The Danish Girl (2015)

Mitt betyg: 9/10

Betyg på imdb: 7/10

Längd: 1 h 59 min

Gener: Drama/Romantik

Skådespelare: Eddie Redmayne, Alicia Vikander mfl.

Regissör: Tom Hooper

Språk: Engelska

Vart kan man se filmen?: Itunes

Handling: Filmen är baserad på en sann historia om den första personen som genomgick ett könsbyte med hjälp av operation. Edgar och Gerda är gifta och bor tillsammans och båda jobbar som konstnärer. Gerda behöver hjälp av Edgar till sina målningar. Då klär Edgar ut sig till en kvinna och det visar sig att han trivs i det mer än han "borde".

Min åsikt: Jag är typ 100 år efter med denna filmen men den var ändå riktigt bra och berörande. Det är helt otroligt att se hur allmänheten bemötte Edgar när han insåg att han var en kvinna. Alla såg det verkligen som en sjukdom och ville stänga in honom. Jag blev chockad av slutet då jag inte var så påläst om filmen. Älskar såklart också Alicia Vikanders insats! Underbar!

Trailer:


Likes

Comments

Älskar Isak mer och mer för varje stund som går. Vilken underbar människa! Ett avsnitt sprängfullt med drama och det gillar man ju. Yousef och Noora är nu "tillsammans" och stackars Sana. Hur tror ni att det kommer bli med detta triangeldrama? Jag hoppas såklart att Sana och Yousef ska bli tillsammans även fast jag ÄLSKAR Noora. Det kommer alltid vara Noora och William. PUNKT. Detta dramat med Sara också. Det visar verkligen hur fel det kan gå som det i detta fall gjorde för Sana. Jag gillar inte Sara särklit mycket men det Sana gjorde mot henne står jag inte bakom. Det är absolut inte okej. Jag vill ha tillbaka det gamla tjejgänget, (Noora, Sana, Vilde, Eva & Chris) Pepsi max gänget förstör ju! Och bråket mellan Isak och Elias är uppklarat. Tycker dem gjorde ett bra slut på det.

Likes

Comments

The curious case of Benjamin Button (2008)

Mitt betyg: 8,5/10

Betyg på imdb: 7,8/10

Längd: 2 h 45 min

Gener: Drama

Skådespelare: Brad Pitt, Cate Blanchett, Taraji P. Henson, Julia Ormond mfl.

Regissör: David Fincher

Språk: Engelska

Vart kan man se serien?: Itunes

Handling: Benjamin Button föddes dagen då första världskriget slutade. Benjamin föddes i en åldring kropp. Hans ålder går i vanlig ordning. Men hans kropp går tvärtom. Han födds med utseendet av en 100 åring och blir yngre och yngre utseendemässigt med tiden.

Min åsikt: Jag tyckte riktigt mycket om denna film. Den går ganska långsamt och det är inte riktigt något som händer. Men själva storyn är sjukt bra och intressant. I slutet blir den lite sorglig men jag älskar att gråta så!

Trailer:


Likes

Comments