Header


Jag har sett så många fina kransar på internet så jag blev sugen på att göra en själv. Jag tycker ju om att skapa och jag tog sånt jag redan hade hemma. Perfekt på alla sätt. 
Stommen klippte jag ut ur en pizzakartong. 


Ett varv med små röda kulor, ett varv med röda band. Efter det blev det ett varv med silver kulor och sen glitter. Limpistol är min bästa vän. 


Jag hittade en liten tomte som fick sätta sig på kransen, hängde på lite flera kulor och två små rosetter. 


Nu hänger den på vår dörr. Jag hoppas att den håller och att kulorna inte kommer slå mot dörren när man öppnar och stänger. Då får den nog plockas ner. 


För att vara min allra första krans är jag nöjd. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Varje söndag samlar jag det finaste och härligaste som hänt under veckan. Sånt jag upplevt och känt. För att öka min tacksamhet och se hur mycket fantastiskt det finns runt omkring mig.
Idéen har jag lånat av Reaktionista som varje söndag delar med sig av sina stjärnögonblick.

* börja julpynta 

* sitta i soffan och titta på film med prinsen 

* få hjälp att baka cupcakes 

* vakna bredvid min prins 

* krama min mamma 

* få gråta ut 

* ett långt varmt bad 

* få vara med min fina mormor 

* skratta så tårarna rinner med syster 

* spontan släktfika i mammas nya hem 

* gråta ut ordentligt 

* ta upp doris ur soffan för att flytta henne till sängen och hon somnar mot min axel som en liten bebis 

* ett nystädat hem 

* göra en egen julkrans Likes

Comments

Frida har skrivit en vinter bucketlist och den inspirerade så mycket att jag vill göra en likadan. Jag är inte så förtjust i vintern men det finns mycket som jag tycker är väldigt mysigt och det vill jag hinna med att göra. 


Jag vill gå skogspromenader i skogen med Doris och se henne dyka ner i drivorna med nosen först. Hon är så otrolig söt när hon har snö i hela ansiktet och är väldigt lycklig. 


Ta mig ut med kameran och försöka fånga allt vackert som vintern bjuder på.


Bygga pepparkakshus med Melwin


Sitta under en filt i soffan och dricka varm choklad


Åka pulka, skratta högt när jag åker av och hålla på tills tår och fingrar är stela av kyla. 


Njuta av tända ljus 


Baka pepparkakor. Gärna med mamma, syster och Melwin. Vi har så mysigt när vi gör det. 


Baka mina lussebullar extra allt. Dom innehåller massa mandelmassa och russin och går åt så väldigt fort att jag nästan skulle behöva baka varje dag för att det ska finnas några kvar. 

Jag vill också göra lite julgodis, slå in julklappar, njuta av att vara ledig med Melwin, vara tillsammans med dom jag älskar och tända ljus hos morfar. 

Likes

Comments


Min son har ofta idéer. Dom flesta är väldigt bra. Här om dagen kom han på att han ville göra lemonad. Inte direkt nått man tänker på så här precis innan december kommer. Det känns lite somrigt men lät både enkelt och gott så vi testade det.


Det var Melwin som hittade receptet så tyvärr vet jag inte vart det kommer ifrån. Man kokar i alla fall 1 liter vatten tillsammans med 1 1/2 dl socker. När det svalnat blandar man i saften från fyra citroner och skalet från en citron. Var bara försiktiga så inte det vita kommer med. Det kan bli beskt. När det har svalnat kan man ha i citronmeliss och servera det med is.


När det var klart var det för mörkt för att fota så jag fick göra det dagen efter och då fanns det inte så mycket kvar. Melwin drack upp så mycket han kunde. Det var väldig gott och det kommer vi göra flera gånger. Men jag tror vi väntar tills i sommar innan vi gör det igen. Tänker mig att ta med en flaska till stranden och njuta av mellan bad och bus.

Likes

Comments


 Egentid
Dags för mig att tipsa igen. Tack vara min syster började jag lyssna på podden Egentid med Claudia och Manuel. Väldigt mysig pod måste jag säga. Claudia har jag alltid tyckt verkat så mysig och det kommer verkligen igenom i podden. Tanken är att det ska vara deras egentid. Ett samtal dom har när barnen somnat. Och för att verkligen få till samtalen spelar dom in dessa. Dom pratar om allt från sina före detta och sin tonårstid till sina arbeten och hur Manuel friade.

Blogg
Sen har ju Claudia en blogg också. Även den är väldigt mysig och det är så härligt att få hänga med henne och deras bedårande små döttrar. Full med fina bilder och härliga äventyr. Så har ni missat dessa två tycker jag att ni ska in och lyssna och läsa.

Youtube
Nu när dom under en tid bor i LA så lägger dom också upp vloggar på Youtube. Det är så härligt att se när dom hänger på stranden, vad dom handlar i affärer som inte finns här osv.

Likes

Comments


Vi gör som vi vill
Jag har varit ensam med min son sen han var 2 år. Egentligen hela hans liv. Hans pappa var väldigt sällan hemma. Jag är van vid att det bara är han och jag. Att det är vi mot världen. Jag måste säga att jag är ganska nöjd med det. Vi har vårt hem, våra rutiner och vi gör på vårt sätt. Ingen annan lägger sig i vad vi äter, hur vi hänger vår tvätt eller om han sover hos mig ibland. Eller jo, det finns människor som lägger sig i men vi behöver inte lyssna på det. 


Börja gråta
Men ibland saknar jag att ha en annan vuxen hemma. Som förra veckan när vi satt och skulle göra matteläxa. Jag är väldigt dålig på matte och började nästan gråta för att jag inte visste hur jag skulle förklara någonting för honom som jag själv inte förstår. Då skulle det vara så skönt att kunna lämna över till någon annan. Eller när man ska laga mat, plocka ur diskmaskinen och passa tvättstugan samtidigt som läxor ska göras och Doris vill ha mat. 

Hur gör vi nu?
Det är inte svårt att vara ensam med Melwin. Och det blir lättare hela tiden eftersom han blir äldre. Men just det där med att kunna dela på sysslorna vore så skönt. Att det inte alltid är jag som ska göra allting. Och att kunna diskutera saker med någon annan. Ska han få göra detta? Är det här spelet okej för honom att spela? Nu har han gjort så här, hur ska vi visa att det inte är okej? 

Likes

Comments


Varje söndag samlar jag det finaste och härligaste som hänt under veckan. Sånt jag upplevt och känt. För att öka min tacksamhet och se hur mycket fantastiskt det finns runt omkring mig.
Idéen har jag lånat av Reaktionista som varje söndag delar med sig av sina stjärnögonblick.

* få ta hand om min sjuka pojke 

* en lång varm dusch 

* lyssna på otroligt inspirerande videor 

* pyssla 

* ha en riktigt myskväll 

* ha prinsen hemma och bara ta det lugnt

* ha sängen full med kärlek 

* vakna upp och se Melwin och Doris ligga och sova nära varandra 

* att morfar äntligen har fått sin plats så vi kan gå och hälsa på honom 

* träffa syster en liten stund 

* ligga och skratta alldeles för sent med prinsen 


Likes

Comments


Den första boken
Hur snygg är inte denna bok? Jag älskade hennes första bok och var så nyfiken på den här. Hon är en av mina favoriter bland influensers och jag tittar på alla hennes Youtube videos. Den första boken slukade jag direkt. Antagligen för att den handlade om psykisk ohälsa och att hon har samma ångestdiagnos som jag har. GAD (generaliserat ångestsyndrom) 

Vegan
Den här boken handlar om hur hon har gått från att äta kött och använda päls till att vara vegan och inte använda någonting som djur är inblandat i. Ingen päls, inget smink som är testat på djur eller innehåller djurdelar osv. Hon berättar sin historia samtidigt som hon blandar in fakta och vart man kan hitta information om detta. 

Äckligt fakta
Det är inte en bok som vill att du ska bli vegan. Hon skriver den inte i syfte att omvända hela världen. Den är till för att berätta hennes historia och ge fakta om hur det faktiskt är. Hur man gör för att vi ska få mjölk eller hur hönsen faktiskt bor. Intressant, skrämmande och väldigt äckligt. 

Dåligt samvete
Tyvärr tycker jag inte att den var speciellt bra. Den var stundvis intressant och man lär sig mycket men jag fastnade ändå inte för den. Antagligen för att jag får dåligt samvete för hur jag lever och äter och därför blir defensiv istället för att ta till mig informationen. Men jag vet inte. Kanske har det med att göra att jag inte tycker om fakta böcker och detta kändes mest som en sån. Eller för att jag vet det mesta av det som står redan och äcklas över mig själv som inte ändrar mitt sätt. 

Likes

Comments


Vi gjorde om i Melwins rum förra veckan och då insåg jag att det saknades en lampa. Som tur är fick jag en lampa av min mamma men jag tyckte inte riktigt att den passade in så jag gjorde helt enkelt om den. Snabbt och enkelt. Så som jag gillar det. 


Först tog jag fram en sprayflaska med svart färg. Som ni ser så täckte jag inte över dom andra delarna men det gör inte så mycket. Tycker inte att det blev dåligt att det blev svart på lite andra ställen också. 


Sen tog jag tag i lampskärmen. Jag gjorde samma sak som jag gjort med en annan tidigare. Men halvvägs in ångrade jag mig men fortsatte ändå. Fick en annan ide men körde klart. Jag tog helt enkelt ett grått garnnystan, fäste änden inne i lampan och sen lindade jag. Runt runt tills hela var täckt. 


Jag tyckte det vart riktigt bra faktiskt. Det gick snabbt och jag hade allting hemma. Dessutom var det ju bara sprayfärg och garn jag behövde så var det färdigt sen. Den passar bra in i rummet och lyser lagom starkt. 

Likes

Comments


Jag hittade en rolig lista inne hos Caroline som jag lånade. Det var nog länge sen jag hade en lista i bloggen tror jag. Känns som att det var ett tag sen i alla fall.Min relation till kroppen har varit:
Mest jobbig och negativ skulle jag vilja säga. Jag har nog aldrig tyckt om min kropp och jobbar mycket med att acceptera den nu.

Det bästa med min kropp:
Att den fungerar

Så ser jag på andras kroppar:
Oftast med avund tyvärr. Jag tycker att alla andra har finare och bättre kroppar än mig. Men jag tränar på att se kroppar som ett skal. Vilket det faktiskt är. Min kropp säger ingenting om mig som person.

Så här ger jag min kropp energi:
Genom sömn, mat, varma bad och avslappningsövningar

Det här har min kropp klarat av:
Skapat och fött ut en människa, överlevt anorexi, gjort mig frisk otaliga gångerMin kropp mår bra av:
Lugn och ro, värme, ljus, bra mat och motion

Min kropp mår dåligt av:
stillasittande, kyla, för mycket socker, stress

Så gör jag för att älska min kropp:
Jag försöker tänka på den som mitt skal, ta hand om den och tacka den för att den fungerar

Likes

Comments