Header

Här är två instagrambilder ur helgen som var. Har inte ro i kroppen att fota ordentligt så ni får det här, så länge.

Använde min första tofu hemma, så gjorde en snabb och god wok. Jag_älskar_tofu! Längre fram får jag prova att göra egen..!

I veckan inhandlades min första "ost", har hunnit prova den på både tacos och pizza. Helt klart godkänd och lika god "rå" som smält!

Likes

Comments

Igår hade vi bålrunda inför studenten och vi hade som tema "filmkaraktärer". Bestämmde mig för att förvandlas till den kortväxta och storfotade, Bilbo Baggins.


Så fruktansvärt dåligt kvalite på bilden dels för att det var den enda bilden som togs under kvällen, och då med snapchat. Sedan dels för att bilden är tagen ifrån min Instagram.


Det bästa var att jag åkte fullt påklädd på bussen och gick genom stan. 

Likes

Comments

Som nybliven vegan och lat student så har jag levt på mitt jordnötssmör, men ibland blir det för mycket av det goda! Fick höra om Tartex, grönskaspastej som säljs på tub. Har dock inte funnit det där jag bor, så bestämde mig för att göra eget, utan att ha smakat orginalet. Detta är alltså ett djurvänligt, ekonomiskt, ekologiskt, enkelt, gott och nyttigt recept! Finns massa mer adjektiv för detta trevliga pålägg.

Tilläggas att fråga, hur tar men en aptitlig bild av en burk med en röra i?


Du behöver:

1,5 dl solroskärnor

4 msk  solrosolja (el. rapsolja)

2 st  tomater

2 msk  tomatpure

+ lite salt och ev. kryddor

1 glasburk

1 dödsmaksin

1 stekpanna


Givetvis var mina ingredienser ekologiska och/eller fairtrade.1. Hacka tomaterna och fräs alla ingredienser i stekpannan i ca 2 min.

2. På ett smidigt sätt, häll av allt ner i din dödsmaskin och starta den!

3. Kör tills det blir en smet i uppskattad konsistens, tänk bredbart.

4. Smaka av och ev krydda. Skopa upp det i burken och förvara det i kylskåp.

5. Ät det på kex, bröd, knäckebröd, riskakor eller vad ni behagar.

Tips!

* Ibland kan det behövas mer tomatpuré för att tjocka upp det.

* Tänk på att när man har färska tomater (och inga snuskiga tillsatser!) är hållbarheten inte så lång. Lukta och gå på magkänslan!

* Man kan ha i oliver, paprika, chilli eller andra saker man tycker passar. Nästa gång ska jag prova att göra en svamppastej!

Likes

Comments

Idag släpptes den, videon som vi spelade in för nästan två veckor sedan. Så himla roligt var det! Glad första maj, säger man så? 

Så sjukt bra låt, och än bättre att jag fick stå och skrik-sjunga med till den i fredags på deras release-party i Göteborg!

Jag syns inte så mycket och det är meningen, men kan ni ändå lista ut vad jag gör/vem jag är?


Likes

Comments


Har idag äntligen tagit tummen ur och bokat tatueringstid! Om tre veckor blir det gadd och att förlora oskulden. Av bilderna ger jag er en ledtråd, ankeln...

Likes

Comments

Good day pepz.

Satt ute i solen med min brunch och fick sällskap av grannens super söta katt! 

Det blir en instagrambild och ett ospännande blogginlägg så länge, har så mycket att göra och så lite tid. Plugg å iväg! 


Likes

Comments