Header

Allmänt, Träning och hälsa, Löpning

Idag frågade jag My om hon ville följa med i vagnen när mamma skulle springa, och hon kastade det hon hade i händerna och började klä på sig med en gång. Med det har jag nu alltså fått en träningskompis i miniformat!

3 km på 22.31 minuter ;)

Det var min andra löptur efter graviditet och kejsarsnitt och det kändes toppen! Blodsmak i halsen efter 500 m och trötta klumpar till ben efter 1,5 km.

När jag tänkte springa hem igen sa My "nej mamma jag vill meeera". Jag ville ju gärna inte göra min dotter besviken så det blev en extrarunda som avslutades med en backe. Då flåsade jag, typ dreglade och andades SÅ högt. Men My skrek högre.

"HEJA MAMMA! HEJA MAMMA!

Folk som mötte oss skrattade. Gud vilket bra team! Vilken support alltså. Bästa Mysan haha.

Gillar att jag hade mina leotajts under.

Det är jättehalt ute och svårt att få fäste. Barnvagnen typ for hit och dit helt vilt. Så det vore faktiskt helt underbart om väglaget blev bättre i veckan. Då är det dags för nästa löprunda :)

Likes

Comments

Allmänt

Efter gårdagens finaler i svenska mästerskapen har jag fått ny motivation att komma tillbaka till thaiboxningen och blivit inspirerad att göra något utöver det vanliga.

Viljan inför en lång väg tillbaka är så mycket starkare nu efter tävlingarna igår. När jag såg Anna gå den röda mattan fram, när jag såg henne kliva in i den upplysta ringen och möta en boxare som ingen annan fighter tycks våga ta sig an med ett lugn som fick håret på mina armar att resa sig och huden knottras , då kände jag det. Något väcktes i mig och nu kan jag inte stoppa det.

Jag är så otroligt stolt över min vän och den resa hon gjort. Helt ärligt är hon den coolaste jag känner. Hon är mentalt vrålstark och modig. Har du någon person du tänker på när du står inför en tuff situation? Jag har Anna. När jag ska göra något som tar emot tänker jag ofta "hur skulle Anna ha gjort?". Det hjälper mig ofta att känna ett lugn och kunna resonera smart i stressade ögonblick. Det bästa med Anna är att hon samtidigt är så snäll och ödmjuk. Jag önskar alla hade en Anna i sitt liv.

Det var härligt att hänga med sköna tjejer och kolla fighting. Det var skönt att kunna vara där och då och bara tänka på sig själv :). Var jag än befinner mig så är jag alltid en förälder men det är inte den rollen jag har när jag befinner mig med vänner och kollar thaiboxnings-sm liksom. Det var skönt att smsa med Ville och verkligen känna att han hade det lugnt där hemma och egentid med sin son för första gången. Det var skönt att veta att My var med farmor och farfar och fick bli lite extra bortskämd. Jag tror gårdagen var bra för hela familjen. :)

Det kändes så himla märkligt att vara ute så sent haha. Allt hade gått så bra där hemma och det var verkligen bra för Ville och Albins relation att dom fick vara lite ensamma med varandra. Idag söker Albin med blicken efter Ville och Ville i sin tur pratar på ett nytt sätt med Albin. Åh vad det här var kul!

Jäklar vad jag är taggad på att träna nu!! 👊🏼
Sen fick vi sitta längst fram ringside och då blir det såklart en bättre upplevelse

Likes

Comments

Allmänt, Thaiboxning

Från klockan 14 och framåt var bebis Albin i sin pappas trygga händer och jag var och kollade SM-finaler i thaiboxning. Så jäkla kul att kolla matcher och hänga med thaibox-tjejer 😍.

Anna, hon gick final och jag är så impad och stolt över henne och hon inspirerar mig massor.

Mer om kvällen imorgon!

Ville är världens bästa pappa och han har fixat allt galant ❤. Såklart :)

Likes

Comments

Allmänt, Tävlingar och samarbeten

I samarbete med Twistshake håller jag en tävling på min instagram. @ filizdemirbek

En person kommer att vinna en valfri Twistshake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare. Bra va? :)

Tävlingsreglerna är enkla och vinnaren lottas ut på sön kl 21.00

· Följ @Filizdemirbek & @twistshakebaby
· Tagga 2 vänner som du vill tipsa om tävlingen
· Varje kommentar räknas så ju fler kommentarer, desto större chans att vinna!


Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden filizdemirbek20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment.

Lycka till! ☺️

Likes

Comments

Allmänt

Dagen har varit grymt skön. Den började med att solen sken in här hos oss och som planerat så gjorde vi oss bara klara och tog bilen till rålis. (Park i Sthlm med en rolig lekpark). My har pratat hela veckan om att dra till rålis så idag var det äntligen dags.

Jag tycker det är kul att My är tillräckligt stor för att se fram emot saker och säga vad hon vill hitta på. Ofta tycker vi att hon har bra idéer och uppfyller dem mer än gärna och mer än ofta.

Alltså det var iskallt! Hade kollat väderleksrapporten såklart men trodde inte det skulle vara en sån bitande kyla. Herregud. Vi hade ju med oss korv så det blev korvgrillning vid lunchtid men sen blev My för kall så vi åkte hem direkt efter.

Resten av dagen greja vi lite här och lite där. Myste runt här hemma och rensade i skåpet i köket, plockade och dammade lägenheten. My fixade också. Hon gillar när vi pysslar runt här hemma.

Albin har varit glad men det är han ju typ alltid haha.

Jag längtar jättemycket till imorgon för då ska jag kolla när min bästa kompis går finalmatch i SM. Ska bli kul att kolla thaiboxning och jag ska faktiskt åka dit själv utan barn! Första gången utan Albin! Nervöst!

Hörs sen!

Har inte tagit några bilder idag och det händer typ aldrig. Men dessa två har jag från dagen. Jag glider runt i underställ som vanligt med en frilla som Robert Wells skulle kallat bad hairday. Men skitsamma!


Likes

Comments

Jag är så trött på att prata om vikt. Jag är så trött på att folk jämt ska fråga "vad väger du nu? Hur mycket har du gått ner sen graviditeten?". Jag vet inte! Svarar jag alltid då. För jag vet inte. Jag har inte ens en våg hemma, för varför ska jag veta det egentligen?

Jag håller på med en idrott där man tävlar i olika viktklasser. Bara när jag är aktiv och tävlar behöver jag alltså ha koll på vikten så att den inte sticker iväg åt fel håll. På invägningen räknas varje gram. Men jag räknar inte mina resultat i antal kilon. Hur mycket kroppen väger avgör ju inte hur kroppen mår eller hur snygg jag tycker att jag är? Jag skulle kunna gå ned 5 kg på en vecka, jag skulle kunna droppa 5 kg på tre dagar om jag vill. Men vad hjälper det mig?

Om du verkligen är nyfiken får du ändå tänka på vad du säger. Istället för att fråga så här:
Vad smal du blivit, hur mycket har du gått ner?

Fråga så här:
Jag ser att din kropp förändras. Hur mår du i kroppen idag?

Tack. För resultatet jag söker är en hälsosam och fungerande livsstil. Jag mår bra och känner mig snygg när jag är stark och uthållig, och det svaret får jag inte genom att veta vad kroppen väger. Det får jag veta genom hur kroppen känns och hur jag kan använda den i olika situationer. Är den min allra bästa vän? För det ska den vara. För mig. Jag vill kunna lita på min kropp och att den orkar bära mig. Att jag med den ska orka leka med mina barn genom alla år. Att den ska orka ta mig dit jag vill komma utan problem och med den vill jag känna mig vacker. Men det går åt båda hållen. Precis som mot en bästa vän ska jag även behandla min kropp med respekt och den behöver också bli lyssnad på.

Jag vet att både min knopp och kropp mår bra av utmaning och tuffa prestationer och det är så jag fungerar som person. Jag gillar att pressa kroppen till dess olika gränser när det gäller hård träning och min kropp älskar det också. För att jag ska komma dit nu behöver jag återhämta den efter graviditet och kejsarsnitt. Musklerna behöver akiveras och byggas upp på nytt. Men inte fan hjälper det kroppen att jag har koll på vad den väger? Inte hjälper det mig? Och varför, säg mig varför jag då ska veta vad jag väger? Varför behöver du veta vad jag väger?

Det är så lätt att fixera sig på siffror för det är så enkelt att fastna där! Det är enkelt för att det är mätbart men mäter det verkligen det jag vill? Förstår du hur jag menar nu? Mäter vågen hur jag mår? Nepp. Det gör den inte. Så jag frågar igen. Varför ska du veta vad min kropp väger och hur mycket jag gått ner sedan graviditeten?

Jag söker inte en siffra. Jag söker välmående. Och jag mår bra när jag kan springa snabbt och långt, pressa mig maxat under en match, leka med mina barn utan att det gör ont någonstans och klä mig hur jag vill där allt sitter på sin plats. Då mår jag toppen.

Så nästa gång du vill veta hur jag kommit tillbaka hittills från graviditet och förlossning (för jag antar att det är vad du egentligen vill veta när du frågar om vikt), tänk på vad det är du frågar mig och hur du uttrycker dig!

Och föressten, med det sagt behöver du kanske själv tänka på vad du vill uppnå egentligen. Jag vet hur jag vill må och vad jag behöver göra för att må bra. Vet du det också? :)

  • 609 readers

Likes

Comments

Allmänt, Albin 3-6 månader

Den här dagen har inte varit någon annan lik. För den här dagen har jag tagit det helt lugnt. :) När Albin sovit har jag kollat serie istället för att promenera med honom i vagn eller städa med honom i bärsele. Jag har bara legat bredvid honom i sängen. Och jag har inte känt mig lat eller att jag slösat tid, som jag brukar när jag gör ingenting. Hur skönt!

När han har varit vaken har vi lekt i vardagsrummet, i barnrummet och i badrummet. Albe låg länge på en handduk på det sköna värmegolvet i badrummet helt naken. :) Skönt att lufta rumpan när man har den instängd i en blöja 24/7. Sen ska det tydligen vara bra för utvecklingen också.

När jag hämtat My lagade jag snabb-middag och på kvällen lekte hon och jag en stund på barnrummet medan Ville hade Albin. Vi kastade boll, hoppade på en madrass (My stod för hoppandet jag vågar inte det än), tränade på mattan och målade i hennes målarböcker.

Det var en viktig stund för mig och henne.

På kvällen tränade jag på en filt i vardagsrummet och bestämde mig för att jag ska göra träningsövningar varje dag. Dags att step it up nu.


Det blir en hel del klädbyten per dag. Glömmer alltid bort dom där små dregglisarna som Albin kan ha runt halsen så att det bara hamnar på dom när han spyr. Ändå har vi verkligen hur många dregglisar som helst. Aja. Då hinner han iallafall använda alla sina kläder ;)

Imorgon kommer bli en mer aktiv dag. Sista jobbdagen på veckan för Ville. Glädjen!!!

Likes

Comments