Igår kväll hade vi klicken här på grillkväll.
Det blev god mat och dryck, en massa skratt och så kubb ovanpå det.
Och som vanligt blev det sent i säng och nu 16 timmar senare har jag bara gått ur den för föda och toa besök.


Nu är det bara 1 vecka kvar tills semestern börjar och då kommer jag äntligen få lite välbehövlig vila.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagen börjar med en begravning för kära Britt och slutar med mig framför scenen där Europe står.

Idag är första dagen på Svedala SommarRock.

Ska bli sååå kul att träffa alla volontärer som man lärt känna år efter år.
Maten är god, folket är härliga och musiken är toppen.
Vad mer kan man förvänta sig.
I år har jag turen att ha min yngsta dotter med mig och jag ska lära henne allt jag kan.

www.sommarrock.nu

Här kan man gå in och se bilder från allt från artister till hur vi volontärer har det.

Ni kan även gå in på Instagram och följa oss, där fylls på foto hela dagen: sommarrocksvedala

På fb heter vi SommarRock Svedala.

Vi stöder Ung Cancer, all vår dricks går till dem och de finns på plats oxå.
I deras tält kan man pärla, om man vill och köpa deras kläder.
Om du bara vill swisha en slant till dem så kan du oxå göra det på: 9005745.

Likes

Comments

Varje sommar brukar min faster ha en fest där hela Madsen klanen är inbjuden.


Maten är alltid god och där är alltid massor att välja mellan.

Kolla in hennes blogg om ni gillar vad ni ser.

tinasmatlagning.blogspot.se
tinasbakning.blogspot.se

Likes

Comments

Hade en väldigt lång dag igår.

Fick ett  catering uppdrag igår hos en vännina där hon, mannen och sonen fyllde år.

Det blev 3 olika sallader och marockansk marinerad kyckling, tzaziki och en open cheesecake.

Efter det åkte vi till en överrasknings fest för en gammal arbetskamrat som emigrera till Kanarieöarna och var tillfälligt hemma i Sverige.

Var så härligt att träffa henne igen.

Klockan är nu 00.28 och jag och mannen sitter på tåget hem, ska bli skönt att äntligen få gå och lägga mig.

Likes

Comments

I natt sov jag endast 3 timmar då jag har haft migrän som inte ville släppa.
Anfallen kommer oftare nu sedan trycket har blivit för högt i höger öga.
Får stå ut tills jag ska tillbaks till ögonläkaren om 2 månader.

Jennifer tvingade iväg mig till IKEA idag för att testa deras kända brunch.
Var väl sådär nöjd med maten.
Fick shoppat lite nya dessertglas i alla fall.

Åkte hem och slappade någon timme för att sen göra mig i ordning och åka in och möta upp min kära arbetskamrat för en härlig middag på Elyssé.

Så klart när man är där så väljer man fondue, om man inte heter Helene Bergner, förstås.

Eftersom Devleta ska upp och jobba imorgonbitti så blev det en tidig kväll av det och jag tog tåget hem (som var en aningen försenat) och har lagt mig för att titta lite på film.

Har en lång dag framför mig imorgon, men det får ni höra mer om då.

Likes

Comments

Har alltid velat prova att göra chokladpasta men inte hittat något recept på det.

Då uppfinner man det själv helt enkelt.

Min första tanke var att göra en ravioli, så när man skär i den så rinner en härlig chilichoklad ut.

Sen för att raviolin inte ska bli för torr så lägger man det i en härlig var vit chokladsås.

Detta kan ju bara bli magiskt, och det blev.

Chilichokladtryffel

150gr chilichoklad
1 dl vispgrädde
25 gr smör

Värm upp grädden i en rostfrigryta på spisen.
Ta från plattan efter första bubblan.
Bryt ner chokladen och rör tills allt smällt.
Klicka i smöret och fortsätt röra tills smeten är blank.
Ställ svalt.

Chokladpasta deg

2 ägg
2 dl durumvete mjöl
2 msk kakao
1/2 msk rapsolja
2 msk vatten

Blanda samman till en fast och blank deg.
Lägg i en plastpåse i kylen minst 1 timme.

Vit chokladsås

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
150 gr vit choklad

Häll upp grädden i en gryta, klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i grädden och koka upp i 2 min
Ta från plattan och bryt ner chokladen i grädden och rör tills den smällt.
Ställ åt sidan.

Efter 2 timmar i kylen tog jag ut degen och plockade fram min pastamaskin.
Sätt på en stor gryta och koka upp vatten.
Dela degen i 3 bitar.
Dags att börja veva till långa tunna plattor.
Jag doppar först degen ordentligt i mer mjöl sen så ställer jag in maskinen på 1an kör igenom 2 gånger. Sen tar vi 2an, 3an, 4an , 5an, 6an, 7an och slutligen 8an.
Ta fram tryffeln och rulla lagom stora kulor och lägg ut på halva degen med 3 cm mellanrum.
Vik över resten av längden och tryck försiktigt fast, speciellt runt tryffelkulorna.
Dela mitt i mellan tryffelfyllningarna så du får
lagom stora fyrkanter.
När du gjort likadant med all degen och fyllningen är slut, så lägger du ner 4 åt gången i det kokande vattnet.
Låt koka i ca 4 Min.
Värm upp chokladsåsen.
Lägg raviolin i en djup tallrik och häll över chokladsåsen.
Servera gärna med ett par Hallon

Ät och njut, det gjorde vi.

Likes

Comments

Häromdagen gick en släkting bort efter en tids sjukdom.
Så igår när jag skulle ha min halv 8 middag så var det med blandade känslor som jag beslutade att ändå genomföra den.
Som en klok dam sa, det kanske får mig att tänka på annat.
Om det är något som mina halv 8 tjejer kan så är det att få mig att skratta och le.

Förrätt
Pizza med serranoskinka och mozzarella

Varmrätt
Piccata milanese, saffransris och tomatsås

Dessert
Chilichokladtryffel fyllda ravioli i vit chokladsås

Likes

Comments

En underbar eftermiddag i sällskap med bästa vännerna.
Knytkalas är så perfekt när man är så många, särskilt eftersom jag jobbade halva dagen.
Mitt bidrag var focacciabrödet och jordgubbstårtan.

Som alltid när vinflaskorna börjar bli tomma så kommer Snapchat fotona fram.
Glad midsommar alla❤

Likes

Comments

Efter en tröttsam arbetsdag tog jag tåget hem till min trädgård.
Provade lite nya saker från Santa Maria, Jamaica jerk.
Till det gjorde jag en underbar mangosalsa, frisk och svalkande mot de övriga starka smakerna.
Toppen på isberget var de lena och goda tortillabröden med smaker av peppar och kokos.

Likes

Comments

Vilken helg det har varit.

I fredags fyllde som sagt var min man år och det firade vi med grillat och tårta.

I lördags hade vi en lång härlig dag av släppa och sen 40 års fest på kvällen.

Gårdagen sov jag bort det mesta, på kvällen blev det grillning och möte med sommarrocken.

Trodde aldrig jag skulle säga det men tack och lov så är det nu måndag.

Likes

Comments