiskt är den viktigaste starten på dagen och också min favorit måltid:)

Såhär gör jag min gröt.

50 g havregryn Eko

25 g protein / raw salted caramell

100 g äggvita

9 gram PB2

Koka gröten utan äggvita häll sedan ner den och rör snabbt till en jämn smet.

Häll sedan ner protein och PB2

Tillbehör:

50 gram blåbär, några jordgubbar

60 gram banan

5 gram kokosflingor

50 g rismjölk med kokos.

Ät och njut! 💛

Likes

Comments

Godkväll alla fina eller ska jag kanske säga, godmorgon? här i Australien är klockan snart halv 7 och här sitter jag på mitt favorit cafe som heter Gloria Jean´s Café. och dricker lite roobos te och ser ut över havet, kafét  ligger precis vid stranden och ett stenkast från där jag bor, Jag är ledsen att jag inte bloggat på länge dagarna här går i ett., sen har jag strul med min telefon, det är drygt då hela världen lite stannar upp.. Det inte förrän nu jag har tagit mig lite  tid att blogga, Pratat med mina vänner där hemma och bara fått lite egentid. När jag sitter här nere vid vattnet har det precis börjat mörkna och där vi bor är det en härlig stämning! I Mooloolaba  hälsar folk och är allmänt intresserade av att hjälpa till och dom frågar hur du  mår. Jag känner mig som hemma, och det känns som att jag hamnat i ett paradis men ändå ar det min vardag på något märkligt på något vis…  

Bakom mig spelar det ett liveband och det är perfekt slut pa denna dag, da dagarna här  är fulla  med  skola, träning och mycket annat, så ibland och just ikväll är detta  precis vad jag behöver.

Denna vecka har jag bestämt mig för att jag ska vara i skolan kl 8 varje morgon för att jag ska hinna plugga innan skolan och slippa öppna skolböckerna det första jag gör efter att dagen är slut. Så mitt schema såg ungefär ut som följande. För att skapa lite "school balance" 

- 5. 20 Pw på stranden

-7.30 cykla till skolan 

- 8.00 plugga - 9.30 

9.30- 16.00 skola 

-Egentid för att ladda batterierna.. 


Gårdagen däremot är det dagen då mest aktiva dagen vi har, så idag är kroppen väldigt öm! 

-5.20 PW

-8.00 skolan för att jobba med min nutrition plan, 

-9.30 -4 olika superset vi fick prova på i gymmet,, sedan gjorde vi följande 

- HIT session utomhus vilket var stationsövningar tills vi alla var galet möra i kroppen

- Dagen avslutades med boxning några i klassen hade skrivit ett box-pass för oss vilket var riktigt kul, det som är så underbart är att lärarna verkligen kan bjuda på sig själva och det ger så mycket, så även då dagarna många gånger är långa och tuffa så har vi en AWESOME time! 
Likes

Comments

A DAY WITH PW, MATRIX & INTERVALS 


Wow säger jag bara, vilken dag jag har ont i varje muskel,, Det är både väldigt härligt att kunna träna på dagarna,och givetvis också väldigt jobbigt men min egna individuella träning får lida, men det är bra att vi får gå igen och prova alla olika typer av träning och känna på kroppen olika energi system, Men som sagt vi ägnar oss åt en hel del åt träning vill jag lova och Idag var inget undantag, I dag kom ett oväntade träningstillfällen också.

Dagens träning:

PW, 50 min på stranden, cykla till skolan, 30 min, Matrix träning, som är ett galet jobbigt upplägg. Du jobbar i 3 block av 2 compound och 1 isolation. Du jobbar i ett splittprogram., upperbody/ lowerbody. EG. du gör sedan 5 hela bröstpress, direkt på 5 i toppen, 5 i botten, 10 sek vila til ny övning, 15 hela flyes, 10 sek vila, 5 hela push up, 5 botten, 5 toppen. Ny övning 1 min vila, sedan börjar du om och byter varv, testa det är galet jobbigt. Men go träning om du lär trötta ut dina muskler extremt!

Sen var det dags för lite lunch och sedan ner till Mooloolaba beach för lite intervallträning i det "arobicsystem" som sedan hamnar i lactassystemet. när kroppen gått över gränsen att den orkar mer. Väldigt spännande hur vår kropp fungerar egentligen, dock är jag ingen som gillar att springa kortdistans eller tävla i det för den delan. Men jag hade min musik så det vart lite "lättare"

Upplägg:

spring allt du orkar i 3 minuter i sanden, efter 3 min dra ett streck i sanden, vila 3 min, spring tillbaka vila 3 min- sen fortsätter det så 3 gånger och det var hemskt, jag ville spy och svimma men tanken är att vi ska få testa på alla system och träningsformer för att få en bättre förståelse och sen gillar vår lärare att se oss lida lite också tror jag hehe, När det var 1 varv kvar så slängde jag av mig skorna och spring barfota i vattnet, efter sista sprinten så slängde jag mig i vattnet med shorts och sporttopp så jag vill nog påstå att jag inte tänkte riktigt klart när jag fick gå sista lexionen med blöta byxor och topp, men men lätt att vara efterklok, på vägen hem så cyklade jag förbi denna vackra strand som heter Alexandra Headline, ibland får jag nästan nypa mig själv och förstå vilket paradis jag bor i, love it! Nu är det kväll och snart dags för mat, det är tur att jag foodpreppat för tanken på att ställa mig vid spisen är rätt långt borta.. Jag siter hellre här på favorit fiket med bra internet och sjöutsikt. Dags och plugga lite anatomi innan jag går och lägger mig! xox


Likes

Comments

God morgon alla fina! 

Idag vaknade vi upp här allihop springandes  in till köket hungriga som vargar. Så morgonens frukost vart mumsig gröt med äggvit, protein och PB2 med bannan och blåbär. Jag tycker om att äta med alla sinnen och att bars kasta ner allt i skålen är inte något som hör till vanligheten. Men idag var en sån dag! Men jag måste visa er gårdagens mellis här hemma. En färgglad näringsrik smoothie bowl💛

Ingridienser: 

1 fryst bannan, ananas 160 g, 40 g protein jag har kokos RAW, går lika bra med vanilj eller liknade. 1/2 avokado, rismjölk 50g, PB2 10g. 

Blanda alla överstående ingredienser i en mixer, om ni önskar en lättare konsistens addera lite vatten. 

Ta ut hälften av smoothie smeten och häll i 50-100 g frysta hallon och mixa till en jämn smet. 

Topping tips: 

Cashewnötter, kokschips med havssalt och gojibär, addera lite blåbär och jordgubbar 🍓 NJUT av en härlig lördag! 


Likes

Comments

Denna härliga raw bowl måste ni testa! Vart ett smaskigt kvällsmål. Få ingridienser och väldigt enkelt,  näringsrikt och himmel vad gott! 💛

Mixa alla ingridienser utom topping! Njut ✨

Ingridienser:

1 banan fryst

1 skopa protein raw kokosnöt

1/2 burk Svarta bönor

PB2 10 g

50 g äggvita

Topping:

Rawchoklad med stevia

Blåbär

Likes

Comments