Varför det blev en blogg kan man ju verkligen undra. Ibland kan vi fundera på om bloggarna inte är på väg ut. Att youtubers och poddar är mer aktuellt. Men en blogg var ändå det mest rimliga valet för oss. En podd hade faktiskt inte fungerat, inte det att vi inte kan prata, snarare tvärtom. Vi är väldigt bra på att prata men har lite svårt att sluta prata och vara tysta. Dessutom måste vi väl erkänna att våra erfarenheter av att redigera poddar och youtubefilmer är starkt begränsade.


En blogg blev mer naturligt, det blir en samlad plattform där vi kan spara våra historier och dessutom gillar vi att skriva.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

M

E

N

S

Man kan ju fundera på varför mens är så där hemligt, jobbigt och läskigt? När alla kvinnor det vill säga 50% av befolkningen har det i 30 år. Ärligt talat så är du ju inte ens särskilt unik i att ha mens. Trots det så är det ett stort hysschhyssch runt mens, blodet är blått i tampong och bind reklamerna. Det kändes jobbigt när jag träffade på min kvinnliga kollega i mataffären när jag är i fullärd med att köpa tamponger och minns ett annat tillfälle när jag var och handlade och möte en kille jag kände i affären och kände mig tvungen att försöka dölja paketet med tamponger för att jag var rädd att han hade blivit obekväm om han kopplade vad det var.

Mens är ju dessutom ganska känslomässigt laddat, det kan generera massiv ångest om den inte kommer som den ska men också massiv ångest när den kommer och man inte vill det.

Två saker med mens känns som att det gör det lite jobbigare, att man inte är high on life just den veckan samt det något oberäkneliga med mens. Även om man vet att det snart är dags så är det ju inte direkt som en klocka. Personen som vet att på torsdag klockan 10 börjar min mens får gärna hojta till så att vi kan gratulera. Det där med att killar fått för sig att det är äckligt med mens tycker vi bara att vi struntar i, kom igen mens är ju faktiskt ett tecken på att kroppen fungerar.


Nästa gång det känns jobbigt att ha mens eller pinsamt att köpa tamponger så kan vi väl åtminstone försöka komma ihåg att det är helt normalt och de allra flesta tjejer i vår ålder har det. Om vi slutar tycka att det är jobbigt med mens och börjar prata öppet om det så kommer fler tycka att det är mindre jobbigt.Likes

Comments

​Här kommer en uppmaning för veckan, se till att be om hjälp en gång den här veckan när du egentligen tänkt att du klarar det själv.


För mig hände det just för några dagar sen, jag och en kompis satt och prata kom in på hur man kunde söka fram vissa saker på nätet och hon trodde att man var tvungen att göra det steg för steg. När man egentligen bara kunde göra ett utdrag, något som jag visste då jag lärt mig det tidigare. Tänk om hon bara hade frågat tidigare, så hade hennes arbete blivit mycket lättare och jag blev väldigt glad av att kunna hjälpa till.


Så våga fråga!

Likes

Comments

För det första Fina Flickor är alla flickor som vill vara fina flickor.


Det är inte nödvändigtvis att man alltid har perfekta kläder, smink och naglar, snarare tvärtom. Vad som klingade i bakhuvudet var mer en scen från Smala Sussie:

"- Det är fina killar, arbetarklasskillar fast de har inget arbete längre så nu är de bara fina killar"


Vilka är vi då?

Vi är tjejerna som insett att vi inte längre är 20, fast ja vi är nog inte så många dagar äldre än så, om man inte kollar i papprena förstås. Med några år på nacken har vi hunnit med att både jobba och plugga. Under dessa år har vi stött på olika situationer som vi trott att vi varit ensamma i och hela tiden hållit dessa för oss själva. När vi däremot började gräva bland samtalsämnen upptäckte vi att vi trots allt upplevt samma situationer och haft samma känslor, därför bestämde vi oss för att lyfta dem från tanken ut till ljuset, eller ja ut i den här bloggen då. Saker som ligger oss varmt om hjärtat är Choklad, Skidor och Bubbel. Och såklart att bryta tabun, men det har vi inte insett förrän nu.

Likes

Comments

Att det finns en norm för hur kvinnor "ska" se ut har väl knappast undgått någon? Denna norm är tack och lov på väg bort från vårt samhälle tack vare att fler visar upp att alla individer faktiskt är olika. Det är fantastiskt att kvinnor vågar och vill visa upp sina kroppar för att bryta normer. Tabut som vi vill lyfta är dock det att det verkar som att människor anser sig ha rätten att kommentera "smala" kvinnors kroppar, samtidigt som man inte får kommentera "tjocka" kvinnors kroppar. Är inte detta konstigt? Om vi nu vill att människor ska acceptera varandra som de är och minska kroppshetsen, då är det väl inte rätt väg att gå?

Varför har inte jag rätt att vara stolt och glad över min kropp bara för att jag är smal? Jag kanske vill se ut så här? Vi tränar egentligen inte för att hålla oss smala, utan för att kroppen och knoppen helt enkelt mår bra av det! Och om man mår bra av något, varför ska man då sluta med det?

Vi som driver den här bloggen har vid flertalet tillfällen fått utstå kommentarer som: "men herregud så smal du är, äter du inte?", "hur gör man för att få så slank figur som du?" eller "oj vad smal du är". Nu är det ju som så att vi är friska flickor, men det hade ju lika gärna kunnat vara så att vi var drabbade av ätstörningar, och vad gör då ovanstående kommentarer? Jo de sätter antagligen igång ett sjukt beteende och tänk hos den drabbade.

Om jag får ha min kropp ifred, så får du ha din kropp ifred - kan vi enas om det?

Likes

Comments

​Söndagkväll är oftast en kolla på Instagram och se allas fina och roliga helger. Det är såklart kul att se vad ens vänner och bekanta har hittat på. Men ofta kan det också lämna kvar en liten obehagskänsla. 

Att alla andra har haft så mycket roligare, gjort så mycket mer och har så många fler vänner. Men sanningen är nog att de flesta känner så ibland. För någon vecka sen la jag själv upp en bild från min egen helg med pojkvännen. Träffade en kompis några dagar senare som utan att frågat något om min helg konstaterat att jag haft en trevlig helg och ja det hade jag. Men det bilden inte heller talade om var att några timmar efter att den togs somnade min pojkvän klockan åtta en lördagskväll. Just den delen visade av livet visade jag inte på Instagram och det är inga hard feelings mot att han somnade, han hade sina skäl till att vara trött men det var inte riktigt så jag hade tänkt mig kvällen.


Kom ihåg nästa gång det känns som att alla andras liv på Instagram är mycket mer fantastiskt att det vi ser faktiskt bara är ett hörn på tavla som kallas livet, dessutom med ett snyggfilter på. 

Likes

Comments

Någonstans finns det med lite jante- och hybrisklockor som ringer i bakgrunden när man startar en blogg. Det finns väl en anledning till att vi inte har skrikit ut till våra vänner och familj att bloggen har fötts.

Vad är det då som håller tillbaka?

  • Dels är det väl det eviga tvivlet, kommer vi verkligen driva projektet klart? Kommer vi publicera alla de inlägg vi tänkt? (Vi kan lova att det finns en lång lista med ämnen)
  • Sen är det själva hybrisen, vem kommer vilja läsa vår blogg? Bara för att man startar en blogg så blir man ju inte en toppbloggare direkt, men det känns som att många som startar bloggar har en ny Kenza eller Isabella Löwengrip som mål.
  • Vågar vi inte stå för vad vi skriver när vi inte visar bild på vilka vi är? Absolut står vi för allt vi skriver men vi vill att det är historierna och tabuna som skall vara i centrum inte vi personligen. Sen känns det också lite mindre läskigt och kanske lite mindre hybris när man inte skyltar med vilka är.


Vi har en idé vi tror på och tror att det finns ett behov av och om vi bara kan få en enda person att känna sig lite mindre ensam med sina tankar och känslor så har vi lyckats.

Likes

Comments

Det var väl inte riktigt #metoo-stormen som vi tänkte på när bloggen såg sitt ljus förra veckan. Vi tänkte nog mer på mer "oskyldiga" tabun. Oavsett form av tabun eller okunskap så tror vi att det behöver lyftas, bubblas, grubblas och inte minst minska på känslan av ensamhet.

Det är både imponerande och skrämmande att så många tjejer vågor och har erfarenheter att dela med sig av. Såklart även vi, först var det svårt att komma på någon specifik händelse men när man fick väcka minnen till liv ploppa det upp ett efter ett. Men ett gemensamt minne vi har av när killar klivit över gränsen är när vi för flera år sedan var ute på nattklubb enbart för att dansa och kvällen spenderades med att läxa upp minst tre killar vid olika tillfällen som tog sig friheten att lägga händer där de inte skulle vara.. #metoo stormen känns som något som vi tjejer kommer berätta för våra barnbarn och som kommer skrivas in i historieböckerna. När karma kom ikapp och hur fort saker sprids i sociala medier. För det är ju faktiskt så otroligt viktigt att dessa berättelser kommer ut i ljuset, att de skyldiga får ta konsekvenserna av sina handlingar och stå där med skammen och att vi tillsammans är starka och kan arbeta för förändring. Det är dags att inse att sexuella trakasserier sker överallt, i alla länder och alla samhällsklasser, tack vare #metoo kan de ansvariga inte längre blunda för fakta utan tvingas till handling.


Vi planerar inte att bryta några så stora tabun men #metoo visar på behovet av att förstå att det man själv upplever inte är unikt och skamligt. Tillsammans skall vi bryta tabun!

Likes

Comments

​Det var en gång några fina flickor som satt och drack bubbel. När bubblorna spred i kroppen blev samtalsämnena mer vågade. Flickorna upptäckte att de upplevt ungefär samma saker men det var ingen som någonsin nämnt det. "Varför har ingen sagt det här" Flickorna bestämde sig därför för att börja försöka bryta tabun för att andra ska veta att det som dom upplever, upplever andra också. 

OBS! Fina flickor ligger i betraktarens ögon, men det är alltid roligare att vara fina flickor än fula flickor (tror vi).

Likes

Comments