Header

Hur ofta tränar du?

Svar: Jag försöker träna 4 gånger i veckan. Ibland blir det bara handboll och ibland blir det bara gym. Lite olika från vecka till vecka.


Och var?

Svar: Självklart tränar jag på X-Force Factory där jag även jobbar mestadels och handboll tränar jag i Skara.


Vad tränar du?

Svar: Oj, jätteolika. Men jag gymtränar väldigt ofta och försöker gå på spinning när jag missar handbollsträningar. När jag gymmar tränar jag max två muskelgrupper åt gången.


Bästa motivationstipset?

Svar: Bra musik som får dig att tagga till och bestämda pass. Att komma till gymmet oförberedd blir sällan bra för mig. Utan planera hela passet innan du åker iväg. Så himla effektivt!


Äter du några kosttillskott?

Svar: Ja, jag äter vitamintillskott och proteinpulver då och då. Ibland kan jag även dricka BCAA men det är ganska sällan då jag inte finner någon funktion med det.


Vad är din favoritövning?

Svar: Vilken svår fråga…måste ju säga X-Force egna benpress. Det är en hatkärlek mellan oss som inte går att beskriva med ord, haha!


Hur ska man komma igång med träningen?

Svar: Först tycker jag att du ska hitta en anledning varför du ska börja träna. Alla bör träna såklart men kanske av olika anledningar. Jag tränar för att blir så bra jag bara kan i handboll. Andra kanske tränar för att de har en skada eller ont i kroppen, andra för att gå ner i vikt. Hitta din anledning och ha det som motivation. För visst vill du nå dina mål?


Hur ofta bör man träna?

Svar: Detta är ju super personligt. Det beror ju på hur långa varje pass är, hur effektiva dom är, varför du tränar osv osv! Jag skulle rekommendera 1-3 gånger i veckan för någon som bara vill hålla kroppen i trim och må bra. Idrottar man och tävlar blir det såklart betydligt mer.


Vad eller vem inspirerar dig?

Svar: För mig blir det vad och det är resultat. Att se och märka skillnad är den bästa motivationen för mig. Dock kan det ta en stund i början innan du märker någon skillnad, men häng i. Det är värt det!


Vad har du för mål med din träning?

Svar: Som jag nämnde tidigare är mitt mål att blir den bästa versionen av mig själv i handboll. Jag tycker även det är intressant att se hur kroppen utvecklas och formas. Även ett mätbart mål är att jag en dag ska spela handboll utan mitt stora korsbandsknäskydd! Att jag en dag är såpass stark i knät att det inte behövs…längtar!


Vad är det bästa med att träna?

Svar: Kicken! Hur bra jag mår efteråt och nöjd jag är att jag klarade att pusha mig själv ännu en gång. Självklart, ännu en gång, resultatet!

<3

Vill ni har svar på någon annan fråga är det bara ställa den i kommentarsfältet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tjingeling!

Äntligen är det fredag och snart helg. Idag jobbar jag mellan 12:30-16:30 med masseger på ett företag i stan. Efter det ska jag skjutsa Jake till fotbollen och jag själv åker till gymmet och tränar. Idag får det bli rygg och mage. Jag har nämligen match på söndag så jag vill absolut inte ha träningsvärk i axlar/bröst eller benen.

Den här veckan har jag haft en väldigt blandad träningsform. I måndags körde jag Zumba i 1h, hur kul som helst verkligen. I tisdags blev det ett grymt handbollspass, träningen var hur givande och bra som helst. Igår blev det spinning i 1h och även det var välbehövligt och sjuuuukt jobbigt. Jag har alltid varit strikt med att bara spela handboll och gymträna, några cardiopass då och då. Men jag kan rekommendera att gå outside the box ibland. Det gav mig en kick i träningen :-)

Jag uppdaterar er senare ikväll om kvällens träningspass!
Hejhej :-*


Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det måndag och en ny vecka. Jag skrev i förra inlägget hur mina jobbdagar ser ut men inte riktigt vad jag ska göra efter jobbet. I och för sig så brukar jag inte göra många knop efter jobbet men på tisdag ska jag i alla fall iväg till Skara och träna handboll. Även på söndag har vi bortamatch mot Falköping.

Resten av veckan händer nog inget speciellt. Jobbar sent hela veckan så det blir snabba kvällar. Kommer bara hem och kramar Jake i soffan i någon timma, sen gå in och sova. Jag går och lägger mig väldigt tidigt som många vet, haha! Jag är stentrött klockan 22 och det spelar ingen roll vilken tid jag gick upp. Vanligtvis går jag upp vid 8:30, vilket innebär att jag sover nästan 9 timmar. SKÖNT!

Nu ska jag fixa mig inför jobbet. Trevlig måndag allihop <3


Likes

Comments

LQ 90kg 9st
LP 250kg 15st
HLC 50kg 12st
Knäböj med upphopp 40kg 8x4
Raka mark enbens 20kg 10x3/varje ben
Knäböj med hantel 17,5kg 10x3
Höftlyft i benkick 50kg 10x3
ADB in & ut

Efter passet var jag riktigt mör & mina ben darrade. Jag tror att knäböj med upphopp var något för mig som lirar handboll. Explosiva ryck med ganska tung vikt. Övningen kräver otrolig fokus & kontroll på knäna.
Nu ska jag ladda om för morgondagen. Då börjar det riktiga livet igen med jobb. Denna vecka jobbar jag måndag-torsdag på gymmet & fredag tillbringar jag som massör.

Trevlig vecka på er!


Likes

Comments

Instagram @fitnessjhm