Så supergod god lasagne att du kommer aldrig gå tillbaka till ditt egna recept.

500gr färsk lax
1 paket färska lasagneplattor
2 gula lökar
1 paket krossade tomater
1 msk socker
1 msk chilisås
1 fiskbuljong tärning
1/2tsk timjan
5 dl matlagningsgrädde 4%
100 gr riven ost
1tsk basilika
salt och peppar



Finhacka den gula löken.
Låt löken svettas några minuter i olivolja, häll på de krossade tomaterna, chilisåsen, fiskbuljongen, timjan, salt och peppar och sockert.
Låt puttra 3 min.
Värm på matlagningsgrädden och låt den rivna osten smälta ner i en separat gryta. Krydda med salt och peppar och basilikan.
Häll en tredjedel av såsen i gratängformen.
Lägg pasta plattor ovanpå.
Skiva laxen i 1/2cm skivor och lägg ovanpå.
Bred på lök och tomatröran.
Varva så en gång till och avsluta med platta och sås.
In i en 200c varm ugn i 24 min.
servera med tomater och sallad.

Likes

Comments

Visst är det skönt att sluta jobb tidigt, komma hem strax efter 14, men om man måste gå upp 04.00 är det värt det?
Började laga middagen direkt efter jag kom hem, hade jag satt mig ner innan så hade säkerligen somnat i soffan och middagen hade inte blivit tillagad.
Idag blev det Lax lasagne.

Likes

Comments

Äntligen är det tisdag så jag kunde få sovmorgon.
Skäms nästan att säga det, sov till 10.20.
Skyller på att Dixon inte väckte mig.
Han gick inte ens upp förrän jag hade klätt på mig och började skramla med hans koppel.
Fick en timme på mig att mysa med honom efter frukosten innan det var dags att åka in till Malmö för ett möte med min ombudsman på Handels.

Idag lagade Niklas middagen från vår första matkasse leverans från ViktVäktarna, Kycklingfilé med vitkålsgratäng och picklad rödlök.

Likes

Comments

Har varit på, dag 1 av 3, fack utbildning, väldigt lärorikt.
Roliga människor, någorlunda god mat och en massa intressant fakta.
Blev spaghetti och köttfärssås till middag idag enligt önskan från min yngsta dotter, snabbt, gott och det bästa som finns enligt min mening.

Likes

Comments

En supergod och annorlunda köttbulls rätt.

1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad koriander
1 lime
1/2 purjolök

Blanda socker, vinägern, koriandern, skalet från 1 lime och saften från 1/2 lime.
Dela en purjolök på mitten, så du bara använder det gröna, och skölj noga.
Skiva och blanda ner i vätskan, rör nog om och låt stå tills det är dags att äta.

600gr fäsk- eller blandfärs
3/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 tsk rödcurry paste
salt och peppar

Blanda samman alla ingredienser, låt stå 10 min, rulla köttbullar av smeten i den storleken som du vill ha dem.

1 gullök
2 vitlöksklyftor
1dl vatten
3 msk rödcurry paste
4 dl kokosmjölk  (1 burk)
1 kycklingbuljongs tärning
2 tsk japansk soja
1 tsk socker

Finhacka löken och vitlöken och fräs i lite olja i en gryta.
Häll i den röda currypastan, vattnet, kokosmjölken, buljongtärningen, sojan och sockert och låt koka upp.
Lägg i köttbullarna och låt puttra i 6-7 min under lock på medelvärme.

Servera med jasminris och den picklade purjolöken.

Likes

Comments

Denna veckan har inneburit många känslor.
En av mina bästa vänner på jobb går på tjänstledighet idag och ska vara borta i minst 6 månader för att flytta till Gran Canaria och provjobba.
I fredags var vi på avskedsfest hos henne och det var väldigt känslosamt.
Men vi hade roligt och det kändes hela lördagen.

Jag och barnen var hemma själv så jag lagade en av favorit rätterna, Flygande Jacob.

Imorgon börjar en spännande vecka.
Måndagen börjar med årsmöte för fackklubben där jag har gjort en smörgåstårta till fikat.
Lite tråkigt att jag inte har några arbetskamrater som är fackligt intresserad så jag är rädd att klubben kommer läggas ner, vi får se, jag ger inte upp så lätt.
Sen tisdag, onsdag och torsdag så ska jag på fack utbildning och det ser jag verkligen fram emot.
Roligt att träffa alla människor som man lärt känna nu under utbildningens gång.

På fredag ska min fd svägerska komma på middag, alltid roligt att få laga något speciellt.

Till middag idag lagade jag en gammal goding och favorit, Thailändska köttbullar i rödcurry sås, med limepicklad purjolök.

Likes

Comments

Världens godaste och lättaste dessert
10p

10 dl grädde
1 dl ohoj kolasås
4 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll upp grädden och kolasåsen i en gryta och värm på.
Ta bort grytan från värmen och rör ner gelatinbladen tills de smällt.
Häll upp i portionsformar.

Jag serverar inlagda fikon i conjak som jag hackar i små bitar till.

Likes

Comments

2016 avslutade jag med våra allra bästa vänner.
Vi hade hyrt huset i västra Vemmenhög som vi har haft en gång tidigare med gänget.
Årets nyår var med film och musiktema, vi la olika karaktärer i en skål och sen fick vi dra vem vi skulle vara, jag fick Madonna.
Det roliga var att ingen visste vem den andre skulle vara så det blev en rolig överraskning att se alla utklädda på festen.

Förrätt
Avokadocreme på tost med bacon

Huvudrätt
Oxfilé på en bädd av Haricotverts
Lyxig potatisgratäng
Chilichoklad/rödvinssås
Bacon/champinjon strössel

Dessert
Kolapannacotta med fikon i conjak

Likes

Comments

Var ledig igår och gjorde absolut ingenting.
Har även varit ledig idag och det ända som jag åstadkommit var dagens middag, tacos med pulled chicken, och morgondagens dessert, kolapannacotta.

Imorgon är sista dagen på detta året och förhoppningsvis kan det nya bara bli bättre.

Jag vill tacka alla mina läsare för ert stora stöd och för att ni står ut med mitt dravel.

Gott nytt år!

Likes

Comments