I tisdags fyllde jag år :D 30 år redan, vart tog tiden vägen lixom? Jag känner mig fortfarande som 15 år dock, kommer förmodligen ändras när räkan är född. Då går jag från 15 år till 115 år på ett kick xD haha! Jag fick så fina presenter på min födelsedag <3 ska fira mig imorgon med resten av familjen dock & idag ska jag påbörja tårtan.

Fick lov att vara hemma från jobb igår och idag, huvudvärk som påbörjade redan i onsdags morse, blev värre. Gick inte över till igår. Hade BM-besök som jag övervägde att avboka men lyckades pallra mig dit ändå. Högt blodtryck, bebis hjärtljud va lägre än i vanliga fall (men ökade lite sen, så han sov kanske). Haft ont i övre delen av magen + huvudvärk som inte riktigt kändes igen.. BM va lite orolig för havandeskapsförgiftning, så skulle lämna urinprov, men de gick inte, så ska göra de nästa vecka. Hoppas innerligt inte de är något sådant :( att de bara är en tillfällighet med allt. Men jag blev lite nojig över de faktiskt :/ ska försöka ta de lugnare på jobbet från och med nu, annars kanske jag blir sjukskriven till slut, vill ju helst jobba så länge de går, eller ja, till den 31/1 som är min sista dag innan mammaledighet.

Huvudvärken hade flyttat sig till vänster sida imorse, kissade och valde att somna om. Nu känns de lite bättre, men är ändå lite tung i skallen. Kanske kan bero på vätskebrist oxå, druckit ganska dåligt sista dagarna.

Idag går jag in i vecka 33 iaf :) och nästa vecka ska jag på tillväxtultraljud, hoppas så innerligt att allt ser bra ut där inne och att räkan har de bra & mår bra <3 igår låg han med huvudet neråt, men rörligt.

Likes

Comments

Tyckte magen höll sig ganska i så lagom storlek ett bra tag, men 1-2 sista veckorna har de bara sagt POFF! Får nog hålla med min kära mor som säger att jag blivit större de sista veckorna xD Well, jag hoppas inte magen växer mycket mer nu, utan att enbart bebis tjockar på sig (om han inte är tillräckligt stor redan). Det är jobbigt att röra på sig nu. Att ta upp något från golvet är ett helt projekt, att ändra sovställning i sängen är jobbigt, den eviga avbrutna sömnen pga kisspaus är jobbig. Nu är de faktiskt inte jättekul längre, haha. Ändå är de ca 9-10 veckor kvar sådär.. fy katten! Och jag ska jobba in i de sista :( nu önskar jag att jag hade ett mer kroppsligt och ”farligt” arbete så jag kunde bli beviljad graviditetspenning ;( de är fasen slitsamt att bära omkring på denna kropp. Har ändå bara gått upp 4,4 kilo sedan inskrivning, men då ska man ju ha i beräkning att jag faktiskt hade ca 30 kilos övervikt redan. Blä!

Ska på tillväxtultraljud i slutet av månaden, de kollar alltid lite extra här om man har högt BMI på inskrivningen, vilket jag då hade xD allt har sett/känts/låtit bra ut hittills, så jag hoppas de fortsätter så :) livrädd att bebis ska bli för stor alltså. Inte en chans att jag ens vill chansa att föda ut en jättebebis vaginalt xD haha.

Mina stackars hemorrojder från min förstoppningsproblematik (innan graviditeten) skulle ju förmodligen flippa helt om jag skulle behöva krysta ut en jätte. Jag ber till högre makter att mitt anus är snällt mot mig vid förlossningen, haha. Jag är väl medveten om att graviditet kan skapa hemorrojder och att en förlossning kan göra dem värre pga trycket. De bästa med ”graviditetshemorrojder” är ju att de oftast försvinner efter ett litet tag, något inte mina gör tyvärr :( har en jobbig hudflik där oxå som får mig att må piss ibland. De är inget man pratar om egentligen, men gudarna ska veta att de är många som lider av denna åkomma. Att bli förstoppad är verkligen inte bra. Tänker ibland på alla barn som blir förstoppade, de måste ju oxå kunna råka ut för hemorrojder om de tvingas trycka på för kung och fosterland? Eller är deras anus på något sätt skonade från denna djävulsåkomma? Haha. Kan ju hoppas de iaf, de kan absolut inte vara kul för ett barn att drabbas av de :( Uscha.

Finns ju de som lider något fruktansvärt av de, så är de inte för mig för tillfället iaf, hoppas slippa de oxå. Men som sagt.. den där förlossningen skrämmer mig. Man kan operera bort, men de är alltid risker med en operation, kanske blir de kaos, kanske blir de kanon.. ingen vet. De är ett spel som så mycket annat. Kanske att man tar till kirurgi som en sista utväg när de är fullständigt outhärdligt.

Men men, nog om hemorrojder nu, det finns ljusa sidor av en graviditet oxå :P även om de finns OTROLIGT många ”mörka sidor” som man inte ens tänkt på innan man blir gravid. Att slippa mensen är sjukt skönt - men molande värk kan man ha ändå, dessutom får du värk på ställen du inte ens visste existerade (typ). Har du haft ont i svanken någon gång så kan du testa på att bli gravid - då jävlar ballar svanken ur ;D och ont i snippbenet ska vi inte ens tala om. Ibland kan jag knappt ta mig upp för de låser sig & gör ont i fogarna.

Att känna bebis röra på sig är fantastiskt, men Jesus vad nojig man är för minsta avvikelse. ”Sparkar för mycket, sparkar för lite, nu lever den nog inte längre, varför svarar den inte på buffarna..” etc. etc. jag har två gånger varit så orolig att jag varit på väg att ringa förlossningen, men låtit bli. Bebis har kommit igång sen igen. Och nu när den är större kan jag nästan känna att den ligger och sparkar inåt, mot ryggen, då känner jag inget, förutom att jag känner när den sparkar mot min rumpa, de känns på riktigt som om ungen ligger i rumpan, HAHA. Sjuk känsla. Rörelserna är helt annorlunda nu mot för några veckor sedan. Nu är de lite sparkar ibland, men mest är de strykningar, eller bök.. den lixom ormar omkring där inne :P det spänner där han ormar och de känns lite läskigt ibland. Samtidigt är de häftigt att jag nu kan känna honom genom huden, de är stenhårt på vissa ställen, de är lixom en människa som ligger där på andra sidan väggen. Kan ännu inte urskilja några kroppsdelar dock, de lär jag nog aldrig kunna. Sist trodde barnmorskan han låg med huvudet neråt, jag är sjukt osäker på hur han ligger nu dock, de buffar åt alla håll och kanter. Vi får se på ultraljudet hur han ligger :>

Tveksamt att man lyckas se så mycket på ultraljudet nu dock, han är ju stor nu. Undra om man får någon bild med sig från de ultraljudet? Hoppas :> tycker de är kul att se tillbaka på de första ultraljudet vi gjorde fram till idag.. kul att se förändringen lixom :D haha. Har ju en gravidbok jag fyller i varje vecka & de är kul att kunna klistra in bilder från ultraljuden då.

Nähä, avslutar detta långa inlägg med bilder från igår. Vecka 31.

Likes

Comments

För några veckor sedan va jag och T i Malmö på ett tillväxtultraljud. Vi hade valt att även göra 3d-ultraljud då, men jag va redan från början inställd på att det inte skulle funka. Dels trodde jag att mitt BMI skulle göra de omöjligt, eller oxå skulle räkan ligga med ryggen mot så vi inte skulle se. Well.. min magkänsla hade rätt. Mitt BMI va inga problem, men räkan envisades om att ligga i säte med ryggen mot. Vi fick bara en liten snabb skymt av honom, inget som hann sätta sig fast i skallen eller på näthinnan dock :( trist. Den hade dessutom navelsträngen precis framför ansiktet vilket gjorde att de inte gick att se. Inte nog med de så hade han armarna i ansiktet oxå. Men.. vi fick reda på att de är en pojk :D och han mådde bra. Vägde 1081 gram & allt va finfint. Jag hoppade ändå, kissade och åt en godis, men han vägrade flytta på sig.

Det blev ju inte jättebra 3d-bilder precis ;) haha. Men man ser en söt liten arm och en mage iaf :P och på översta bilden ser man kinden och lite av munnen ^^

Likes

Comments

Jaha, då har jag äntligen fått tummarna ur att ta lite bilder på ”de mjuka sakerna” som inhandlades på Gekås. De mer hårda sakerna kommer i ett separat inlägg vid ett senare tillfälle eftersom grejerna inte är hemma hos mig utan hos T. :)

Jag försökte gå igenom kvittot för att hitta priserna, dessvärre kommer jag inte ihåg vilket påslakan som var dyrast & kvittot blev jag inte klokare på då det står samma sak på alla, men olika priser. Jag lägger upp bilderna iaf & skriver priserna under. Hjälmmössan som vi köpte (one size) är otroligt stor & ser ut att vara lagom möjligtvis till sommaren (BF februari), så jag råder nog alla att köpa en hjälmmössa någon annanstans om man är ute efter en sådan :P


1. Grå mössa, one size, 24,95 kr
2. Vit hjälmmössa, one size, 19,95 kr
3. Naturvit omlottbody stl 56, 34,95 kr
4. 2-pack babystrumpor stl 13-15 (3-5 mån), 14,95 kr
4. 2-pack babystrumpor stl 10-12 (0-2 mån), 14,95 kr


Mjuk babyfilt, beige med kanin på och prasslande öron, 89,95 kr


1. Gästhandduk, 30 x 50 cm, 7,95 kr
2. Handduk, 50 x 70 cm, 19,95 kr


1. Dra-på-lakan för spjälsäng, 60 x 120 cm, 49,95 kr
2. Underlakan till vagn/vagga (beige/naturvit) i bambu, 39,95 kr


Två påslakan till spjälsäng och ett till vagn/vagga. Det är ju tyvärr lite luddigt vilket som kostade vad, men priserna är iaf: 44,95 kr, 59,95 kr och 69,95 kr

Nedan har jag tagit upp det ur förpackningen för att man ska kunna se mer hur det ser ut samt hur det ser ut på baksidan :)

Påslakanet och vagnpåslakanet med kaninerna på är otroligt söta faktiskt :) fanns ett som såg ut som det till vagnen (med en stor kanin på) till spjälsäng oxå, men det var tyvärr fel färger för att matcha bra i räkans framtida sovrum, så de fick blir det som va lite beige/brunaktigt :) väldigt fint de oxå. Det blå påslakanet kommer bli bra eftersom räkans rum kommer gå i vitt, grått och blått :)


Likes

Comments

Vi var ju på Gekås i Ullared igår. Åkte vid 06.30 och var väl framme vid lite i nio nångång tror jag. Det var SVINKALLT, frös som fasen, haha. Kö in, men det gick relativt fort ändå. Väl inne så ser man ju bara kaos, det är människor precis överallt. Lite jobbigt kan jag tycka när de är så mycket människor. Ska jag någonsin dit igen ska jag nog försöka få in de en vardag, ganska så sent på kvällen. Jag önskar man kunde gå där och lulla runt lixom, men det finns inte en chans till de och dessutom hinner man inte se allting pga alla människor. De var en del saker på min lista jag inte hittade alternativt struntade i helt. Men vi hittade ändå de mesta & fick hem en del fynd till räkan. Hade önskat de fanns ett grått spjälskydd, men fanns bara vitt, rosa & grönt. Det blev ett vitt och hoppas på att de blir bra och att de är fint på. :) det var otroligt stor skillnad på pris på spjälskydd där eller från babyproffsen, men kanske märks de på utseende och kvalité oxå, återstår att se. Jag hoppas dock inte de är alltför jävligt, utan att de faktiskt ser okej ut xD haha.

Jag ska försöka få ihop en bra lista med bilder på de jag köpte samt vad jag fick betala för de. Dessvärre dröjer de nog ett tag eftersom jag bara har textilerna här hemma som ska tvättas, resterande grejer är hemma hos T, så jag får ta bilder på de när jag är där :) eventuellt att jag gör två olika inlägg kanske, ett med textiler och ett lite senare med inredningsprylar, hygienartiklar och övrigt :)

Migränen var oundviklig, jag va dum som inte tog medicinen med mig in i varuhuset, utan fick ta den när vi kom ut i bilen. Satt med min palestinasjal över huvudet sen och mådde piss. Såg ut som en liten talibangumma med den på huvudet, haha. Tur jag hade solglasögon med mig, för solen tittade fram. Stannade på vägen för att äta & kissa på McDonalds. Tog en happymeal, för jag äter ändå det man får i den, haha. Plus att jag får äpplen till happymeal och en bok till räkan, kanon. Jag gillar faktiskt när de har saker i happymeal som är användbara (såsom böcker), mycket bättre än en sketen plastfigur eller något som blir liggande.

Böcker är dessutom relativt dyrt, så de är ju suveränt :D

Likes

Comments

På lördag åker vi till Ullared för att förhoppningsvis inhandla lite saker till bebis & lite övrigt :) jag försöker googla för att få tips men de är inte lätt, tycker folk är dåliga på att uppdatera med sina inköp därifrån + priset. Kollat på hauls på youtube, men inte ens de är något vidare bra :/ jag ska försöka ta bild på allt jag inhandlar & lägga upp + priset, för de är något jag saknar när man vänta bebis. Tips på grejer att FYNDA på Ullared xD allt kanske inte är fynd, men de finns vissa fynd att göra minsann.. bara hoppas på att utbudet ser bra ut när vi kommer dit :)

Såhär ser inköpslistan ut än så länge. Allt som står där på ska kanske inte inhandlas, vissa saker vill jag bara titta på/jämföra pris på och eventuellt köpa :P så vad de blir och inte blir i slutänden återstår att se, haha.

Ullared - inköpslista

RÄKAN
- [ ] Frottéhandduk x 4 (IKEA?)
- [ ] Tjockare filt
- [ ] Spjälskydd till spjälsäng
- [ ] Omlottbody
- [ ] Underlakan vagn
- [ ] Underlakan spjälsäng 120 x 60 x 3
- [ ] Bäddset vagn x 1-2
- [ ] Bäddset spjälsäng x 2-3
- [ ] Badbalja
- [ ] Insats till badbalja
- [ ] Badtermometer
- [ ] Babyolja (36 kr apotea)
- [ ] Tetra ersättning färdig 1
- [ ] (Flaskborste), (esska 19 kr apotea)
- [ ] Bitring (esska 2-pack 19 kr apotea)
- [ ] Koksaltlösning näsdroppar (27 kr apotea, till spädbarn)
- [ ] Koksaltlösning nässpray (31 kr apotea)
- [ ] (Tallrik)
- [ ] (Sked, äta själv)
- [ ] (Mugg) (esska spillfri 42 kr apotea)
- [ ] (Haklapp) (esska 29 kr apotea)
- [ ] Dreggellapp
- [ ] Strumpor
- [ ] Vaselin på tub
- [ ] Strumpbyxor
- [ ] Vällingmaskin
- [ ] Bröstpump (mam manuell 336 kr apotea)
- [ ] Amningsnapp (esska 37 kr apotea)

INREDNING BARNRUM
- [ ] Lampa (i fönster)
- [ ] (Stor glödlampa)
- [ ] Förvaringsboxar (golv)
- [ ] Pom-pom dekor
- [ ] Nappskål
- [ ] Ryamatta, grå/annan matta
- [ ] (Nattlampa)
- [ ] Porslinsballong, hänga på vägg
- [ ] Kontaktskydd (uttag)

TILL MIG
- [ ] Smink (tre färger, täckfärg)
- [ ] Reflextejp
- [ ] Sminkborttagning
- [ ] Julgranskulor, röda matt/glans
- [ ] Tomte?
- [ ] Amningströja
- [ ] Amningsinlägg/kupor (libero 35 kr apotea)
- [ ] Te?
- [ ] Julklappar?
- [ ] (Lampa)
- [ ] (Stor glödlampa)
- [ ] Sicksackbuske
- [ ] Kruka
- [ ] Julpapper
- [ ] Juletiketter
- [ ] Frysetiketter
- [ ] Superlim
- [ ] Fructis schampo
- [ ] Topz
- [ ] Ansiktsservetter
- [ ] Bomullspads
- [ ] Målarpennor

TILL MAMMA
- [ ] Bakplåtspapper
- [ ] Plastfolie
- [ ] Sicksackbuske
- [ ] Kruka
- [ ] Ljusslinga bollar gröna

Likes

Comments

I början av graviditeten när allt var upp och ner och jag ännu inte visste hur jag eller vi skulle göra, så kändes det som om det var gott om tid för betänketid. Saken är den att man måste bestämma sig ganska fort om man vill fullfölja graviditeten eller inte. Tiden springer iväg. Jag va så rädd, alla tankar skrämde mig. Abort, livrädd. Behålla, livrädd. Jag kan än idag inte förstå att jag faktiskt ska bli mamma. Att T ska bli pappa till vårt barn. Det är så lustigt och allt gick ju i rasande tempo. Allt som krävdes va en högerswipe på Tinder, haha! Att vi två månader senare skulle få reda på att vi väntade barn var ju inte riktigt de jag hade förväntat mig när jag en dag som alla andra fördrev tiden på Tinder :P

Hade träffat en kille från Tinder innan dess och jag hade nog inte kommit över honom helt faktiskt. Än idag kan jag sakna honom, mest för att han va så annorlunda och så jävla rolig. Jag gillade hans humor och han va lixom en skön klick i tillvaron, hade mer än gärna haft honom kvar i mitt liv, men saker och ting blir ju inte alltid som man tänkt sig. Tur i oturen kanske? Räkan hade förmodligen inte legat på bakning i min mage om saker & ting sett annorlunda ut.

Vecka 25 nu, om 7 dagar är vi nere på tvåsiffrigt. Varje dag är man orolig, orolig över att något ska hända. Ibland kan de gå en dag eller två när räkan är ganska stillsam, inte för att räkan är en vild bebis i övrigt, men ibland är de extra stillsamt och då blir jag nojig. Samtidigt som man tänker på allt man läst att FOSTERRÖRELSER SKA INTE AVTA - så tänker man på de man läst om man varit väldigt aktiv någon dag så kan bebis sova/vara lugnare en, två dagar. Man vet lixom inte när man ska bli riktigt orolig. Jag har flera gånger haft magkänsla att de inte är okej, framför allt innan ultraljuden. Men det har visat att jag hade fel. På så sätt vågar jag inte lita på min magkänsla heller. Jag har bekanta på fb som förlorat sina bebisar i sent skede av graviditeten, så jag är fullt medveten om att det händer.. och de gör ju att man aldrig riktigt kan slappna av. Jag börjar dock tro att man aldrig blir vidare avslappnad igen, när man får barn. Först ska man oroa sig de där 12 veckorna som de är störst risk för missfall, sen ska man fortsätta oroa sig efter de för man kan få missfall ändå, eller plötslig spädbarnsdöd som de kallar de när man gått väldigt långt i graviditeten. Sen ska man oroa sig för förlossningen, efter de ska man oroa sig för plötslig spädbarnsdöd igen, eller över eventuella ”fel” på barnet. Sen ska man oroa sig för utvecklingen, för kompisar på förskola och i skolan, hur barnet mår och hur det går för den. Med andra ord är det en ständig oro från det att man får ett plus på stickan. Hur i hela friden går man runt denna oron egentligen? Den kan ju göra en knäpp om man inte kan släppa taget lite över oron. Okej att det ingår i ens liv som förälder att vilja sina barn väl, man vill de ska må bra och slippa vara sjuka och må dåligt. Men på ett eller annat sätt så går det ju inte att undvika allt de här. Barn blir sjuka, barn är elaka mot varandra (för jävligt för övrigt!) nåde räkan om den blir en mobbare, då blir jag vansinnig. Lika vansinnig blir jag om räkan skulle bli mobbad. Måtte barnen kommit på andra tankar när räkan väl bli så stor. Men de är tveksamt. De här med sociala medier är ett helvete. De är så mycket svårare att hålla koll på ungarna då.

Jag kommer nog alltid vara den där mamman som avskyr elektronik till små barn och sociala medier. Det hör inte hemma i små barns liv. Det är bara så. Ut och bygg en koja istället, använd fantasin, ha kul med varandra! Lek istället för att bråka. Världen är nog elak ändå :(

- - -

Idag är jag hemma pga huvudvärk som hållit på sedan igår strax innan jag skulle hem från jobb. Trodde de skulle gå över, men icke. Blev så yr igår kväll dessutom att jag trodde jag skulle trilla. Kroppen lixom drog åt höger, skitläskigt. Varit med om de en gång innan men då drog de åt vänster. Man blir faktiskt rädd när de inte är något som brukar ske lite mer frekvent. Migränen är jag ju inte rädd för så sätt, eftersom jag lider av de, skillnad om man aldrig haft de tidigare, då kan man ju börja bli rädd. Likadant är de för mig och yrsel, bara haft en gång tidigare & de va för något år sedan.

Nu är jag så trött dessutom, sover aldrig hela nätter, uppe 1-4 gånger och kissar. Det är väldigt påfrestande att inte kunna sova ordentligt, varit så i flera månader nu. Innan vaknade jag pga värk i mina armar (karpaltunnelsyndrom), men den värken kommer inte nu om nätterna iaf, fått dyra ortoser att ha på mig varje natt. Däremot är vissa fingrar avdomnade konstant. Ville ge ortoserna en chans innan jag går till läkare. Min BM sa att man inte brukar operera karpaltunnel när man är gravid eftersom de brukar försvinna efter förlossningen, men eftersom de började så tidigt på mig och fingrarna är konstant avdomnade va hon rädd att jag kanske skadar mina nerver om de inte görs något. Så blir de inte bättre snart får jag be läkare på jobbet om hjälp :) vill ju hemskt gärna ha min högerhand i god funktion.

Likes

Comments