Hejsan! Som ni ser så har jag ökat mitt dagliga kaloriintag, till strax över 3000kcal. Detta för att få tillbaka mensen ;D
Frukost: Naturell yoghurt och pauluns granola utan tillsatt socker (min favvo)

Lunch: Skolans lunch: morötter, ris och chili con carne.

Mellanmål: Favvogranolan med mjölk, en banan samt två fullkornsskogaholm med ost och salami (Glöm inte smöret).

Middag: Ett halvt paket med kikärtor (ca 120g), några rader fetaost, en halv avokado och nästan en hel dl okokat ris.

Kvällsmål: En kvarg, ca 110g nötter och en Best bar (Min favvo där också).

Kan äntligen göra 10 pull ups! Mat är min vän inte min fiende!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att ha ångest är som att hela tiden bära runt på en 20kg vikt på axlarna, att ha ångest känns som att man ständigt drar sig tillbaka och gömmer sig för verkligheten och vad man själv vill få ut av den.

Att ha ångest är att höra en röst i ens huvud som inte går att tysta, som ett skrikande barn fast vars röst reser sig högre upp än de högsta bergen. Ett manipulerande monster som gömmer sig bakom skuggorna, bakom din själ och din egna vilja. Ångest är som att bli jagad av en tiger, ständigt, konstant. Du kan inte fly undan den, du lyder blint vad den säger i hopp om att den ska lämna dig ifred men efter några minuter, efter att du gjort allt du kan för att tysta ångesten, kommer den tillbaka, med mer kraft. Du lär dig aldrig.

Du springer för ditt liv och ditt liv hänger för var dag som går på en ännu skörare tråd. Du springer från livet och du springer från verkligheten. Du vänder dig aldrig om för att stirra tigern i ögonen, du vänder dig aldrig om för att stoppa din plågoande. Du vänder dig aldrig om, för att se att tigern inte finns. Du vänder dig aldrig om för att inse att det bara är en skugga, en röst, inget mer.Likes

Comments

Hejsan!
Jag tänkte bara meddela er om att jag har wattpad! Har skrivit klart två historier och håller just nu på med att skriva en tredje, de jag redan skrivit liknar mer noveller och man kan klara av att läsa dem på någon halvtimme så ta gärna en titt!

Jag heter @idageohem

Likes

Comments

Hejsan!
Detta var vad jag åt igår.
Till frukost blev det, som vanligt, en skål med yoghurt och havrefras medan jag ändrade min lunch så att det blev en korv tillsammans med gurka och fetaost.

Till mellanmål tog jag min favorit nötmix, ett äpple och en questbar. Middagen blev köttbullar med kikärtspasta, kidneybönor och tomatsås.

Kvällsmålet blev ganska simpelt då jag bara slängde ihop två lingongrova special med en banan och en kvarg utan tillsatt socker.

Ha det så bra allesammans!


Likes

Comments

En evig kamp, det är vad livet är. En evig kamp är vad alla brottas med varje dag, inte undra på att folk blir deprimerade. De ger upp.

Snart börjar skolan igen, snart kommer jag tillbaka till platsen där allt skedde. Alla skippade luncher, alla språngmarscher utanför skolans fönster, alla känslor och alla människors blickar. Det har varit ett långt läsår men ett kort sommarlov. Om jag hade fått en månad till, då hade jag varit redo... men nu sitter jag här, med ångesten i halsgropen vars eländiga oro kväver mig.

Jag har ett mål, ett klart och tydligt mål: Må bra. Men ibland känns det som att det målet är för långt borta för mig att nå, som ett äpple i ett äppelträd som befinner sig alldeles för högt upp. Men hör här för trots att det känns hopplöst, trots att jag "inte når äpplet" så har jag inte gett upp, jag har hämtat en stege.

Och nu mina vänner, nu börjar jag klättra mot äpplet. Mot lyckan, glädjen och välmåendet och jag kommer aldrig ge upp, inte förrän jag satt tänderna i äpplet. Inte förrän jag har hittat lyckan och den jag är.

Likes

Comments

Hejsan igen! Det va ett tag sen...

Idag provade jag på det så kallade "overnight oats". I min gröt blandade jag ner 1dl havregryn tillsammans med en dl mjölk och lite vaniljpulver sedan lät jag det stå i kylen över natten och faktiskt nästan hela dagen också. När jag plockade fram den toppade jag den bara med några frysta bär och så var det dags att hugga in..!👌🏼

4/5, ska absolut äta igen💪🏼

Likes

Comments

Vad är min motivation? Vad ska jag tänka på i det mörkaste stunder och vad vill jag uppnå med mitt liv? Hm.. jag vet inte riktigt.

Jo, förresten, jag vet. Jag vill bli stark, självständig och säker på vem jag är. Mitt sinne ska inte leta efter tröst hos andra och mitt hjärta ska inte brista i tusen bitar om någon säger något till mig som inte uppskattas.

Jag vill hitta mig, jag vill finna mitt inre, min själ.

Men vad är jag, VEM är jag och vart är min själ? Svaret är att ingen vet, sanningen är att man kanske aldrig riktigt vet, betyder det att man bara ska ge upp? Alltså sluta kämpa för att man inte ser en anledning att finnas till...? Nej. Det ska man inte. Att dö, att inte kämpa för att finnas, är att ge upp. För vem vet? Det kanske inte finns en mening med livet. Kanske så måste man skapa sin egen mening med sitt EGNA liv? Kanske är meningen med livet att hitta sig själv?

Jag säger bara en sak: Ge aldrig upp.

Likes

Comments

Hejsan!
Tänkte bara tipsa er om denna fantastiskt goda (och nyttiga) dryck som smakar som läsk fast är både utan socker och innehåller nyttiga bakterier. Förutom att bakterierna är nyttiga så gör de även så att detta "te" blir kolsyrat och smakar som läsk. Mums. (INTE SPONSRAT, men skulle inte ha något emot att bli det ;)...)

Ifall du är intresserad av att köpa dessa så fann jag dem i en Lifebutik och teet kallas Kombucha (Teet är även så kallat Plant-based) :)

För er som undrar hur det kan komma sig att just detta te är så nyttigt så är det just för att den innehåller levande bakteriekultur (alltså nyttiga bakterier) och även jäst. Dessa är bra för tarmflora, matspjälkning samt motverkar tillväxten av svampen Candida i kroppen. ​​Kombucha innehåller stora mängder B-vitamin som behövs för att hålla hår, hud och naglar i fint skick. Att det innehåller B-vitamin är också bra för er veganer som har brist på B-vitamin. Som en tredje grej så innehåller Kombucha även antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler och stärker kroppens immunförsvar. Sist men inte minst så kan kombucha förebygga ledvärk då det innehåller glykosaminer som sägs kunna lindra besvär av artros i lederna.
Likes

Comments

Frukost: En skål med Valios päron-vanilj yoghurt & lite mer än en näve havrefras.

Lunch: En näve spenat tillsammans med två ägg stekta i smör.

Mellanmål: Bananchokladglass (sockerfri) toppad med Pauluns granola och till det en Questbar.

Middag: Wholemeal tortilla fylld m. kyckling, ost, sås och grönsaker.

Kvällsmål: Ca 110g nötmix, sockerfri choklad

Quote: People cry, not because they're weak. It's because they've been strong for too long.
På en sådan här dag, en helt vanlig dag, räcker det med minsta lilla sak och så bryter jag ihop. Jag är en relativt envis och målmedveten människa, kämpar för att nå mina mål och ger inte upp förrän jag kommer dit men nu på sista tiden så har jag inte varit mig själv. Mina mål är inte längre klara och elden som brinner inuti mig för att kämpa liknar nu mer en svag glöd. Jag känner mig inte nöjd över något som har med mig att göra och motgångar små som russin är nu stora som berg, att bestiga ett berg varje dag är utmattande och därför är jag ständigt en halv millimeter från att bryta ihop.

Trots det, trots den halva millimetern från att bryta ihop, står jag här med ryggen rak och fortsätter att kämpa med den lilla glöden inom mig. Trots alla bakslag och trots alla motgångar så går jag framåt, steg för steg bestiger jag bergen.

Min uppmärksamhet riktas till er som gått igenom det här, till er som tagit sig ur det här, ni är starkare än bergen.

De som lyckades gå från en ätstörning till superstarka fitness-tjejer, ja, vad ska jag säga, ni är mina inspirationer/förebilder.Likes

Comments

​Så, om ni inte listat ut det redan så har jag anorexia. Jag är i slutet av min återhämtning nu (psykiskt) men försöker fortfarande jobba tillbaka min mens. Vad jag vill få sagt innan jag kommer igång med att dela med mig av min vardag är att vad jag gör inte är till 100% friskt, jag har tvångstankar och ångest fortfarande. Men det är under kontroll. Jag går inte till läkare, sjukhus eller dietist men min pappa är läkare och studerar om hälsa, mat och träning.

Jag kommer bla dela med mig om vad jag äter under en dag och vill då påpeka att jag fortfarande jobbar med frukostar och luncher så det kan i början verka som att jag inte äter mycket men kolla hela dagen så ska ni se att resultatet ligger på ca 2500 kcal. Min diet var, då jag hade som störst behov av att gå upp i vikt, inte så strikt, jag bara åt allt som fanns för att kunna gå upp i vikt. Nu ser min diet annorlunda ut då jag alltid försöker se till så att kolhydrater minimeras i min kost samt att tillsatt socker är helt uteslutet, detta för att maximera min muskelbyggnad. Jag har inte uteslutit alla kolhydrater helt då jag äter bönpasta, pauluns supermix och även lite potatis och vanligt ris ibland. Mina favoritval av mat som är bra att äta är avokado, nötter, kokosolja, mjölk, kvarg, bönor... m.m.

​​Jag har även tvångstankar om att röra mig en viss mängd varje dag, jag rekommenderar INTE att ni (om ni återhämtar er från en ätstörning) ska göra det pga psykisk ansträngning och ett måste att göra det varje dag. 

Jag tränar 3ggr i veckan och klättrar 1 gång.

Om ni har frågor eller åsikter om hur och vad jag gör så både svarar jag och står till svars ;)

Likes

Comments