Nu ska jag beträtta om min systers bröllop. Det började med att pappa valde att vi skulle vara i en synagoga. Sen ställde de sig under baldakin och där stod de tio som var vittnen. Sen gav han min syster en ring som symboliserar bröllopslöfte och drack ett glas vin tillsammans och sen krossade de glaset. Sen dansade vi och hade en fest med sång. jag var så glad för min syster. Jag mamma och pappa grät faktiskt för det var så fint. Bildresultat för juden bröllop

http://www.gooo.se/wLc

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

igår dog min far och men vi kan inte begrava han i morgon för det är sabbat så vi begraver han på söndag. Nu ska vi gå in i synagogan, Nu läser nån bönen som heter Quaddish för den dödes frälsning. Nu har det gått sju dagar av sorg och jag tycker synd om mamma att hon är ensam. Nu går mamma med blommor till pappas grav. Men vi vet att han mår bra för han är hos gud. Han dog i cancer. Jag saknar han så är jag vill prata om killsaker så pratar jag med min morbror.

Bildresultat för jude begravning

​http://www.gooo.se/uLc​

Likes

Comments

hej jag heter rick och jag bor i Paris och är 16 år. Min familj består av mamma pappa och mina två bröder. Nu ska jag prata om en begravning inom judendomen.

Likes

Comments

Som ni såg i mitt förra inlägg så sa jag att jag skulle berätta om mitt bröllop och nu ska jag det.

Det började med att pappa valde Adi som jag skulle gifta mig med. Jag och Adi kommer från samma kast och vi är från kastet präst. Vårt bröllop var i en festlokal med mer än 500 personer i. När festen hade börjat fick Adi massa gåvor av min familj. Det va helt magiskt att se att min far och mor var så glada för min skull. Sen gav jag något som kommer vara som våran sak och det är ett svart halsband som hon ska på sig ända tills jag dör. Jag knöt ihop min skarf med Adis dräckt sen tände pappa på en eld i mitten som vi gick tre steg runt. Men det som var allra bäst var när vi stod ute och kollade upp mot polstjärnan och lovade varandra ett äktenskap som ska hålla hela livet. Nu har jag och Adi tre barn som heter Balarama, Asura och Asad.

ses i nästa inlägg:)

Bildresultat för hinduism bröllop

Likes

Comments

Vet du vad jag kände igår, lycka inte för mig själv utan för min pappa. Han blev nämligen kremerad, och då kanske ni undrar va är kremera. Jo det är när man blir bränd på bål när man har dött och efter tre dagar strör ut askan i en flod eller sjö. Min pappa dog nämligen för en vecka sen. Och det är jag glad och ledsen för. Då kanske ni undrar varför är jag glad för de, Jo då uppnår han befrielsen och slipper att återfödas. Nu ska jag berätta om begravningen.

Det började med att vi tvättade honom med huvudet mot söder. Sen bar han till bålet och la massor med gräs osv sen tände vi på. prästen läste massa olika texter högt för oss sen sjöng massa sorgliga sånger och tänkte på all lycka han fått. han har nämligen kommit ifrån återfödelsen och kommit till nirvana och ska slippa att återfödas. jag är så lycklig för min far. Efter tre dagar strödde vi ut askan över den heliga floden ganges. Vi började att gå sju varv runt och strödde ut askan över ganges. Det är våran heliga flod för att gudar har badat i den. Nu när min far har dött så har jag ärft jorden hemma. Och jag och alla pojkar fick utföra den årliga ceremonin. jag är så tacksam för all hjälp gudarna har gett oss.

Men jag vet att pappa fortfarande lever för själen dör aldrig. Nu är de jag min mamma och mina två syskon kvar.

de var min bästa dag i mitt liv att se far vara lycklig. Nu kommer gudarna ta hand om honom.

Snart ska jag ha ett bröllop för jag och Adi ska gifta oss oc det ska ni få höra på sen ses då, hejdå

tack för att ni läste :)

Likes

Comments

jag heter Ambrosia och är en kille som är 17 år och or i Varanasi. och min familj består av min mor Fani och min far Amhi mina syskon är min lillebror heter Anga och min systar heter Gatha. och vi bor i ett lyxhus brevid floden ganges.

Bildresultat för indiska pojkar

Likes

Comments