View tracker

Denna veckans mått:

Vikt:54,5kg

Fett:26,7%

Lår:52cm

Höfter:89cm

Midjemått:71cm

Vilopuls:51 slag/min

Förra veckans mått:

Vikt:54,6kg

Fett:26,9%

Lår:54cm

Höfter:90cm

Midjemått:71cm

Vilopuls:52 slag/min

Startmått 1/9

Vikt:58,6kg

Fett:32,7%

Lår:55cm

Höfter:93cm

Midjemått:78cm

Vilopuls:48 slag/min

Får nog säga att jag är väldigt nöjd med veckan som gått. Tränat på enligt det nya schemat och fick in ett bonuspass på gymmet. Kort men skönt. Sen kör jag ju utmaningen med sonen 100 push ups och 10min planka uppdelat på flera gånger under dagen förstås! Kosten har jag skött bra också. Har ökat på med kalorier men med riktig mat och inget näringsfattigt. I lördags blev det en del godsaker men inte så mycket mer än planerat. Nästan så det inte var gott med det söta. Nöjer mig med betydligt mindre sötsaker idag jämfört med för några månader sedan. Gissar att det beror på att jag äter mer mat och kalorier varje dag som gör att jag inte blir sötsugen och är mätt och nöjd! Ligger inte på något kaloriunderskott precis så då kan man inte vänta sig att man ska tappa så mycket fett och det jag vill göra nu är ju att bygga en stark kropp. Vikten får gärna ligga stabilt och fettprocenten fortsätta minska lite till!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Träningen gick bra idag. Tänkte på ett nytt sätt vad gäller hastighet och koncentration i övningarna. Olga kallade det momentum i sin video häromdagen. Hon lägger upp så trevliga, inspirerande och informativa videos. Jag har hela mitt träningsliv förespråkat teknik framför vikt för att inte skada sig men aldrig riktigt tänkt på det där med att liksom svikta till lite i bottenläget för att få kraft att få upp vikten. Tekniken blir inte lidande men kraftutvecklingen blir mycket bättre. Ser ju att de som lyfte tunga vikter gör sådär men tänkt att det är lite "fusk". Kanske jag äntligen kan se lite mer styrkeutveckling när jag får till det där.

Annars har dagen varit ganska tuff på mammafronten och först nu får jag i mig det kvällsmål som jag brukar äta runt 20. Men så har jag lyckats natta 4-månaders killen i spjälsängen. Samtidigt som storasyster är högljudd i sängen bredvid. Vad jag hör har hon inte somnat än. Nya rutiner var inte riktigt hennes melodi men visst vore det skönt att någon gång få tillbringa en timme eller två tillsammans med maken.

Likes

Comments

View tracker

Det är min banankaka som jag gör som sprider en härligt julig doft av pepparkakor i huset. Kan verkligen rekommendera banankaka. Jag gjorde nu på:

4 bananer

250g naturell kvarg

5 ägg

1dl whey-80 proteinpulver

1dl mandelmjöl

1dl kokosmjöl

5tsk bakpulver

2tsk pepparkakskrydda

2tsk kanel

1,5tsk kardemumma

1,5tsk vaniljpulver

Två avlånga formar med kokosolja in i ugnen på 175 grader 45min! Har inte smakat än så vet inte riktigt hur det blev den här gången men gott luktar det!


Likes

Comments

Har blivit utmanad av min äldste son att köra 100 push-ups och 100 sit-ups per dag fram till julafton. Klart man vill uppmuntra honom att röra på sig men jag kommer köra olika plankor 10 x 1min istället för 100 sit-ups (ej lämpligt efter graviditeten än). Tycker redan att det är jobbigt och vi är inne på andra dagen! 😜 Får se om jag kommer klara det fram till jul. Tur att man får dela upp det under dagen och inte behöver göra alla på en gång. Heja oss!

Likes

Comments

Först hade jag tänkt backträning på gymmet igår men det blev step-up-intervaller i trappan till huset istället. De höll på att gräva i min backe där jag brukar gå så när båda barnen sov så körde jag hemma på trappan istället. Sen på kvällen blev det en kort joggingtur till gymmet där jag körde latsdrag, favvoövningen belly-back, omvända flyes med panna mot bänk och avslutade med några dips i maskin. Sen joggade jag hem igen. Kul att vara på gymmet. Testade att göra något backträningsliknande på löpbandet men tror inte det kommer funka särskilt bra. Fick ett tips om att man kunde ha två band igång samtidigt med olika lutning och hastighet och röra sig mellan dem. Förutsätter att det är lugnt på gymmet och känns lite osäkert om det kommer funka. Eller så kör man intervaller och ändrar bara hastigheten i lutning. Tror nog mer på det.


Likes

Comments

Detta har jag väntat på länge nu. Idag är första dagen med rejäl träningsvärk sen Noa kom till världen. Känner framförallt av i baksida lår efter gårdagens övningar. Nu måste man ju inte ha träningsvärk för att tro att man jobbat bra och för att träningen ska få resultat men jag ser det som ett tecken på att jag jobbat hårt nog för att kunna få muskeltillväxt. Brukar normalt sett alltid få träningsvärk efter att jag styrketränat så träningsvärken är välkommen. Tror jag kommer börja känna mig starkare snart. 💪

Idag väntar gymmet med backträning på löpbandet. Har hittills bara kört ute så ska se hur jag kan få till det inne på gymmet med. Eller också så blir det backträning med båda barnen i vagnen nu efter lunch. Får se hur det känns när jag går ut med barnen på sovpromenad.

Likes

Comments

Igår hade vi dop för sonen. Jag gjorde bra matval under dagen så det kunde bli lite godsaker på kvällen. Träning på det idag med nytt pass och tyngre vikter kändes kanon! Så nöjd med träningsupplägget! Imorgon blir det backträning på löpbandet på gymmet. Idag tränade jag hemma. Eftersom det var nya övningar ville jag ha boken med instruktioner nära till hands. Känns i låren och axlarna nu efteråt. Härligt, kul och motiverande med nya övningar! 💪

Likes

Comments

Denna veckans mått:

Vikt:54,6kg

Fett:26,9%

Lår:54cm

Höfter:90cm

Midjemått:71cm

Vilopuls:52 slag/min

Förra veckans mått:

Vikt:54,8kg

Fett:27%

Lår:54cm

Höfter:90cm

Midjemått:71cm

Vilopuls:50 slag/min

Startmått 1/9

Vikt:58,6kg

Fett:32,7%

Lår:55cm

Höfter:93cm

Midjemått:78cm

Vilopuls:48 slag/min

Bra kost- och träningsvecka! Har lagt till ett ägg till frukosten så jag nu äter 2 ägg till min gröt. Har även lagt till 1tsk olivolja i kvargen. Utöver det så har jag bibehållit ett högre kolhydratintag. Trodde jag skulle kunna öka något i vikt men det fortsätter långsamt neråt. Tänker att så småningom når kroppen balans och vikten stabiliseras. Lyckas ändå bygga lite muskler och hoppas det ska bli ännu mer nu när styrkepassen innehåller allt mer vikter och inte bara stabiliseringsövningar och plankor! Är nöjd med veckans resultat! Kommer kanske inte nå 26% fett innan nyår men jag är inte långt ifrån! Det kommer nog motivera mig att inte frossa i mat under julen. Är dessutom med i Olgas decemberutmaning som går ut på att inte öka i vikt under december. Samma vikt 1 december som 1 januari!

Likes

Comments

Har haft ett pass som jag tyckt varit jobbigt och tidskrävande. Gjorde det för sista gången idag! Imorgon är det vilodag och då blir det lugna promenader och yin-yoga. På lördag kanske det blir en extra vilodag eftersom vi har dop för lilleman. Eller så kör jag igång med det nya programmet på kvällen. Får se hur jag gör! Nästa träningsupplägg innehåller två backträningspass och två vilodagar i rad. Det blir även ett gäng nya styrkeövningar. Har inte bestämt mig för upplägget över veckan helt än men lutar åt vilodagar fredag till lördag. Går alltså på steg 2 i del 2 och kommer köra det programmet december och januari.

Jag märker resultat nu. Sidoplankan vänster sida klarade jag 3 x 1min idag! Fast det är fortfarande jobbigare än höger sida så kör på med daglig sidoplanka för att bli mer jämnstark.

Likes

Comments

​Igår fick jag ett litet ryck. Hade ju så mycket energi hela dagen så på kvällen orkade jag med både ett banakakebak och göra proteinbars. Samtidigt kokade jag lite ny bovetegröt till mina mellanmål! Banankakan testade jag att göra med pepparkakskrydda och istället för bara kokosmjöl så hade jag mandelmjöl och proteinpulver i också efter tips från en mamma på facebook. Har inte provsmakat men tror att det blev ett bra resultat. Var lite försiktig med pepparkakskryddan för jag var rädd det skulle bli för starkt om jag tog för mycket. Proteinbarsen är jag väl inte helt nöjd med. De blev väldigt kladdiga och fastnade i tänderna. Fick tuggas länge och väl... Kommer nog göra enligt ett annat recept från mammafitness som jag gillar nästa gång. Det jag provade igår var från styrkelabbets sida och innehöll både jordnötssmör och honung. Föredrar nog kokossmak framför jordnötssmör. 

Likes

Comments