Jag har funderat länge på en grej.

Vad hände med respekten för varandra i trafiken? Jag kör mycket bil, jag bor på landet så åker bil till jobbet, stallet med hästtransport, utan hästtransport, åker och hälsar på folk mm. Jag kör mycket bil. Dock reagerar jag mycket på att vettet som man lär sig verkar helt försvunnit?!

Alla bilar ligger supernära varandra. Man gör idiotomkörningar. Man kör för fort överallt. Man stressar. Man tänker inte på väderomslagen, nu när det börjar bli kallare. Polisen, som bara gör sitt jobb och följer lagen blir syndabockar för DITT beteende.

Min poäng är inte längre att jag är rädd att skada någon annan när jag kör eller att någon ska krascha in i min transport när hästen är med. Jag är KONSTANT rädd för mitt eget liv i trafiken för jag litar inte alls på andra.

Vad jag minns från körskolan:

1. Ha alltid minst 3 sekunders avstånd till bilen framför
2. Det är dyrt att köra för fort (och jag har provat, det sved).
3. Moder natur är en stark kraft som vi ska respektera
4. Bara för att det är plusgrader i luften på dagen betyder inte det att det är plusgrader i backen efter en natt med minusgrader. 

Nu är det en speciell period i en bilförares värld. Vädret slår om, mycket regn blandat med frostnätter. Alla frågar sig när det är dags att byta till vinterdäck. Men ändå kör man på som en galning.... Har man bytt däck eller är folk helt enkelt bara dumma i huvudet. 

Jag tänker såhär: 

Jag skiter i om DU inte är rädd om ditt eget liv men för i helvete, var rädd om mitt!! 

Hoppas alla kan tänka till lite nästa gång de kör bil! 

Ta hand om er! 
xoxo

Likes

Comments

Hej på er och välkomna hit.

Till att börja med så kommer denna blogg till en början vara anonym. Jag vill med denna blogg beskriva olika åsikter och problem som jag anser finns.

Det ni kan få reda på av mig är att jag är en tjej på 25 år och håller på att plugga på 50%, jobba på 75% i en annan bransch än vad studierna har och sedan har jag även egna islandshästar som är en bransch jag även arbetar i. Jag har med andra ord väldigt många bollar i luften och ett liv hemma med min sambo också, eller jag försöker... :)

Jag hoppas att denna blogg ska kunna ha ett öppet klimat och att det öppnar tankar och filosofera mera!


Ha en bra dag!
xoxo

Likes

Comments