SÄLJER DETTA SCHABRAK FRÅN EQUATRIAN!!

Säljer nu mitt Equastrian Stockholm hoppschabrak som endast är använt 1 gång. Plastskyddet på loggan sitter kvar. Stl FULL.
Ny pris 699kr nu 500kr
Kontakta mig via DM på min instagram @filippa.liason eller skicka ett sms på 0700171805

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeej igen!!
I fredags hoppar jag för Uffe. Just nu håller vi på att öva med att se distansen. De gör vi genom att lägga en bom framför hindret. De funkar jättebra och de börjar sätta sig nu.
Vi lyckades ta oss över 120 den dagen. Helt sjukt hur hon hoppar på. 120 och så luftar hon med minst 30 cm. Galen. Haha. Idag är de söndag och jag har varit i stallet sedan 10. Hon hade jag tid 11-12.30. Japp, de är otroligt kort. Men vi är noga med att ta ut henne. Mamma skrittar/leder ut henne varje dag i 1 h. Och sedan rider jag på kvällen/ efter skolan. Min tränares dotter kom och hälskade på mig och Lizzy. Hon red ut i ca 30 minuter och sedan kände hon på henne i ridhuset lite. Imorgon ska jag hoppa för Uffe. Banhoppning tror jag, hoppas jag ;)
Älskar att hoppa, vill ba ut och tävla nuu!! Men mamma säger att jag måste hoppa många gånger till för att de är så himla lätt att tappa självförtroendet i ridningen. Mamma har ridit EM och SM som 12 åring så hon är ganska rutinerad. På tisdag ska nog Lizzy ha sin vilodag. På onsdag ska jag rida ut med en kompis från skolan och ridskolan. De ska bli jätte mysigt. Hon har en jätte lugn snäll häst som är jätte gullig :) sedan på trosdagen ska jag plugga och då ska någon från mitt stall rida henne tror jag (vet ej riktigt vem än) men jag ska höra vem som kan. På fredag ska jag rida för Uffe igen. Hoppa. Såklart ;) Sedan på helgen ska jag rid att med en kompis från stallet igen!! Super kul, jippi Hahah

Heejdå!!

Likes

Comments

Heeej!!
Nu var de jätte länge sedan jag uppdaterade här... men jag är 1000 gånger mer aktiv på mitt Instagram konto där jag heter @filippa.liason Där får ni gärna följa mig och lissan oxå. Jag har planerat att lägga upp några inlägg här under helgen eller nästa vecka, när jag hinner. Typ som saker jag rekommenderar, saker jag ska köpa inom 2017, och mål inom 2017. Som jag tänkte att de kunde vara kul för er att ta del av. Imorgon ska Lizzy ut kl 10-12 och sedan är jag där runt 13. Jag kommer fixa henne och göra henne fin för att kl 15 ska jag träna för Uffe. Vi ska hoppa tror jag. Idag hoppade vi också och hon var såå duktig. Vi övar mest på att se avståndsbedömningen och att jag ska bli säker på de. Vilket vi gör med att lägga en bom framför och de tycker jag funkar jättebra! På lördag ska jag även prova att rida henne på ett tredelat bett. De ska bli jätte kul att se om hon trivs med de bättre än de vanliga jag har (tvådelat). Men jag rider henne med väldigt mjuka bett även fast att hon är väldigt het (många skulle nog vilja sätta Pelham eller pessoabett på henne) men aldrig!! Jag tycker att man ska kunna rida i de tempot man vill utan att ha massa fusk som även inte är skönt för hästens mun. Hursomhelst så ska jag prova de bettet på lördag och söndag. Och sedan lite längre fram vill jag nog köpa PS jump high. Tycker att de är såå snyggt och verkar super behagligt för hästen! Även många av mina vänner har de och är jätte nöjda (lädret har tydligen även blivit bättre sedan 2016)

Detta var ett väldigt blandat inlägg men hur som så få ni gärna följa mig på Instagram @filippa.liason
Kraaam

Likes

Comments

Heeeej!!
Nu har vi äntligen landat här på Ryttis och kommit igång bra.
Jag började med att vänja henne vid ridhuset och miljön här på gården och hon var ganska stressad i början men blev lungmoset och lugnare. Nu är de inga problem alls! Hon blir dock väldigt tittig och stressad, så mamma har börjat att visa henne runt gården mer och mer och hon blir bättre och bättre😃

I går hade de tydligen varit kalabalik i hagarna och en min kompis häst hade på något sätt tagit sig in till granhästens hage.. detta ledde till svullnader på bakbenen😕
Som tur var klarade sig Lizzy bra. Hon hade tydligen bockat och haft sig, så hon fick en sträckning i länden.. Jag märkte de bär jag kände igenom henne innan ridpasset och jag masserar alltid henne och då kände jag att hon var öm i ryggen mot länden. Så jag hämtade min tränare som fick titta på henne och han sa att hon sträckt dig..

Jag valde ju såklart att bara skritta henne igår och så hon fick vila några dagar. Idag longera mamma henne på morgonen föratt se hur hon rörde sig, utan inspänningar såklart. Hon rörde sig fint och söder lika mycket på alla benen. Efter min skola åkte jag till henne föratt gå med henne i 30 min.

Imorgon ska vi åka dit och longera henne föratt se hur hon rör sig och föratt hon verkar tycka de är skönt att bli longerad :) om allt är bra ska jag nog sitta upp på henne vid 17.00 och rida lite lätt ( jag vill absolut inte att de blir sämre såklart, men vi har varit väldigt försiktiga). Imorgon ska jag även in till hööks föratt köpa hovolja och lämna in praoenkät.

Så, så har jag haft de det närmaste dagarna och imorgon!
Kram Filippa❤😊

(Jag tror att Lizzy tyckte de var ganska chill att se alla andra hästar springa runt som galningar i ridhuset och göra konstiga saker som jobbiga byten😉hon kunde slappa och få massor av godis😝)
Liason - De var kanske inte så dumt med en sträckning iallafall😉

Likes

Comments

Hejsan!!
Idag var lizzan sååå himla fin. Förra gången tappade jag självförtroendet lite men nu är allt på plats igen. Mamma hjälpte mig att få henne sluta bocka som hon ibland kan börja göra väldigt kraftigt. Vi travade över två bommar på volten i trav och galopp och de gick jätte bra!

Imorgon kmr lizzan till Ryttis så vi har packat allt och fickat allt. Ikväll blir de väll en till mys kväll ute i min sadelkammare. De är de bästa jag vet. Nästan iaf, om man bortser från själva hästen då haha! De är så himla skönt att bara så där ute och putsa och fixa varje kväll. De har blivit som min "belöning" efter plugget🤣 Så spenderar jag mina fredagar som bäst!!

Sedan bär de av imorgon, på morgonen ska jag träna så att vi hon kan ha sin vilodag i övermorgon (söndag). Då tänkte jag bara visa runt henne på området liksom👌🏻👍🏻

Detta kommer bli super bra!!

Kram Filippa❤

Likes

Comments

Hejsan! Idag gick typ inget som planerat, jag kan berätta vad som hände.

Vi åkte som vanligt till stallet jag och mamma. Vi kom fram, jag hade tagit en föd outfit till mig och Lizzy eftersom att de var alla ❤ dag. Hon var jätte snäll som vanligt och jag tänkte rida ut en kortis ca 15 min innan jag skulle in och trimma henne.
När vi kom ut och jag hade hoppat upp kände jag att hon var extra spänd (hon kan bli spänd när hon är själv, men detta var mer än vanligt). Hon är ganska markskydd men nu blev hon rädd för varenda liten sak ex löv, ojämn mark osv..

Helt plötsligt stannade hon upp och jag kände hur hon blev helt tung i kroppen. Jag gav efter på tygeln och smaka på henne men inget hände. Tillslut vände hon sig direkt om och gjorde två bocksprång. De var inte alls läskigt bara kul, hon brukar göra så när hon är glad.

Så jag fortsatte och tillslut kom vi till en sladd som går över stigen. De var droppen för henne och helt plötsligt ställde hon sig på bakbenen och jag gled bakom sadeln. I luften hoppade jag av henne och han fånga henne som tur var. Jag kände att de kunde blivit för farligt att fortsätta "tvinga" henne att gå mer. Så jag gick in i ridhuset.

Väl i ridhuset satt jag upp och hon började takta. Jag travade henne lite, gjorde öppna och sluta föratt sätta henne i arbete. Detta gjorde henne mer frustrerad och från ingenstans tar hon bettet och gör 2 riktiga bocksprång. Jag blev så himla irriterad så jag hoppade av i farten och sa bara till henne "men spring då om du har så himla bråttom".

Sedan sprang hon några varv runt runt i manegen tills hon till slut lugnande sig. Mamma fick rida till henne efter de... De är skönt att mamma bara kan sätta sig på henne och hon är hur duktig som helst. Som man brukar säga "motgångar skapar möjligheter för framgång" 

(Andledningarna till att hon gjorde som hon gjorde var antagligen föratt hon hade vilat 3 dagar och hon  gillar inte att vara ensam!<3)


Hejdå❤❤

Likes

Comments

Hej igen efter typ 10 generationer hehe..
De blev så mycket när Lizzy gick igenom och jag ville lägga all min tid på bara henne. För er som undrats vad som "hände sen" så har allting bara rullat på fin fint och hon har varit en riktig ⭐️. (Ni kan se videos på @filippa.wigren)

Den 18 feb kommer hon till Ryttarstadion aka Ryttis där hon kommer stå framöver och de kommer nog bli jätte bra!

Nu i helgen har jag varit i Kiruna och vi har åkt hundspann och varit på ishotellet. De har varit en super rolig helg och vi har fått se en helt annan sida av Sverige. Dock så har jag ju saknat min queen där hemma.. Men min hästskötare tar jättebra hand om henne!

Så här ser veckan ut:
Måndag blir de markarbete pass för att komma igång efter helgen
Tisdagen blir de nog uteritt/dressyr i ridhuset
Onsdag blir de ett hopp pass
Torsdag uteritt
Fredag dressyr elr markarbete
Och i helgen så flyttar hon in till Ryttis😝

Vi hörs nog imorgon igen hejdååå!❤

Likes

Comments

Onsdag 11 januari

Första ridpasset på min helt egna häst avklarat ✅

På onsdagar har de hopplektioner i ridhuset, vilket gjorde att de var en del hästar och människor där. Men jag tyckte vi löste de bra. Jag brukar börja med att skritta henne ca 10-15 minuter eftersom att hon är rätt så gammal och de tar längre tid att få henne mjuk. Sedan börjar jag direkt i skritt arbete och sedan trav arbete. Vi travade över ca 6 st bommar på marken och gjorde detta i båda varven. Hon var så fin och lyssnade väldigt bra på min röst samt skänken. Efter de så övade vi lite galopp. Hon var inte lika bra i galoppen idag, tror att de beror på att hon inte hade helt fokus på de vi skulle göra för att de var hinder utvägen samt hästar. På slutet hoppade jag ett ca 50 cm räcke som stod uppställt. Första språnget blev för stort och hon blev väldigt lång. Andra språnget höll jag mer med ytter så hon inte stack iväg för mig och fick henne mycket finare på hindret. Detta kommer ju såklart bli lättare när vi har en tränare eftersom att jag är så pass ny fortfarande. Tror att de kan bli jättebra och hon är fortfarande den finaste hästen!!
Vi använde även de nya PS of Sweden benskydden. Fram skydden var helt fantastiska men bakbens skydden glider lätt och samlade på sig väldigt mycket smuts. Hon rida vanligen ej med bakbens skydden så de behöver inte ha ändå. Men frambens skydden var verkligen att rekommendera👌🏻Imorgon ska mamma skritta henne, mocka och fodra eftersom att jag måste plugga till matte och NO prov.

Kram Filippa

Likes

Comments

HEJ HEJ HEJ!!
Idag vaknade jag kl 6 på för att jag och mamma skulle åka till Fornboda Equestrian och fixa Lizzy inför besiktningen. Jag lastade henne och hon gick in utan några bekymmer ALLS. Så himla fin och duktig häst asså!
När vi kom dit lasta jag ut henne och hon var lika duktig där, självlastande häst🤣
Sedan fick hon göra ett böjprov, där man lyfter upp ett ben i taget och låter hästen trava iväg sedan föratt se så allt är bra. Hon kände på Lizzy och sedan fick Lizzy en spruta som hon inte ens märkte haha. Hon kmr inte kunna ridas förens på Onsdag, eftersom hon måste vila en dag efter sprutan!
Nu ska jag och mamma åka till hööks och köpa kläder till mamma och godis till Lizzy ❤
Här är några bilder från när vi hade kommit hem och när vi var där!❤
Hejdå!!!

Likes

Comments

Hej hej!
Idag var Lizzy såå fin. Vi åkte ut till henne runt 5 tiden och så gick vi igenom lite fordrings schema och när/vilka täcken hon har. Sedan red vi och hon är snabb de är inget att försöka gömma, men jag tyckte vi löste de väldigt bra till slut. Vi övade på många övergångar från skritt till trav föratt jag tycker att de är de som jag inte satt riktig när ja red henne. Säljaren visade mig hur jag skulle göra och bara jag tog i ytter tygeln och rider lätt långsamt så lugnar hon sig och ger väldigt fina resultat. Samma sak med ökningen, fast stöd men driva med inner.
Imorgon ska vi dit kl 8.00 för att öva på galoppen (övergångar från skritt till galopp, trav till galopp, galopp till trav mm.)
Gillar henne verkligen!

Här är några bilder från marken idag!❤

Likes

Comments