Han har varit halt från och till ett tag nu. Han har alltid haft ett litet rörelse fel i bakpartiet men inget som påverkar honom . Han tappade en sko får typ tre veckor sedan dess har han känts väldigt konstig. I förrgår red jag hon och han var inte halt men han ville liksom inte. Han gjorde det jag bad om men inte med glädje och energi som han brukar. Något va fel! Sen så åkte jag till stallet och skulle rida igår. Jag kollar han alltid när jag tar in honom hur han går och det såg bra ut. Men vi gick ner till ridbanan som var mjuk och jag kan hann rid två skritt steg och han började nickade med huvudet. (Han markerade inget när vi gick ner) . Hoppade av direkt och lyfte och gröpte ut sanden som lagt sig där de få steg vi tog på banan för att se om han hade trampat på en sten eller något.Men det fanns inget.. Mamma kom ner och kollade på när jag sprang förhand för att kolla vad det kan ha varit. Han nickade rätt mycket så vi tog in han och tog bort lera och sand från hovarna. Det visade sig att ena fram(vänster) Var varm runt kronranden och ballaran. Mitten av hoven runt om typ.

Mamma funderar på om det kan vara antingen en hovböld som kan komma snart? Sen att han har en rörelsestörning är inte frågan just nu då vi anser att det är något i hoven eller något i kotan.

Just nu har jag "bara" en häst och det gör att när han är dåligt har jag inget att göra. Varför jag skriver bara är för att jag alltid bott hästgård med många hästar. Ett tag hade jag 3-4 häst samtidigt och om en blev lite sjuk (hände en gång) Så Har man alltid andra hästar att rida. Nu sitter man i lägenheten och kollar på serier hela dagarna. Jag är så trätt på att inte kunna komma nån stans i ridningen . Jag har inte tillräckligt bra jobb(jobbar 2 dagar i veckan typ) så kan inte komma nån stans.

Nu när jag har världens hästintresse så går det inte direkt bra. Man är lite trött på det. Varför ska man ha mål inom något som man känner att man inte kan uppnå. Jag vet att allt går men just nu känns det långsökt. Har inte samma support längre. "det var lättare förr" När jag var lite så hade man fått support och stöd i ekonomin då ridsport är otroligt dyrt. Nu har jag inte det på samma sätt. Jag vet inte vad jag ska göra. Tuffe är otroligt snäll häst men jag har alltid vetat att det är något fel på han . Även om hans hov kommer förmodligen bli bättre så kommer han ha problem med bakpartiet. Han har inte ont av det men det stör lite. När jag kollar på hastnet så drömmer man om att kunna komma ut på tävlingsbanan med en annan häst. Har haft sån otur när det kommer till hästbiten. I hela två år hade vi en smitta som inte ville ge sig. Sen kom det en period som gjorde att jag var TVUNGEN att fokusera på mig och ingen annat . Då kom hästarna i tredje hand om inte längre bort. Under en längre tid har två av min ponnyer gått bort av akut sjukdom. Den enda jag har kvar är tuffe. Som jag alltid vetat har något som hindrar honom på något sätt. Svårt att förklara den biten. Detta året skulle vara mitt sista tävlingsår med bettis men hon gick bort 2 feb.

Jag är lite vilsen just nu. Ibland funderar jag på att bara lägga hästarna på hyllan men det som gör mig gladast på jorden är dessa underbara varelser . Jag vet inte vad jag ska göra. ? Jag får fullkomligt panik och sitta i denna lägenhet och inte göra ett skit. Det enda jag tycker är roligt är hästar. Jag har inte pengar till att köpa en ny häst. Finns fler hinder. Tuffe kommer alltid kunnas ridas på men mer vet jag inte just nu. När han är riktigt igång är det lite bättre så vi får se om han blir bra i ben/hoven så kanske vi kan träna hårt . Till våren ska vi ta ut en massör/equiterapeut som får kolla igenom tuffe noga. Vi måste få klart för oss vad det kan vara. Vi vet att något är fel (bortsett från hoven ) .

Vad händer nu?

Tuffe kommer såklart att få vila som han redan har gjort ett tag. Ska prata med mamma på tisdag hur vi ska gå tillväga. Men det kommer gå några veckor innan jag kan rida honom förmodligen.

Jag har en häst i stallet som knappt är uppsutten på som redan är 9-10 år. Han har och är en problemhäst. Han var inte påtänkt om jag säger så och mamman var en riktig bitch!!! Blev att man inte kunde vara med fölet direkt mycket. Men han kallar vi plutten Här är han!

Jag sitter på: Ett år sedan!Jag funderar att en gång för alla rid in honom! Då kommer jag ha två hästar som jag kan tävla om tuffe kan behandlas för störningen som vi vet mycket lite om! Plutten är en väldigt snäll men otroligt rädd om det är det rätta ordet. Vi vet vad han kan göra och det är därför vi inte ridit in honom. Han är otroligt speciell. Han har jättefina gångarter så inom dressyr skulle han få en bra plats på pallen. Han är lite lägre än tuffe . Tror han är runt 160 cm i manken.

Det var såhär att han var klapphingst (en kula i magen och en nere) väldigt länge. Vi kunde inte ens lyft hovarna på honom under den perioden. Men efter antal år kom den ner och då tog vi bort dom direkt. Efter det har han varit lite som en annan häst men det sittet kvar i bakhuvudet vad han kan göra .Kolan som satt i magen gjorde ont! Man jag måste ge honom en chans . Jag har suttit på han tre gånger men nu var det nästan ett år sedan.

Jag kommer nästa vecka att börja pyssla med honom och om två veckor ska jag sitta upp.

Får inte deppa ihop nu ! ❤


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jobbad igår men är ledig fram till fredag då jag ska jobba. Planerna idag blir att att först sitta en stund vid datorn då jag ska plugga och kolla på lite mer jobb. Ska sedan städa lite i lägenheten innan jag drar mig mot mamma. Vi prata lite och sedan ska jag och hon förmodligen gå ut till stallet. Ska ta inte tuffe och plutten och borsta de lite .

Kommer ett "jobbigt" inlägg i eftermiddag om just tuffe och mitt hästeri.

Det är så mysigt ute då snön ligger på marken . Inte mycket men lite i alla fall. Vi ska snart köpa lite salt så vi kan använda ridbanan även över vintern. Vi kommer bara att salta halva ridbanan då det kostar alldeles får mycket att hålla hela ridbanan mjuk.

Ska går och ta en varm choklad tänkte jag 😍


Likes

Comments

​Sitter nu och tänker på den bästa vännen som gick bort 2 dec. Bettis (Mrs.Butterfly) var en ponny i storhäst format. Det kommer stunder då jag tänker på henne extra mycket. Som nu!  Det tar hårt på mig än. Läste nyss inlägget på fb när hon gick bort och såklart brast det ut i gråt. Hon var en häst som man aldrig  kommer att få uppleva igen! Saknar henne så ! 


Saknar dig så mycket hjärtat ! Älskar dig! Hoppas du har det där du är nu! 💔❤❤

Likes

Comments

​I onsdags natt så spydde jag och magen var som en torktumlare i känslan. Den var jätteorolig hela tiden . Sov på soffa så simon skulle få sova när jag gick till och från toan konstant. Spydde bara två gånger men va där en del. Sen efter en stund så kunde jag sova. När jag vakande så var magen såklart omtumlad men kunde äta frukost osv. lunchen var svår att få ner men lite gick ner. Skulle ha jobbat torsdag och idag fredag men vågar inte då det kan smitta. Jag vet inte om det var magsjuka eller bara att jag hade ätit något dåligt? Men idag mår jag bra :)Ska försöka  plugga lite men får se om orken finns. 


Likes

Comments

Kan säga att de sista nätterna har jag sovit så dåligt . Elsa våran kattunge väcker oss konstant. Hon har alldeles för mycket energi. Hoppas den tiden går över snart. Hon är under de månade då hon är väldigt lekfull .

Hon är otroligt söt men jobbig haha ;)

Likes

Comments

I lördags kom pappa och la på tuffe en tappsko då han har tappat den några dagar innan. Han va lite svullen och halt då han ej kan gå utan skor. Det går inte! Pappa la på den och han sa att det var bra om jag satte mig upp och bara skrittade honom så svullnaden skulle gå ner. Gjorde det. Märket inga täcken på att han var halt eller öm. Men skrittade bara ändå. Red dagen efter och det gick jättebra fram tills jag skulle galoppera . Gå blev han jättehalt. Jag hoppade av direkt då jag kollade hans hovar om han fick något i skon. Men där var det inget. Jag gick upp direkt efter det och mamma kollade han då jag sprang på hårt underlag. Mamma sa att han markerar i fram. Men inte mycket. Hon trodde att han kanske trampade på något.
Red han igår och jag kände hur han rörde sig hur stort och fint som helst! Å nu har han blivit bra tänkte jag! Men vissa stunder tills slut i passet som vi volter osv kände jag lite känningar. Inte att det syntes utan jag kände det. Jag skrittade av. Nu ska han få vila fram tills måndag! Hoppas att han är helt bra då. !

Likes

Comments

Den transporten vi har nu vågar vi inte använda nu då det är trägolv som är dåligt. Efter alla år som hästkisset lagt sig nder mattan har givit oss ett dåligt golv. Den var liten och mörk så vi ska nu kolla på en ny. Jag kommer att vara delaktig i betalning då mamma och jag ska dela på den. Vi måste ja en i tidig vår då jag ska ut på tävlingsbanorna i vår. Så taggad på 2018 . Vi får se vad det bli för någon! 


Likes

Comments

Kan säga att jag är helt slut då jag gick upp halv 6 för att åka på kursstart. Jag ska ju plugga på distans men man var tvungen att vara på kursstarten. I matten kommer man att ha några träffar så som att ha prov och slutprov. Man är lite tagga ändå!

Det jag redan insett är att jag kommer inte kunna att plugga hemma i lägenheten. Nu när vi har en kattunge som hänger på benet och ligger hela tiden på boken kommer det inte gå att plugga här ett tag tills hon har blivit lite äldre. Jag kommer att gå till biblioteket för där vet jag att jag kan sitta och inte bli störd.

Hoppas detta kommer att gå bra ;)

Likes

Comments

På tisdag är det dags för att börja plugga igen. Jag hann inte att ha utökad matte 2b på gymnasiet så ska läsa matte 2b nu. Beställde hem boken för ett tag sedan och och visste inte att skolböcker kostade så mycket. Jag köpte begagnad så blev det lite billigare. Jag är kass på matte så detta lär bli intressant. Ska även läsa på närdistans. Satt idag och började kolla på uppgifterna i boken och jag kan säga att jag fattar inte ett skit haha! Hoppas det blir lättare med tiden!

Sen ska jag även läsa psykologi 1 Då jag tycker att det är väldigt intressant! Ska blir så kul att läsa det. Få en inblick hur andra tänker kring ämnet osv.

Vi får se vart jag hamnar i utbildningsyfte i framtiden! Jag börjar med detta :)

Likes

Comments

I paketet kom det ett regntäcke och ett vintertäcke med en hals till det . Har bara provat regntäcket som är på bilden än. Satt som ett smäck! Ska prova vintertäcket och halsen idag så det kommer bilder på det :) 

Vill påminna om att det är faktiskt 15 % på hästtäcken på hööks nu! Inte långt kvar ! 

Likes

Comments