Nu blir det andra bullar! Genom att blanda färdiga fiskbullar i hummersås med räkor och dill får du snabbt en läcker måltid att njuta av. Toppa röran med riven ost och gratinera i ugnen till fin färg. Bjud fiskbullegratängen med en fräsch sallad – mums!

Detta är ett recept från Min Matdagbok runt Lenas kök. (Min bok :))

Gratinerade fiskbullar

  • 2 burkar fiskbullar i hummersås (à 375 g)
  • 1 burk skalade räkor i lake (à ca 200 g)
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl riven lagrad ost
  • smör till formen
  • ris eller potatis till servering

Broccoli med vinägrett

  • 2 broccoli (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 tsk osötad senap
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

Close

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gratinerade fiskbullar: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll fiskbullarna i en bunke. Häll av räkorna.
  3. Blanda räkorna med dill och fiskbullar. Häll blandningen i en smord ugnssäker form. Toppa med osten.
  4. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
  5. Broccoli med vinägrett: Skär broccolin i buketter och stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
  6. Skala och finhacka löken. Blanda lök, senap och olivolja. Ringla den över broccolin. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Bjud gratäng och broccoli med ris eller potatis.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskkonserven.
Gör äggfri: : kontrollera innehållet i fiskkonserven.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Läckert vitt Rhône-vin på druvan grenache blanc tillsammans med roussanne och bourboulenc. Fet frukt med mandelmassa och bra syra.

Detta vinet är UNDERBART för abbas fiskbullar eller ebbas fiskbullar!

Chateau Mont-Redon är ett av de historiska namnen i Châteauneuf-du-Pape, med den kanske bäst belägna vingården av alla egendomar, uppe på den steniga platån norr om den livliga byn.

Egendomen har 100 ha vinodlingar vilket gör den till den största i området. Den genomsnittliga åldern på vinrankorna är 40 år vilket tillför druvorna mycket aromer. För de röda vinerna är vingården planterad med 65 % Grenache, 15 % Syrah, 15 % Cinsault och 5 % Mourvrède. Man har också en omfattande experimentell plantering av andra godkända druvor som tillhör appellationen. Det här är en mycket välskött egendom som idag drivs med stor entuiasm av Jean Abeille och Didier Fabre, barnbarn till Henri Plantin som köpte egendomen 1921 och utökade den odlade arealen. Druvorna växer på ler-kalkjord täckt med grus och sten. Druvorna plockas för hand och pressas omedelbart. Vinmusten renas, klaras vid låg temperatur (10-12oC) innan jäsningen, som sker vid 17-18oC under tre veckor. Vinet får sedan utvecklas tillsammans med sitt sediment under 2-3 månader innan det tappas på flaska. Det har ingen kontakt med ek.

BETYG: 10/11, Det enda jag ser som negativt är att syran tappas lite i smaksättning med fiskbullarna!

INFO:

  • Art. nr: 2813
  • Förpackning: Flaska
  • Förslutning: Skruvkapsyl
  • Produkttyp: Vitt vin
  • Pris: 110 kr
  • Volym: 75 cl
  • Alkoholhalt: 13.00%
  • Årgång: 2015
  • Lagersaldo: Finns i lager
  • Land: Frankrike
  • Ursprung: Rhonedalen
  • Importör: Abbas wines
  • Producent: Château Mont-Redon
  • Antal sålda: 264

Likes

Comments

Abbas fiskbullar som du enkelt lagar ihop med nära och kära! Den har en fantastisk smak av fiskslem och en fantastisk dillsås!

Den är utmärkt att bjuda gäster och de kommer definitivt att älska rätten du förberett! För en extra touch lägg gärna på parmezan ost och dill för en extra smaksatt rätt!

Likes

Comments

RÄCKER TILL 4 PORTIONER!!


Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör, låt svalna. Blanda ägg och ströbröd, låt svälla ca 5 min. Mixa fisken till färs. Tillsätt äggblandning, lök, salt och peppar. Mixa slätt. Rulla 32 bullar och stek dem i resten av smöret ca 5 min på medelvärme. Värm såsen under omrörning, lägg i fiskbullarna. Toppa med gräslök, rom och ev rivet citronskal. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

-----------------------

Det här receptet har jag establerat under en lång tid. Och det passar utmärkt med vitt vin till! Mina favoritmärken till denna rätt är Blossa starkvinsöl, vit eller Lindemans Chardonnay.

Likes

Comments