​Filmen Split handlar om huvudkaraktären Kevin som har utvecklat 23 olika personligheter. Men nu så har en till börjat ta plats: The Beast. 

Split är regisserad av M. Night Shyamalan och i filmen så spelar James Mcavoy, Anya Talylor-Joy och Betty Buckley. Det jag gillade med Split var att skådespelarna var on-point i denna film. Speciellt Macavoy som inte bara måste spela en karaktär. Utan 24 olika varianter av denna karaktär. Anya Talyor-Joy var också jättebra. 

Det enda som jag inte gillade i Split var att när The Beast väl kom fram så var det mera av en supernaturlig varelse. Innan man får se "The Beast" så får man se mänskliga personligheter.

 Dessa personligheter har en egen stil. Den första som man blir introducerad till är Dennis. Dennis är den "största" av alla personligheter. Sedan så får man träffa Pertrica. Hon (Spelas fortfarande av Mcavoy) är mera av en troende och förståelig personlighet. Men hon kan också freaka ut och det gör hon också. De är Dennis och Pertrica som man får se mest av i filmen. Sedan så får man träffa Berry (Som kontrolleras av Dennis) han är typ en mode designer skulle jag säga. Efter Berry sp träffar man Hedwig (Nej, inte Harry Potters uggla). Hedwig är ett barn på 9 år, om du har träffat en nioåring så vet du hur Hedwig är. 

Jag ger Split 10/10. Även fast m. night shyamalan inte har fått det bästa ryktet på senaste tiden. Så börjar han att komma tillbaka till att göra bra film igen. Så om du vill se en bra, underhållande och komplex psykologisk rulle så rekommenderar jag Split starkt. 


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lights Out är en skräckfilm regisserad av David Sandberg och producerad av James Wan (Regissören av The Conjuring serien), och handlar om att när Rebecca växte upp var hon aldrig riktigt säker på vad som var verkligt och inte då lamporna släckts. När hon flyttade hemifrån trodde hon att hon lämnat rädslan bakom sig. Hennes lillebror Martin upplever dock samma oförklarliga och hemska saker som tärde på hennes psyke som liten. Ett skrämmande väsen som har en mystisk sammankoppling med hennes mamma, har återkommit. Men denna gång närmar sig Rebecca sanningen och det finns ingen tvekan om att alla deras liv är i fara... när lamporna släcks.

Det jag gillade med denna film var att David kan bygga spänning som James Wan kan i The Conjuring och alla hans filmer. Jag gillade även skådespelarna. Speciellt Gabriel Bateman (som spelar Rebeccas lillebror Martin) det är inte många filmer som jag har sätt där ett barn har gjort så bra prestationer i.

Nu kommer vi till det som jag inte gillade med filmen. Det var några ''Billiga Jumpscares'' (Asså ett högt ljud och sedan hoppar det fram ett ansikte eller något), ibland så kändes det som att det saknades något i storyn och att det blev enformiga karaktärer hos de professionella skådespelarna.

Men jag gillade denna film iallafall. Det var en bra film för att vara David Sandbergs första Hollywood film. Såjag ger denna film en 4/5. Om du vill se en bra skräckis på bio i höst så kan jag rekommendera denna starkt!!

Likes

Comments

Handling: Suicide Squad är regisserad av David Ayer (Sabotage och Fury) och tar plats efter Batman V Superman och handlar om en insatsstyrka som Amanda Waller (Viola Davis) ha sätta ihop som hon kallar för Task Force X (a.k.a Suicide Squad). Task Force X består av DC's Superskurkar, som ska kuna utföra uppdrag som risken av att kunna dö är väldigt hög på och så att staten ska ha ryggen fri ifall de skulle misslyckas så får de skulden för hela agendan. Amanda Waller tror även att nästa krig kommer att bestå av våra eller deras Metahumans (människor med övernaturliga krafter), det är en av anledningarna till att hon vill bilda Task Force X. Task Force X (Suicide Squad) består av Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), Captain Boomerang (Jai Courtney), Katana (Karen Fukuhara), El Diablo(Jay Hernandez) och Slipknot (Adam Beach). Som ska förhindra The Enchantress (Clara Delevingne) ifrån att ta över världen.

Jag gillade denna film för att kemin mellan skådespelarna var on point, ibland så var det helt kaotiskt och snabbt tempo action (Precis som Suicide Squad ska vara), kemin mellan Jered Letos Joker och Margot Robbies Harley Quinn och filmens soundtrack var också jätte bra.

Men mina favorit delar var nog alla scener som The Joker var med i även fast det inte blev så många. Komedin var också rolig. Den hade även en seriös ton i komedin (Helt Klart Min Typ Av Komedi). Jag gillade actionen igenom hela filmen. Den var väldigt snyggt koreograferad och väll utförd. Färgpaletten var också väldigt snygg, mycket neon och ljusa färger, tillskillnad ifrån BvS som var väldigt mörk och grå.

Det jag inte gillade med filmen var att The Joker inte hade så mycket ''Screen Time'' som han borde ha haft och att den tredje akten blev även lite för förutsägbar.

Jag älskade Suicide Squad. Detta var precis det som DC's Filmuniversum behövde. (Detta var även den tredje filmen i DC's Extended Movieuniverse. Den första var Man Of Steel, Den Andra var Batman V Superman: Dawn Of Justice.) Den är inte perfekt det erkänner jag, men den gjorde ett bra jobb till att försöka få DC's Filmuniversum lika stort som Marvels är.

Jag ger denna film 4.5/5. Den var bra för det mesta bara det att den tredje akten blev lite för förutsägbar. Så om du gillar superhjälte historier eller bara vill se en jävligt cool action film så kan jag rekommendera denna starkt.

Likes

Comments