Dietist, Hälsa

Fredag och en nyttig bönsallad nu på fredagsfikan hehe. Håller fast vid goda rutiner på vardagar och ännu är det inte helg. Ikväll planerar jag och Jonas att lyxa till det extra mycket i matväg varpå kroppen mår bra av en god grund från arbetsdagen ;) Strävar efter balans!

Bönsalsa, spicy med chili och vitlök samt olja på wokgrönsaker. YUMMY!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fest

Vem blir inte lite lycklig när det luktar gott i trapphuset när man kommer hem sent på kvällen? Jag brukar njuta lite på distans åt alla som står i sina lägenheter och lagar mat. Ibland försöker jag lista ut vad de lagar.. väldigt trevligt ändå :)

Ännu mer lycklig blev jag när jag insåg vart doften härstammade från: VÅR lägenhet. Den goda tacokryddan på nötfärs spred sig i huset och jag fick möjligheten att kliva in genom rätt dörr. Det var nämligen Jonas som stod och lagade en smått spontan taco-kväll och helt ärligt; det var oerhört mysigt och gott.

Det behöver inte vara fredag för att vara taco ;)

Myskväll deluxe med 5%-ig nötfärs, kvarg, salsa, färska grönsaker och grövre tacobröd. Mumsigt!

Likes

Comments

Träning, tjejer, Hälsa

Godmorgon mina bästa och välkommen till en ny dag! Inte vilken dag som helst heller i min bok.. det är fredag - och fredagar gör alltid något visst med mig.

Fredagar tar mig på ett ögonblick tillbaka till barndomen, till pirret i magen inför helg och myskväll med familjen. Vi hade det lite som ritual hemma att duka upp fint inne i storarummet och samlas allihopa. Vi avslutade ofta kvällen med en skön kvälls promenad till stan för att hyra en film (!) och jag och Lisa hade fått plocka ihop lite godis att mumsa på tillsammans med chips eller ostbågar. Jag valde uteslutande ostbågar. Stunder med familjekväll är och var värdefulla för mig och jag känner fortfarande samma känsla när jag tänker på att det är fredag.

När jag vaknade i morse var jag med andra ord glad och tillfreds. Fredag, yes box. Även nöjd med mig själv från gårdagen. Trots en intensiv förmiddag i möte och smärre stress på eftermiddagen på sjukhuset tog jag mig i kragen och begav mig till gymmet. Duktig tjej!

Initialt var passet trögstartat: letade både efter motivation och kontakt (!) haha. Inte speciellt fantastiskt. MEN jag gav inte upp och det är jag tacksam för nu i efterhand. Jag kämpade vidare. Det var axlar och armar som stod på schemat.

Successivt ökade jag vikterna och blev med ens mer varm i kläderna. Jag har insett det nu att jag måste ta i. Det måste bli ansträngande rent styrkemässigt för att jag i dagsläget skall känna mig hundra procent med i matchen och intresserad av träningen. Tidigare har jag tyckt mer om pumpträning men nu är det i princip max 12-15 reps, max. Upplever det mer stimulerande med tyngre reps och utmaning såväl muskelärt som fysiskt.

Make it count girl!

Sagt och gjort: jag höjde vikterna och lyckades på allvar överträffa mig själv. Jag kände mig ordentligt stark och uthållig i muskulaturen varpå jag fick nya personbästa igen för denna säsong. (Försöker vara noga med att poängtera att det är just denna säsong, för har varit starkare en annan period på högre kroppsvikt)

- Exempelvis höjde jag i bakre axeldrag imaskin två hack plus på viktmagasinet (står 50 på den) och genomförde 6 reps x 4 set haha.
- Jag höjde även vikten i sittande axelpressar utan ryggstöd (upplever det tyngre) till 9 kg-hantlar. Genomförde 8 reps x 5 set här ;) Tyngre nästa gång.. ja.
-
Höjde även vikten på hantlarna i sidolyft till 8 kg plus 6 kilo till dropset. Total höjning med 1 kg per hantel då från tidigare. Även här gick 8 reps + 6 reps dropset bra x 4 set per arm hehe. Dock vill jag nödvändigtvis inte höja i all evighet i denna övning, då för tunga vikter tenderar minska kontakten och aktiveringen i den aktuella muskeln hos mig.

Men sammantaget: ett roligt och bra pass i och med styrkan som infann sig och så även motivationen :D GIRLPOWER!

Likes

Comments

Dietist, Hälsa

En matlåda fullsprakande av färger och vitaminer. Lagar man mycket mat blir det över och då kan man äta det även dagen efter, lycka för mig! Älskar ugnsbakade rotsaker så att mumsa detta idag gör mig på väldigt gott humör :) Mår bra inifrån ut.

Kidneybönor, rödbetor, palsternacka, zucchini, aubergine, morötter och broccoli. Så gott! Kryddad med vitlök, salt ovh kanel :)

Likes

Comments