9156081540

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Uhäähh.. Hade igår en helt okej dag på jobbet, fram till klockan 16.40 typ då det smäller till i magen och jag börjar må dö-illa. Det har sedan dess smärtat, svullat, mått illa, gjort mer ont.. Gick till jobbet idag men fick gå hem efter en timme. Mår helt sjukt dåligt och är orolig. Jag brukar alltid kunna definera min magsmärta, typ: ops ätit mjöl. Eller ojdå var nog mjölk i den. Eller jaha ägglossning här ja. Men denna smärtan känner jag inte igen, det är som både magsäcken, tarmarna och äggstockarna dragit på sig spikkostymer och dansar runt i frätande syra. No good.

Ska ta mig till affären nu och köpa potatis.. Det ska vara snällt mot magen. Och typ. Torsk eller nåt. :(

Fyfan vad ont det gör :( .

 en ledsen människa

Likes

Comments

Så. Ut med det gamla och in med det nya.  En sak som är terapi för mig är att pyssla, göra om, renovera och måla. Älskar att ha ett personligt hem och jag har väl alltid varit väldigt anti mainstreem och svängt ut rejält både när det kommer till inredning och mitt eget utseende. Varför göra som andra när du kan göra tvärtom? :)

hallSåhär blev en hylla i hallen :) MYSIGT VA!? Ramen med nät i skall fungera som anslagstavla så jag ska köpa små klädnypor eller dylikt att fästa där.

Annars är det jobb, taco och möbelleverering som står på schemat idag :) . Min kompis Amanda har börjat köpa varenda möbel jag försöker sälja haha. Kul att hon vill köpa dom men mindre bra för mig att jag måste ge henne massa rabatt för jag gillar henne så mycket 😉 .

Ha en grym dag bebos.

Likes

Comments

Öhrhh.. Så trött på den där känslan av att inte vara tillräcklig. Att aldrig kunna koppla av till 100% för att man hela tiden ska trippa på tårna för att passa in på förväntningar – som inte ens finns. Förväntningar jag skapar själv i mitt huvud för att tror att det ska vara på ett visst sätt. Det är jävulskt irriterande och jag saboterar relationer för jag kan inte ge mig själv, alltså hela mig själv när jag är fast inrutad i min lilla box av krav (som inte finns).

Det är fan färdigt med det där. Jag måste ut därifrån. Vem är det jag anstränger mig för?

Likes

Comments

Gutten morgen! Jag har precis kommit hem från ett grymt spinningpass med tillhörande bastubad 😉 . Det var riktigt kul och svetten flög från alla håll! Jag börjar komma tillbaka till min forna träningsform men det är ändå en bit kvar och jag vill bli bättre en vad jag någonsin varit förut.

Jag fick mitt slutbetyg igår och landade på ett VG vilket känns fantastiskt bra. Nu ska jag läsa in kost och hälsa sen börja smida på mitt företag jag ska starta. Så jäkla pepp :) .

Jag fattar inte när jag började dricka så djävulskt. Från att ha druckit en gång i halvåret till nästan varje helg. Fan. Det är verkligen inte jag och jag är så vansinnigt trött på det nu så jag tänker sluta. Det är ju kul att gå ut och träffa folk, få lite stort ego och självförtroende och rejva (hehe) järnet. Men nä. Enough. Jag är en människa som är nyttig. Som vill förmedla hälsa och välmående. Ingen jäkla förespråkare till alkohol. Stackars lilla kroppen. Vad har jag gjort mot dig! Jag lovar att de ska bli andra bullar nu. Sockerfria. Mjölkfria och utan gluten. Man kan ju självklart välja sina tillfällen och dricka med måtta såklart. Men för mig är det dags för ett break!

American Council on Exercise - 6 ways alcohol affects your body:

Likes

Comments

Hej vänner. Jag tycker det är svårt med kosttillskott och tycker det är dags att bena ut vad som behövs, vad som kanske är onödigt och vad som fungerar. :) Långt informellt inlägg utlovas, vill du läsa om något speciellt clicka på ” Ctrl + F ” så kommer det upp en ruta där du kan skriva ett sökord och hitta lättare!


 

Jag äter kosttillskott dagligen av olika anledningar och ska även beställa lite till av de saker jag tycker saknas i min kost.

För närvarande använder jag:
DAGLIGT VÄLBEFINNANDE –
Chlorella
Zink 
Järn
Folsyra
B-vitaminer
D-vitamin

Varför?
Chlorella: Chlorella är en ätbar mikroalg den innehåller en stor mängd protein: hela 60 procent! Förutom det innehåller den även omega-3, omega-6 och stora mängder av enzymer som balanserar pH-värdet. Den innehåller mycket klorofyll som renar kroppen inifrån  och ger en grym boost vid träning/återhämtning. Ett stadigt intag av chlorella ger dessutom ett bättre läkkött! Hur grymt?

Zink: Jag började först äta zink för det skulle ge bättre hy vid t.ex akne.Vilket det verkligen gjort :) . Men det har mycket andra fördelar också. Hud, hår, naglar och immunförsvaret blir starkare av ett regelbundet intag. Zink är dessutom en antioxidant. Det behövs för upptag av järn och hjälper till vid frisläppandet av vitamin A från levern, det hjälper till att läka sår och är nödvändigt för tillväxten av olika enzymer.

Järn:  behövs för bildning av hemoglobin och myoglobin som transporterar syre i blodet och i musklerna. Många löpare (framförallt kvinnor) utvecklar järnbrist under hårda träningsperioder. Detta beror på att kvinnor förlorar mycket blod genom menstruation och att man som löpare helt enkelt trampar sönder de röda blodkropparna. Jag var galet trött under en period och tog blodprov.. Jag hade såkklart brist på både det ena och det andra bland annat järn. Efter jag började så blev jag ganska snabbt piggare :) .

Folsyra: behövs för bildning av röda blodkroppar som transporterar syre i kroppen. Är ett viktigt tillskott vid graviditet för det hjälper fostrets utveckling.
Edit: Jag äter både järn och folsyra p.g a min kopparspiral som dödade mig inifrån 😉 :(

Nemesis. Trodde du var hormonfri din jävel. Förstörde 2 år av mitt liv..

B-vitamin: Innehåller B1 tiamin som bidrar till normal hjärtfunktion. Innehåller vitaminerna B6, B12, niacin, riboflavin, pantotensyra och biotin som bidrar till normal energiomsättnin Vitaminerna riboflavin, folsyra, niacin, pantotensyra samt B6 och B12 bidrar även till att minska trötthet och utmattning. Ger också bättre hy, hår och naglar. :)

D-vitamin: Eftersom vi bor i ett land där det är ljust typ 1timme i månaden så behöver vi fylla på med solens egen vitamin :) . Fattar ni vilken boost jag fick efter jag började käka dessa? Studsade typ upp på morgonen!

Detta är vad jag äter i nuläget. Jag kommer beställa mer saker som jag behöver komplettera med.

Omega 3: Jag skrev i en grupp på facebook som heter läka naturligt om ständig hunger, överätning och annat. Jag fick svaret att många fått hjälp genom att äta mer omega 3 fetter som gör att mättnadshormonet framträder tydligare. Jag hoppas verkligen att det kommer fungera för mig också :) . Maten styr mitt liv..

Msm: Organiskt svavel har en massa häftiga egenskaper. Det gör håret och naglarna starkare och huden mjukare. Det dämpar allergiska reaktioner från föda, pälsdjur, damm och pollen och verkar antiinflammatoriskt och smärtlindrande vid ryggvärk, artros, reumatism, ledvärk och andra sjukdomstillstånd. Det till och med hjälper mot förstoppning och andra magbesvär.

CLA: Flertalet studier visar att CLA kan ge ökad fettförbränning, i samband med fysisk aktivitet, utan att muskelmassan minskar. Vissa studier indikerar också att muskelmassan kan öka utan att personen i fråga lägger på sig mer fett. Drömmen! 😀

Så! En jäkla massa text, men mycket info. Hoppas ni fick nytta av det :) .

Likes

Comments

God morgon. Min telefon har slutat ansluta sig till datorn så att lägga in några färska bilder kan jag ju bara drömma om 😉 :( .

Idag ska jag jobba, gå på möte och kanske träna.. När jag kommer hem måste jag röja upp efter atombomben som sprängts i min lägenhet :) . Det är grejer och prylar överallt. NO GOOD.

Nu när skolan är klar har jag fått tillbaka min pysselmotivation. Är sugen på att bygga ett köksbord och ett tvbord som är lika varandra. Jag vill ha plankbord, gubben vill ha med skivor (låter asfult.. vadå skivor?!) så jag får väl göra mina i smyg, sen göra det så snyggt att han verkligen inte vill byta det 😉 .Typ nåt sånt här fast mörkare och ännu mer sliten look. Love it!

Jahaja. Nu ska jag rappa på :) .

Likes

Comments

Hej. Det var länge sen. Snacka om att jag inte har haft tid. Jag har jobbat, varit på ledar utbildning, pluggat, tränat.. Tja.. Levt helt enkelt. Har inte haft en minut över känns det som :) .

Förra veckan gjorde jag klart min webbutvecklings utbildning och har äntligen tid igen! Iallafall lite mer. Tycker ju det är otroligt kul att skriva och se tillbaka på hur jag tyckte och kände om vissa saker och jag ska försöka göra det oftare.

Jag sitter i detta nu och ska lägga en order på bodystore. Är en del grejer jag behöver för jag har tyvärr tappat bollen lite när det kommer till hälsan och kosten. Fan vad jag ätit godis, kolhydrater, mjölk.. Skärpning! :(

Träningen har iallafall gått helt okej. Men bättre skall de bli! :) Jag ska fan ha rutmage till sommaren! Tummis på den kompisar 😉 .

Jaha. Hej igen. Nu kör vi :)

Be <3: "="">

BILD FÖR INSPO. KOLLA MAGGEN.. WOW.

Likes

Comments

Tjena! Sanningen att säga har det nu gått 1 månad och 4 dagar sedan operationen. Rörligheten är typ fullt normal, jag kan träna ganska bra (minus överkropp då) och sova på sidan igen! Hurra :) . Det känns sjukt att jag har gjort det. Funderat på det så jäkla länge, tyckt de var för dyrt, men alltid kommit tillbaka till samma bana igen. Klart man var lite rädd för vad folk skulle tycka, men ärligt talat så syns det inte direkt skillnad när jag är påklädd (och det är jag ju oftast haha 😉 ) . Känner mig mer bekväm i min body och fördomarna som finns kan folk hålla för sig själva :) .

Tänk vad fantastiskt att man kan få hjälp med saker man inte kan förändra själv.

Nu ska jag träna, sedan jobba. Ha en grym dag :) . Kommer snart dyka upp en recension på ett schampoo och balsam som hör och häpna… INTE ÄR EKO! Vad har hänt med mig?!

Likes

Comments

Gutten morgen! Snart dags för en promenad innan frukost, jag lär bli en ispinne där ute. Svinkallt. Jag är faktiskt ledig idag men ska lägga fullt krut på att laga min stackars audi, göra klart mitt projektarbete till distanskursen jag läser och städa sönder. Satan vad stökigt, man kan tro att de bor 10 kriminella här (förlåt alla kriminella som är pedanta, no offence) och inte två nästan normalbegåvade..

Senare idag ska jag gå på ett fett spinningpass och sedan rensa min själ genom att basta. Jag älskar bastubad! Jag måste ha en om jag någon gång blir husägare, värsta hälsobomben ju :) !

Träningen och kosten rullar på, behöver lite mer pepp och rutiner men de kommer snart falla på plats, ett mål utan en plan är bara en dröm. Kom ihåg det. För mig är det jäkligt viktigt att bestämma saker i förväg. Jag blir typ helt förvirrad om någon ändrar på nått som varit bestämt, meka inte med mina planeringar liksom.. Hehe.

Jahaja! Ner med kaffet, på med långkallingar och promenera.. :)

Likes

Comments