Sain tämmösen idean pari päivää sitten että tekisin jokaisesta kuukaudesta postauksen siitä mitä oon tehnyt. Tiedän että marraskuu ei ole vielä ohi mutta pääsen ratsastamaan taas vasta ensimmäistä joulukuuta joten minun mielestä voin tehdä tän jo nyt. Jolukuussa on tulossa joulukalenteria tänne blogin puolelle myöskin !


1.11-2017

Minulla oli koulutunti Willemillä ja tämä oli meidän tähän mennessä paras tunti ikinä ! Se oli pohkeen edessä, kevyt ja laukka oli super hyvä.

4.11-2017

Menin taas Willemillä ja tämä oli vika tunti ennen kisoja ja taisin vähän jännittää kun en ratsastanut kovin hyvin... Jäin roikkuu sisäohjaan, Willem oli pohkeen takana mutta pari ihan hyvää pätkää taisi kuitenkin tulla.

5.11-2017

Koulukisat Willemillä ! Nämä oli meidän ekat yhteiset kisat ja samalla myös kauden viimeiset. Rata ei ollut mitenkään paras mutta sain hyvän fiiliksen ja se on minulle tärkeintä.


8.11-2017

Pääsin uuden tuttavuuden selkään eli pääsen menemään Fizzillä ! Tämä tunti meni aika penkin alle kun Fizz on niin nuori vielä enkä ole mennyt hirveesti nuorilla hevosilla. Mutta onneksi sain mennä sillä vielä pari kertaa niin sain virheet korjattua.

14.11-2017

Pääsin taas Fizzin selkään ja otin kannukset mukaan ja poni oli tosi hyvä ! Laukannostot jotka ovat sille vaikeat nousi ongelmitta mutta oikea kierros oli vaikeampi. Hyvä fiilis jäi.

18.11-2017

Minulla oli aamulla estevalkka ja sain ensimmäistä kertaa hypätä Willemillä ! Olin tosi innoissani ja vaikka en ratsastanut kovin hyvin niin Willem teki kaikki asiat oikein ja olin tosi tyytyväinen <3

Myöhemmin samana päivänä pääsin myös menemään tallin uudella ponilla Dooralla ja olin tosi yllättynyt. Doora oli tosi erilainen mutta kiva. Nuori ponitamma siis kyseessä ja hieman raaka vielä ratsastessa mutta tosi hauska poni.

Erittäin laadukas kuva minusta ja Doorasta.

21.11-2017

Fizzillä taas koulutunti. Otin jälleen kerran kannukset ja tunnilla työstettiin niitä paljon ravissa. Emme ehtineet laukata mutta ihan hyvä niin sillä poni parka oli ihan läpimärkä hiestä.

25.11-2017

Minulla oli kaksi tuntia ja ensimmäinen oli korvaustunti kun en päässyt kerran tunnille kun olin kurssilla ja sain pitkästä aikaa mennä Beellä. Bee oli ihan tosi hyvä alkutunnista eikä juossut alta pois niin kun sillä on tapana tehdä. Kuitenkin laukassa poni oli niin innoissan ja nous pystyyn ja jäi pomppimaan kun onhan se niin kivaa laukata... Lopputunti meni sitten aika vaihtelevasti.

Pääsin myös menemään Josefinellä ! Ite en pystynyt keskittyä niin hyvin mutta Jossu oli ihan kiva mutta aika vino.

28.11-2017

Sain mennä pitkästä aikaa Truudilla. Truudi oli aika jäykkä ja vahva ja oli aika vaikeeta saada sitä pyöreeksi mutta loppua kohden tamma oli ihan hyvä. Tunnilla tehtiin temonmuutoksia kaikissa askellajeissa ja se oli aika vaikeeta kun Truudi oli samalla pohkeen takana mutta en myöskään saanut pidettäteitä kovin hyvin läpi. Hyvä fiilis jäi kuitenki

Jossu ja Truudi <3

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Olen kauan halunnut kirjoittaa tästä aiheesta tänne blogin puolelle mutta kouluhommia on ollut lähiaikoina aika paljon mutta nytt minulla on vihdoin aikaa !

Elikkä eilen kun kokeilin uutta paitaa ja kävin näyttämässä äidille niin hän sanoi yhtäkkiä: Fille sinä seisot ihan vinossa ja huomautti että minun olkapäät oli ihan eri paikkoissa. Kävin peilissä katsomassa ja huomasin saman asian, olin todella vino oikealle. Tämä ei ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta kun sain kuulla olevani vino. Jo alaasteelta kävin pari kertaa vuodessa koulun terveyshoitajalla kattomassa ettei selän vinous pahenisi. Siitä asti olen käynyt koulussa aina pari kertaa vuodessa ja pari kertaa lääkärin luona. Selkäni ei ole ollut ikinä mitenkään tosi vino, pelkästään pari astetta eikä sen enemmän. Minulla ei ole ollut koskaan kipuja taikka muita ongelmia mutta puolitoista vuotta sitten kun ratsastin vielä toisella tallilla valmentajani tuli sanomaan että ratsastin liian lyhyillä jalustinhihnoilla ja siitä sitten kaikki ongelmat lähti. En muista enää miksi minä aloin lyhentämään niitä, ehkä siksi kun siirryin hevosiin silloin ja haluisin enmmän tukea? Ratsastin estepituisilla jalustinhihnoilla kaikki koulutunnit ja pikku hiljaa valmentaja laittoi minut menemään jokaisen tunnin ilman jalustimia.

Tässä kuvassa ratsastan minun entisellä hoitohevosella Nimeltä Nana, kuva on syyskuulta 2016. Ja huomaatte varmaan että minulla on suht lyhyet jalustinhihnat.

Itse en silloin pitänyt siitä että jouduin melkein jokaista tuntia ratsastaa ilman jalustimia kun tuntui että minulla ei ollut samaa kontrollia ja pari kertaa tipuin myöskin. Ratsastin silloin myös tunnin viikossa Leppävaarassa ja sielläkin valmentajani suositteli että minun pitäisi pidentää jalustinhihnat muttei ikinä "pakottanut" pidentää tai mennä ilman jalustimia. Lopetin sitten pari kuukkautta myöhemmin sillä tallilla (myös muista syistä) ja jatkoin pelkästään Leppävaarassa.

Leppävaarassa huomattiin pikku hiljaa että aloin ratsastaa liian lyhyillä mutta myöskin eri pituisilla jalustinhihnoilla. Alussa ei ollut niin pahaa, ne oli ehkä reiän eri pituset mutta pikku hiljaa erosta tuli paljon isompi. Pahimmillaan ne oli _monta_ reikää eri pituiset ja vasen tuntui aina pidemmältä vaikka se oli se lyhyempi. Ongelma oli pahimmillaan noin vuosi sitten.


Tämä kuva on otettu noin puolvuotta sitten kun menin Miltonilla, ongelmat alkoi silloin pikku hiljaa järjestelymään.

Päätin sitten 2017 alkuvuodesta etten voi ratsastaa näin. Aloin hitaasti mutta varmasti pidentämään ne ja tällä hetkellä ne on ihan hyvän pituiset ja minulla on selkä ero kun hyppään ja kun meen koulu mutta ne vielä eri pituiset mutta onneksi ei yhtä paljon ja jos ne on niin makisimissaan yhden reiän verran.

Kävin kesällä yhden fysioterapeuttin luona joka oli siis ihan ratsastuksen opettaja ratsastamassa ja sain sieltä paljon apua ja tietoa. Siellä ratsastin yhtä pitkillä jalustinhihnoilla ja hänen mielestä minulla oli ja on edelleenkin enemmän painoa oikealla puolella. Nytt kun ollaan siiretty maneesiin ja siellä on peilejä niin laitan aina yhtä pitkät jalustimet ja on tuntunut hyvältä !

Ensimmäinen kuva on elokuulta kun menin Bonolla ja toinen Willemin kanssa lokakuulta. Tossa Willem kuvassa näkyy hyvin kuinka ne on yhtä pitkät mutta minulla on enemmän painoa oikealla.

Onneksi minulla on amattilaisia ympärilläni jotka näkevät nämä asiat jotta hevosista tulisi mahdollisimman kestäviä ja terveellisiä !

Likes

Comments

Tänään heräsin 6.30 mutta nousin vasta noin tunnin myöhemmin kun menin syömään aamulpalaa. Söin, puin ja lähdettiin sitten isäni kanssa autolla kohti tallia 7.45. Estevalkkaan minulle oli laitettu Willem ja olin innoissani ! Menin rakenntamaan rataa muiden oppilaiden kanssa ja sen jälkeen hakemaan ratsastus kamat ponitallilta ja laittamaan Willemiä hevostallille. Pitää kyllä sanoa että estetunti vähän jännitti kun oon aina vähän pelännyt hyppäämistä mutta onneksi mulla oli tuttu Willem <3

Oli muuten tosi nättiä ja sumuista aamulla kun rakennettiin esteet maneesissa.

Estetunnilla mentiin ensiksi vähän puomeja ja ristikkoa päätyympyrällä laukassa ja kun tultiin ensimmäiset kerrat kuski oli vähän huolimaton mutta lopuksi alkoi sujumaan tosi hyvin. Sitten alettiin tulemaan yhtä linjaa kolmella laukka askeleella ja sitten myöhemmin vielä jatkettiin linjalta kaareville linjoille johon tuli myös kolme laukkaa. Kerran Willem ei ihan kuunnellu ja annoin raippaa kaulalle ja sieltähän tuli sitten pukki, tulimme sitten vielä kerran ja saimme virheet korjattua. Tulimme vielä viiden esteen rataa ja viimeinen este oli okseri joka oli noin 70cm, ja ei ole mikään isoa mutte minulle se on jo saavutus ja ihan esteen kokonen henkisesti joten olen tosi tyytyväinen. Teimme sitten loppuravit ja käynnit ennen kun lopetettiin ja otin Willemin pois tunnilta, söin ja tein tallihommia Elinan kanssa ennen kun mulla oli toinen tunti uudella tuttavuudella Dooralla !


Willem & Doora <3

Doora oli tosi kiltti hoitaessa ja lähdimme sitten tunnille. Tunnilla tehtiin voltteja, laukka - ravi siirtymisiä, väistöjä ja ympyröitä. Doora on siis 6 vuotias ja aika herkkä ja raaka vielä ratsastaessa. Ravissa ja käynnissä poni oli aika pohkeen takana ja ihmettelin että miksi sillä on olympia kuolaimet kunnes alettiin laukkamaan ja poni vähän kiihdytteli ja kuski oli ihan hukassa. Mun mielestä ratsastan paremmin "laiskoilla" hevosilla kun "reippaamilla" hevosilla ja kun oon kattonut videoita tän päivän tunnilta Dooralla niin ei mennä yhtään niin reippaasti kun siltä tuntui kun kyydissä olin. Toinen asia joka huomasin kun laukkasimme oli että kun se hidasteli vähän niin annoin liian isot avut kun oon tottunut "laiskempiin" hevosiin ja Dooran takapää nousikin kerran mutta hyvä asia että saan mennä erilaisilla hevosilla niin oppii niitäkin ratsastamaan ! Ope tuli vielä tunnin jälkeen sanomaan että tuli monta tosi hyvää pätkää mutta mun pitäisi tukea sitä paremmin vielä varsinkin laukassa. Hyvä fiilis jäi tunnilta !

Likes

Comments

Olen päässyt viime viikkojen aikana nuorin ponin selkään eli olen päässyt menemään Fizzillä ! On ollut kivaa päästä jonkun ponin selkään pitkästä aikaa kun olen siirtynyt hevostunneille tän vuoden alussa. Fizz on tosiaan nuori ponitamma joka on 5 - 6 vuotias ja saapui Leppävaaraan noin vuosi sitten.

Ensimmäisellä tunnilla kun menin sillä se oli aika pohkeen takana koko tunnin aikana mutta helppo saada pyöreeksi ravissa ja käynnissä. Muistaakseni mentiin paljon ympyrä työskentelyä tunnilla. kun alettiin laukkaamaan valmentaja sanoi etten saa yhtään miettiä mitään peräänantoa että tärkeintä on että se menee eteenpäin. Laukat menikin aika penkin alle kun tilaa ei ollut mutta pari ihan OK pätkää taisi kuitenkin tulla. En muista sen enempää tunnista kun siitä on jo 2 viikkoa mutta hyvä fiilis jäi.

Eilen pääsin taas Fizzin selkään ja päätin ottaa kannukset mukaan tunnille ja poni liikkui kyllä paljon paremmin ! Alussa tehtiin päätyympyröillä käyntityöskentelyä ja silloin Fizz oli sisäpohkeelle aika kuuro mutta parani loppua kohden. Ratsastin alussa taas liikaa kädellä ja en saa tukea sitä liikaa kun se on vielä aika nuori ja oppii vielä mutta se parani myös ja ravissa poni oli jo paljon parempi.

Ravissa mentiin ensiksi ihan uraa pitkin ja silloin se oli hyvin pohkeen edessä ja pääsin vaikuttamaan siihen paremmin ja se alkoi kantamaan ittensä ilman että auttoin sitä liikaa. Tultiin sitten takas päätyympyröille ja sama homma myös ravissa molempiin suuntiin. Nytt poni oli tosi hyvä ja kulki pyöreenä.

Sitten otettiin laukka mukaan ja vasemalle nousi ilman ongelmia heti ja tehtiin laukkalisäyksiä ja lyhennettiin myös laukkaa.

Laukan lyhentäminen oli vaikeampaa mutta lisäykset meni paremmin. Poni alkoi tässä vaiheessa vähän väsymään. Sitten otettiin vähän välikäyntejä. Otettiin sitten vielä vähän laukkaa ja tehtiin sama tehtävä toiseen suuntaan. Tämä oli oikea kierros joka on Fizzin vaikeampi laukka ja oli taas vähän vaikea nostaa mutta nousi kuitenkin.

Laukkojen jälkeen mentiin vielä loppuraveja ja lopuksi loppukäynnit. Hyvä fiilis jäi tunnista ja Fizz tsemppas hyvin <3

Likes

Comments

Eilen oli kauden viimeiset kisat ja samalla mun ja Willemin ensimmäiset yhteiset kisat sekä ekat sisäkisat tän syksyn aikana.
Tulin tallille vasta kello 13.00 kun luokkani alkoi vasta 15.00 ja kattelin vähän esteluokkia. Willem meni yhden esteluokan ennen minun luokkani joten tuli vähän kiire nupittaa harjan mutta onneksi minulla on maailman paras kisahoitaja joka auttoi !

Mentiin sitten kävelyttämään Willemiä 10minuuttia ennen kun menin verkkamaan ja samalla kun kisahoitaja kävelytti kävin katsomassa muitten suorituksia.
Verryttelyssä aloin aika nopeasti menemään kevyttä ravia ja tein siirtymisiä, temponvaihteluja, pysähdyksiä ja ympyröitä molemmissa suunissa ja myöhemmin vielä harjoitusravissa. Tein myös peruutuksia ja aloin pikku hiljaa laukkaamaan.

Laukassa Willem tuntui hyvältä ja tein paljon laukka-ravi siirtymistä.
Mun olisi pitänyt verrytellä 20minuuttia mutta verryttely venyi jopa tunniksi kun aikataulut venyivät paljon. Huomasin että Willem alkoi väsymään ja kävelin enimmäkseen kunnes oli mun aika mennä radalle.
Radalle saapueessani yritin näyttää sen Willemille ja se spookas vähän katsomo päätyä ja yhtä kulmaa. Radalla se oli jo aika väsynyt ja sain potkia sitä eteen ja ravi ohjelma oli aika huono. Laukka ohjelma sujui paljon paremmin ja sain jopa pari 7 arvostelupaperissa ! Keskikäynnistä saatiin myös 6,5 !

Maaliin päästiin 59,09% ja tuomarin kommentit yleisvaikutelmaan oli: Kiva laukka ! Kuuliaisemmin avuille. Rohkeammin eteen. Symppis hevonen.
Olen täysin samaa mieltä ja että se olisi pitänyt mennä paremmin eteen ja en ansainnut enemmän pisteitä kun mitä sain omasta mielstäni. Olimme sijalla 6/11.
Kaikki kuvat © Helmi Laitinen

Likes

Comments

Tänään menin Willemillä ja tämä oli vika tunti ennen huomisia kisoja. Menen vain hakemaan kokemusta kun on meidän ekat yhteiset kisat, ja luokkana mennään He C.

Alussa mentiin käynnissä uran sisäpuolelle ja tehtiin täyskaartoja ja myöhemmin myös ravissa keventäen. Sitten otettiin vielä pysähdyksiä pitkille sivuille harjoitusravista ja ne onnistui ihan hyvin, mutta sain noottia että pitäisi tukea vielä paremmin ulkoohjalla.

Sitten otettiin välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa. Sitten alettiin tekemään pohkeenväistöjä käynnissä. Willem on aika vino ja varsinkin oikea kierros oli hankala mutta parani loppua kohden. Mentiin myös vähän harjoitusravia.

Sitten otettiin laukka aina väistöjen jälkeen ja olen aika tyytyväinen laukasta raviin siirtymisiin. Sitten jatkettiin laukkaamista uralla ja ympyröillä molempiin suuntiin.

Loppuraveja mentiin myös uralla ja ympyröillä. Tunnin aikana Willem oli aika kova suustaan ja pohkeen takana joka on täysin mun vika kun ratsastin liikaa kädellä jo tunnin alussa. Tunnin jälkeen ope tuli myös sanomaan että välitän liikaa missä muodossa se on ja että pitäisi ratsastaa sen paremmin pohkeen eteen niin se tulisi sitten perääantoon. Ihan OK fiilis jäi tunnista.

Likes

Comments