Nu är jag inne på min 4e flyt dag, dvs pulverdiet. Tycker att det går bra. Hungern försvann idag, innan har jag känt mig panik hungrig hela tiden ungefär.. haft huvudvärk och känt mig febrig mycket till och från men som sagt idag känns de bättre 👍

Jag tycker att de ändå går lättare denna gången för nu har jag ett datum att sikta mot och vet att detta pulverdietande har ett slut ;)

Det är sista gången jag bantar!!! :D

Gått ner 3,5kg på dom här fyra dagarna och jag behövde ju gå ner 6 så jag har kommit mer än halvvägs. Känns skönt i och med att jag har 20 dagar kvar. Känns som jag garanterat kommer hinna gå ner allt.


💕💕💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Börjar bli riktigt nervös nu, börjar på mitt flyt på måndag (igentligen onsdag) men varför vänta tre dagar extra.. ska på bröllop i helgen annars hade jag nog börjat redan nu. Fick hem modifast idag så nu är jag iallafall laddad och redo.

Försöker ställa in mig mentalt på mitt nya liv och ta farväl till maten som är mitt "gift" och samtidigt min "bästa vän". Känns konstigt och otryggt att lämna mitt gamla liv bakom mig men det är ju det som har satt mig där jag är nu. Jag är redo att släppa taget den här gången och hoppas att mitt nya verktyg kan hjälpa mig en bit på vägen

🌸🌸🌸

Likes

Comments

Idag har jag varit på inskrivningen. Först fick jag träffa en sköterska som förklarade vad som kommer hända under dagen och under op dagen. Fick en plastficka med descutan som man ska tvätta sig med två gånger kvällen före operationen (bakteriedödande) och info om att jag ska vara fastande och mediciner som ska tas på morgonen. Bl.a. Illamående tabletter, smärtstillande och antibiotika i förebyggande syfte.

Sen gick vi ner till en konferens sal och lyssnade på när dietisten kirurgen och narkosläkaren gick igenom operations metoderna och deras uppgifter under operationen och stöttning för oss.

Efter infon fick alla enskilt samtal med narkosläkaren och kirurgen. För mig såg allt bra ut och det var inga problem. Kirurgen tyckte att jag borde göra en gastric bypass för det är den dom hållt på med längst och har mest forskning om på lång sikt. Deras "Golden standard" vi bestämde att vi planerar för en gastric bypass men att jag kan ångra mig å välja sleeve om jag vill. Men hon tyckte som sagt inte de eftersom jag har problem med halsbränna och sura uppstötningar ibland och det kan bli värre...

Men nu är iaf allt iordning och redo så nu är det bara att vänta och sedan den 17/10 ska jag börja på pulverdiet. Jag måste gå ner minst 6kg före operationen. Detta för att man måste minska fettet kring levern och krympa den så mycket som möjligt för att underlätta operationen :)

⭐️⭐️⭐️

Likes

Comments

Jag blir så förvirrad och får beslutsångest.
Det finns ju två metoder som används idag för fetmakirurgi.

Gastric bypass - kopplar förbi magsäcken så en liten ficka blir kvar och kopplar om tunntarmen så en bit av den försvinner och därmed sämre närings upptag och snabb viktreduktion.

Gastric sleeve - 75% av magsäcken tas bort och då försvinner den del där hunger hormon bildas även den mest elastiska delen av magsäcken. Kvar blir som ett rör. Man kan äta ungefär lika som efter en gastric bypass bara att närings upptaget är bättre och man går ner i vikt långsammare.

Lutar mest åt sleeve faktiskt men får se vad kirurgen säger med imorgon. Jag ska på inskrivning imorn då får jag nog lite mer klarhet

För/nackdelar som jag överväger med sleeve
+ med sleeve kopplar man inte om tarmarna och anatomin är intakt.
+ Inte lika stor risk för näring/vitaminbrist som hos gbp
+ med sleeve är risken för tarmvred inte lika stor
+ hjärnan hänger med när man inte rasar för snabbt plus skinnet drar ihop sig bättre

- rädd att inte gå ner tillräckligt med sleeve
- ökad reflux med sleeve
- ingen lång tids forskning

Likes

Comments

Idag fick jag ett samtal som jag väntat på sedan februari, jag har fått en tid för operation!!!!

Så den 9/11 ska jag opereras vet inte än om det blir gastric bypass eller sleeve men operation kommer det att bli!

Jag ska "flyta" i tre veckor innan op. Dvs pulver diet som nutrilett med mera. Hur många kilo jag behöver gå ner får jag veta den 4/10 då jag ska på inskrivnings möte med kirurgen och narkosläkaren.

Under samtalet så blev jag så rädd helt plötsligt för operationen, "herregud jag har ju aldrig blivit sövd förut ens hur ska detta gå" tankarna bara far runt i huvudet på mig nu men samtidigt är jag för förväntansfull :)

Likes

Comments

Hej igen :)
Nu har jag inte skrivit på flera månader.

Dags för en liten update
- Mitt viktnedgångs försök gick åt skogen.
- klar på Sahlgrenska med alla besök dvs gruppinfo dietist sköterska och läkare
- blivit godkänd (lämplig för övervikts kirurgi)
- tilldelad Skövde som opererande sjukhus

Så nu väntar jag bara på tid för inskrivning och operations datum :) taggad till tusen men samtidigt rädd också. Vet ju inte hur livet framöver ser ut alls :O


Likes

Comments

Nu har jag hållt på i cirka en månad. Har gått ner totalt 5kg och verkar ha stannat där. Jag byter fortfarande ut måltider mot nutrilett bars eller modifast shakes och äter ett eller två vanliga mål om dagen.

Jag är missnöjd med att bara gått ner 5kg men är glad över en annan sak som gjorde mig positivt överraskad

När jag började gymma så kollade jag pulsen under uppvärmingen och min "heart rate" låg på farlig skala men när jag var på gymmet igår så låg jag på nivån "healty heart" !!!!! Så något har ju blitt bättre iaf :D

Jag har även slutat med cigg så det kan vara en av sakerna som gör mitt hjärta bättre även fast det bara är 4e dagen utan.

Likes

Comments

Har bestämt att redan nu införa en måltid eller att byta ut shakes mot mat i likvärdig kalorimängd. Så jag har tagit en burk tonfisk i vatten isbergssallad och lite gurka idag och igårkväll blev de lite grillad kyckling och gurka.

Jag är så nära på att skita i den här dieten därför valde jag att ta in sallad med mera. Hoppas de funkar!!

Likes

Comments

Idag känns det bättre. Inte varit hungrig ännu ens!
Varit iväg och tränat en timma blev 30min kondition och 30min styrka. Är så nöjd med mitt val att börja gymma det är så härligt :)

Kvällen kommer nog inte bli lätt, helger är min största utmaning + kvällar.

Fuskade ju igårkväll och tog en gurkbit. :/ men läste att det är ok, bättre än att mumsa i sig något annat onyttigt.

Likes

Comments

Idag har jag den känslan att detta inte kommer ge mig någonting. Allt känns meningslöst och varför ska jag "lida" mig igenom det här för jag kommer inte gå ner i vikt osv..

Varför ska mat va så jädra viktigt i livet för?! Suget alltså

Har iaf vart ute på en morgonpromenad och sen åkte vi till sambons mamma och hjälpte till med att fixa ute. Bärt massa ved så jag skippar nog gymmet idag. Har sån träningsverk från i onsdags så jag kan inte trycka ihop mina lår Hahah.

Likes

Comments