Hej och förlåt för väldigt dålig uppdatering! Nu har jag kommit hem från vår segling, skulle egentligen varit ute två veckor men det blev lite segt då det var dåligt väder, så jag bestämde mig för att ta en buss hem till Göteborg. Seglingen var jättekul när Alicia var med men när hon åkt hem kände jag verkligen att jag ville hem till Gbg.

Hemma har jag inte gjort något speciellt, ligger just nu och ska sova hos min kompis. Imorgon har vi bestämt att vi ska bowla och sedan ska jag träffa Alicia kring klockan tre, så det ska bli kul!

På fredag åker jag ner till Malmö till min kompis Linnea och där ska jag vara till på söndag. Efter det så har jag inget speciellt planerat utan att jag ska försöka träffa Elin och även köpa jeans och skor inför hösten, och sen börjar skolan på onsdag! Känns ju lite jobbigt att sommarlovet snart är slut, men man får ta vara på dem sista dagarna:))

Puss

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering igår men gjorde verkligen typ ingenting förutom att vi hade gäster på middag (igen). Vi åkte från Halmstad runt tio på kvällen och kom hem typ klockan halv ett, så imorse sov jag till halv elva, vilket är sjukt sent för mig då jag alltid vaknar runt åtta av mig själv, även på helger och lov. Skönt var det i alla fall och nu ska jag snart åka ut med båten med min pappa och mina brorsor. Vi skall vara ute ungefär två veckor, så det kommer kanske inte vara jättebra uppdatering. Min kompis Alicia ska vara med några dagar och segla, sen ska jag också försöka träffa Elin som är på Smögen i några dagar till. Saknar henne så himla mycket!!

Kolla förresten vad jag, mina brorsor och min mamma åt till lunch idag, så sjukt gott var det! Ska tipsa om det stället, tror att det hette Carls café eller nåt liknande, det låg i Lilleby i alla fall.

Puss

Likes

Comments

Hej! Nu har jag precis fixat iordning mig och hjälpt till att förbereda maten till ikväll. Gästerna som kommer är min mormors grannar som vi känner ganska bra, så det ska bli kul!

Idag vaknade jag runt nio, åt frukost och åkte sen till stan med mamma för att fixa min klocka som var lite för stor. Det blev jättebra och det kostade runt 150 kronor tror jag. Efter det tog jag och mamma en fika på ett jättemysigt ställe i stan och sen åkte vi hem och åt lunch. Klockan tre så åkte jag och min brorsa till tylösand då det var någon bilträff med dyra bilar, dock var det rätt speciella människor där. Alla var jättefulla och det låg tjejer på motorhuvarna och vaskade champagne. Kanske inte jättemysigt, men sen gick vi till after beachen där det var en konsert vilket var ganska kul, jag vet inte vad jag tyckte om bandet men det var helt fullt och sjukt bra stämning. Har tyvärr inga bilder från after beachen då min mobil laddade ur precis när vi kom fram.Likes

Comments

Just nu sitter jag i soffan hos min mormors moster (hon är inte så gammal som det låter haha) och är på en släktträff. Min mammas sysslingar är här och deras föräldrar (hennes sysslingar är runt 4 år så deras föräldrar är typ yngre än mamma) och dem kom inte på min konfirmation så därför fick jag mina konfirmationspresenter av dem idag! Av dem och mormors moster fick jag ett Thomas Sabo armband, trodde verkligen inte att jag skulle en sån fin sak av dem då vi inte är så jättenära släkt så jag blev jätteglad. Av mormor fick jag en Marc Jacobs klocka i rosé och silver som jag hade önskat mig så den blev jag också väldigt glad för!

Min dag har väl inte varit så jätteintressant då jag är hos min mormor i Halmstad. Har typ bara solat och varit på stranden, samt spelat lite fotboll med mina brorsor. Imorgon har jag nog inga speciella planer heller, förutom att vi skulle ha gäster på middag senare på kvällen. 

Nu ska jag se en film och lite senare kommer vi nog dra hem.

Puss

Likes

Comments

Idag är det en vecka sedan jag kom hem från 4 veckor på Malta.

Jag åkte dit den 24 Juni, så jag var alltså där ungefär en månad. Jag och min kompis Anna som jag känt sedan vi gick i 4:an bestämde för ungefär 1 år sedan att vi ville åka till Malta på konfirmationsresa. Nästan alla jag känner gick vanliga konfirmationer, men jag och Anna kände att vi ville göra något roligare, så vi sökte runt lite och hittade att man kunde åka 4 veckor till malta på konfirmation/språkresa typ, så vi tyckte det lät jätteroligt och dessutom jobbar min mamma på företaget vi åkte med.

Eftersom det var en konfirmationsresa så gick vi alltså hela vår konfirmationsundervisning där. Vi gick 4 timmar i skolan, 3 timmar konfirmation och 1 timme engelska. Låter kanske inte jättekul att gå i skolan på sommarlovet(vilket det inte var), men det var ju inte allt vi gjorde. På dagarna hade vi ett schema med bestämda aktiviteter, vi började alltid med att gå i skolan, sedan direkt efter skolan så åkte vi till stranden i några timmar. Efter stranden åkte vi hem till våra värdfamiljer vi bodde i, åt middag, duschade och fixade oss, för att sedan åka till någon kvällsaktivitet. Kvällsaktiviteterna kunde vara att vi åkte till någon mysig by, åkte till stranden, gick på Numero Uno (ett disco typ), eller så hade vi homestay vilket betydde att vi var hemma med våra värdfamiljer. Även om schemat var ganska strikt så hade vi sjukt roligt och vi gjorde väldigt många roliga saker. Två dagar efter vi kom hem så var det dags för konfirmationen. Den var jättemysig och vi gjorde en pjäs om vår resa samt sjöng lite sånger. Efter konfirmationen var det dock lite jobbigt då vi sa hejdå till Ellinor som bor i Stockholm, även om vi har bestämt att vi skall träffas snart igen!

Om du har chansen att åka på en språkresa, eller funderar på att åka så tycker jag verkligen inte att du ska tveka. De här fyra veckorna har varit dem bästa i mitt liv och denna resan kommer jag aldrig glömma. Jag har upplevt så himla många roliga saker, skapat så sjukt många minnen och träffat många sköna och härliga människor. Några jag lärde känna väldigt bra kommer tyvärr från Stockholm och Malmö, men vi har bestämt att fortsätta hålla kontakten ändå.

Även fast det bara gått en vecka så saknar jag Malta och allihopa sjukt mycket, skulle verkligen velat vara där hela sommarlovet!

Nedanför har jag lagt in bilder från resan <3


Puss


(Några av bilderna är tagna av Elin som hon skickat till mig. Elin och hennes kompis har också en jättebra blogg som ni kan läsa Här.)


Likes

Comments

Hej allihopa, Filippa Wingqvist heter jag och är en 15 årig tjej från Göteborg. I den här bloggen kommer jag skriva lite om min vardag, samt lägga upp lite bilder och sånt! Hoppas ni gillar bloggen och stannar i framtiden!

Likes

Comments