Header

Våfflor & Pannkakor , Frukost

God morgon hörrni!
Har ni kommit ihåg att ställa om klockan? Bara tanken av att sova mindre gör mig trött, haha! Men sooom jag längtar till sommaren nu.
Igår hade vi fin besök här hemma, min kusin var här med sin familj över middag. Vi gjorde alla vår egna pizza och mums så gott. Efterrätten blev givetvis våffler, men det blev belgiska då jag inte har de "vanliga" våffelgärnet. Men dessa är lika goda tycker jag!
Det blev smet över så nu sitter jag och Johannes här och myser...

Recept hittar ni //HÄR//

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sponsorer

Igår hämtade jag ut ett paket som jag fick hemskickat från Santa Maria. De har massa nya produkter som de ville dela med sig utav och jag tar mer än gärna emot!

Santa Maria är nog de första som kommer upp i mitt huvud när jag skall ha Tacos hemma. Deras krydda är gudomlig samt tortilla bröden, cheddar osten och chipsen... Men det var inte tacos vi skulle prata om, utan nu vidare till deras nya produkter!

Som ni ser på bilden ovan så var det kryddor/dressingar/bröd till 3 olika rätter.

De har tagit fram en krydda till burgare, en chipotle dressing till den samt en sötsyrlig snabbinläggning för gurka och lök, såå gott att ha på burgare!

De andra kryddorna/bröd och dressingarna är till Pulled Salmon Wrap & Jamaican Jerk Tacos

Likes

Comments

Sponsorer, Frukost

Att vakna upp på en lördag och veta att man inte måste jobba, inte har några tider att passa eller kan ligga kvar i sängen på morgonen flera timmar om man så vill - det måste vara den bästa känslan.

När jag vaknade insåg jag att jag hade massa godis kvar från igår.. underbart! Men först åt jag en STOR skål med planti soygurt som jag toppade med frukt, nötter och honung. Har verkligen fått världens cravings efter honung de senaste, äter det i min soygurt varje morgon? haha, jag har nämligen aldrig gillat honung innan.

Sen vill jag verkligen tipsa er som älskar kaffe om planti oat latte, som är en islatte man förvarar i kylen. Den är så sjukt god, och så enkelt att ta fram så fort man får kaffesuget.
Hemma hos mig dricker nämligen bara jag kaffe, så ibland är jag för lat för att starta maskinen för en enstaka kopp... då är denna guld värd.

Likes

Comments

Läsvärd fakta

Jag får ofta höra folk säga "Jag vill vara vegetarian men jag är kräsen", eller "Jag är djurvän men äter kött". Folk brukar skämta med mig ibland och säga "Men kor äter ju bara gräs så dom kan du ju äta? För de är ju också vegetarianer!".

Att utesluta kött är inte svårt. Det finns massor utav proteinkällor och det finns så otroligt mycket mer än kikärtor och bladspenat.

Jag kommer ihåg att jag sa till min sambo när jag slutade äta kött att jag vägrade att bli en "jobbig vegetarian", jag lovade att aldrig skulle försöka övertala honom att utesluta kött. Men jag blir så otroligt förbannad när folk kommenterar min livsstil, utan att tåla mig hugga tillbaks. Så till er som inte "tål" att höra sanningen bakom köttindustrin - sluta läsa här.

Att köpa svenskt kött är självklart "bättre", men köttindustrin är inte "bra" om du tror det. Djuret föds ju fortfarande upp för att mördas. Att mörda är kanske ett grovt ord, men det är ju sanningen?
Svenska gårdar använder fortfarande elstötar på djuren för att de skall gå åt "rätt" håll och de låter allt för många djur gå i en allt för liten hage.

Det är helt fruktansvärt att folk betalar för att andra skall flå ett djur levande då skinnet på din väska blir billigare för tillverkan, samt går snabbare. Hur kan man jobba med sådant?

Att diskutera pälsindustrin är tydligen ett väldigt känsligt ämne för många? Det handlar troligtvis inte om okunskap för många VILL ha äkta päls eller inget alls. Det handlar nog mest om att folk inte orkar bry sig, för djuret är ju redan dött? Det har blivit en trend att ha äkta päls, det ger än "status".

Många säger att vi människor alltid har ätit kött och det har aldrig varit ett problem tidigare, så varför bry sig nu helt plötsligt?

Jo, vi bryr oss nu för att kunskapen nu finns och vi väljer att inte blunda för sanningen.

Så öppna ögonen, innan det är för sent.

Visst är dessa djur vackra?
Ät dom inte.

Likes

Comments