Ibland har jag perioder som jag kan vakna flera gånger per natt och det är inte direkt roligt att vara trött typ hela dagen. Man får inte djupsömnen som man måste ha så. Under djupsömnen så sorteras minen som sparats under dagen och återhämtning. Och om man inte får det under en kortare period så påverkas man negativt. Man kan bli hängig och lätt få ont i huvudet plus att humöret kan gå upp och ner väldigt mycket!

Nu när solen går ner senare och kommer upp tidigare så blir det inte så lätt att sova bra kan jag själv tycka! Jag personligen kan ha svårt att sova om jag vet att jag ska jobba eller göra något mer "viktigare" saker. Det är inte för att man är nervig utan att det är att veta att man måste upp då och man får inte försov sig är med ett problem. Jag brukar oftast vakna innan alarmet. Det är såhär under vintern har jag inga problem med att sova men när det är så pass ljust ute så kan jag knappt sova. Det jag har gjort för att lindra det är att ha köpt en rullgardin som gör att det blir helt svart i rummet. Det har hjälpt något enormt.

För vissa kan jag tänka att stressen är en stor faktor till att man inte kan sova. För så var det för mig med för ett tag sedan. Man hade panik för nått eller att man kände att man inte riktgt hade koll. Det blir ett oro moment. Det viktigt är då att först planerar och strukturera upp så man har koll eller att man kanske måste ta bort en del av det som du blir stressad av. Om det är skola eller jobb finns det alltid en lösning så det blir lättare.

Om man inte tar tag i ett problem kommer det aldrig att lösas. Om man inte kan lösa det på egen hand kan det vara bra att ta hjälp av en läkare. Min kompis hade oroliga problem med sömnen och gick till läkarna och fick jättebra hjälp. Man får tänka så här om man inte kan sova bra så är det något som inte riktigt står rätt till så man ska ta tag i det för man måste få sin skönhetssömn !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sov ut längre idag då jag känner att jag inte fått sömn de senaste dagarna! Men i natt fick jag sova gött. Så idag kommer jag ha en hel del energi. Planerna idag är att bara ta det lugnt ett tag. va lite i trädgården osv. Sen i eftermiddag så ska jag på kalas . Vi ska fira morfar och min mammas syster. Plus att vi ska fira mors dag lite granna .

Efter kalaset har jag ingen aning om vad jag ska göra så det återstår att set.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snarast !❤

Likes

Comments

Får lite panik för känns som om jag inte kommer till ro. Man går och väntar på bättre dagar typ. Det är en period som man inte vet vart man har sig själv. Måste komma tillbaka till de bästa vanorna jag hade! Kosten satt som ett smäck och träningen var minst en gång om dagen. DÅ levde man för sina mål men efter slutprodden i skolan och stress för studenten så har det krånglat med allt. Slarvar som bare den med kosten och träning ligger lite på is....

Jag måste tillbaka till där jag var. Det roliga är att det jag hade förut var inte jobbigt utan jag var glad och energi till toppen. Det känns såhär nu. Känslan att jag inte kommer igång med något. Jag vet att så fort jag kommer igång mår jag så mycket bättre. Så är det bara! Jag har en otrolig överenergi och om jag inte få ut den blir jag lat och inte får något gjort. Jag brukar ha en bra självdisciplin men nu är den svagare så måste få tillbaka den genom att bygga upp graden med uppgifter att göra dagligen. Man kan inte bara säga att imorgon så ska jag börja mitt nya liv. Så funkar det inte. Jo när man säger att man "börjar mitt nya liv i morgon"är ju toppen men om man byter förmodligen de flesta vanorna man har så lär man inte orka direkt länge och lägger av. Man får bryta vana för vana. Sätta ner foten måste alla göra. Det är ett startskott sen loppet är den svåra biten. Att ha tid till det man vill alltså planering och självdisciplin är ett måste. Ha orken till att träna även om man kanske har underskott med energi för man går på diet (om man vill gå ner i vikt) Att man kanske måste offra lite tid med vänner en period eller äta matlådor medan dina kompisar äter en hämtad hamburgare från MAX. Ingen direkt lätt sak att göra men om man har ett mål så ska man dit !

När jag väl har kommit igång med kosten och träningen som jag ska så är det inga problem att hålla den men till exempel en stor förändring som att gå i skolan från 8 till 22 då blir det en annan "period vana" som var otroligt svårt att ha å göra med. Så sa till mig själv att det fick vara två veckors ledigt om man säger så. Men nu har det blivit en lång ledighet! Nu har jag lärt mig att inte mer ledigt än en vecka för annars så är det lätt att komma tillbaka till de dåliga vanorna. Under jobbigare perioder måste jag genomliga och försöka köra på som mina bra vanor ändå.

Nå är det bara att kämpa sig tillbaka till de bra vanorna igen!

Likes

Comments

Vaknade otroligt tidigt för att djuren väckte mig. Så har inte fått de timmars sömn jag behöver haha! Det är så hilma fint väder och nu skulle man bara vilja ligga och sola hela dagen men ska tyvärr åka in och jobba. Från 10 till fem. Funderar även på att gymma efter jobbet? Eller ska man skita i det och åka hem och njuta av det fina vädret. Jag som nyss hr sagt att jag måste komma tillbaka till det bra vanorna. Men det ska regna o morgon så då kan man passa på men egentligen är inte det en sak man kan säga för att komma undan gymmet. Vet att jag kommer må bättre om jag tar mig till gymmet. Gymmet ligger nästan där jag jobbar så. Jag kommer att ta med träningskläder så blir det nog av. Det kommer fler fina sommardagar. Det är ju månad maj än så.

Ha en riktigt bra dag så hörs vi snart ! ❤

Likes

Comments

Jag har bloggat ett bra tag och skulle vilja utöka mig lite om man säger så haha. Skulle vilja prova på att göra klipp på youtube. Kanske om ett tag så det kommer nån video. Såklart så kommer det mestadels handla om träning. Lär kännas konstigt att prata istället för att skriva hehe. Håll utkik på bloggen för min fösta video 😍Likes

Comments

Sitter nu i bilen påväg till Jönköping för vi ska shoppa lite granna. Inte jättekul att sitta i en bil när solen skiner så mycket! Fast det är inte värre än vad det kommer att vara i morgon då jag ska jobba från 10 till 19 när det kommer vara mellan 25-30 grader. Kul haha ! Bara att genomliga! Får passa på att sola idag när jag kommer hem!

Så passa på att vara ute idag! Ha en grym dag! 😘

Likes

Comments

Idag va min introduktiondag på det nya jobbet. Har fått jobb på syster och brors salonger som butiksbiträde och lite allt i alla person. Det är extrajobb bara så blir mesta dels helger.
Det är så otroligt trevliga de tjej som jobbar där! Man känner sig som en i gänget. Ska redan på onsdag hänga med ut och käka på kvällen. Detta kommer vara roliga helger.

Kommer så klart söka med jobb så jag får mer timmar!

Detta jobb kommer ge mig så mycket!

Mitt första riktiga jobb som inte är sommartid bara !


Likes

Comments

Nu när det är vår och solen skiner på himlen känner jag att man behöver en spark i baken för att komma ut. Det blir ofta att man åker till gymmet och kör cardio på exempelvis på löpbandet. Man ha sagt i alla falla jag att så fort det bli varmare ska jag börja löpa och träna mer ute. Men har jag det ? Ne är svaret på den frågan.

Hur ska man ta sig i kragen att komma ut lite mer?

Jag som bor på landet och har fin natur ska det vara kul egentligen men ändå så går jag hellre till gymmet. Just nu förstår jag mig själv på sätt och vis då jag har problem med pollen. Den är inte rolig så det bli lättare att träna inomhus nu. Enda gången jag tränar ute är på fotbollen och hästarna. Plus några promenader.

Ska vi säga så här att en gång i veckan måste jag ut på antingen en långpromenad eller löptur ute i naturen? Ska vi alla göra det ? En gång i veckan kan alla göra. Frisk lugn och äkta mark istället för ett löpband gör bara saker och ting bättre.

Våren gör det lättare att öka kondisen! Vi i Sverige måste passa på de månaderna man kan njuta av en löptur ute istället för att vara på samma gym varje dag typ ett halvår(vinterhalvåret) Man kommer att ångra sig om man inte är ute mer sen i vinter!

EN gång i veckan klarar vi !

Likes

Comments

Det finns massa olika hjälpmedel som gör att man går ner i vikt. Men alla tips hjälper inte alla så man måste hitta de tips och trick som funkar för just en själv. Och det tar tid att hitta dom. Jag tänkte ta upp de tips jag tar mig hjälp av!

1

Göra matlådor för hela veckan!

Jag ställer mig varje helg och gör matlådor inför veckan som kommer. Både lunch och middagar. Det roliga är att jag äter typ samma sak varje vecka. Tröttnar aldrig på det! Detta gör att jag spara så mycket tid på veckorna till skolan och träningen. Slipper stå där och göra bra mat. Det blir då att man oftast tar mat som ej är bra. Blir att man fuskar lätt då om man inte redan har en matlåda som man kan ta lätt ut ur frysen.


2

Gör ett träningsschema som du kan hålla!

Sätt dig ner och kolla på hur mycket tid du har till träningen! Om du har en timme i veckan eller 5 timmar det spelar ingen roll för du gör det bästa av din situation.. Nått är bättre än inget bara man gör nått! Om man skriver mer timmar än vad man kan göra är att sätta för hög press på sig själv och det gör att självdisciplinen blir sämre. Gör ett lätt schema och sedan höja graden efter hand. Bättre så. Det är så otroligt viktigt att man håller sitt schema.!


3

viktigt med promenader !

Detta är något som hjälper mig otroligt mycket men har lite svårt än att göra det till en vana. Detta är både bra mentalt och fysiskt! Ibland tar man hög och "stressande" musik så man gå fort som bare den. Eller så tar man lugn musik och går en runda i fin natur.


4

Olika former av träning

Jag till exempel som ni fattar gymmar men jag tränar på andra sätt med. Jag spelar fotboll tre gånger i veckan och rider. Träning i skolan plus att jag gillar att löpa. Försöka att hitta olika former som du tycker är roligt. Då blir träningen lättare och blir mer effektiv å då ser du dina resultat fortare!

De bara några tips och fler kommer i andra inlägg!Likes

Comments

Har sovit ut idag för hämtade lilla mamma och tore inatt för de var med några vänner. Medan jag satt hemma och hade egentid. Åt gott och tittade på serier. Det behövs ibland det med! Är lite trött idag så startar dagen lite lugnt.

Ska snart när jag har suttit klart vid datorn så ska jag städa mitt rum och walk in closet rummet med. Lika bra att göra det nu. Har en del bokat denna helgen. Efter ha städat blir det att gå ut till stallet och rida. Tuffa ska trimmas i paddocken. Har inte ridit honom på säkert två veckor så kommer inte köra så hårt.

Sen efter det är det lite osäkert vad jag hinner göra. För ikväll ska jag med Simon till hans kompisar. Och han har inte sagt när han ska hämta mig så får se vd jag hinner med idag. Otroligt fint väder så blir nog att vara ute och sola eller nått hihi.


Ha en underbar dag!

Likes

Comments