Söndagar är per definition jobbigare än många andra dagar, men det var ändå en helt okej dag igår.

På söndagar har Sagateatern barnteater och igår var jag där med mamma och systerdotter. Det var en teater om de tre små grisarna och vargen, ur vargens perspektiv. Den var förvånansvärt bra, framför allt då jag när jag insåg att det var en dockteater tänkte "..what the fuck? Vad är det här?". Men tji fick jag för den var riktigt bra. När vargen dessutom skulle ha barnen att sjunga med i en "oohh"-del, men kallade det för yla, och en unge faktiskt ylade som en varg, då var det svårt att inte skratta.

Nu på söndag heter barnteatern "Armen och Tarmen", tagga!

På eftermiddagen hade jag sötbesök av två kattungar som jag ska passa nästa vecka, och hela kvällen avslutades med film och glass. Overkill på glassfronten, som vanligt, men annars en rätt okej kväll. Jag har svårt att förstå hur jag kan sitta och känna att jag är mätt och inte hemskt sugen, och ändå tar mer? Det är konstigt.

Likes

Comments

Jag ångrar redan något enormt att jag la upp bilden på mig från dansen när jag har mask. Ändå kan jag inte ta bort den, för det känns som ett nederlag. Kan jag inte få vakna imorgon och vara smal? Moo.

Likes

Comments

Här följer en smärre bildbomb från den andra showen den 16 februari.

Sexy Silk.

Alltså. Grejen är att den här bilden skulle kunna vara riktigt bra, men jag fixar inte den där jävla magen som helt uppenbart står ut som bara den. INGEN kan säga emot att den står ut. Den står ut. I kind of hate it.

Sway.

Body Say. Jag tycker verkligen om den här bilden.

Den här bilden är som den några bilder ovanför - den vore fin om det inte vore för den här jävla mittendelen av min kropp. Jag antar att jag lägger ut den ändå av någon KBTaktig anledning.

Don't Be So Why. Den här bilden tycker jag faktiskt riktigt mycket om.

New York, New York <3 Jag är längst bort till vänster, så mina fötter syns i alla fall. :)

Cell Block Tango.
Även här.. min mage är så jävla utåt. Den kunde väl varit introvert och ha social fobi istället. Ingen annan i gruppen har en så putande mage som mig. Är det på grund av ätstörningen ändå? Or what's its' deal?

"Uh-uh, not guilty."

He had it coming!

Likes

Comments

I morse när jag cyklade till jobbet, mer specifikt sträckan precis längs parkeringen i Gamla Linköping, tänkte jag "Det är fredeg, igen, vad snabbt det gick!". Det känns verkligen som att veckan bara försvinner även att det på måndagen känns som en smärre oändlighet, och det vid onsdagen är hur segt som helst att det endast gått halva arbetsveckan. Att det går snabbt att få fredag är positivt, att det sedan går minst lika snabbt att få söndag är mindre roligt.

Igår var jag på ett gympass för första gången på flera år, ett aerobic dance-pass. Det känns som att det kan vara fyra år sedan sist, så det är antagligen snarare 6 år sedan. En tjej i showgruppen frågade om någon ville med, och jag nappade. Det var på Actic, vilket är gymmet jag hade medlemskap hos förr, och passet hölls av tjejen som hade de enda bra danspassen då. Det var väldigt roligt, men holy cow vad jag dog. Fast på ett bra sätt. Nu dansar jag mycket, men det är en sådan skillnad mellan pass på gym och med riktiga dansklasser. Fokuset på ett gym är ju att träna kondition och förbränna, så det är hålligång i minst tre kvart. När jag regelbundet gick på gym klarade jag utan problem ett sådant här pass, men igår fick jag kämpa mig igenom det. Minst hälften av passet kunde jag inte ta i ordentligt för jag hade inte pallat resten då. Jag var blöt som en pöl, sådär så det under nedvarvningen svider till i ögat för att det smiter in en droppe svett, men det var väldigt roligt.

Nu äter jag återigen Primadonna, tusan vilken god ost. Jag ska skriva något om olika ostar jag tycker om, don't worry.

Likes

Comments

Det är ju verkligen så. Det här läste jag på en blogg för någon vecka sedan:

"Men jag själv, och säkert många andra, skulle vilja bli bättre på att få i mig mer frukt och grönt. En skål med bara morötter tog jag en dag då jag inte var så aktiv, jag behövde inte fylla på med så mycket energi men jag behövde ändå något för att inte bli alldeles för hungrig innan maten. Det är bara att ta fram, skölja och lägga i en skål så är det färdigt. Superenkelt! Om jag däremot har tränat och vill få i mig lite mer tycker jag det är jättegott med frukt blandat med lätt vaniljkvarg. Enkelt, men supergott."

När en person faktiskt tror på att en skål med morötter är en helt tillräcklig lunch för att man inte varit så aktiv och därmed inte behöver fylla på..? Vi får hoppas att hon inte bryter benen och blir sängliggande.

Jag vet att mitt eget ätande är långt ifrån exemplariskt, men jag vet i alla fall om det och skriver inte om det som att mitt ätande är rätt och vettigt?

Likes

Comments

JAG STÅR INTE UT I MIN KROPP.

Det var på millimetern att jag inte kom iväg i morse. En spritt språngande naken Tina fastnade framför spegeln och bara.. "nej, jag orkar inte".

Det är dessutom världens blöta snöregn ute, så jag hade regnbyxor på benen och plastpåsar på skorna när jag cyklade. Och har nu rätt rejält våta vantar, halsduk och jacka som hänger och torkar.

En kompis till mig tog bilder på showen i torsdags och igår fick vi dem. Det är riktigt roligt att ha bra bilder, tagna av någon som har lite koll på vad han gör och som inte använder en mobilkamera. Det finns några bilder av mig själv som jag är lite nöjd med, men majoriteten.. De bara bekräftar det jag vet och går runt och känner och ser hela tiden. Jag har gått upp i vikt, det syns, och min mage är mycket buffligare än andras. Det är möjligt att den är det för att jag äter som jag gör och håller på som jag gör. Jag har inte ätit normalt de senaste åren, och framför allt det senaste har det ju varit helt upp och ner. Min mage förstår nog inte ett skit, den tänker nog "Men vad fan håller hon på med?!"
Den kanske drar åt sig allt den får i sig, när den får i sig den, och bubblar ut hit och dit. Jag vet inte. Det är en gissning, som även om det kan ligga någon sanning i den är svår att ta till sig, för nu känns det bara som att jag är tjock. Period.

Nu sedan vi fått bilderna börjar de andra i gruppen lägga ut hyfsat många på Facebook, och då även gruppbilder, där jag syns. Bilder som jag tycker är jättesvårt att titta på och skäms över. Jag ser ut sådär, och väldigt många kommer se det. Jag försöker att inte få panik över det, men det är jobbigt. När jag ser bilderna tänker jag ugly duckling, och vad ska de som inte känner mig tänka när de ser bilderna?

Likes

Comments

Igår kväll åt jag choklad. En hel tvåhundragrams chokladkaka från Marabou. Jag gick till affären och när jag stod i kön gjorde jag precis så som de vill att man ska göra. Min hand sträckte ut sig och grabbade tag i en stor chokladkaka. När jag gått hem öppnade jag den och åt en bit. Och en till. Och så lite till. Och så var hela borta. Jag hade även kokat risgrynsgröt som försvann lite för snabbt. Det går så klantigt upp och ner hela tiden, och jag mådde inte särskilt bra när jag vaknade i morse. Min första tanke var "Nej. Jag kan inte åka till jobbet idag". Jag tog mig upp, duschade, men gick och la mig igen.

Två timmar senare tog jag mig ändå på något vänster iväg och nu är jag här. Jag mår bra, men jag är här, och frukten har kommit. Det är väl något i alla fall, I suppose.

Likes

Comments

Idag känner jag mig stor och full. Japp. Ingen bra kroppsdag alls, men jag har ätit en del ändå. Kalorierna har ramlat in. Och fortsätter göra så. Idag när jag var på Maxi hade jag ett ögonblick vid naturgodiset när det kom en enorm våg av "jag önskar att jag var smal igen, underviktig igen" som sköljde över mig. Gud vad jag bara önskade att jag var i samma fysiska skick jag var i två år sedan. Och även nu när jag skriver kan jag känner hur jag verkligen önskar det. Det må vara sjukt, men jag vill vill VILL. Och ändå äter jag. Det frustrerar mig, och framför allt gör det att jag känner mig dålig och misslyckad. Jag är clearly rejält ätstörd, och ändå kan jag inte låta bli att äta? Nej, även om en millimeter av mig vet att en sådan tanke är sjuk kan jag inte låta bli att tänka den och älta den. Kalorierna bara tassar, eller snarare springer in, om sneaky ninjas, oavsett vad mina "fan jag önskar att.."-tankar säger.

Så jag hatar min kropp idag , we get it, right? Igår att hade jag till största delen en mycket bra kväll. Vi i gruppen överraskade Charlotte med middag på 1854. Hon blev förvånad, kopplade inte direkt när hon såg oss, och det var en väldigt bra utekväll. Jag började kvällen med ett glas prosecco, sedan åt jag Frutti di Mare med en grönsallad och vi delade på några flaskor vin. Att beställa sallad utan dressing och olja i Sverige verkar vara ett knepigt koncept. Jag hade skrivit mail till restaurangen och förbeställt för de flesta av oss, och då skrivit att jag ville ha sallad utan dressing och olja. När vi väl var där kom en servitör ut med ett papper där vår beställning stod, och mycket riktigt stod min nakna sallad med där. ..och tro fan att jag ändå får ut en sallad med dressing och olja på? Jag skickade tillbaka den. Okej att jag kanske ses som en jobbig kund från deras sidan, but come on? Either way, jag fick min sallad och min pasta med gulliga goda skaldjur. Jag hade lätt kunnat ha hälften så mycket pasta och dubbelt så mycket skaldjur, men jag åt. inte all pasta, men jag åt större delarna av rätten. Mycket gott, och mycket mysigt.

Jag hade planerat in att åka hem efter restaurangbesöket, men på något vänster hamnade jag på Yellow Fellow med större delen av gänget. De andra som drack alkohol beställde in stora kannor av frozen strawberry daiquiri, och jag var the odd ball out som beställde en margarita. Den fanns inte på menyn, men jag liksom antar att en bartender kan göra en friggin margarita. Servitören sa "men vi har inga bra glas till det..!", varpå jag sa att jag mest bryr mig om innehållet. Så länge jag får en saltkant. Jag fick min margarita i ett vinglas, och det gulligaste är väl att ha återigen kommenterade att de inte hade något riktigt glas för en margarita. Det är ju lite gulligt i alla fall, Jag brydde mig inte nämnvärt, innehållet var gott och jag var nöjd med det.

Så min lördagkväll var bra, fram tills jag åt glass när jag kom hem. Början var bra där med, jag åt en burk Ben & Jerry's. Jag vet att en del tänker att "Herre gud, en hel burk? Det är ju sjukt mycket, det orkar jag inte.", men för mig är det tämligen lite. Men så när jag ställde in min skål i diskmaskinen såg jag att jag glömt en burk glass framme - Mormor Magdas Lakrtiksglass. Den var rätt rejält smält vd det laget och då var det så enormt jäkla lätt att sleva i sig säkert tre fjärdedelar av hela glassen. Nu i efterhand skaver det såklart rejält. Nu sitter jag vid köksbordet med datorn, har egentligen småätit frukt, nötter och russin hela dagen och.. vet inte vad jag borde äta nu. Jag är sugen, ja, men på vad? Och vad beror suget på? Riktigt "jag är hungrig"-sug eller någon annan typ av sug? Det är knepigt, och jag vet inte hur jag ska tolka det eller hur jag ska göra. Men jag känner mig stor. Ful. Dålig. Och misslyckad. Inte det mest upplyftande inlägg, men att ljuga gör väl ingenting bättre? Jag hatar min kropp, jag vill inte ha den här kroppen. Punk.t Kan jag få leva in a fairly tale word? PLEASE.

Likes

Comments

Ni vet när man drömmer att man är i en mataffär, och äntligen hittar den där nya kvargyoghurten från Lindahls, köper den, sedan vaknar och inser att man inte har någon yoghurt i kylen? BAH.

Ja, jag är ju lite berg- och dalbanig. Från att gå runt och vara hög på dans till att gå ner mig i en liten grop igår kväll. Nu har jag sovit i nästan 12 timmar och är åtminstone bra mycket gladare än när jag gick och la mig igår. Att mat och kropp ska få påverka så mycket.

Nu sitter jag med kaffe, försöker komma överens med min kropp så att dagen inte blir en enda stor "gawd I feel like a hippo"fest. Solen kunde ju få komma fram, så världen blev lite mindre grå.

Likes

Comments

Nej, en fredagskväll kan nog vara bättre än såhär. jag känner att jag har ätit för mycket, borde få upp det, men att jag borde försöka motstå den impulsen. Så nu ligger jag i sängen och försöker somna istället. Over and bloated full out.

Likes

Comments