Tänään heräsin 6.30 mutta nousin vasta noin tunnin myöhemmin kun menin syömään aamulpalaa. Söin, puin ja lähdettiin sitten isäni kanssa autolla kohti tallia 7.45. Estevalkkaan minulle oli laitettu Willem ja olin innoissani ! Menin rakenntamaan rataa muiden oppilaiden kanssa ja sen jälkeen hakemaan ratsastus kamat ponitallilta ja laittamaan Willemiä hevostallille. Pitää kyllä sanoa että estetunti vähän jännitti kun oon aina vähän pelännyt hyppäämistä mutta onneksi mulla oli tuttu Willem <3

Oli muuten tosi nättiä ja sumuista aamulla kun rakennettiin esteet maneesissa.

Estetunnilla mentiin ensiksi vähän puomeja ja ristikkoa päätyympyrällä laukassa ja kun tultiin ensimmäiset kerrat kuski oli vähän huolimaton mutta lopuksi alkoi sujumaan tosi hyvin. Sitten alettiin tulemaan yhtä linjaa kolmella laukka askeleella ja sitten myöhemmin vielä jatkettiin linjalta kaareville linjoille johon tuli myös kolme laukkaa. Kerran Willem ei ihan kuunnellu ja annoin raippaa kaulalle ja sieltähän tuli sitten pukki, tulimme sitten vielä kerran ja saimme virheet korjattua. Tulimme vielä viiden esteen rataa ja viimeinen este oli okseri joka oli noin 70cm, ja ei ole mikään isoa mutte minulle se on jo saavutus ja ihan esteen kokonen henkisesti joten olen tosi tyytyväinen. Teimme sitten loppuravit ja käynnit ennen kun lopetettiin ja otin Willemin pois tunnilta, söin ja tein tallihommia Elinan kanssa ennen kun mulla oli toinen tunti uudella tuttavuudella Dooralla !


Willem & Doora <3

Doora oli tosi kiltti hoitaessa ja lähdimme sitten tunnille. Tunnilla tehtiin voltteja, laukka - ravi siirtymisiä, väistöjä ja ympyröitä. Doora on siis 6 vuotias ja aika herkkä ja raaka vielä ratsastaessa. Ravissa ja käynnissä poni oli aika pohkeen takana ja ihmettelin että miksi sillä on olympia kuolaimet kunnes alettiin laukkamaan ja poni vähän kiihdytteli ja kuski oli ihan hukassa. Mun mielestä ratsastan paremmin "laiskoilla" hevosilla kun "reippaamilla" hevosilla ja kun oon kattonut videoita tän päivän tunnilta Dooralla niin ei mennä yhtään niin reippaasti kun siltä tuntui kun kyydissä olin. Toinen asia joka huomasin kun laukkasimme oli että kun se hidasteli vähän niin annoin liian isot avut kun oon tottunut "laiskempiin" hevosiin ja Dooran takapää nousikin kerran mutta hyvä asia että saan mennä erilaisilla hevosilla niin oppii niitäkin ratsastamaan ! Ope tuli vielä tunnin jälkeen sanomaan että tuli monta tosi hyvää pätkää mutta mun pitäisi tukea sitä paremmin vielä varsinkin laukassa. Hyvä fiilis jäi tunnilta !

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

Olen päässyt viime viikkojen aikana nuorin ponin selkään eli olen päässyt menemään Fizzillä ! On ollut kivaa päästä jonkun ponin selkään pitkästä aikaa kun olen siirtynyt hevostunneille tän vuoden alussa. Fizz on tosiaan nuori ponitamma joka on 5 - 6 vuotias ja saapui Leppävaaraan noin vuosi sitten.

Ensimmäisellä tunnilla kun menin sillä se oli aika pohkeen takana koko tunnin aikana mutta helppo saada pyöreeksi ravissa ja käynnissä. Muistaakseni mentiin paljon ympyrä työskentelyä tunnilla. kun alettiin laukkaamaan valmentaja sanoi etten saa yhtään miettiä mitään peräänantoa että tärkeintä on että se menee eteenpäin. Laukat menikin aika penkin alle kun tilaa ei ollut mutta pari ihan OK pätkää taisi kuitenkin tulla. En muista sen enempää tunnista kun siitä on jo 2 viikkoa mutta hyvä fiilis jäi.

Eilen pääsin taas Fizzin selkään ja päätin ottaa kannukset mukaan tunnille ja poni liikkui kyllä paljon paremmin ! Alussa tehtiin päätyympyröillä käyntityöskentelyä ja silloin Fizz oli sisäpohkeelle aika kuuro mutta parani loppua kohden. Ratsastin alussa taas liikaa kädellä ja en saa tukea sitä liikaa kun se on vielä aika nuori ja oppii vielä mutta se parani myös ja ravissa poni oli jo paljon parempi.

Ravissa mentiin ensiksi ihan uraa pitkin ja silloin se oli hyvin pohkeen edessä ja pääsin vaikuttamaan siihen paremmin ja se alkoi kantamaan ittensä ilman että auttoin sitä liikaa. Tultiin sitten takas päätyympyröille ja sama homma myös ravissa molempiin suuntiin. Nytt poni oli tosi hyvä ja kulki pyöreenä.

Sitten otettiin laukka mukaan ja vasemalle nousi ilman ongelmia heti ja tehtiin laukkalisäyksiä ja lyhennettiin myös laukkaa.

Laukan lyhentäminen oli vaikeampaa mutta lisäykset meni paremmin. Poni alkoi tässä vaiheessa vähän väsymään. Sitten otettiin vähän välikäyntejä. Otettiin sitten vielä vähän laukkaa ja tehtiin sama tehtävä toiseen suuntaan. Tämä oli oikea kierros joka on Fizzin vaikeampi laukka ja oli taas vähän vaikea nostaa mutta nousi kuitenkin.

Laukkojen jälkeen mentiin vielä loppuraveja ja lopuksi loppukäynnit. Hyvä fiilis jäi tunnista ja Fizz tsemppas hyvin <3

Likes

Comments

Eilen oli kauden viimeiset kisat ja samalla mun ja Willemin ensimmäiset yhteiset kisat sekä ekat sisäkisat tän syksyn aikana.
Tulin tallille vasta kello 13.00 kun luokkani alkoi vasta 15.00 ja kattelin vähän esteluokkia. Willem meni yhden esteluokan ennen minun luokkani joten tuli vähän kiire nupittaa harjan mutta onneksi minulla on maailman paras kisahoitaja joka auttoi !

Mentiin sitten kävelyttämään Willemiä 10minuuttia ennen kun menin verkkamaan ja samalla kun kisahoitaja kävelytti kävin katsomassa muitten suorituksia.
Verryttelyssä aloin aika nopeasti menemään kevyttä ravia ja tein siirtymisiä, temponvaihteluja, pysähdyksiä ja ympyröitä molemmissa suunissa ja myöhemmin vielä harjoitusravissa. Tein myös peruutuksia ja aloin pikku hiljaa laukkaamaan.

Laukassa Willem tuntui hyvältä ja tein paljon laukka-ravi siirtymistä.
Mun olisi pitänyt verrytellä 20minuuttia mutta verryttely venyi jopa tunniksi kun aikataulut venyivät paljon. Huomasin että Willem alkoi väsymään ja kävelin enimmäkseen kunnes oli mun aika mennä radalle.
Radalle saapueessani yritin näyttää sen Willemille ja se spookas vähän katsomo päätyä ja yhtä kulmaa. Radalla se oli jo aika väsynyt ja sain potkia sitä eteen ja ravi ohjelma oli aika huono. Laukka ohjelma sujui paljon paremmin ja sain jopa pari 7 arvostelupaperissa ! Keskikäynnistä saatiin myös 6,5 !

Maaliin päästiin 59,09% ja tuomarin kommentit yleisvaikutelmaan oli: Kiva laukka ! Kuuliaisemmin avuille. Rohkeammin eteen. Symppis hevonen.
Olen täysin samaa mieltä ja että se olisi pitänyt mennä paremmin eteen ja en ansainnut enemmän pisteitä kun mitä sain omasta mielstäni. Olimme sijalla 6/11.
Kaikki kuvat © Helmi Laitinen

Likes

Comments

Tänään menin Willemillä ja tämä oli vika tunti ennen huomisia kisoja. Menen vain hakemaan kokemusta kun on meidän ekat yhteiset kisat, ja luokkana mennään He C.

Alussa mentiin käynnissä uran sisäpuolelle ja tehtiin täyskaartoja ja myöhemmin myös ravissa keventäen. Sitten otettiin vielä pysähdyksiä pitkille sivuille harjoitusravista ja ne onnistui ihan hyvin, mutta sain noottia että pitäisi tukea vielä paremmin ulkoohjalla.

Sitten otettiin välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa. Sitten alettiin tekemään pohkeenväistöjä käynnissä. Willem on aika vino ja varsinkin oikea kierros oli hankala mutta parani loppua kohden. Mentiin myös vähän harjoitusravia.

Sitten otettiin laukka aina väistöjen jälkeen ja olen aika tyytyväinen laukasta raviin siirtymisiin. Sitten jatkettiin laukkaamista uralla ja ympyröillä molempiin suuntiin.

Loppuraveja mentiin myös uralla ja ympyröillä. Tunnin aikana Willem oli aika kova suustaan ja pohkeen takana joka on täysin mun vika kun ratsastin liikaa kädellä jo tunnin alussa. Tunnin jälkeen ope tuli myös sanomaan että välitän liikaa missä muodossa se on ja että pitäisi ratsastaa sen paremmin pohkeen eteen niin se tulisi sitten perääantoon. Ihan OK fiilis jäi tunnista.

Likes

Comments