Tankar

Det här med att skriva är ju fantastiskt roligt och faktiskt ganska svårt. Jag vill bli bättre på att uttrycka mig både i tal och skrift och genom att skriva saker som andra faktiskt kan läsa tror jag att det går att utvecklas. Övning ger färdighet och jag tänker öva, öva och öva. I dagsläget är jag ganska rädd för att publicera något som andra kan läsa och tycka till om. Det känns läskigt och det är en av anledningarna till att jag skriver här - jag vill utmana mig själv och utvecklas!

Det är svårt att sätta fingret på varför jag känner en rädsla inför att andra ska läsa det jag skrivit. I ett försök att rannsaka mig själv inser jag att jag är rädd för att människor ska tycka att jag skriver dåligt med syftningsfel, stavfel och liknande. Innehållet i själva texten är också känsligt oavsett vad det handlar om, jag är nog rädd för att "ha fel" i mina tankar och åsikter, vilket egentligen är ganska absurt. Alla får väl tycka och skriva precis vad de vill, utan att någon ska behöva lägga sig i det. Jag är en sån person som aldrig har postat något på Facebook och som får smått ångest när jag ska lägga upp en bild på Instagram. Detta är ju rent ut sagt skittråkigt, tänk om alla var som jag. Då skulle knappast sociala medier existera överhuvudtaget.

När jag läser igenom det här inlägget så blir det väldigt uppenbart att jag bryr mig alldeles för mycket om av vad andra tycker och tänker om mig. Varför jag gör det? Jag vet ärligt talat inte, men det är någonting jag definitivt vill ändra på. Detta är ett steg på vägen! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tankar, Motivation

Hur många gånger har man inte hört någon säga så? Hur många gånger har man inte sagt så själv?

Jag ska inte tala för någon annan, men jag själv har sagt så hundratals gånger. Jag älskar att ha idéer om hur jag vill leva och vara som person, men sedan när jag försöker förverkliga dessa tankar så håller det bara i några dagar. Helt plötsligt är jag tillbaka i mina gamla vanor igen - de jag ville förändra från första början! Varför är det så svårt att göra bestående förändringar i sitt liv och beteende?

Nyårsafton är väl den klassiska dagen för nya löften inför det kommande året. Under januari månad är gymmen sprängfyllda av svettiga människor som försöker infria sina löften. Det går bevisligen bra till en början, men vad händer sen? Ju längre in på året det går desto färre människor finns det på gymmen. Har vi för höga krav på oss själva som vi inte kan leva upp till? Är det därför vi ger upp?

Alla individer är olika, för egen del har jag nog lite för höga tankar om mig själv och inte tillräckligt stark självdisciplin. Jag är helt enkelt lite för bekväm och lat för att kunna genomföra dessa förändringar, men det ska det bli ändring på! Jag tror att en fara är att vi människor gärna vill se resultat direkt, vi har svårt att tänka långsiktigt. Ett exempel på detta är rökning. Alla människor är medvetna om farorna med rökning och vet att rökning dödar. Trots detta finns det väldigt många människor som röker i dagens samhälle. Vinsten med att sluta röka (ett längre och friskare liv) ligger för långt fram i tiden för att det ska kännas realistiskt och uppoffringen som behöver göras idag är för stor för att vinsten (om ca 60 år) ska kännas värd det. Detta är ett problem som vi måste försöka ta oss runt på något sätt. Kanske hitta motivation som gör att det känns som en värd uppoffring i ett tidigare skede än i slutet på livet.

Jag tror att en nyckel till framgång i denna fråga är att ha realistiska mätbara mål som är tidsbestämda. Det är något jag ska börja med från och med nu. För idag är första dagen på mitt nya liv. Haha, nejdå - så långt ska vi inte dra det.

Likes

Comments

Allmänt

Nu är det dags för mig att starta min egen blogg! Den kommer handla om precis exakt allt möjligt mellan himmel och jord. Jag kommer skriva och lyfta saker som människor kanske inte vågar prata om och även vardagliga saker - allt som väcker mina tankar helt enkelt. Det känns fint att ha ett eget litet krypin i denna oändliga cybervärld. Puss

Likes

Comments