Postad i: Allmänt

Godförmiddag! Som rubriken hintar om är jag sjuk och jag har faktiskt sjukanmält mig från skolan idag. Var nu ett tag sedan jag var sjuk. Minns inte riktigt när, men alla faller vi dit någon gång. Vaknade upp imorse med halsont och att det kändes som hela halsen hade svullnat igen. Detta gjorde att jag knappt kunde andas. Just nu är det lite bättre med den "igen-svullnade" - känslan, men har fortfarande svårt att andas och sjukt ont i halsen. Vilket är lite obehagligt.

Mitt bästa sätt att kurera mig från detta är att dricka mycket varmt te, äta halstabletter och bra mat, samt vila. Då jag har tagit ledigt från skolan har jag självklart tagit en paus från träningen. Halsont är inte att leka med. Så ingen träning för mig förrän detta är borta, och det är förhoppningsvis imorgon. Det som är skönt är att jag inte har fått någon feber, än så länge. Och jag hoppas att det håller sig på det spåret. Emellertid, har jag plugg att göra. Så kommer spendera denna dagen med detta. Bra att utnyttja tiden som man har nu.

Har ni några mer bra tips på hur man kan kurera sig från halsont + den igen-svullnade känslan? :)

Kram Elin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Fitness, Hälsa

Hej! Har nu tagit en paus från träning, skola, träning och plugg. En paus från livet helt enkelt och tänkte uppdatera er lite om dagen. Då allt just nu går i ett hinner jag inte blogga på dagarna utan det blir ett kvälls-inlägg som informerar/ger er en uppfattning om vad jag har hållit på med hela dagen.

Gick upp 5:20 imorse för att äta frukost i lagom tid, då jag skulle klämma in ett träningspass nu på morgonen innan skolan. Så åkte med pappa ner till bussen och tog den som gick 7 till Lidköping. Var framme ca 7:50 och var igång några minuter där efter. Som rubriken hintar lite om, körde jag axlar och triceps nu imorse i cirkus en timme innan jag var tvungen att skynda mig in i duschen och sedan till skolan. Så det blev ingen cardio idag på gymmet.

Axellyft åt sidan i kabel 4x12-10 reps
Drag till hakan m. V-handtag 4x16-12 reps
Stående axellyft framåt i kabel m. rep. 4x12-8 reps
Drag mot huvud m. rep 4x16-12 reps
Hantellyft åt sidan SS Hantellyft framåt 4x12-8 reps
Sittande hantellyft åt sidan-upp över huvudet 4x16-8 reps
Framåtlutande hantelflyes SS Axellyft framåt m. vikplatta

Triceps pushdowns m. rakt handtag i kabel 4x20-12 reps
Omvända - ∥∥ -3x15 reps

Var i skolan mellan 9:40-15:35. Hade lektioner som matte, kemi och filosofi. På matten gick vi igenom ett nytt avsnitt och började arbeta med det. Kemin, gick hela lektionen åt till en genomgång. Den lektionen är 1h5min och vi hade många frågor som gjorde att genomgången drog ut på tiden. Mellan kemin och filosofin har jag 2.5h hål. Där vi ska äta lunch och har inplanerad GA-tid. Hade även ett möte inom skolverksamheten under denna tiden. V.46 på Onsdag, är de De la Gardie OPEN på min skola. Det innebär att nior får komma på besök och besöka de program som skolan erbjuder. De kan ställa frågor på det de vill veta samt få lite mer information vad detta programmet innebär och vad man gör. Jag är en utav de elever som ska finnas till hands och kunna besvara frågor som ungdomarna har. Mötet tog cirkus 30 min, sedan hade jag ungefär 10 minuter kvar på rasten innan filosofin började. Dock fick vi arbeta(plugga) inför provet imorgon på valfri plats. Så jag och en tjej i min klass gick till biblioteket och satte oss. Satt där i 40 minuter och pluggade innan jag tog bussen hem för att hinna till fotbollsträningen.

Denna träning var inte bara en träning. Våra tränare hade "bjudit" in herrarna till att möta oss i en futsalmatch. Riktigt kul faktiskt. Dock åkte vi inte därifrån med en vinst, men vi fick känna på hur det skulle bli nu framöver; med byten, tempo, försvar och spelet överlag. Blir antagligen så att vi får spela mot de igen nästa onsdag med. Hoppas!

Nu ikväll har jag duschat, ätit och pluggat. Som sagt tog jag bara en paus nu för att uppdatera er lite. Nu ska jag tillbaks till pluggningen innan jag sedan ska sova.

Så jag säger natti natti och sov gott!

Kram Elin

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Fitness

45 minutes powerwalk and just over an hour backattack!

Hej på Er! Hur har er tisdag varit? Min har varit ganska bra faktiskt. Började inte skolan förrän vid 12:20 idag så passade på att träna och sådant innan. Åkte så jag var på gymmet ca nio. Började då med att gå 45 minuter på bandet innan jag gick på vikterna. Var som sagt rygg som skulle mosas idag. Vilket jag också gjorde i drygt en timme. Sedan åt jag lunch. Hade gjort iordning en lunchlåda som innehöll fullkornsris och grillad kycklingfilé, som jag fick värma på gymmet och även åt där. Hoppade där efter in i duschen och gjorde iordning mig, innan jag promenerade dryga kilometern till skolan. 

Har haft två lektioner idag i skolan. Egentligen har jag fysik och matte. Men hade matte båda lektionerna då vi ligger lite efter pga av att fysiken har tagit någon timme här och där från matten osv. Så har suttit och räknat matte i nästan 4h idag. Så mitt huvud är ju inte lite trött nu. Har även nu suttit och pluggat filosofi sedan halv fem. I nästan 2h. Så tog en paus nu innan jag ska sätta mig och läsa allt igen. Gäller att ligga i nu sista året. 

På tal om sista året. Har nu gjort klart min studentmössa(!!!) ​Känns helt overkligt. Ska bar skicka in beställningen. Blev riktigt nöjd med den och mamma fick även se den, och hon tyckte den skulle passa perfekt. Har även börjat småkoka på balklänningar... Finns så mycket och jag är såå kräsen av mig, haha. Dock har jag inte kommit igång så bra med GA. Vilket jag måste. Verkligen måste! Får ta tag i det nu imorgon på GA-tiden vi har. 


​Dagens pass:

45 minuter powerwalk

Stående stångrodd 6x20-6 reps
Lats pulldowns m. rep 4x12-8 reps
Sittande latsdrag i kabel m. rep 4x16-12 reps
Sittande baksida axlar/lats i kabel 4x12-8 reps
Enhands hantelrodd 3x16-12 reps (vardera arm)
Latsdrag 5x12-8 reps
Hyper extension 3x30 reps
Close grip, latsdrag 4x12-8 reps

Crunches på pilatesboll 4x70-60 reps

Hoppas ni får en fortsatt bra tisdagkväll!

Kram Elin

PS: Ni måste testa Tyngres barer (Barebells)!! Ni kan hitta de Här! ​Finns i tre olika smaker. De har även proteinpuddingar som är sjukt goda och de har även nu släppt en hasselnötskräm(!!) Har dock ej inte hunnit smaka på denna ännu. Men ni kommer få höra mitt betyg om den, så fort jag gjort det. Vilket antagligen kommer bli grymt. För älskar alla deras andra produkter. Så kolla upp detta!

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/14833256_1769596669965940_2605187953273602048_n.mp4

Likes

Comments

Godkväll godingar. Har nu intagit mysposition efter en dag i skolan, mycket träning och plugg till prov. Har egentligen tänkt att sova nu när som helst. Antagligen efter detta inlägg. Ska upp tidigt imorgon för att hinna med ett rygg, triceps och konditionspass innan skolan. Men nu backar vi bandet lite...

Gick upp 7 imorse, fick lite sovmorgon. Då jag började skolan 9:25 och slutade 13:00. Älskar numera måndagar, pga de korta dagarna och att man hinner med så mycket. Hela dagen försvinner inte bara för att man går i skolan till fyra. Hade två lektioner; Matte 4 & Kemi 2. På matten gick vi igenom lite nytt innan vi fortsatte att arbeta. På kemin gjorde jag klart en inlämning, som ska vara inne nu egentligen på fredag. Men då jag har massa annat att tänka på, så utnyttjade jag tiden till att göra klart den. Dock har jag även en labbrapport att skriva klart i kemin. Men den ska inte vara inne förrän tisdag v.45. Så har lite tid. Har även Kemiprov onsdag v.45, så hela höstlovet kommer gå åt till att plugga inför det. Så kul...

Efter slutat sista lektionen packade jag snabbt ihop mina saker och begav mig till gymmet. Det är ju måndag idag, vilket betyder ben/rumpa för mig. Startade med 30 minuter på crosstrainern innan jag sedan gjorde övningar som squats, benpress, squats m. rep i kabel (Video), Hip abduction, legcurls, benspark, raka mark i smith & Stående knä höftlyft i smith. Kan ju säga att dessa övningar brändes. Undrade faktiskt ett bra tag om jag skulle kunna ta mig till fotbollsträningen och springa, efter hur mina ben kändes då. Inte nog med hur de känns nu efter ett mördarpass på gymmet och fotbollsträning...

Gjorde 6-4 set på varje övning, samt mellan 20-8 reps. Försökte variera för att få den optimala brännande känslan. Låg vikt och högreps är sjuk!!

https://scontent.cdninstagram.com/t50.2886-16/14836872_632367930278448_8224597355177967616_n.mp4

​Hade ju som sagt även fotbollsträning nu i kväll, mellan 18-19:30. Där körde vi uppvärmning, kvadden, försvar-anfall (en övning) och sedan spel i slutet. Mina ben var ju inte lite möra efter denna dag. Väl hemma sedan blev det lite mat innan dusch och sedan filosofiplugg. Som jag har suttit med fram tills nu. 

Men nu är det dags för mig att stänga av all elektronik och krypa ner i sängen för att sova. 

Sov så gott!
Kram Elin

Likes

Comments

Postad i: Fitness

​Många tjejer idag tror fortfarande att protein gör en "biffig" och att man "lätt får massa muskler då" som gör att man ser ut som en body builder. Så är ju inte fallet. För då hade ju vi alla som använder oss av detta gjort det, om vi då lätt skulle få muskler av att använda oss av protein-tillskott osv. 

​Dessa tre kosttillskott använder jag dagligen; 

- BCAA-aminosyror 
När; Detta tar jag under eller efter mina träningspass. När vi tränar hårt och sedan ska återhämta oss efter behöver kroppen bryta ner specifika aminosyror för detta, dessa är BCAA. Vi behöver tillföra kroppen BCAA för att motverka muskelnedbrytning, samtidigt som vi stimulerar återhämtningen. Det ger även ytterligare fokus.

​- Kasein 
När; Innan jag går och lägger mig. Kasein är det dominerande proteinet i mjölk och utgör ungefär 80 % av mjölkens protein, där resterande del består av vassle. I magen bildar kaseinet en gel som gör proteinet mer komplext för kroppen att bryta ner. Upptaget i tarmen blir därför långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet blir fördröjd. Om du äter eller dricker kasein, kan du alltså förse musklerna med protein flera timmar efter att du intagit det.

​- Vassle
När; På morgonen i samband med frukost. 
Till skillnad från kaseinet tas vasslen upp snabbt av kroppen. Det kommer liksom kaseinet från mjölkprodukter men har en något annan sammansättning. Det här är ett mycket vanligt protein för de som tränar hårt. Vasslet höjer insulinnivån vilket gör att muskeluppbyggnaden underlättas. Vassleprotein tas med fördel direkt efter träning, eller på morgonen innan frukost. Då skriker formligen kroppen efter byggstenar till de muskler som belastas, både för återhämtningens och påbyggnadens skull. 

Likes

Comments

Postad i: Fitness, Hälsa, Allmänt

Hej ledsen för dålig uppdatering under gårdagen. Livet kom emellan och sådant kan ju hända ibland. Me nu ska jag uppdatera er lite vad som har hän.

OPS! Kan bli ett längre inlägg detta, haha.

I går (lördags) förmiddag åkte jag och lillebror till gymmet där han tränar. Han hade frågat dagen innan om jag ville följa med han och träna, och jag sa självklart ja. Tycker det är kul att han vill att jag sa följa med och att han vill träna med mig. Vi var på gymmet i 1.5h, då vi först värmde upp i femton minuter, jag på crosstrainern och lillebror på bandet. Efter uppvärmningen körde vi bröst och biceps.

Vi började med bröst;

sittande flyes i maskin 5x16-8 reps
Cable cross-overs 4x12-8 reps
Bänkpress 4x16-8 reps
Lutande hantelpress 4x16-8 reps

Stående hammer curls 4x12-10 reps
Sittande framåt lutande hantelcurls 3x12 reps
Skivstångscurls 3x15 reps

Crunches i maskin (Bränner som fasen) 4x40-30 reps
Benlyft i ställning 4x20 reps

Efter detta åkte vi förbi ICA och köpte med lite grejer som mamma hade ringt och sagt att hon behövde ha hem. Så efter att ha handlat dessa grejer, som gick på 5 minuter, åkte jag och lillebror hem.

Väl hemma ställde jag mig och gjorde iordning 4 matlådor + lunchen som jag skulle äta då. Ris och ugns-grillad kyckling blev det. Mums!


PS: Har sjuk träningsvärk idag(!!!)

Efter ätit och plockat undan allt efter mig, hoppade jag in i duschen. Färdig duschad, med handduken runt huvudet och i kläderna jag skulle ha på mig ikväll på klassfesten, satte jag mig ned vid skrivbordet för att hinna med lite filosofiplugg. Har prov på Vetenskapsteorin & Kunskapsteorin på torsdag, så behöver ju plugga. Satt med filosofin i drygt en timme, innan jag behövde göra mig klar.

Vid kvart över fyra satte jag mig i bilen och körde iväg mot Götene. Skulle vara hos Felicia innan vid 17. Men först behövdes bilen tankas lite. Usch vad kallt det var att tanka. Regnet kändes som isbitar och den bitande vinden gjorde inte saken bättre. Men med bilen tankad och full värme på, åkte jag till Felicia.

Då jag var nykter denna kväll, så bjöd Felicias mamma på kaffe för att jag skulle ha någon energi. Underbara människa! Så drack någon kopp där, medan Maria och Felicia sminkade och gjorde klart sig. Efter sju någon gång åkte vi bort till Vendela som höll i klassfesten. Tack och lov var det inte bara jag som var nykter denna kvällen utan även två andra tjejer i min klass med; Alice och Vilma.

Vi körde lite lekar som "Jag har aldrig" och "vem vet mest". Tänk att ma fick reda på väldigt mycket om sina klasskompisar, och vissa saker var nästa chockerande haha. Detta satt vi och gjorde en ganska bra stund, samtidigt som vi pratade och hade på bra musik i bakgrunden.

Lite senare under kvällen ville några spela beerpong. Så vi/de rensade ett bord och ställde upp plastkoppar med öl i. Sedan spelade de som ville. Jag stod och kollade på och hejade. Vid 23 redan började jag bli sjukt trött, så jag åkte faktiskt redan hem vid 23:40. Då kände jag att jag inte orkade mer. När jag snittat runt 3h sömn nu i ca 2 veckors tid. Då orkar man inte hålla på så länge. Felicia sa att jag kunde sova hos henne, hon bor ju bara tre minuter bort. Men jag tyckte det var bättre att få komma hem och sova i sin egna säng. Denna natten sov jag också mer än 3 timmar. jag sov från att jag lade huvudet på kudden, vilket var efter tolv någon gång, till 5:20. Då jag gick upp och åt frukost för var så sjukt hungrig. Men sedan efter den var uppäten somnade jag om och sov till nio. Så JAG har SOVIT ca/drygt 7 TIMMAR!! Heja mig!!

Annars idag blir det att fortsätta plugga och sedan städa. Alla dagar kan inte vara roliga dagar.

Hur var er lördag? Vad ska ni ha för er en söndag som denna?

Kram Elin

Likes

Comments

Postad i: Fitness, Hälsa

Fredagen börjar lida mot sitt slut. Har varit väldigt trött idag, kan vara pga av den lilla sömn jag fått nu den sista tiden, som börjar ta ut sin rätt. Brukar alltid vakna av mig själv, men idag kom pappa ner och väckte mig och jag var inte alls pigg på att gå upp då. Men var ju tvungen då bussen till skolan gick om en timme. Hela bussturen till skolan sov jag. Måste somnat direkt jag la huvudet på nackstödet, för minns inte att bussen startade och åkte iväg. Så ni kan ju tänka er hur trött jag var och är fortfarande. Har varit som en zombie i skolan idag. trött, sliten och inte riktigt varit med i svängarna. Fredagar har jag också ämnen som idrott (kl 8); där vi spelade bowling, sedan svenska, matte och fysik. Inte kanske bästa dagen att vara en zombie på. Sedan hade vi dubbla mattelektioner idag...

Slutade skolan vid 14:30 och gick då till gymmet och körde cardio och ben/rumpa. Motivationen var ju inte på topp på vägen dit. Men när jag väl fått på mig kläderna, fått i mig några majskakor och kommit upp på crosstrainern hittade jag allt motivation någonstans inom mig. Som gjorde att jag genomförde ett hyfsat bra pass ändå.

Nu ikväll har jag bara ätit middag och myst framför serier. Vilket jag kommer göra resten utav kvällen med, haha.

Vad gör ni denna fredagkväll? Är ni hemma och myser eller är ni på väg ut? :)

Kram Elin

Blev en NOCCO Tropical på bussen hem efter legsmash.

​Passet:

30 minuter crosstrainer

Frontsquat 6x20-8 reps
Sumo-mark 4x12-10 reps
Benpress 5x16-8 reps
Hip abduction 4x25-16 reps
Benspark, låg vikt 4x20-16 reps
Benspark, högvikt 3x8-6 reps
Sumo-squats 4x16-12 reps
"Stående knä-squats" i smith 5x16-12 reps
Höftlyft m. skivstång 4x16 reps
Raka mark m. skivstång 4x16 reps

Crunches på pilatesboll 3x60 reps
Ben indrag på "halv pilatesboll" 3x20 reps

Foam rolling 

Likes

Comments