Header

Hej!

Just nu sitter jag och väntar på att sista avsnittet av Bachelor ska börja!! Heja Rebecca (ni som har sett det hejar väl också på Rebecca?).

Kom ganska nyligen hem från ett gympapass med JKV, det var faktiskt roligt men kanske inte riktigt så jobbigt som vi hade hoppats på. Ibland blir det verkligen mycket mer peppande att träna i grupp. Man kämpar liksom tillsammans, men jag kommer ändå inte ifrån att jag faktiskt älskar att träna själv.

Fick även ett litet jobberbjudande idag som jag har svårt att bestämma mig för. Tycker inte att det verkar så roligt men det var tydligen ganska bra betalt. Vi får se hur jag gör!​Tänkte att den här bilden från Lissabon var lite mer uppiggande än en bild ut genom fönstret idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godkväll!

Idag jobbade jag på Fryx i en femma. Det var ganska mysigt att tända adventsljus och läsa Tsatsiki. Jag kommer ihåg när jag gick i femman (okej nästan), man kände sig stor ändå, vilket man uppenbarligen inte var:P

Efter Fryx rullade jag till stan för att fika med Linn och Cissi. Vi satt och snackade i två timmar och det var supermysigt och jag tycker om dem så mycket. Vi pratade bla om att de vänner man lär känna bra som liten har man nog kvar, även om man liksom går lite olika vägar och förändras som personer. För jag tror verkligen att det är så. Man har liksom lärt känna varandra så bra förut, och då sitter det liksom kvar även om man inte ses så mycket. Fast det är ändå viktigt att engagemanget är ömsesidigt, man orkar ju inte vara den som hör av sig hela tiden och det blir lätt att man känner sig bortprioriterad, för att man tar andra saker så för givet. De är kloka Linn och Cissi. Vänner som de är guld värda.

På kvällen hängde jag lite hos Johan som går bartenderutbildning, som snart är slut. Så jag hjälpte honom att plugga lite, han är så duktig.

Likes

Comments

Godkväll!

Idag är det lördag och det var en sådan där dag då man verkligen inte har något emot att det blir ljust sent och mörkt tidigt. Det regnade hela dagen och Helga (stormen) had the time of her life så at säga.

Det var i alla fall väldigt skönt att vakna inne i mitt rum med rullgardinen nerfälld och julstjärnan tänd. Jag åkte till Erikslund med mamma och Johan och köpte en present till Erik. Vi såg en person där som vi har träffat innan fast typ 1,5 år sedan. Det var "hemskt" att se henne, för hon hade blivit så galet smal. Innan var hon varken smal eller tjock, jättefin liksom. Nu var hon sjukligt smal och det var så synd att se:(

Sedan har vi bakat pepparkakor och tagit det lugnt. Det borde vara skönt att ta det lugnt men tyvärr så blir jag så uttråkad och måste hitta på något.

Juste! Jag och Madde KANSKE ska flytta till Luleå tillsammans nästa höst. Alltså bo tillsammans. Luleå är fett långt bort och det känns jobbigt, men att få bo där med Madde hade varit fett. Inget bestämt än men håller halva tummarna (stort steg därför håller jag inte hela tummarna).


Likes

Comments

Jag kommer ihåg när jag gick upp en morgon vid dagliga rengöringenoch såg Kanarieöarna! Den känslan! Att ha seglat från Amsterdam, mellan Doveroch Callais, korsat Nollmerdianen, seglat över Engelska kanalen, Biscayabuktenoch stundtals mått skit så såg man äntligen det ställa som hela resans mål var.

Vi började med att lägga till på motsatta sidan till LasPalmas för att vi var några dagar tidiga. På kvällen spände vi upp ett lakanoch tittade på bio i den varma natten<3.

Snart var det dags för Rent skepp. Det innebär att manängnar en hel dag åt att städa. Jag är inte så farsinerad av att städa så dethär var nog det tråkigasta jag någonsin har gjort. Man städade varje litethörn, alla förråd och till och med ”matkällaren” skulle vara kliniskt ren. Närman trodde att man hade gjort rent allt jättebra var det dags för inspektionoch sedan var det egentligen bara att göra samma jobb en gång till. Usch.

Dagen innan landstigning var det middag på båten för alla.Kockarna som vi hade lagade under hela resan så bra mat. Matem överträffadeverkligen mina förväntningar. Men samtidigt så är maten väldigt viktig när mangör en sådan här resa, maten blir liksom lite av höjdpunkten på dagen. Förutomnär man är sjösjuk...

Det hölls i alla fall lite tal och folk blev avtackade.Bland annat jag. Jag blev så glad när jag fick komma fram och ta emot en litenpresent (choklad (ja det gjorde saken ännu bättre)). Dock kände jag att detframförallt var jag som skulle tacka dem för hur fantastiska de hade varit motmig och hur tacksam jag var för att jag fick göra den här resan.

Lite senare så åkte kadetterna hem och det var baranyckelbesättningen kvar. Vi hade en avslutningsmiddag med typiska snapsvisorför flottan och försvaret, så roligt!

Dagen efter var jag lagom pigg och mådde lagom bra, men vadspelade det för roll för det var äntligen dags att åka hem!

Även om den här resan var den mest fantastiska resa jag hargjort så var det så extremt skönt att komma hem! Jag ville inte stanna en daglängre.

Till några som har frågat så har jag sagt att det är denbästa saken jag har vågat göra typ, men jag skulle inte göra om det. Det varjättejobbigt stundtals, men jag är så stolt att jag klarade det! Eftersom jagåkte helt själv, som nästan den ända tjejen och som den yngsta på hela båtenkan jag säga att jag både var nervös och jag stundtals hade det ganska jobbigt(precis som alla andra).

Jag kan också berätta att människorna som jag träffade påGladan var så bra människor! Jag trivdes verkligen med dem och alla tog hand omvarandra och var så snälla mot varandra. Men det är nog en av försvaretsgrundstenar. 

Likes

Comments

Sista losskastningen startade med slutmålet Las Palmas!!Till skillnad från de två andra seglingarna så startade den här seglingenlugnt, så skönt. Kanske var det för att vi hade vant oss men jag tror faktisktatt den var lugnare från början. Man kände ganska direkt att vi var påvägsöderut för det blev varmare ganska snabbt.

När vi var mitt på Atlanten blev det stiltje, strålande soloch supervarmt. Det här betydde ”allemansbad”. Det var faktiskt häftigt attbada i kristallblåa Atlanten med ungefär 4000m vatten under sig. Man fick tänkabort alla de fiskarna som kunde finnas där nere.

En dag fick jag ”äran” att bliman över bord. Jag tog på mig en torrdräkt och hoppade i. Direkt så börjadealla skrika man över bord och peka på mig. Det var en rätt märklig känsla attse Gladan lämna en helt ensam på Atlanten utan något land i sikte. Men snartkom de med ribbåten och hämtade mig. Det var bara övning som tur var och detvar superroligt att få vara den som ”ramlade i”. Det är lite läskigt att tänkapå att när det är som störst chans att man ramlar i är på natten. Det är heltmörkt, i värsta fall kan det var aungefär 5m höga vågot och blåsa storm. Man ärhelt svartklädd och man har inte på sig någon flytväst. Om man ramlar i så ärman nog faktiskt körd. Det är lika omöjligt att se en svartklädd person i högavågor, som att kunna åka fram till den och ta den med sig tillbaka, som det ärför personen att hålla huvudet över vattenytan. Sådana tankar gäller det attskippa;)

Likes

Comments

Godkväll!

Idag hade jag en as dålig dag på jobbet. Så ni vet, så kan ni känna att eran dag var lite bättre:P jag kan erkänna att jag tycker att det är skönt att höra om någon annans dåliga dag om man själv har haft en dålig dag. Så känner man sig inte ensam i mörkret liksom;)

Jag slutade som tur var tidigt och tröstade mig själv med att köpa mat. Sedan åkte jag hem och åt och tittade på julkalendern. Jag tycker helt ärligt att julkalendern suger. För det första så handlar den inte om julen över huvud taget (typ julkalenderns ända uppgift?) och för det andra så är den till för att lära ut. Jag tycker att en julkalender kan strunta i nyttan och bara fokusera på nöjet. Tanken med att barn ska lära sig om dåtiden av julkalendern är väl fin. MEN det kan man ha som ett vanligt barnprogram i så fall. Julkalendern ska vara rolig, mysig och framförallt JULIG!! Efter min besvikelse på julkalendern tänkte jag ta en liten powernap. Powernapen resulterade i en 2 timmars sömn. Det var skönt men vaknade och var förvirrad som vanligt.

Lite senare cyklade jag ner till stan för att fika med Erik som jag inte har träffat sedan studenten, tror jag. Det var supertrevligt och skönt att få prata av sig.

Nu är det Morden i Sandhamn!

Eftersom jag ska titta på Morden i Sandhamn så får ni se en bild från när vi seglade SM i Sandhamn i somras. Good crew

Likes

Comments

Snart kunde man byta utunderställen, fleecetröjorna och sjörockarna mot shorts och tshirt. Det som jagfaktiskt blev lite förvånad över var hur pass "tufft" det var. Ävenom man mådde skit så var man absolut inte befriad från arbete. De resonerademer att om man mår dåligt ska man jobba istället så att man tänker på någotannat. Helt rätt egentligen tycker jag. Jag tycker om när det är lite tufft ochman får kämpa. Även om det inte är så roligt just då, så är det något manuppskattar efteråt. Man lär sig mycket om sig själv. Det som jag kände att jagfick med mig kanske mest är att det ofta bara är att gilla läget. Man satt utei en båt på Atlanten, även om det var skitjobbigt så kunde man inte ta sigdärifrån. Så det som fanns att göra väl att göra det bästa av situationen.

Juste, man kallades inte försina förnamn. När man var elev så kallades man för efternamnet. Jag kalladesalltså Fahlbeck i de två första veckorna. Besättningen kallades för sinbefattning, alltså t.ex.chefen, första skepparen, timmer, sekonden doktor osv.

Snart kom vi fram till Brestoch där skulle den här elevgruppen (GMU) hoppa av och bytas till en ny(Kadetter). Vi hade en avslutningsmiddag och sedan fick de mönstra av och åkahem. Det var lite jobbigt när de fick åka hem och inte jag.

Vi fick stanna i Brest längreän planerat för det var orkan på Atlanten. Men snart kom vi iväg och den härresan började på precis samma sätt, mycket vind, höga vågor och sjösjuka. Denhär gruppen var nog ännu värre med sjösjukan. Vi kom fram till att det var 20av 24 som spydde. Det som inte dödar härdar;) (eller). Men när sjösjukan byttesut mot sol och delfiner var det svårt att klaga.

Snart såg vi land (känslan när man ser land efter att ha varitomringad av bara blått och ingen täckning i en vecka är nice!!!)

Denna gång var detLissabon vi såg. Vi stannade i Lissabons marinbas i några dagar och spelade blandannat en fotbollsmatch mot portugisiska kadeter. Eftersom domaren var partiskförlorade vi med 2-1. En annan dag var vi påen strand och gick på enupptäcksfärd i ”skogen”. Lissabon var faktiskt mycket finare än vad jag trodde!

Man har ju på sig ”uniform”varje dag. Så det är underbart att få sätta på sig civila kläder igen. Så därmodeintresserad har jag nog aldrig varit som när man får byta ut sjöklädernatill sina kläder haha.

Likes

Comments

Good evening!

Idag vakade jag och var så trött, så som om skolledningschefen hörde det fick jag reda på att det var stängningsdag på skolor och förskolor idag= inget jobb för mig= skönt.

Så skönt att det var så himla fint väder! jag tog en promenad med Olle på förmiddagen och sedan åkte pappa, Karin och jag och åt på något ställe som serverade husmanskost. Det var inte så jättegott tyckte jag och Karin, som hade föredragit sushi som i 10 fall av 10.

Idag var en sådan där seg dag så man typ inte gör något men tiden går ändå snabbt. Drygt för jag vill vara ledig länge. Hann i alla fall handla lite och träna. Jag har också skrivit ett till inlägg om resan med Gladan som kommer upp imorgon!

Vi har som vanligt gått all in med julpyntet hemma och det är så fint. Tycker att det är så mysigt när man har julpyntat och det hänger ljusslingor utomhus, det blir så fint, som en fantasivärlds lite haha. Sedan älskar jag ju pepparkakor, lussebullar och glögg också. Juste! Imorgon är det första december, vilket innebär julkalender och chokladkalender. Nu är det bara mer snö och ledighet som fattas, men jag klarar mig bra som det är;).

Imorgon ska jag vara vikarie på Nybyggeskolan, håller tummarna för att det går felfritt.


Likes

Comments

Godmorgon.

Jag satt och tänkte på vad jagskulle skriva om och kom på att jag borde berätta om när jag seglade medGladan. Jag delar upp det lite för ett inlägg som omfattar sex veckor blir välungefär sex sidor.

Gladan och Falken är två avförsvarets skonerter som finns i utbildningssyfte. Det är alltså tvåsegelfartyg som har funnits sedan 1946. Prins Carl Philip har varit med somelev på gladan (starstrucked).

Jag fick möjlighet att följamed på Gladan dels för att jag har en seglingsbakgrund och för att vårfamiljekompis känner han som är chef på Gladan. Jag fick reda på det i vårasoch det gällde sex veckor i höst. Det var svårt att veta hur jag skulle göra,för jag tänkte att sex veckor till sjöss skulle absolut bli tufft. Efter mycketom och men resonerade jag att "man ångrar bara de chanser man intetog" och tänkte att jag inte skulle kunna "förlåta" mig själv omjag var för "feg" för att följa med. Tänkte att: okej, det kanskeblir sex skitjobbiga veckor, men sex veckor kan man I alla fall härda ut. Jagföljde alltså med som frivillig. Påmönstringen var att man skulle klättra överbåda masttopparna och sedan gå och anmäla sig hos chefen. Tur att man inte ärhöjdrädd haha.

Sååå efter sommaren, sistaaugusti flög jag till Amsterdam. Vi seglade först från Amsterdam till Brest(frankrike) första dygnet bestod av mycket vind, höga vågor och sjösjuka (!!!)usch, sjösjukan var värst. Nästan alla spydde typ hela tiden. Värst var det närman stor uppe i masten och hade utkik. Man hade alltså olika positioner som manturades om med (utkik, rorsman, slå glas, frälsarkrans och loggast). Man fickbara äta nere i båten, vilket var jättejobbigt för så fort man kom ner i båtensom gungade och man inte kunde se ut så var det svårt att behålla maten i magenoch omöjligt att ens få ner något. Först tänkte jag: nice nu kan jag bli litesmalare, men sedan tänkte jag att nej fyfasen skit i det, bara jag får må braigen. Jag klarade mig relativt bra, tyckte så synd om de som mådde värst. Despydde konstant i typ två dygn, åt inget och kunde inte ens gå ner i båten föratt sova. Så de "sov" på däck i regn och storm, haha usch. Vi jobbadei skift också så man fick sova i ungefär fyra timmar per dygn. Vilket såklartledde till att jag blev sjuk. Det var ganska jobbigt för jag behövde ha mötemed sekonden och läkaren för att få ”godkänt” att ta en paus från arbetet. Enpaus= en eftermiddag. Konsigt nog så hann jag bli frisk! Det var jobbigt attvara sjuk på Gladan, jag kände mig så ensam och ynklig. Ville bara ropa påmamma så att hon skulle komma och ta hand om mig:P. Jag sov i en hängbinge(hängmatta som man tog upp och ner varje dag). Tack och lov så blev detfaktiskt bättre och när vi seglade mellan Dover och Calais så var de flestaåterställda och vi lyssnade på låten Dover Calais. Engelska kanalen som har ettdåligt rykte var faktiskt också väldigt lugn. Det kan också vara så att vi hadevant oss. Man är sällan sjösjuk i mer än tre dygn, utan man vänjer sig och fårsjöben.

Too be continued ;)

​Finally in Brest.

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår jobbade jag på Fryx med en 5a, Skönt för jag slutade kl halv 12. Efter det så gick jag runt på stan lite och sedan skulle jag till tandläkaren. Jag hade jättefina tänder FÖRUTOM ett eller två hål... Jag har aldrig haft hål förut så det blir väl en upplevelse att laga:P Jag ska laga dem den 29 december, och från den 1 januari så kommer det kosta för mig att gå till tandläkaren, tajming!

Hade ont i magen typ hela dagen och det blev ännu värre på kvällen när vi skulle fira Linn som fyllde år, men det var så roligt att träffa dem så magonten gick att ignorera ganska bra. Det var en rolig kväll och publik hade faktiskt helt okej musik för en gångs skull. När vi skulle hem så gick jag och Madde till donken. När vi hade ätit (hon pga min mage) så var den en halvtimme kvar tills bussen kom. Vi fick för oss att vi absolut inte orkade vänta så v gick hem haha. Det var jättekallt men mysigt att bara gå och snacka.

När jag kom hem fick jag ännu mer ont i magen och feber. Som tur var så kom Johan och tog hand om mig. Sedan låg jag och svettades som en gris hela natten så nu mår jag ganska bra.

Idag är det lite julfix och pynt som ska göras här och sedan ska jag åka till Cissi på kvällen.

Så mysigt att det börjar bli juligt nu<3

​Worlds greatest Linn

Likes

Comments