I helgen testade jag Arlas nya laktosfria mjölk.


Jag provade den i lördagens dessert, till kaffet, i teet och till morgonbullarna.


Man kunde verkligen inte smaka skillnad på den laktosfria mjölken eller den vanliga.


Kommer den i större förpackning än 1 liter så kan jag tänka mig att köpa den i fortsättningen.

#arla #färsklaktosfribuzz #buzzador

Likes

Comments

I lördags hade jag gäster och jag hade bestämt mig för att bjuda på något speciellt.

Jag älskar vin i alla möjliga skepnader.
Hade för ett tag sedan hört talas om att några spanjorer hade gjort ett blått vin.
Du läste rätt, Ett Blått vin, Vino azul.

Det heter Marques alcantara och är ett chardonnay.

Bestämde mig för att beställa det på systembolaget för jag bara måste smaka det.

Jag tyckte det var underbart gott, väldigt fräscht men ändå lättdrucket.

Det passar bra till desserter eller bara som ett sällskapsvin.
Jag kommer definitivt att beställa det igen.

För dig som vill beställa det så är nummert du behöver 76893 och det kostar 118 kr

Likes

Comments

En ovanlig dessert men ack så god

1 paket oreos
6 msk smält smör
2 dl mascarpone
2 msk socker
3 dl vispgrädde
4 port chokladpudding  (Ekströms)
50 gr riven choklad

Smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i en form och ställ kallt i minst 30 min.
Vispa samman mascarponen och sockert och vänd ner 1/2 dl av den vispade grädden.
Häll ostsmeten över de uttryckta kexen.
Ställ kallt i 1 timme.
Gör choklad puddingen och ställ kallt.
När puddingen stelnat bred ut över ostsmeten, ställ kallt 1/2 timme.
Bred över resterande av den vispade grädden och strö över den rivna chokladen.
Ställ lasagnen kallt i minst 3 timmar eller över natten.

Smaklig spis

Likes

Comments

Igår, lördag, hade vi en av mina gamla arbetskamrater och hennes man och dotter på besök.
Vi hade en underbar kväll med många skratt och många provsmakningar av olika goda drycker.
Maten var Italien inspirerad och helt jävla underbar om jag får säga det själv.

När jag äter hemma hos mina vänner och bekanta då bryr jag mig inte om maten är halvfabrikat eller om den ens är hemmagjord.
Men när jag bjuder på middag då är jag lite av en mat snobb, det ska vara hemmalagat från grunden.

Förrätt

Hemmagjorda vinbladsdolmar med tzasiki
Fritterade mozzarella bollar med arrabiatasås
Bruschetta med tomat, basilika och parmesan

Huvudrätt

Hemmagjord ravioli med ricotta och chevre fyllning
Rödbetspure
Bryntsmör
Rostade pinjenötter
Ruccola

Dessert

Chokladlasagne

Likes

Comments

Igår kväll så hade jag och mina Girlz från Malmö en av våra halv8 middagar.
Denna gången var vi hos Stina i Oxie och trevligt hade vi det.

Till förrätt serverade hon en toastpesto med tomater och Mozarella.

Huvudrätten var en het kyckling gryta med smak av kokos, Curry, sambal oelek och mangochutney, supermysig.

Desserten var en enkel men ack så god chokladmousse.

Längtar redan till vi ska träffas igen och denna gången blir det mitt inne i Malmö hos Jessica.

Likes

Comments

En underbar dag är snart till ända.
Har haft fullt upp att göra idag, men bara en massa roliga saker.
En dag som jag har spenderat med min underbara faster Tina.
Det blev först en fotoutställning som avslutades med en latte.
Gick sen vidare till lilla torg där vi mötte upp med 2 andra för att inta en härlig måltid på Tgif.
När vi tryckt i oss så vi knappt kunde gå bar det av till bio för att se Fifty shades darker, som vi har längtat efter denna uppföljaren.
Nu är det dags att krypa ner i sängen och läsa lite lagar och avtal inför 3 dagars fackkurs.

Likes

Comments

Kvällens middag var supergod.
Gratinerade nachos med köttfärs och bönröra.
Den bönröran var något av det godaste jag har gjort som tillbehör till nachostallrik och kommer definitivt göra det varje gång numera.

Bönröra

1 burk svarta bönor.
1/2 solo vitlök
1 liten röd chili
2 tsk rapsolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 msk vatten (om röran blir för tjock)

Finhacka vitlöken och chilin, fräs det mjukt i oljan tillsammans med spiskumminen.
Rör i tomatpurén, socker, bönor, salt och eventuellt vattnet.
Mixa med handmixer, servera.

Likes

Comments

För någon vecka sedan var jag med i en fb tävling där man skulle gissa ProPuds nya smaker, jag var en av 10 vinnare som träffade rätt.

Crunchy granola apple pie
Puddingen är vaniljsmak och i granolan har du kanel och små bitar av torkad äpple.
Supergod.
Tycker dock där kunde vara lite mer smak av kanel.
Den är som de andra puddingarna laktosfri och har 15gr protein.

Crunchy granola chocolate banana
VÄLDIGT mycket chokladsmak med en hint av banan.
Laktos och sockerfri.
Supergod och väldigt mäktig.
Har hittat 2 nya favoriter.

Likes

Comments

Gick till sängs igårkväll med tanken " tack-o-lov att migränen är borta så jag kan åka till jobb imorgon", kom dit, satt med i mötet med dånande migrän, igen.
Mötet slutar, springer på toa, och får åka hem till mitt mörka sovrum igen. Nu, 7 timmar senare efter jag har fått middagen serverad, kan jag ligga i ett ljust rum igen.
Vet dock inte om maten kommer stanna nere.

En bra sak som hände idag i alla fall, fick min vinst från NJIE , 2 flak av nya puddingar.
Mer om dem kommer imorgon i ett separat inlägg.

Dagens middag var gjord av Josefin och det var Kycklingpaj med sallad och en mynta sås.

Likes

Comments

I 2 dagar har jag legat i mitt mörka tysta sovrum med migrän.
Äntligen har det släppt.
Har på 2 dagar sovit 24 timmar och är fortfarande jätte trött.
Tidigt i säng, ska upp kl 05.00 för möte på jobb 07.00 för att sedan jobba 14, blir en lååång dag.

Likes

Comments