View tracker

Alltså de finns så mycket jag vill testa med Klas. En grej är de att rida med halsring och utan sadel självklart också. Det skulle vara riktigt kul att testa på de han och jag. Även testa på ännu mera nh! Han är ju så sjukt duktig på de, de är väl bara jag som ska lära in mig hur man gör och så haha. Men tyckte faktiskt de gick riktigt bra då jag körde de med han sist, då jag trots allt aldrig ha hållit på med de förut!

Sen de där på halsring, jag kommer nog först och främst testa med repgrimma på han och självklart långa tyglar och att han går efter vikthjälperna också. Så de inte blir missförstånd från bådas sida. Då kan de gå riktigt illa och att ha tyglar så man kan få stopp på han utifall de skulle blir något. För de jag verkligen vill är att visa att jag har en häst som lyssnar och jag vill verkligen uppnå de. Sen är de bara att hitta någon som gör halsring och träna och träna. Jag stressar inte fram något, utan de får ta den tid det tar med han och jag tror han kommer tycka de är kul.

Har till och med läst om dom som rider ut i bara halsring och har kul i skogen. Det är väl också något som jag vill uppnå, men de ligger väldigt långt fram på listan haha. De skulle ju vara kul om de ens skulle funka rida med den på ridplan eller något liknande. Så halsring vill man testa, sen finns de säkert mer som jag inte kommer på just nu.

Eller jo gymkhana skulle vara sjukt kul för både han och mig att testa på och se hur han skulle lyssna på de. Men man vill ju inte vara själv och göra de, utan man vill att de ska vara en till häst som ska vara med i så fall eller ja jag får se längre fram hur jag gör haha.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu tänkte jag skriva om att bo på glesbygden alltså landet. Jag själv älskar verkligen landet och kommer alltid att göra de, jag väljer alltid landet istället för stan. Det vet många av mina vänner också. Varför jag ens tycker om landet är väl för jag är uppvuxen här och om jag kommer till stan är de inte för att flytta dit, utan att handla. Jag själv skulle aldrig kunna bo inne i stan för de låter så hemskt mycket där och sen är folket inte klok i huvudet (vissa i alla fall).

Visst de kanske är långt till allt som affärer och sånt. Men de är så mycket bättre än just stan. Det är tyst om kvällarna, man hör inte varje helg hur mycket folk skriker och har sig för dom har fest. Man kan spela musik hur länge man vill, man behöver inte vara rädd att någon ska sno bilen. Man kan lämna ytterdörren olåst. Ja allt sånt, de kan man inte göra inne i stan. De ska vara tyst vid 10 tiden och du kan inte ha kompisar som är lite väl högljudda.

På landet kan man det utan att grannarna vaknar. Man kan göra som man vill, man kan duscha exakt när som helst. Alltså allt är så bra och naturen, de är verkligen inget att klaga på, man blir ganska chockad att de är så fint häromkring faktiskt! Jag kommer alltid vara en tjej som hör hemma på landet och de vill jag alltid vara.


Likes

Comments

View tracker

Väldigt många har säkert hört hur hästarna lär oss. Trots att jag har lärt Klas mycket så har han ändå lärt mig väldigt mycket. Det han har lärt mig är att inte hålla så mycket i tyglarna. Om man håller för mycket på han då börjar han stegra och hoppa framåt som en liten ponny. Sen har han lärt mig mycket saker. Som om eksem hur ofta jag ska smörja och hur många dagar han kan gå utan och vad som inte händer om jag smörjer det.

Sen har han nog lärt mig massor. Han är trots allt den första hästen jag utbildar och han visade verkligen att jag visste vad jag gjorde med han. Han kommer säkert lära mig mycket mer i framtiden. För han visar ju verkligen då något är fel. Som då han sparkade med bakbena så är de mest för att han tycker de är kul eller tycker de är jobbigt. Jag tar så lite i han som möjligt, jag är inte ens som vill ta mycket i han. Men ibland är jag tvungen som då jag ska hoppa med han.

Likes

Comments

Jag har inte bara en sadel utan två. Ena tycker jag inte så värst mycket om, men för den delen är de en syntet sadel också. Det är en wintec allround sadel. De var den första sadeln jag köpte till Klas. Jag gjorde ett bra köp då han trivs med den också. Men de negativa med den är att jag satt så himla konstigt då jag red dressyr. Så de jag letade efter de var en dressyrsadel.

Men i dagens läge har jag den då jag hoppar med han. Sen kan även min kompis rida i den, då hon tycker bättre om den är dressyr sadeln. De kan vara att hon är smal och känner allt mycket väl. Efter den sadeln som jag ska byta ut i framtiden så ska jag leta en riktig hoppsadel till han.

Sen har jag min älskade dressyr sadel som jag aldrig kommer sälja. Det är en stubben tristan, jag trivs så himla bra i den sadeln så de är inte sant. Det är nog mitt absolut bästa köp förutom Klas då. Sen ser jag också att Klas trivs med den. Jag får så himla bra stöd av den sadeln också, jag skulle nog aldrig byta ut den mot något alls.

Sen är en sadel som jag faktiskt vill ha de är en russli sadel. Dom gör verkligen så jag sitter bekvämt. Absolut dom bästa sadlarna jag ridit i! Men denna får duga just nu, den passar både mig och Klas vilket jag tycker är bra. Jag sitter mycket mer still i den och lutar mig inte bakåt så mycket heller som jag gjort i andra.


Likes

Comments

Jag kommer alltid säga långsamt. Då jag har ridit Klas har jag alltid tagit det långsamt med han så han ska få smälta allt. Från början då jag bara var medryttare tog de ett bra tag innan vi ens började trava. Jag red mycket ute från början, sen lite i hagen och jag varierade mycket med han. Han var inte direkt så snabb från början, var väldigt seg av sig och gick långsamt.

Men efter ett tag då han hade förstått vad de var så testade jag trava några steg och de gick mer och mer framåt. Vilket jag tyckte var bra, så småningom började vi med volter och han tyckte de var lite jobbigt från början. Men de gick också framåt.

Då han kom till mig väntade jag kanske 1 månad med att galoppera på han, självklart tog han den från marken lite smått och tyckte de var superkul. Sen har de bara gått framåt med han. Jag har tagit allt i hans takt. Nog har han tyckt en del saker varit tråkiga som dressyr, men jag har fått han att tycka om de mer och mer.

Idag är han en helt annan häst än då han kom. Mycket mer framåt och älskar att arbeta.


Likes

Comments

Ja idag var de upp vid kvart i 6 för att springa på bandet innan frukost! Nu ska jag försöka hålla de också. Sen var de städ på två ställen sen sa mitt huvud upp tyvärr.

Så då for jag hem. Vart ingen häst idag heller av olika skäl. Men nu är allt som vanligt och då blir det rida/ tömköra veckan ut till på söndag. Så får han första vilodagen på måndagen eventuellt.

Men imorgon blir de ridning och fredag tar vi också ridning sen lördag tömkörning och söndag ridning. Och nu har äntligen snön kommit!

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva lite fakta om Klas. Han heter Aspe Klas och är 9 årig valack. Han har även blivit startad på trav en gång vad jag kan se på travsport. Han har varit hos mig i 8 månader. Jag har aldrig ramlat av han, men jag har varit när två gånger. Han är en väldigt speciell häst och även en enmanshäst har jag märkt. Men fungerar också med andra i vissa fall.

Han är även min första häst som jag ridit in helt själv. Han är just nu under utbildning, men har långt kvar på vägen. Han är en väldigt lätt lärd häst och han gillar verkligen att arbeta och han är inte en ponny han mäter 1.49. Det absolut bästa han vet är att äta mat och efter de kommer hoppning.

Han har varit skadad två gånger då har de bara varit hovböld. Jag bryr mig mer om hästen än mig själv helt ärligt och jag blir orolig att han ska göra sig illa så fort han går i hagen och nej jag skulle aldrig sätta på ett par skydd i hagen på han.

Han kan ha väldigt mycket åsikter ibland eller väldigt ofta då han inte kan röra sig lika mycket nu. Han kan väldigt mycket inom dressyren och kommer bli en riktigt fin dressyrhäst och han kan även galoppskänkeln riktigt bra!

Högsta han har hoppat är 90 med mig. Han är en väldigt trafiksäker häst. Dom första uteritterna var han rädd för allt. Jag betalade även han helt själv utan mina föräldras hjälp. Snart han har även en egen transport!


Likes

Comments

Då jag skulle försöka hitta en bra stallplats till Klas var de inte direkt lätt att hitta. Då jag bara var fodervärld från början så bestämde ju självklart ägaren om de lät bra eller inte. Så jag trodde jag hade hittat en bra stallplats men hon ville att jag skulle hitta en annan.

Jag skrev till flera stycken, skrev även där jag var medryttare. Det var absolut ingen som hade stallplats, sista utvägen var ridskolan trodde jag. Jag skrev till dom och dagen efter fick jag ett sms från Siv. Där jag har han nu och jag for dit på kvällen och vi pratade och tog 2 dagar att fixa till hagen för han.

Fyra dagar senare hämtar vi han och han var riktigt skitig. Slängde sig ut ur transporten, kände ingen trygghet och inget alls.

Så jag känner att här omkring kan de var lite svårt att hitta en stallplats. Om man inte är villig att åka en bit eller betala lite mer än 2000. Jag är väldigt glad att jag fick denna stallplats faktiskt. Han trivs riktigt bra här, från början var han lite stressad och visste inte riktigt vem som hade hand om han. Efter kanske 1 månad då vart han mer säker och han hittade verkligen sig själv. Sne får jag även väldigt mycket hjälp här också, självklart hjälper jag tillbaka som man gör på alla andra ställen och de kommer jag alltid göra.


Likes

Comments

Klas är ju under igångsättning och jag kommer ju rida väldigt mycket i vinter, men denna vinter känner jag att jag inte klipper Klas, i framtiden får vi se om jag klipper han där han svettas mest. De beror på hur mycket han kommer svettas i vinter, för vi kommer ju inte åka så mycket till ridhuset i vinter, jag försöker hellre innan Maj där de är meningen att han och jag ska vara med på klubbtävlingen. Men innan dess så kommer de gå att rida på ridplan i alla fall. Kommer inte heller ha så höga förväntningar av han.

För så länge man har roligt och jag kommer fokusera på de han tycker är roligt. Sen är ju tävlingen i ridhuset och han har typ varit i ridhuset en gång innan. Så måste åka upp lite till och vänja han med att gå i ridhuset men de kommer nog gå bra det också. Sen täckar jag hellre hästen istället för att klippa den. Det kommer jag göra all år för han går med täcke året runt (nästan i alla fall). Då han har sommareksem och sen kommer ju hösten och då är ju de regn och sånt. Då väldigt många är emot täcken så är jag för och kommer alltid vara det också. Då jag inte vill få en nallebjörn till häst på vintern.

Likes

Comments

Nu säger jag äntligen godnatt har varit till ammer ikv och hjälpt till med hästar och fixat hö. Sen imorgon ska jag ta en uteritt (självklart i bara skritt) annars skulle jag nog vara livrädd. Ta med sadel idag barbacka resten. Men nu har han iaf haft ena vilodagen. Så han ska gå alla dagar tills på lördag. Sen vila söndag.

Kollade även på dressyrträning ikv och shit vad pepp jag blev att rida dressyr! Får försöka jobba han lite i skritten imorgon. Och man får längta tills snön kommer då de går rida på ridplan i alla fall. Men nu ska jag spela lite spel sen tar jag och sover!

Likes

Comments