View tracker

​Åh herregud vad ohälsosam jag varit i en sisådär 3 månader. 3 månader och 8 kilo tyngre. Härligt haha.. Nåväl, nu är det dags att ta tag i det här och bli sådär snygg igen. Jag ska givetvis kämpa otroligt hårt men framför allt bojkotta allt vad godis heter. Godis är min svaghet. Så, det blir inget godis på ett bra tag för min del. Jag får istället byta ut det mot bättre alternativ :)

För kanske första gången i mitt liv har jag inte som mål att bli pinnsmal, utan jag vill gå ner de kilon jag gått upp de senaste månaderna och kanske något extra bara. Jag kommer inte att tillbringa överdrivet mycket timmar i gymmet utan fokusera på att äta bra mat samt gå långa härliga promenader med Theo.

Vad ska vi säga, att jag ska gå ner ca 1 kg i veckan? Det låter rimligt tycker jag :)

Nu är jag taggad som sjutton!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tjena! Jag vet att det var längesedan jag uppdaterade, men jag har haft så mycket annat för mig.

Idag har jag i alla fall storhandlat mat till kylen, frysen och skafferiet, fördelen med att bo själv helt klart - Jag kan välja precis vad jag vill ha hemma. Från och med i morgon ska jag äta riktigt hälsosam mat. Det blir lax, torsk, grönkål, spenat, ägg, smoothies, juicer, rödbetor, fröknäcke, avokado osv.

Jag har tagit väldigt mycket inspiration ifrån Fashionablefit (eller Hannah som jag kallar henne) och kommer troligtvis kopiera hennes luncher och middagar nästan rakt av ;) Här nedan tänkte jag lägga upp bilder på hennes mat och skriiva vad som ingår så att både jag och ni har allt samlat.

Stekt lax i kokosolja och sesamfrön, ugnsbakad ekologisk delikatesspotatis med kokosolja, örter och Himalayan salt . Till det ångkokade ärtor och haricots verts.
Ugnsbakad torsk som först har blivit lätt brynt i stekpannan, serverat med sauterad grönkål, råris och ett hackat kokt ägg. För extra smak är det riktigt gott med lite riven pepparrot.
Billig och enkel snabbmat? Kokta ägg serverat på en bädd av råris, spenat, ångkokta ärtor och sugarsnpas. Toppa gör jag med lite smulad getost, kokosolja, peppar och himalyan bergssalt. Så gott!

Dagens Lunch: Kyckling stekt i kokosolja och sesamfrön, serverat med ärtor, sparris, och surkål. Torrt? Inte alls! Med lite råstad sesamolja över grönsakerna blir det hur smarrigt som helst!

Kyckling stekt i kokosolja, med ångkokta ärtor, rivna morötter, babyspenat samt skivad sötpotatis i ugn med kokosolja och örter. Så enklet & Smarrigt!

Pan fried chicken filé in coconut oil, served with brown rice, spinach, steamed sugar snaps and peas. Topping this plate with some organic goat cheese and pomegranate. Simple and delicious!

Jag stekte torsken i kokosolja precis som förra veckan. Men för att toppa smaken lite extra smätle jag lite ekologiskt smör som jag hade på. Mums! Till det en sallad på grönkål, broccoli, paprika och morötter. Grönsakerna stekte jag lätt i kokosolja och lite vatten. Snabbmat á la Fashionablefit!

Kravmärk lax (köpt på Ica) stekt i kallpressad kokosolja. Serverat med massa vitkål och och snow peas stekt i kokosolja blandat med 1 dl råris. Toppat med en avokadoröra gjord på en halv avocado, vitlök, chilli, lime salt och peppar. Hoppas det smakar!

Torskrygg med råris, grönkål och vitkål, toppat med dill och kokt ägg. Supersmarrigt!

Gör såhär:

1. Stek ekologisk och kravmärkt torskrygg i kokosolja, (cirka 2-3 minuter på vardera sida) salta och peppra efter smak. Baka sedan torsken i ugnen i cirka 10 minuter på 200°.

2. Stek grönkål och vitkål i kokosolja och lite vatten.

3. Servera fisken med råris och ett hackat ägg.

Hoppas det smakar!

Skär små bitar kalkonfilé, doppa i ägg och sedan i en mix av mandelmjöl och kokosflan. Stek sedan i kokosolja och krydda efter smak.

Till en stor kanna med grönt iste behöver du… 4 tepåsar med grönt te + 2 skivade citroner + is + stevia, agave eller honung efter smak. Jag hade i lite lite stevia. Så enkelt och gott!

Du behöver…

– Bladspenat

– Sparris

– Ett paket chèvreost

– Rödbetor

– Avocado

– Solroskärnor

– Walnötter

– Honung eller agavanektar

– Svart quinoa

Gör såhär… Koka rödbetorna tills de är al dente + ångkoka sparrisen i cirka 2-3 minuter, även dem ska vara al dente (använd ett durkslag eller en sil som ni placerar över en kastrull med kokande vatten) + kär upp chèvreosten i små tärningar och hacka walnötterna, rulla till bollar fyllda med walnötter + koka upp svart quinoa.

När alla ingredienser är klara är det bara till att mixa dem i en stor skål. Häll över dressingen gjord på olivolja + citron. Slutligen placerar ni chèvrebollarna på toppen och ringlar honung eller agavanektar över dem.

Dressing: Saft från en citron + 1-2 msk olivolja + nypa rosa bergssalt

Fungerar toppen till grillat kött, fisk eller fågel. Enjoy!

Dagen lunch: Äggröra på 2 ekologiska ägg / Halv bunt ekologisk sparris / Sockerärtor / Lime och avocadoröra på en halv ekologisk avocado / 2 glutenfria (bovete/rismjöl) knäcke från Frieds Of Adam.
Lax stekt i kallpressad kokosolja + ångkokad minisparris + riven morot + riven vitkål + 1 msk surkål + bladspenat.
1 avocado + 1 lime (saften) + 2 selleristjälkar + 1 "finhackad lök + vitlöksklyftor efter smak. Mixa till en fin puré.
Woka laxbitar i kallpressad jungfru kokosolja, lägg sedan i vitkål, sockerärtor, paprika och selleri. Krydda med Himalayan bergssalt och peppar. Ni kan även ha i lite färsk ingefära om ni vill krydda det lite extra. Enjoy!
  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 dl cashewnötter, naturella
  • 12 st dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosfett
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-6 msk vatten
  • 1 msk starkt kallt kaffe (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao
  • Kokosflingor att rulla i

Gör såhär: Börja med att mixa mandlarna, tillsätt sedan de övriga ingredienser (inte kokosflingorna). Mixa i matberedaren tills att det blir en slät och geggig smet. Rulla till bollar och täck med kokos. Mums!

Du behöver… 1 dl bruna linfrön + 1 dl gyllene linfrön (alternativt 2 dl bruna linfrön) + 1/2 dl pumpakärnor + 1/2 solrosfrön + 1/2 dl sesamfrön + 1/2 chiafrön + 2 dl vatten. Låt det stå i 30 minuter tills att smeten blir som gelé. Fyll på med vatten om det torkar ut. Bred ut tunt lager på en plåt, krydda om du vill (jag körde Himalayan rosa salt) grädda i ugn på 180 grader i cirka 35 minuter. Se till att det är riktigt tort och krispigt innan du tar ut det från ugnen!

Likes

Comments

View tracker

I helgen (fre till sön) har jag jobbat 33 timmar så jag har egentligen inte gjort annat än att jobba, sova och äta. Flyttade in hos familjen vilket jag brukar göra när jag ska jobba mycket, smidigare att ta sig till jobbet och jag kommer hem snabbare, samt att jag får umgås med familjen såklart! Så... jag har givetvis inte tränat någonting i helgen!

Idag är jag sjukt taggad på kvällens träningspass, det blir Body Combat som är min nya favorit! Träningsvärken sedan förra veckan satt i länge så jag körde verkligen mitt allt under hela passet!

Ska nog köra i mina nya leo tights från Aim'n sportswear idag, de sitter som en smäck!

Här får ni en rätt så gammal bild på mig, säkerligen tagen för ca 2 år sedan! :)

Likes

Comments

Jag tror att det kan vara kul att ni får veta hur en vanlig dag i mitt liv kan se ut när det gäller hälsa och träning. Givetvis varierar jag både min träning och min kost, för jag tror att det är det bästa. Jag räknar inte heller kalorier, det är bara dumt i min mening. Sunt förnuft funkar bäst för mig!

Kost

Frukost är det viktigaste målet på hela dagen tycker jag. Äter jag bra frukost får jag bra energi och blir mer motiverad till att äta hälsosam mat resten av dagen. Träningspasset blir även mycket härligare med en bra frukost som grund. Därför startar jag ofta dagen med bananpannkakor med grekisk yoghurt och stora blåbär. Humöret efter den frukosten är alltid på topp!

Till lunch brukar jag servera någonting lättare då jag ogillar känslan av att vara för mätt mitt på dagen. Lunchen ska ge mig tillräckligt med energi att fortsätta med pluggandet efteråt och jag ska stå mig till eftermiddagen då jag äter mellanmål. California turkey wrap med en apelsin vid sidan av är en perfekt lunch för mig. Jag får tillbaka energin och blir riktigt taggad på att köra ett träningspass senare på kvällen.

På eftermiddagen vid 17-tiden brukar min energi vara som lägst och då passar det väldigt bra att äta ett mellanmål. Mellanmålet får inte vara för mättande utan jag ska kunna träna ca 90 min efteråt utan att känna mig tung i kroppen. När jag tränar gillar jag att känna mig lätt men absolut inte för hungrig så att jag tänker på mat istället. Det är en fin balans mellan det där... Jag tar en skål yoghurt med frysta hallon till mellanmål för det får mig att känna mig lagom mätt och träningspasset går galant.

När middagen ska ätas är jag ofta rätt hungrig då jag tränat innan dess. Till middag får det då gärna serveras någonting matigare som gör mig ordentligt mätt utan att få mig att känna mig plufsig. Efter detta mål ska jag inte behöva någonting mer innan läggdags. Stekt lax med sallad, avokado och keso passar riktigt bra efter ett svettigt träningspass. Det finns nyttiga fetter i lax och det gör mig mätt och jag känner mig fit.

Den här gången var jag sugen på någonting till kvällslyx, så det fick bli hemmagjorda sötpotatischips med avokadoröra. Yum!

Träning

Passet blev... Intervaller! Efter intervallerna slaktade jag även magen!

5 min: Uppvärmning 10 km/h
2 min: 12 km/h
1 min: 15 km/h
2 min: 10 km/h
1 min: 15 km/h
2 min: 10 km/h
1 min: 15 km/h
2 min: 10 km/h
1 min: 15 km/h
1 min: 11 km/h
30 sec: 16 km/h
1 min: 11 km/h
30 sec: 16 km/h
1 min: 11 km/h
30 sec: 16 km/h
1 min: 11 km/h
30 sec: 17 km/h

Likes

Comments

Raw chocolate balls
Totally guilty free treat!

Det här är det absolut godaste treat jag någonsin ätit, godare än Marabou, ja godare än allt! Jag tycker att ni ska prova dessa till helgen, ni kommer inte bli besvikna. Ta ett par stycken till tv-kvällen och njut, underbart goda!

Så... vill ni ha receptet? Här kommer det!

Ingredienser

  • 1,5 dl sötmandel
  • 2 dl cachewnötter, naturella
  • 12 st dadlar (urkärnade)
  • 1 dl raw kakao
  • 3 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2-6 msk vatten
  • 1 msk kallt starkt kaffe (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • Kokosflingor att rulla i

Gör så här: Börja med att mixa mandlarna, tillsätt sedan de övriga ingredienser (inte kokosflingorna). Mixa i matberedaren tills att det blir en slät och geggig smet. Rulla till bollar och täck med kokos eller raw kakao. Mums!

Jag föredrar att stoppa dem i frysen och brukar ha hälften med kokosflingor och hälften med raw kakao på. Det blir riktigt gott när de är så där kalla, yum! Storleken kan man verkligen variera, jag har gjort väldigt små (så att man får äta många) och 3 cm diameter stora chokladbollar. Tror att jag ändå föredrar de större... anyway, hur goda som helst!

Likes

Comments

Svettigt pass idag, ska ni prova mitt pass jag skrev om tidigare idag? Gör det! Är himla nöjd med passets utformning och känner att rumpan har fått jobba rejält, även konditionen! Det är grymt att avsluta ett pass med sprints (då du hoppar av bandet), efter 10 rundor är du garanterat helt slut.

Idag ska jag överraska min brorsa med att sova över till imorgon. Det blir tv-kväll deluxe vill jag lova. Det jag absolut saknar nu när jag flyttat hemifrån (omg, jag har bott själv i över fyra månader redan) är tv-kvällarna. Att sitta och skratta och skämta, inte alls detsamma att titta på program själv tycker jag. Det är därför jag uppskattar att komma hem till familjen och umgås med dem!

I det här inlägget hade jag egentligen tänkt att prata om någonting annat än hälsa/träning. Nämligen inredning!

Det finns en sak som jag verkligen vill ha, som jag vet kommer göra mig väldigt lycklig. Framför allt så kommer mitt sovrum att dansa på moln av denna fluffiga skönhet. Jag pratar naturligtvis om fjäderlampan! Är ni intresserade av lampan kan du klicka på bilden där jag taggat två olika storlekar av den - jag gillar mest storlek L och XL då jag har väldigt högt i tak!

Förutom denna lampa ska jag även investera i följande:

  • Överkast i beige
  • Vit sängkappa med volanger
  • Vackra kuddar till sängen i jordnära färger

Likes

Comments

Dags för en utmaning! Åk till gymmet och kör detta, du kommer tacka mig efteråt! Det här passet ska jag köra senare i eftermiddag men innan dess blir det skola och tandläkaren.

Passet består av två delar, Cirkelpass som är huvuddelen och Sprints som avslutning. Kör bara kör!

Cirkelpass

Varje övning görs 15 gånger och totalt blir det 5 varv. Ett varv innehåller alltså 15 repetitioner av varje övning. Drick lite vatten och vila 1 min efter varje varv, sedan kör du igen! Vikterna får du anpassa efter dig själv :)

1) Back squats (skivstång, 20 kg)

2) Chest press (hantlar, 6 kg per hantel)

3) Walking lunges (viktplatta, 10 kg)

4) Bicycle situps - x3
2 långsamma, 4 snabba (3 gånger)

5) Jumping squats

6) Goodmornings (skivstång, 10 kg)

Sprints

Efter cirkelpasset vilar du ett par minuter och ställer dig på löpbandet där du nu ska köra sprints. Sprints är som intervaller men skillnaden är att du hoppar av bandet under "vila". Bandet fortsätter alltså att rulla på samma hastighet men du står uppe på sidorna på bandet. Kör bara kör säger jag!

Ni ska göra 10 sprints och varje sprint innehåller: Spring på 13-16 km/h i 30 sek och vila i 30 sek (då du hoppar av bandet).

Det här passet ska jag köra idag, ser fram emot att svettas!

Likes

Comments

Förutom att blogga har jag även min instagram @fitnessbyhannah där ni kan följa min resa mot drömkroppen. Kan ju vara kul att få lite mer inblick i min vardag!

Likes

Comments

Jag tänkte tipsa er om hälsosamma frukostar som jag ofta äter, tycker egentligen att det kan funka som mellanmål eller lättare lunch också!

Bananpannkakor

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • Grekisk yoghurt
  • Frysta bär
  • Kokosolja

Mixa bananen och äggen med stavmixer (viktigt att smeten är helt slät tycker jag). Sätt plattan på medelsvag värme och lägg ner en klick kokosolja i stekpannan. Stek pannkakorna så att de får färg och vänd. Servera med grekisk yoghurt/kvarg/keso och frysta bär. Mums! Ibland gör jag även min egna sylt genom att värma hallon i kastrullen, funkar bra att servera både varmt och kallt och passar väldigt bra till bananpannkakor.

Smoothie

När det gäller smoothie tycker jag att variation är väldigt kul och du kan blanda ner precis vad du själv gillar. Saker som jag gillar att ha i min smoothie är kokosvatten, mandelmjölk (EcoMil), frysta bär, chiafrön, bladspenat, avokado, lime, kvarg, banan osv. Prova dig fram till din perfekta smoothie! Jag satsar antingen på en bärig smoothie med hallon/blåbär eller en grönare med spenat, avokado, lime och lite sådant. I en grön smoothie passar kokosvatten väldigt bra, men mandelmjölk föredrar jag att ha i en bärig smoothie. Kan även tipsa om att lägga till exempelvis Spirulina eller Clean greens i din smoothie, grymt bra! Eller varför inte en tesked kokosolja?

Mandelmjölk i skål

Den här frukosten är så god! Häll upp mandelmjölk i en djup tallrik och lägg till de bär, nötter och frön som du gillar. Jag älskar att ha frysta hallon (viktigt att de är frysta!), quinoapuffar, pumpafrön och lite cashewnötter. Yuuum! Perfekt frukost på våren då fåglarna börjar kvittra så vackert :)

Glöm inte att jag taggar många av mina bilder så att ni lätt kan hitta exempelvis kokosoljan, kokosvatten, bounce bollen och mandelmjölken från EcoMil.

Likes

Comments