View tracker

Nu är de äntligen morgon, jag hade faktiskt mycket lättare att kliva upp nu än förut. De kan nog vara på grund av hunden som kommit. Men nu är första dagen han är själv så hoppas han sköter sig nu.

Sen idag ska han få träffa Klas. Klas schema har ju ändrats lite också. Men de blir lite skritt turer, några travsteg. Ska eventuellt testa galoppera ute, beroende på hur underlaget är ute. Så får hoppas de går bra. Men då de är skritt ska Ronnie få följa med så nu ska jag sätta mig och skriva ett schema. Nu är även hästtransporten betald. Så får se då vi ska hämta den, men skriver mer under dagen!

Likes

Comments

Nu kommer lite uppdatering från min del igen. Ja i fredags vart de att vlogga de sista. Även så städade vi på 3 ställen. Gick väl ganska bra, fick även köra samhalls bilen för första gången haha. Men i alla fall så vart vi bjuden på lunch sjukt gott! Sen vart de hem och fixa med massa saker, sen en sväng på hammarn. Skulle egentligen ridit ut på Klas, men hade inte orken till de. Har inte haft tid på hela helgen. Men han har fått några vilodagar i alla fall.

Men i alla fall så vart de rally i lördags i Stugun. Riktigt roligt och ännu mera bilder att gå igenom. Men men jag försöker få upp alla bilder, men går väl lite sakta. Sen sov jag där till idag.

Idag fick jag nämligen en ny familjemedlem. Ronnie, en av mina vänners hund. Så på prov först och hoppas allt går bra. Han har verkligen lugnat ner sig rejält sen han kom hit. De är ändå första dagen. Men de här kommer nog bli bra ändå för min del. Slipper vara själv, sen var de på hammarn igen idag för att en vän fyllde år. Riktigt roligt hade vi, så nu har vi gått sista svängen här på gården. Men nu säger vi godnatt för klockan ringer klockan 5. Då har jag två timmar på mig att gå ut med hunden, göra allt, även duscha och sånt.

Imorgon ska han även få träffa Klas för första gången då vi ska ta en liten promenaden i halkan, men de går nog.

Dessvärre inga tidsinställda är förberedda tills imorgon. Men ska försöka skriva lite inlägg imorn.

Likes

Comments

Jag är verkligen galen i skor, de vet nog väldigt många. De gör ont i mig om jag skulle sälja något par av mina käraste klackskor. Men ett par måste jag för dom kan jag verkligen inte ha längre. Men alla dessa är så sjukt snygga dör verkligen!

Likes

Comments

View tracker

Jag var på en hoppträning för inte så många dagar sen. Då frågade tränaren vad man hade för mål. De var en del som inte visste vad dom hade för mål i ridningen. Men ändå folk som visste vad dom hade för mål det året. Jag som ryttare försöker sätta upp mål för varje pass i alla fall dressyr passen just nu som det är. Men snart blir det hoppning för Klas också, om jag lyckas hitta bommarna i snön vill säga. Men de går nog ska gå ner någon dag och ta och leta fram dom.

Men detta året har jag inte så stora mål för Klas för de känner jag att jag inte ska ha, för de är då det alltid händer något. Som jag hade ett mål de var att jag skulle starta två klubbtävlingar sen ut på vår första riktiga tävling i 80. Då fick han 2 stycken hovböld första kom väl ganska bra, andra var precis innan klubbtävlingen. Vilket jag inte alls tyckte om.

Men i alla fall detta året har jag som mål att i alla fall starta klubbtävlingen i Maj både dressyr och hoppning. Har inga höga krav alls på han. Vi ska starta en LD dressyr och 40 och 60 i hoppning. Då jag vet att han kommer klara den höjden både i dressyren och i hoppningen. Men vi ska upp lite innan och hoppa lite så att han får känna att han verkligen kan hoppa i ridhuset haha. Förut var han lite väl tillbakadragen, ville inte alls hoppa. Då var de löshoppning men ändå.

Sen blir de ännu nästa år starta vår första riktiga tävling. Jag har faktiskt tänkt starta en dressyr tävling också i stan eventuellt.


Likes

Comments

Jag har ridit för flera olika tränare under åren. Aldrig på Klas har jag ridit för en tränare, men snart är de dax på han att också bli riden för tränare. Jag tycker verkligen att en tränare ska peppa en som ryttare om man är lite som jag som kan vara lite feg ibland, speciellt vid hoppningen. Trots att jag verkligen älskar hoppning så kan jag bli lite tillbakadragen om de är en träning. Om de inte är hemma då vet jag verkligen hur han reagerar och så på ridplan.

Sen tycker jag även de är viktigt att man förstår varandra och man sitter inte bara och säger ja, men sen ändrar man inte på det heller. Det har jag sett väldigt mycket då jag har varit lite och kollat på en del träningar lite överallt. Så då har tränaren gått fram till sist och visat.

För mig om dom ska ändra något så ska dom visa, för jag förstår bättre om dom visar. Sen tycker jag inte heller man ska vara alldeles för hård mot en. Sen ska man även höra vad dom säger, det är två tränare som jag verkligen har tyckt om som jag ridit för. Först är det en som jag både ridit lektion och även sen på en medryttarhäst. Hon är verkligen en tränare som jag kommer ta hjälp av längre fram och de är helt klart. Hon visade mig verkligen hur jag skulle rida den hästen och sen har jag varit hos henne ibland och så. Även följt med henne på tävlingar, vilket jag saknar idag faktiskt.

Den andra tränare är från stan jag red för henne på Silva och hon tyckte verkligen jag red henne bra, även fast hon ville springa utanför nån gång. Fick mycket beröm för min mjuka ridning.

Alltså en bra tränare för mig är en som kan mycket, en man kan kommunicera med när träningen ska vara och då den är också. Sen att de verkligen kan visa hur man ska göra och inte säga, visst vissa fall kan de vara svårt att visa. Sen att den hörs tydligt, vissa tränare har jag inte hört alls vissa fall. Men jag vet exakt vilka jag vänder mig till då jag ska börja med träningar med Klas. Sen har jag en på gården som verkligen kan mycket om dressyr också. Sen kan de även vara en som hjälper mig sätta upp mål för både mig och hästen, visst jag kan sätta mål själv. Men att sätta upp små små mål vad vi ska nå den dagen.


Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva vad just dressyr är. De behöver inte alltid vara piaff eller passage. De kan vara att du jobbar hästen i skritt. Enligt mig är det då den utför viss rörelse som skänkelvikning, volter och liknanade.

Dom som säger att det inte är dressyr, vet nog inte riktigt vad dressyr är. Visst alla se annorlunda på det. Men jag ser de på det här viset. Det behöver inte heller vara galopp varje gång. Men varje gång jag kör dressyr med Klas så vill jag verkligen att han ska galoppera. Dels för att han har så mycket energi så han behöver verkligen få springa av sig den energin. Ni kanske undrar varför longerar du inte innan? Nej alltså då mycket energi har han inte, men ändå så har han energi. Trots att han har travat kanske en halvtimme så har han verkligen energi. Som från början jag galopperade med han då hade han den energin gånger tusen.

Men idag är han mycket lugnare, så länge han får galoppera lite grann. Hans utveckling inom dressyren är enorm och jag börjar faktiskt tycka om dressyr. Som jag aldrig gjort förut haha. Men de går ju framåt i alla fall.

Men att rida dressyr på han kan vara lite grann som i hoppningen, han är en häst med mycket vilja och om de är att han ska ta svåra skänkeln så har man mycket med att jobba med på han. Han kan bli väldigt stark i det varvet.


Likes

Comments

Var för ett tag sen då gick de ut ett hjälmtvång inom dressyren. De var väldigt många som vart förbannade rent ut sagt, varför ha hjälm? Ja alltså jag ser de såhär som jag alltid ser de då jag har ridit mer "bråkiga" hästar. Alla hästar kan bli rädd för något. Dom kan hoppa till för något på dressyrbanor, liksom så även ute i skogen och även då du leder hästen.

Jag som rider en häst som faktiskt kan hoppa till för minsta lilla rider alltid med hjälm och kommer alltid göra de, jag skulle aldrig sitta upp på han utan hjälm bara för en bild. På en bild kan det verkligen hända mycket, han kan sticka med mig barbacka eller med sadel, jag kan fara av.

Sen har jag sett att folk har skrivit att de var för varmt för att ta hjälmen. Om de är för varmt för dig att ha på dig hjälmen så är de verkligen för varmt för hästen att jobba också enligt min åsikt. Jag red Klas vissa fall då de var för varmt, men de var väldigt mycket uteritter för han i somras. Inte så långt och inte så länge heller. Han fick ju även hoppa en del, men jag kollade alltid hur varmt de var och jag red aldrig om de var över 20 grader, sen jobbade han verkligen på riktigt bra i somras.

Sen visst jag kommer rida han i den värmen någon gång då och då. Dels för att han ska kunna hoppa och bli riden i den värmen också, då de även kan bli så varmt på tävlingarna.

Men om jag någonsin kommer högt i klasserna så kommer även jag att rida med hjälm, aldrig med hatt även om de inte är hjälmtvång. De hade varit värre om de var hatt tvång haha. Men folk kommer säkert skriva att dom känner sin häst. Visst jag känner Klas, men han kan hoppa rätt upp, även på ridplanen också.


Bild lånad av google

Likes

Comments