Usch vad jag mår dåligt. Kvällen kommer och så gör även ångesten.

Idag har jag min första vilodag sedan jag började denna resa. Jag har väldigt ont i skenbenen och haltade efter löprundan igår. Bestämde mig för att vila idag, och jag mår så dåligt... Kroppen känns större än någonsin, magen känns större än någonsin och jag bröt precis ihop över att jag är så fruktansvärt fet. Jag vet att detta är hjärnspöken, men fyfan va som gör mig illa.

För ett par år sen hade jag en ätstörning som utspelade sig på att äta så LITE som det bara gick och även träna så hårt det bara gick.

Min läkare är rädd för att jag ska gå tillbaka dit och jag känner hur dom ärren sitter kvar i hjärnan.

Jag har skuldkänslor som om jag skulle ha ätit massa godis, glass och kebab idag. Vad har jag ätit? Två sallader med ägg och kassler och lätt naturell yoghurt imorse, jordgubbar till mellis. Men ändå.. idag är jag fet, idag är min hjärna jävligt elak😭

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag haft en dag som känns bra. Inte bara med träningen men även psykiskt.

Dagen började med en lätt frukost på lättyoghurt och lite frysta bär. Jag åkte sedan till vårdcentralen för att träffa kuratorn. (Vilket jag gör ca varannan vecka pga min psykiska ohälsa och sjukskrivning.)

Min svärmor hämtade mig vid vc och vi åkte ut till båsenberga där vi skulle köra ett cirkelpass som jag satte ihop igårkväll. Det såg ut såhär.

Station 1- Step up på traktordäck.
Station 2-Välta traktordäck.
Station 3- Springa med bildäck mellan två konor.
Station 4- Burpies.
Station 5- abs-rotation. (Sittandes på marken med en vikt i händerna och flytta den till sidorna och snurra torson samtidigt.)

Varje station är aktivt pågående i 30 sekunder innan byte, 15 sekunder mellan varje station för att andas och hinna förlytta sig till nästa station. Sammanlagt 4 varv med ca 1 minuts vila mellan varje varv! Det var tung, svettigt men väldigt roligt 💦

Efter detta svettiga pass åkte vi och hämtade Markus och hundarna och åkte sedan hem till Anette för att äta lunch och slappa i solen. (Vilket slutade i ca fyrs timmas solande och även fast jag varit och smort in markus flera gånger så har han bränt sig väldigt mycket...) Till lunch åt jag kokta grönsaker :)

Vid 17 tiden åkte vi ut till spåret, (2,5 kilometer långt som är upp och ner för en skidbacke, så det är väldigt bra backträning och absolut inte 2.5 kilometer plant 😰) Och det gick sååå bra idag! Idag var första gången som jag faktiskt klarade av att springa hela varvet utan att stanna, vilket var galet jobbigt men så roligt!!!!

Idag har det även varit så himla varmt och skönt att jag löp tränade i shorts 😍


Likes

Comments

Jag lider av sömnbrist, och störta anledningen till det är att jag har som mest ångest på natten. Jag har svårt att somna och när jag väl gjort det vaknar jag ofta och mår dåligt. sen brukar jag somna om och vakna några gånger och så sover jag som allra bäst på morgontimmarna när det börjar ljusna ute. När jag väl får sova drömmer jag mycket otäcka katastrofhändelser, sånt som jag är rädd för att det ska hända på riktigt. T.ex inatt drömde jag att Markus lämnade mig för en annan tjej, han totalt sket i mig och mina känslor för hans känslor för mig var som bort blåsa. Jag kommer ihåg att jag var i ett stort hus och väntade på honom men han dök aldrig upp, jag hör röster inifrån ett av rummen i en lång korridor, jag öppnar dörren och där är Markus tillsammans med en annan tjej, han kysser henne och jag är sååå ledsen. Tjejen tittar då upp på mig och säger att Markus ´´lekt klart´´med mig och att jag bara ska ska dra åt helvete.💔 Jag vaknar helt kallsvettig och med tårar som bränner i ögonen, för att sedan vända mig om och se honom sovandes bredvid mig. ❤

Många gånger när jag drömt dessa mardrömmar så får jag panikattacker i sömnen. Ett par gånger har Markus vaknat av det och väckt mig ur dom, andra gånger har jag vaknat och flugit upp utan att ens tänka på att jag drömt.

Det har hänt att jag drömt att jag försov mig, och jag var så stressad att jag klädde på mig och kastade mig ner i bilen och när jag väl startas bilen, inser jag att klockan är 02.35 på morgonen. Det är kolsvart ute, men jag har inte haft en annan tanke än att jag är sen och måste skynda mig.. Så hemskt 😔


Nu försöker jag iallfall skaka av mig detta för om 30 minuter kommer svärmor hit och vi ska ta en lång promenad. Hundarna sover fortfarande under Markus täcke och jag ska snart väcka dom så att dom får i sig lite mat innan det är dags att gå ut! 🐶🐶

Jag hoppas att du får en fin dag, kram! 🎀


Likes

Comments

Lina Idén heter jag och är en tjej på 21år bosatt i Vingåker.

Jag är hemma sjukskriven pga psykisk ohälsa. Jag ska snabbt gå igenom hur det hela började.
Sommaren 2016 jobbade jag i hemtjänsten. Jag märkte att jag började lida av mer och mer ångest och var väldigt stress påverkad. Jag fick svårt att sova på nätterna och fick panikångest attacker i sömnen. Jag kände själv att jag var tvungen att göra något åt saken och bestämde mig för att jag skulle söka ett annat jobb som var mindre stressigt. Jag sökte en tjänst som undersköterska inne på ett äldreboende istället, men min tjänst på hemtjänsten kunde jag inte lämna pga den brist som var på undersköterskor just då.
Det blev uppskjutet och inte försen den 30onde Oktober jobbade jag min sista dag i hemtjänsten. Inte visste jag då att jag redan mådde lite för dåligt. Det var sömnen som slutade att fungera. Jag snittade knappt två timmar sömn per natt i flera månader, men vilka visste det? Jo jag och min sambo. Jag tänkte att jag egentligen inte behövde så mycket sömn och jobbade på som vanligt ändå.
Till dagen då kroppen sa ifrån totalt. Den 21a December jobbade jag kväll, och det var som att det small. Jag fick en panikattack, jag grät och skakade hysteriskt. (Som tur var så var det bara en nära kollega som också är i släkten på min sambos sida som jobbade då..) Jag gick hem, och jag har inte kommit tillbaka.

Mitt i allt detta har jag tappat min hälsa, och det är mitt mål att få den tillbaka. Inte nog med att jag jobbar som undersköterska och vill vara stark i rygg och hållning, så vill jag även känna mig stolt över min kropp!

Jag har även startat upp en instagram där jag har samma mål som jag har här på min nystartade blogg, att man ska kunna följa min resa till ett hälsosammare liv, att jag ska kunna följa andra och bli inspirerad, att sprida kunskap och förståelse om psykisk ohälsa (Vilket är så otroligt vanligt och jag tror att de flesta känner till psykisk ohälsa genom benämningen ''utbränd'', vilket är en kategori under det breda orden psykisk ohälsa!)

Sedan jag gick ut med anledningen till att jag är sjukskrien har jag fått så himla bra respons. Jag har fått meddelanden av vänner och bekanta som berättat för mig hur stark jag är. Jag har fått meddelanden av personer som själva upplever någon form av psykisk ohälsa och undrar vart de kan vända sig för att få hjälp. Det är just detta som är ett av mina mål, sprida kunskap och förståelse.

Är det något som DU undrar över, vill du lätta på hjärtat så får du gärna kommentera här nedanför eller skicka ett mail till mig på linisiden@hotmail.com 🎀Likes

Comments