Som ni säkert vet vid detta laget (eftersom jag skrivit om det tidigare haha) har Niro skapat en serie om sina atleter på sin Youtube. Nu inför Tyngre Classic 4 fick man med andra ord följa oss atleter inför scenen och även på scenen varav jag är en av dem :D Hans klipp involverar såväl spraytan som intervjuer med folk backstage, förberedelser, poserträningar och formcheckar. Avslutningsvis även scenframträdandet såklart ;)

Dessa klipp har laddats upp på löpande band och jag tänkte dela de som involverar mig direkt här i bloggen eftersom jag vet att många av er vill se :)

Från och med minut 20.30 är jag med och posertränar samt hänger på hotellet resten av klippet!

Bjuds på poserträning flera gånger! Detta är alltså två kvällar innan the big day. Fredagen då vi anländer till Stockholm :)

​ps. Glöm inte att kika in min egen produktsida där jag tagit fram de kosttillskott som JAG personligen använder mig mest utav och rekommenderar gällande smak / innehåll :) På så sätt slipper ni leta runt i den stora djungeln av kosttillskott ;) Min mini-shop hittar ni via länken HÄR


kramis 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Egentligen behöver man inte göra det så svårt för sig. För vissa av oss behövs en liten påfyllning av energi mellan måltiderna och då är ett mellanmål av god kvalité att föredra. Vi pratar ofta om det på utbildningen att vissa behöver allt ifrån 1-3 mellanmål medan vissa inte behöver något. Huvudsaken är att man väljer något gott och nyttigt att stilla hungern med och öka energin :)

Ett bra exempel är lite frukt och lite nötter. Riktigt gott och enkelt att fixa! Ett annat alternativ är tex en kvarg med bär eller kanske en god fullkornsmacka med avokado ;) möjligheterna är oändliga!

Idag på konferensen med Dietisternas riksförbund mumsar vi ett fräscht mellanmål i form av färsk frukt och en kopp rykande varmt te :)

Njuter verkligen

Likes

Comments

När det är kyligt utomhus passar det utmärkt med något varmare att mätta magen med! Jag satt igår och avnjöt en god kyckling och tomatsoppa som värmde mig inifrån och ut. Ljuvligt!

Med enkla komponenter kan man få riktigt smaskiga grytor och soppor. Jag använde grönsaksbuljong, krossad tomat, tomatpuré, färska tomater, basilika, spenat, potatis, lök, kyckling och grönsaksblandning som tillsammans blev ljuvligt gott!

Addera en klick krämig kvarg för att få något att dämpa värmen med eller tjocka upp soppan :) Men att ha kokt potatis i gör också mycket för att göra den flytande soppan något tjockare och mer matig.

Smaklig måltid som dessutom är rik på näring! Jag älskar att ge min kropp bra kost som främjar hälsa, funktion och välmående. Det är ett brinnande intresse och passion för mig som jag dessutom studerar heltid om. Helt fantastiskt hur viktig nutritionen faktiskt är för vår hälsoutveckling :)

Goda vanor gör underverk. Man måste absolut inte äta "perfekt" alltid - men att hålla bra vanor och de rutiner man har gällande kost och träning spelar desto större roll.

Likes

Comments

Idag samlas vi i en stor konferenssal uppe på medicinareberget för att lära oss mer och diskutera ncp ( the nutrition care process) med Västsveriges dietister :D Jag tycker att det känns oerhört roligt att vi sista-års dietiststudenter får vara med idag ;)

Stort tack till DRF (Dietisternas riksförbund) som får detta att hända! :D ​

Likes

Comments

Hej finisar!

Nu har det börjat ramla in bilder från tävlingarna och det är riktigt roligt att titta på :D Jag känner mig väldigt nöjd med formen jag och Niro lyckades få fram till Tyngre Classic 4. Det är utan tvekan den bästa formen jag någonsin varit i; fyllig, torr och hård! Dessutom undgår det nog inte någon hur kul jag hade på scen.. STÖRSTA leendet!

Bilder från tyngre Classic 4 2016
Här är klass bikini fitness -168 cm seniorer

Här är klass bikini fitness -166 cm juniorer

Bilder från finalen under min I-walk

Det absolut bästa med hela upplevelsen (förutom all kvalitetstid jag fick tillsammans med vänner) är faktumet att formen på bilderna slipades fram på bara 4 veckor. I ärlighetens namn trodde jag aldrig att vi skulle lyckas åstadkomma en sådan stor skillnad på den korta tiden.

Som ni kanske minns var jag oerhört besviken när jag missade finalen på junior SM. När Niro då kom fram och frågade om jag ville ha hans hjälp fram till nästa tävling var jag till och med osäker på min egen förmåga. Skulle det vara möjligt? Skulle jag orka? Vill jag ens?

Nu i efterhand är jag både stolt och glad över att jag tog chansen och fortsatte kriga en extra månad - För skillnad blev det! Ett krigande var det också bokstavligen:

Tidiga uppstigningar med posering och formcheck. Morgoncardio 60% av maxpuls i 30 minuter. 7 mindre tillagade måltider varje dag. Varje eftermiddag blev det intensiva och långa styrkepass på gymmet med många reps och set. Kvällen avslutades med antingen trappmaskin eller kvällspromenad. Så höll det på i hela fyra veckor. Jag fick äta mer mat än innan vilket var skönt men jag tränade också desto mer. Resultatet blev en fysik som fylldes i muskulaturen men inte under huden. Det blev ett riktigt bra resultat som jag definitivt är nöjd med. Dessutom gjorde vi en vätska-salt- tömning sista veckan mot Tyngre Classic 4 som också spelade stor roll. Jag har ALDRIG i mitt liv varit så torr som denna gång på scen och det var en rolig upplevelse bara det :D

Jag känner mig oerhört tacksam för Niros hjälp att förändra min fysik till utseendet! På första tävlingen hade jag ätit bra mat, tränat på känsla, inte tömt eller laddat tillräckligt och det kunde jag se i efterhand. Det krävdes en förändring från junior-SM och det lyckades vi med :)

Jag är så tacksam över allt jag lärt mig under vårt projekt tillsammans. Jag är lycklig över möjligheten att få lära känna alla fina människor och känner mig stolt över min egen utveckling :)

Nu har jag haft en hel veckas vila från gymmet för att bara slappna av, spendera tid med familjen som tyvärr blivit åsidosatt under den senaste månaden och bara njuta. Inga matlådor, inga krav och inga strikta riktlinjer. Jag längtade efter lite frihet och "normalt liv" precis som ni säkert märkt nu i bloggen under helgen ;) Det skadar inte att leva efter egna principer, kanske bara om man ska upp på scenen för då krävs det definitivt mer.

Hösten och vintern kommer och jag har inga satta planer på nästa tävling. Nu är det fokus skola, nutrition och utveckling som gäller. Jag har en kommande, legitimation som dietist till sommaren att fokusera på ;)

Likes

Comments

Det finns få saker som passar så ypperligt som en GO-fika när det regnar. Uppsala gav oss perfekt promenadväder under gårdagen men desto regnigare idag. För vår del kvittar det - vi har varandra!

Innan jag och pappa motvilligt sätter oss på tåget tillbaka mot Stockholm (och sedan mot Göteborg) avslutar vi helgen med ett besök på Espresso House. Vi mötte även upp Lisas närmaste vänner här i Uppsala för att fika tillsammans.

Min söta, glada lillasyster <3

Jag personligen tycker det är riktigt roligt att få uppleva delar av hennes liv här. Möta hennes vänner, se staden och hälsa på i hennes studentkorridor och studentrum. En liten del av mig blir allt avundsjuk på dem eftersom de lever det "ultimata studentlivet 100%" medan jag själv mer ser mig som studerande vid sidan av allt annat jag pysslar med. Uppsala är definitivt en stad för studenterna kontra känslan i Göteborg... Som sagt: absolut roligt att få se delar av hennes liv denna helg!

Likes

Comments