Hej..

Ikväll satte jag på en film som verkligen fick igång både hjärtat och hjärnan. Filmen heter "A girl like her" och utspelar sig som en dokumentär. Det handlar om en tjej som heter Jessica, utåt verkar väl nästan allt vara som det ska men när hennes bästa vän bestämmer sig för att dokumentera allt som händer Jessica genom en spionkamera i hennes halsband förändras allt.
Jessica försöker ta livet av sig men ingen vet riktigt varför fören de här videofilerna visas upp, mobbaren Avery sätts på plats och får se vad hon skapat.

Man kan inte titta på den här filmen utan att känslorna kommer fram, jag började storböla kan jag säga. Just detta ämnet kring självmord är väldigt känsligt för de flesta. Många har haft nån i närheten som begått självmord, eller så har man själv tänkt på det. När du tittar på den här filmen får man se båda sidorna av vad som hänt och vad som kommer hända. Känslorna inom familjen, i skolan och bland vännerna, allt är så djupt berörande och vissa saker väldigt provocerande.
Det finns så mycket hemskheter som pågår i till exempel skolan eller jobbet som inte kommer fram förens det är försent och det måste ändras! Mobbing och trakasserier kan förekomma oavsett ålder och kön och det är inte okej i vaddera situation. Konsekvenserna blir inte roliga för någon av parterna tillslut. Det visar den här filmen väldigt tydligt, mobbarens reaktion när allt kommer upp på ytan.

Tack för att du läste den här viktiga texten,

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Min dag har varit helt okej, skolan är ju som den är men dom tre lektionerna jag hade gick ganska fort och vi käkade lunch på Subway, gotta love matkort haha!
Efter skolan stack jag hem till min faster och hämtade mitt silverschampoo jag glömde där förra gången, klant haha.

Men nu till det roliga, när jag kom hem så kollande jag min mail och såg att jag jag fått svar från ett café jag sökt jobb hos för några dagar sedan. Dom skrev att de gärna ville träffa mig och kolla vilka tider som skulle passa att jobba med hänsyn till skolan, såååå imorgon ska jag på arbetsintervju hos ett mysigt litet café i Lund. Spännande!

Till middag gjorde jag en helt underbar sallad som jag tänkte dela med mig av. Den är verkligen värd att prova någon gång!


Sallad

  • 1. Koka gryn enligt anvisning på förpackningen.
  • 2. Skölj och strimla rödkål och sallad. Skölj spenaten. Skölj och skiva aprikoserna och skölj och finhacka basilika.
  • 3. Blanda samman alla ingredienser med det kokta, lite avsvalnade grynet på ett fat.
  • 4. Blanda ihop olja med citronsaft och ringla över salladen. Krydda med salt och peppar efter smak och blanda om ordentligt.
  • 5. Toppa med grovhackade nötter, skivad avokado och sköljda blåbär.


​Ha en bra dag och håll tummarna för mig imorgon!

Likes

Comments

Hej!
Här kommer en lista med saker jag skulle vilja göra innan jag dör:

1. Gifta mig
2. Resa en längre tid och träffa nya människor
3. Ta mc-kort
4. Köpa en HD street bob!
5. Få barn
6. Gå på en Green day konsert (tagga januari!)
7. Hitta min själsfrände
8. Visa uppskattning
9. Bli jävligt fit
10. Flytta till Danmark
11. Jobba på ett café
12. Ha en klassåterträff
13. Hoppa bungy jump
14. Tågluffa
15. Åka på route 66
16. Rida i Skottland
17. Älska någon så det gör ont
18. Ha en egen partybuss
19. Bli riktigt bra på någonting
20. VARA LYCKLIG!

​Puss

Likes

Comments

Ett ord, tatueringar.

Hur fräckt är de inte? Jag är en person som verkligen älskar tatueringar! Har inga själv än dock men jag lovar er, det kommer ;)
​Det finns ju så sjukt många olika sorters tatueringar, färgrika, svarta, vita, ja huuur många som helst! Min personliga favorit är de utan färg i sig och gärna ganska stilrena med tunna fina linjer. 
-

Människor har så mycket olika syn på tatueringar och piercingar, vissa menar på att de som har tatueringar som täcker en stor del av kroppen inte kommer att ha en lika stor chans att få jobb och lyckas. Andra tyder också på att just tatueringar och piercingar i en större mängd visar på att den här personen är kriminell eller har andra svårigheter.
​Jag personligen tycker att fördomar som dom här inte alls borde få förekomma. Tatueringar och piercings är en personlig ensak och man sak inte behöva dras med fördomar om dem.
Det som syns utanpå säger inte vem du är i
nombords! 
Alla borde få en ärlig chans oavsett! '

​Have a good time! 

Likes

Comments

Hellu!

Blir så frustrerad på mig själv haha, har knappt haft bloggjäveln ett dygn o funderar redan på vad meningen med det här är ... får hela tiden påminna mig om att det kommer bli roligare ju längre jag håller på. Mycket handlar nog också om att jag tvivlar mycket på mig själv och min förmåga att kunna göra något som skulle intressera någon annan. Vi får helt enkelt börja tro mer på oss själva ;)

Har i stort sett inte gjort något vettigt idag, var med en väldigt älskad vän på ett ärende i morse och sen svängde vi inom hennes häst en stund. Har själv alltid älskat hästar och har haft häst i stort sätt hela mitt liv men sedan jag flyttade i början av sommaren har jag inte haft möjlighet att hålla på med det här intresset vilket är väldigt tråkig, sad story. Min vän planterade tanken om att skaffa polle igen och det hade varit helt underbart, men innerst inne vet jag att det i praktiken inte skulle funka, har varken tiden eller pengarna.

Nu är det tid för matteboken vare sig jag vill eller inte, livet..

​Ha det gott! 


Träffade en helt underbar kille i hagen!

Likes

Comments

Hellu!

Som sagt, ny blogg nya möjligheter. Försökt det här med blogg innan men som ni nog förstår så har de inte gått så värst bra haha! Vill i alla fall försöka på nytt nu då jag har så mycket fritid och tankar att göra av med.

Tanken är ju då att jag, så fort nått nytt poppar upp i min hjärna som kan vara värt uppmärksamhet kommer skriva det här så folket, ni då kanske kan relatera eller tycka till om det. Tycker själv att sånt här är helt underbart kul att läsa så varför inte. Om ingen annan läser bloggen kan jag ju alltid göra det själv i alla fall haha.
Vill såklart försöka få in så mycket av min personlighet här då allting blir 100 gånger intressantare då.

Sååååå önska mig lycka till och nu hoppas vi att detta håller längre än en vecka ;)

Likes

Comments