Header

Lördag

När alla vaknat och kommit igång drog vi ganska så snabbt ut med husvagnarna från campingen och vidare neråt i Kroatien. Denna gången var det en camping i närheten av spot som var målet och nån timme efter avfärd var vi på plats. Precis som vid varje nytt ställe vi åkt till under denna semester fick man en värmechock när man hoppade ur bilen och hade helst av allt bara velat slänga sig i havet med det samma. Tyvärr tog det ett bra tag innan vi kunde få bada, campingplatser med skugga var nämligen inte det lättaste att hitta på denna campingen. Efter många om och men hittade vi tillslut helt okej platser till oss alla. Det fick bli lunch på campingens egna resturang och därefter var det bara havet i tankarna.

Strandet på detta stället var lite mindre än i Zaton, däremot var vattnet något av det klaraste vatten vi sett. Bara några meter ut från strandkanten strömmade det av fiskar, lycka! När vi badat och solat ett par timmar drog vi oss uppåt mot husvagnarna igen. Vi hade inga större planer för kvällen utan bara få strosa runt och se campingen lite var allt. Så småningom landade vi tillslut vid husvagnarna igen för lite kvällsmat och avslut för dagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fredag

Frukost, bikini, och vad hände sen om inte stranden. Ytterligare en stranddag med bara sol och bad fram till eftermiddagen. Vi hade ganska klart vatten vid campingstranden men vi ville komma till ett riktigt klart vatten att bada i så Hilda sprang ner och frågade i receptionen och vi fick tips om ett ställe 30 min bort. Vi packade ihop det som skulle med sen satte vi oss i bilarna och drog. När vi kom fram möttes vi av ett mörkt vatten i en skuggig liten vik. Inte alls vad vi tänkte men vi gav det ett försök ändå och tur var väl det, vattnet var så tydligt och klart under ytan. Vi såg fiskar, växter och varandra på många meters avstånd. Så där stannade vi tills alla var frusna och ville åka hem igen. Efter denna dagen var vi väldigt tröttna när vi kom hem så efter en stunds kortspel kröp vi ner i sängarna och somnade.

Likes

Comments

Torsdag

Lite morgontrött och seg vaknade jag upp på torsdagsmorgonen. När frukosten var uppäten och vi hade packat strandväskorna drog vi ner till stranden där vi hängde fram till eftermiddag. Efter strandtimmarna drog vi in till Zadar, en liten stad i närheten. Vi började kvällsturen med att familjen Ulmå i vanlig ordning skulle leta rätt på de andra familjerna ;) När vi väl hittat varandra gick vi in i lite olika småbutiker längst vägen ner mot vattenorgeln vi skulle kolla på. Vi hade bara hört om vattenorgeln innan därav blev besvikelsen ganska stor när vi väl kom fram. Vi förväntade oss en stor orgel som spelade glada toner och det vi mötte var en helt vanlig stentrappa med ett dystert, tråkigt ljud som hördes när vågorna slog in mot trappan, alltså en helt vanlig trappa med lite ljud. Måttligt fascinerade gick vi där ifrån och nu var nästa mål en glassbar som sägs vara en av de godaste i Kroatien. Jag och Josse beställde varsin skål med två kulor glass och massa frukt, det var verkligen såå gott. När vi ätit upp glassarna fortsatte vi runt i olika affärer ett tag till innan vi åkte hem för ytterligare en kortspelskväll. Och nån timme efter det låg vi och sov i våra husvagnar.

Likes

Comments

Onsdag

Det blev en tidig morgon med frukost undertiden som möbler plockades in i bilen och vi förberedde oss för avfärd mot Kroatienstopp nummer 2. Resan som skulle tagit 3 timmar tog 6,5 timme och då var det dags för incheckning och val av platser på den nya campingplatsen i Zaton. Vi yngre tröttnade redan innan vi börjat så så fort husvagnarna var på rätt plats så drog vi ner för att kolla in det nya området och stranden. Vi fann ganska snabbt våran plats i havet som här var riktigt varmt. Efter en stund i havet sprang vi över till poolområdet. Poolområdet här var en aning större än i Rovinj och hade många olika pooler. När vi sedan badat färdigt för dagen bestämde vi oss för att fixa lite mys så vi gick upp, duschade, bytte om och sen drog vi ner till affären och köpte lite chips som vi tog med oss upp till husvagnarna. Resten av kvällen spenderades utanför en husvagn med kortspel och chips. Tyvärr har jag blivit riktigt dålig på många kortspel så får väl börja öva upp mig igen ;)

Likes

Comments

Tisdag.

Vaknade upp på morgonen och kände mig huuur äcklig som helst. Att sova i en husvagn i 25- 30 C utan fläkt är nämligen ingen hit kan jag säga. Jag slängde i mig frukost och tog mig snabbt ner till stranden för att svalka mig i havet. Spenderade första delen av förmiddagen i havet och andra delen med min GoPro i poolen. Vi gjorde alla möjliga konstiga tricks och filmer så vi får väl se vad som händer med de sen haha. Efter några timmar i poolen blev det köttbullar och makaroner till lunch. När lunchen var uppäten skulle det fixas massäck och vi skulle slänga med lite torra badkläder. En nationalpark var allt vi vista att vi skulle till men vad vi skulle få se där visste ingen av oss.


Efter 40 minuters bilresa från campingen var vi framme. Det såg ut som vi skulle ut på safari i Afrika om man kollande på naturen runt omkring oss. Det fanns massa olika små hållplatser med olika aktiviteter men vårt fokus låg mest på bad. Vi hittade en liten parkering vid en skog där vi hoppade ut ur bilarna och traskade in i skogen. Det var en smal stig som sluttade neråt och det i stort sätt ända som hördes var syrsor. Några minuter ner för stigen kunde vi börja skymta ett klart turkosa vatten mellan träden. Vi hittade en plats på en av klipporna och hoppade i vattnet från klippkanten. Med oss hade vi cyklop och två GoPros som vi kunde filma med under vattnet. Vi hade väldigt tur som fick se en hel del fiskar på väldigt nära håll som dessutom kom med på film. Eftersom att vi var långt ut i en vik och hade havet som bredde ut sig strax därefter så blev det en del vågor, vi försökte alltså både simma i vågorna, andas och filma samtidigt vilket gjorde att man blev väldigt trött väldigt fort och fick hänga sig på klippkanten emellanåt. Efter en stund blev det ganska tröttsamt att trampa massa vatten så när vi alla kände oss nöjda med bad gick vi upp på klipporna igen och fikade alla tre familjerna.

När vi nästan fikat klart började vi höra ett svagt mullrande ljud som började låta allt högre och högre. Längre bort på himlen började den ljusblåa himlen täckas av ett betydligt mörkare moln och då insåg vi att alla våra 3 husvagnar hade öppna takluckor och massa grejer där utanför och om det nu var ett oväder som var påväg in över oss hade vi bråttom att få in det. Vi fick snabbt ihop allt fika och traskade raskt på upp till bilarna. Vi körde genom den safariliknande nationalparken och nästan ute ur den fastnade vi passande nog i en fruktansvärt lång bilkö. Där rörde vi oss som sniglar, sakta framåt medans stressen för att komma hem blev allt större. När bilkön äntligen tagit slut kom ovädret ifatt rejält. Hela himlen lystes upp av blixtrar och regnet vällde ner över oss, även med vindrutetorkarna på max fylldes rutan med vatten på nolltid så för att se någonting över huvudtaget fick maxhastigheten hållas vid 30 km/h. Tack och lov hade en av familjerna hunnit hem innan det allra värsta dragit igång och hunnit stoppa markisen för att dra iväg, samt stängt taklucka och fönster. Så vi klarade oss utan skador på husvagnen iaf.

Det blev en väldigt händelserik men rolig dag som trots öväder slutade ganska bra, det allra värsta med ovädret var alla våra kläder som hängde ute i spöregnet och som nu luktar skunk haha.

Likes

Comments

Måndag, första riktiga soldagen på resan. Vi började morgonen med en semesterfrulle utanför husvagnen. Efter det var vi ganska snabba ner till poolen för sol och bad. Under dagen gick vi lite emellan poolen och havet för variation men mycket mer än så hände väl inte direkt under dagen.

Mot kvällen fixade vi oss lite och bestämde oss för att åka till lilla staden i Rovinj. Vi gick i lite småaffärer och kollade runt på gatorna. Det var verkligen jättemysigt. Strax innan vi åkte hem igen satte vi oss på en resturang och beställde in lite pizza. Under denna resa har jag fått inse att svensk pizza inte är på riktigt, haha. Vi har ätit helt sjukt goda pizzor både i Italien och nu här i Kroatien som känns så mycket fräschare på alla sätt. Bättre avslut på en sån mysdag är nog svårt att få <33

Likes

Comments

Hej! Ville bara säga att nätverket har krånglat en del så nu kommer massa dagar upp samtidigt, så ni vet :)

Likes

Comments

Söndag, och femte dagen har nu passerat. Igår vaknade vi alltså i Venedig och tog oss igenom Slovenien ner till Kroatien. En kort resa då första Kroatienstoppet blev i Rovinj, ganska långt upp i Kroatien. Vi hittade en camping med lediga platser som vi checkade in på och ställde upp våra husvagnar. Efter det fick jag vätskebrist så jag låg inne i husvagnen en stund i värmen då jag verkligen inte orkade göra något annat. Nån timme senare anslöt jag mig till de andra och gick ner till havet. På våran nuvarande camping finns förutom någon minut ner till havet, ett poolområde med ett litet vattenland och olika djupa pooler som ska kunna passa alla. Vattenlandet blev vårt place för en stund där vi gick all in i vattenrutschkanorna och vattenspridarna. Tror nog att folk undrade vad vi gjorde där men kul hade vi iallafall. Mycket mer än så hann vi inte göra förens kvällen började smyga sig på och vi landade alla tre familjer utanför en husvagn med lite kvällsmat. Musikfamilj som vi är så hade vi såklart med gitarren så när alla ätit upp tog pappa fram den och började spela. Det blev ett väldigt mysigt avslut för dagen kan man säga. <3

Likes

Comments

I lördags var det dag 4 på våran Kroatienresa vilket även innebär dagen i Venedig. Vid 10:30 började vi strosa ner mot hamnen som låg en liten bit bort från campingen där en båt skulle ta oss över till ön Venedig. Båtturen tog inte så lång tid så efter 20 minuters båtfärd var vi på plats. Vi hade inga direkta planer så vi lunkade på i vårt eget lilla tempo och kollade runt. Självklart var kameror och mobiler i högsta hugg under hela dagen så en hel del tid gick åt till bilder kan man säga. Shoppinglada som vi är blev vi lättlurade kunder till de små klädbutikerna runt om på ön. En av höjdpunkerna på dan var nog ändå när vi hittade ett H&M mitt i allt som dessutom hade massa rea, perfekt för mig som inte fick med mig tillräckligt med linnen ;).

Efter en del butiker och ett par timmar av turistande stannade vi och käkade på en pizzeria som lyckligtvist levererade på topp. Ytterligare lite mer tittande i butiker efter maten och en stund där efter behövde vi börja bege oss tillbaka mot hamnen för att inte missa båten tillbaka till campingen. Som parantes till detta kan jag säga att god tid behövs om du ska hitta rätt på en ö som Venedig, med broar, båtar, vatten och smala gånggator överallt. Mer än så varken behöver eller kan jag förklara, för jag vet inte mer själv än att vi gick i cirklar runt, runt, åt fel håll. Efter en stund hittade vi i vilket fall rätt och fick springa den sista biten fram till båten, men vi hann, i sista stund. En riktigt mysig och varm dag bjöds det på i Venedig. Om du har möjligheten att åka dit någon gång tycker jag absolut att du ska ta chansen, och glöm snälla inte att prova Pastacarbonara, pizza och Italiensk glass, det vill du INTE missa!


Som avslut på detta inlägg tänkte jag visa några bilder från dagen.

Ha en fin kväll allihopa <33

Likes

Comments

Heej på er!


Allt bra? I skrivande stund sitter jag i bilen med datorn i knät någonstans i Slovenien. Nu har det gått några dagar sen senaste uppdateringen här, så vad har nu hänt?


Dag 2 & 3 bestod nästan bara av bilåkning. Vi vaknade alltså upp i Torsdags (dag 2) strax utanför Hamburg vid en liten ställplats för husvagnar. När vi ätit frukost så drog vi vidare, några matstopp under dagen och sedan stannade vi för natten i Kempten, ganska långt ner i Tyskland. När vi vaknade på fredagen i Kempten satte vi oss ganska tidigt i bilarna för att äntligen komma ut ur Tyskland. Kändes så segt genom hela Tyskland egentligen, det hände lixom ingenting. Vi kom till Österrike och Alperna började breda ut sig framför oss. Visst vet jag väl att alperna är stort men inte SÅ stort hahah. När Alperna, många timmar senare började lida mot sitt slut hade vi kommit en liten bit in i Italien. Att sitta i en bil flera dagar i sträck när värmen utanför stiger upp till 38 grader är inte jättehipp direkt så vi bestämde oss för at stanna till vid Gardasjön och ta ett dopp innan vi fortsatte till dagens slutdestination Venedig.

I Venedig möttes vi av en mygginvasion, hann bli en del bett på de sista vakna timmarna innan vi kröp in i husvagnen för att sova. Lördagens äventyr kommer i nästa inlägg för att detta inte ska bli alldeles för långt och så kan jag visa er lite fler bilder i nästa ;)


Vi hörs!

Likes

Comments