View tracker

Det här recept är snott från Coops senaste Mersmak och nyttifierat av mig, originalreceptet finns här, min version kommer nedan. Jag åt utan bröd, det blev verkligen galet gott och jag kan varmt rekommendera detta receptet!

Ingredienser fajitas:

4 kycklingfiléer

2 röda paprikor

1 gigantisk gullök

1 halv pressad lime

Santa Marias cajun blandat med Spicemaster salt-och-sockerfria tacokryddor, men det går bra med någon form av tacokrydda, exakt mängd vet jag inte, jag höftade, enligt receptet ska det vara minst 2 msk i alla fall

2 msk agavesirap

3 msk kokosolja

Ingredienser sötpotatisaoili:

1 mellanstor sötpotatis

1 tsk rödvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

1 dl kokosolja

Tabasco om man vill


Tillagning fajitas:

Hacka lök, paprika och kyckling och lägg i en skål tillsammans med övriga ingredienser utom sirapen, låt blandningen ligga och götta sig i minst 10 minuter, oljan är till för stekningen så det behövs inte adderas någon extra. Hetta upp pannan och stek på ganska hög värme (7-8 av 10) tills kycklingen är genomstekt och har lite yta, man får köra lite efter tycke och smak, mot slutet, ringla över agavesirapen, blanda om, et voila.

Tillagning aioli:

Skala och koka sötpotatisen (dela den gärna i mindre bitar så går det mycket fortare), när den är färdidkokad, lägg i en bunke och mosa, tillsätt därefter övriga ingredienser och blanda ihop dessa med en elvisp, under tiden du vispar, häll i kokosoljan, vispa en stund och sedan är det klart!

Kör man low-carb är det bara att inte äta brödet, hur som helst är kombinationen galet god.

OBS! Bilderna är inte mina, har för tillfället ingen kamera, bildkälla: https://www.coop.se/PageFiles/443044/MerSmak2_2016.compressed.pdf 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag gillar denna för att den är så simpel. receptet är från fantastiska Tasty Health, jag vill dock varna för att jag har en tendens av överhypa godheten om jag är väldigt sötsugen (dietskadad som man blir ibland) men tycker denna är riktigt god för att vara så simpel.

Ingredienser:

1 skopa vasslepulver, choklad

2/3 tsk delar bakpulver

1/2 msk steviaströ

1/2 dl vatten

Blanda, in i mikron på full värme i 30 sekunder, som Tasty Health skriver så reser sig kakan så det kan vara bra att hålla ett öga på den så den inte väller över, man kan som det även står på Tasty Health pimpa den genom att ha i något extra i smeten, jag har ibland lite smulade valnötter i och var väldigt gott.

Grymt botemedel mot chokladsug och roligare än en proteinshake!

Likes

Comments

View tracker

Om man vill äta ett par riktigt cleana plättar så är dessa både goda och enkla, det enda man eventuellt kan klaga på är att dom är något torrare än vanliga men tycker ändå dom är goda med grymma näringsvärden, så here goes;

Ingredienser:

4 äggvitor (tar ni flytande äggvita så är 1 äggvita = 2 msk, totalt 8 msk)

1 skopa proteinpulver (jag tog vanilj)

1 krm bakpulver

Lite sötströ och kanel blir väldigt gott att ha i

Vispa smeten ordentligt, jag brukar ta en elvisp och se till att klumparna i proteinpulvret verkligen löser sig, stek på medelvärme sedan är det klart!

Vet dessvärre inte varifrån originalreceptet är hämtat, har googlat och försökt hitta, många av recepten jag har tagit är för väldigt längesedan så flera av bloggarna har lagts ned med tiden.​

Likes

Comments

Även detta recept är från en nedlagd källa, det fanns en blogg som hette Emmysliv som tyvärr är nedlagd för hon var helt makalös på olika proteinrecept, som tur var hade jag sparat ner och kan dela med mig av detta fantastiska recept, det tackar vi Emmy för!

Ingredienser till kakan:

40 g vaniljkasein (ca två tredjedelar av en dl),

2 tsk bakpulver

10 g Pofiber (1dl)

1tsk kanel

1tsk kardemumma

3 ägg

2dl finriven morot

0,5 dl vatten

1dl steviaströ

100 g kvarg (ca 2dl)

Ingredienser till glasyr:

100 g Philadelphiaost

1 dl Sukrin melis

2 tsk limesaft

Kakan

Blanda ihop vaniljkasein, bakpulver samt Pofiber, kanel och kardemumma.
Vispa äggen i en annan bunke pösigt tillsammans med Stevia strö. Tillsätt kvargen, finriven morot, vattnet samt det torra och vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en springform och grädda på 175 grader i 25 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och låt svalna helt under en bakduk

Glasyren
Vispa Philadelphiaosten fluffigt med Sukrin melis och 2 tsk limesaft. Bred glasyren över kakan och avsluta med att sprinkla över lite kanel.

Ät - njut! Den smakar väldigt likt en vanlig morotskaka, fantastiskt god!

Näringsvärden

På hela satsen: 575 kcal, 72 g protein, 21g fett och 24g kolhydrater.
Per bit: 72 kcal, 3g fett, 3g kolhydrater.

Likes

Comments

Detta receptet är verkligen min absoluta favorit när det kommer till proteinpannkakor, av flera anledningar;

- Inga krångliga ingredienser, många fitnessrecept innehåller 20 specialingredienser som antingen är dyra eller inte går att köpa i butik, det blir svårt om man bara vill slänga ihop något av saker man oftast har hemma.

- Bra näringsvärden

- Smakar identiskt med "riktiga" pannkakor

Men, enough av mitt tjat, detta recept är taget från en blogg som ligger nere idag, den fanns på matskafferiet men länken finns på google men leder ingenstans. Det är i alla fall inte jag som kommit på det från början, here goes;

Ingredienser:

1,5 dl mjölk (jag brukar ta lättmjölk)

1 skopa valfritt vaniljproteinpulver, whey

1 tsk bakpulver

3st ägg

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser, i originalreceptet står det att man ska blanda allt i en shaker, det kan man göra men jag brukar få bäst resultat när jag vispar ihop ingredienserna ordentligt med en stavmixer eller dylikt.

Pannkakorna är lite svårare att steka än vanliga pannkakor eftersom dom är rätt sköra, min rekommendation är att steka på medelvärme, låt det ta sin tid så blir pannkakorna allra bäst.

1 sats brukar bli ca 5 pannkakor.

Likes

Comments

Jag har testat en del chokladbollrecept och detta är det absolut bästa enligt mig, det smakar som riktiga chokladbollar. Tyvärr var det så längesedan jag bakade dem att jag inte längre har ursprungskällan kvar, men receptet finns på lite olika sidor på nätet.

Ingredienser:

250g lättkeso

1 dl valfritt chokladproteinpulver (whey)

1,5 dl havregryn

1-2 msk sötströ (Icas är bäst)

1 msk kakao

En skvätt svart kaffe/espresso

Kokos att rulla i

Mixa keson, blanda ingredienserna, forma till bollar och rulla i kokos. Ett tips är att lägga smeten i kylskåpet innan man börjar rulla dem eftersom smeten kan bli lite lös. På det sättet blir den mer lättjobbad.

Bon apetit!

Likes

Comments