Vem vill inte ha något lätt, smidigt och supergott efter träning? Eller varför inte mellanmål eller efterrätt eller vad som, som dessutom är proppad med proteiner?


Det enda du egentligen behöver till det här är:

 • 1-2dl frusna bär ( t.ex. hallon, blåbär)
 • 1 skopa proteinpulver med valfri smak( Gärna vassleprotein eller casein. Jag använde tyngres vassleprotein; vaniljdrömmar)
 • Lite vatten.

 1. Börja med att mixa bären slät.
 2. Tillsätt proteinpulvret och mixa med bären.
 3. Byt sedan till visp och tillsätt lite vatten och vispa tills du fått ett riktigt fluff. Desto längre du vispar desto fluffigare!

Servera med valfritt tillbehör eller ät som den här. Men låt det inte stå för länge du fluffet sjunker och det blir platt och mer likt en kräm i konsistens. Det är i och för sig inte heller helt fel :))

Fördelarna med det här receptet är många; Du säkra ditt proteinintag. Det är ett alternativ till din shaker ( just pga att de är lätt och smidigt). Det allra bästa är ändå att det går att variera så oändligt mycket, efter tycke och smak. Byt ut till frusen mango, använd en annan smaksättning osv!

Enjoy it!

/F


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Hoppas allt är bra!

Med mig är det prima, körde igår mitt sista styrkepass för veckan, då resterande dagar är i princip fulla. Dock är det inte sista träningspasset utan har ju en kvar på söndag i form utav innebandy,wööp.

Sista passet blev som vanligt legday och några övningar triceps. Körde på alla krafter som fanns kvar, tycker om när det där sista passet blir riktigt köttigt. Så en hel del rumpövningar med kompletterande benövningar för att maxa. Fick bra pump och bra kontakt, och det kan delvis bero på två redskap, som alltid finns i väskan. Vilket är PWO samt stretchband.

Har känt sådan skillnad när jag tillfört PWO. Fått mer energi, bättre pump och orkar mer. Med stretchbandet får jag extremt bra kontakt med de muskler jag vill. När kroppen tillslut vänjer sig vid en belastning och man känner att man kanske inte vill öka i vikter för att man tappa teknik osv, , kan det här vara ett alternativ till att göra att man får mer utmaning. Tips till dig som har svårt att få kontakt.Det bästa av allt är att du kan lägga till den på de flesta övningar. Allt från squat, till benpress osv. Vilket jag gjorde, och alltså idag, den träningsvärken jag har idag var länge sedan jag hade och det är precis i de muskler som jag ville att det skulle kännas.

Nu blir det snart helg för min del, med Huseby Julmarknad som start. Myss.

Ta vara på dig själv och varandra och ha en bra helg!

Love/ F


Likes

Comments

Hej på er finisar!

Hoppas allt är bra med er! Med mig är det toppen, har än så länge lyckats hålla mig ifrån förkylning vilket jag är väldigt glad för. Vardagarna består som vanligt av jobb och träning, vilket jag trivs mycket bra med. Har nu börjat ändra lite i träningsprogrammet, vilket behövs nu känner jag. Musklerna behöver antingen en annorlunda belastning eller mer belastning.

Tänkte i alla fall tipsa om två bra matbloggar, där man finner extremt mycket inspiration och recept med ren mat från grunden och som även är väldigt proteinrika osv, Vilket man inte tackar nej till:))

Verkligen värt in och besöka!

Och alltsåå, hur fina är inte bilderna??

Likes

Comments

ANNON

1. Man måste akta sig för att inte se ut som en man!

Hört talas om tjejer som är rädda för att bygga muskler och se bulkiga ut? –Det är vetenskapligt bevisat att det är något man defenitivt inte behöver vara rädd för, (länk här, för mer ingående information) . Eftersom vi kvinnor har en annorlunda hormonuppsättning än män har , är det betydligt svårare för kvinnor att bygga muskelmassa. . Känns det inte väldigt gammalmodigt att muskler enbart skulle vara något manligt?. En tjej som lyckas bygga stora muskler är precis lika kvinnlig som någon utan.

2. Tjejer borde följa särskilda träningsprogram
Det finns många träningsprogram som sägs vara speciellt skräddarsydda för kvinnor – ofta innehåller de lättare vikter, fler repetitioner och många övningar för rumpan och benmusklerna. Vilket är fel, Eftersom kvinnor redan har svårt att bygga muskelmassa, ska man våga träna med mer motstånd. Träna basövningar(viktigt!!) , och isoleringsövningar som tillägg om du vill och se till att alltid lägga på tyngre vikter för att fortsätta utmana dig själv så kommer du få resultat oavsett vilket kön du tillhör. Våga utmana dig och blir riktigt slut i kroppen !

3. Genom att träna med lätta vikter kan du bygga långa och slanka muskler
En vanlig missuppfattning är att det finns särskilda träningsformer , vars meningen är att bygga långa slanka och tonade muskler. Med hjälp av redskap som lätta vikter, stretcha träna pilatesboll osv. . Vilket är fel, fel ,fel , det fungerar inte. Du måste utmana dig, annars kommer du inte se skillnad överhuvudtaget efter en tid. Kroppen vänjer sig tillslut vid en viss belastning. ! Pga av genetik växer musklerna olika, vilket gör att man inte kan jämföra sig med andra heller, men alltså : De där tvåkiloshantlarna är alltså bara slöseri med tid, anledningen till att du inte känner att du kommer något vart. Så utmana dig!

4. Tjejer behöver särskilda kosttillskott
Alla har vi sett dessa kostillskott, proteinpulver i rosa etiketter speciellt gjorda för kvinnor. Är det något vi behöver egentligen?

Svar: nej. Vi kan inta precis samma tillskott som männen i form av proteinpulver, kreatin, PWO och andra kosttillskott som intas i samband med träning. Dock kan könen emellan vara i behov mer eller mindre av olika vitaminer och mineraler, till exempel har ofta kvinnor ett större behov av järn eftersom vi blir av med det under mensturationen.

5. Det går att punktförbränna
Är något som många funderat över. Är det något som funkar?

Sav: Nej, . Ändå finns det dem som gör onödigt många reps av situps eller liknande . Om fokuset ligger på att minska fettprocenten är det kosten som är nyckeln, och styrketräningen är ett viktigt verktyg för att behålla muskelmassan under tiden. Kosten är viktigare än vad många tror.. Det är faktiskt så att 70% handlar om kosten 30 % om träning . Förändringar i kosten kan göra stor skillnad för resultaten. Om du dessutom vill få en starkare core och få mer synliga muskler, så krävs det liksom alla andra muskler att man utmana dem. För att de ska utvecklas och växa.


Hoppas ni fick lite mer klarhet i saker som innan kändes oklara. Vad som är sant och vad som är falskt egentligen inom vissa uttryck inom träning . Något som kan vara svårt att få svar på egen hand. Det finns flera, det här var bara några få. Men hoppas ni förstår mitt budskap. Våga ha tufft motstånd och våga utmana dig!

Love/ F

Likes

Comments

Hejsan Hoppsan!

Hoppas allt är bra med er! Med mig är det bara fint. Förutom att man nu mot hösten börja bli lite seg.. Känner ni igen er? Anledningen kan vara brist på D-vitamin ;) . I alla fall, som det står under rubriken så fick jag ett litet ryck och laga matlådor, det vill säga meal prep. Då kylen och frysen började eka tomt av det. Så under 2h blev det 5 middagar lagade. Sååå skönt.

Kan verkligen stark rekommendera det här, då du vet exakt vad du få i dig och blir mycket billigare i längden än att äta ute osv. Eller köpa något snabbt på lunchen. Ta en dag då du inte har så mycket att göra och laga maten, kanske på helgen. Lovar, det är värt det!

Jag hittade min inspiration på matlagningen hos . http://www.matkreation.se. Massor utav bra och lätta recept,( proteinrika) för bakverk, mellanmål, middag, lunch, snacks. You name it. Så in och kika!


Love F/

En maträtt av många jag lagade. Supergott! recepten kan också justeras lätt efter smak vad du vill ha. Valde att ta nötfärs i den här  t.ex. 

Likes

Comments

Älskar när man hittar nya bloggar. Som man totalt fastnar för och som inspirera något enormt samt, dessutom ger mycket motivation. Dessa ser inte alltid träning och kost som en extrem sak, inte alltid som en prestation, utan att det är okej med flera vilodagar, det är okej att inte prestera fullt ut på pass. De ser de som en livstil och gör det för hälsans skull. De ger även en hel del tips och råd, kring kost och träning.

SÅ all credd till dem, så in och titta vetja!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är dessa grönkålchips bombarderade med endast bra saker och bästa av allt? Super enkelt, smidigt och göra till fredagsmyset, eller lördagsmyset. Eller ja, varför inte vardagar? Då dessa endast är nyttiga och skadar inte att få i sig när som. Grönkål kan annars vara svårt och veta vad man ska göra med, men vem tycker inte om chips?

För att få lite mer perspektiv, hur bra grönkål faktiskt är för din kropp så tänkte jag dela med mig av intressant fakta  kring den här supergrönsaken. 

 • ​100 gram grönkål innehåller 160 procent av det rekommenderade intaget av C-vitamin.Liksom även större mängd av vitaminerna A och E, samt en hel del järn.
 • Den innehåller även en hel del kalcium, till och med mer än mjölk. 
 • Innehåller 45 olika flavonoider Grönsaken är alltså proppad med antioxidanter och även anti-inflammatoriskt. 
 • Grönkålen sägs vara den nyttigaste grönsaken och har positiv inverkan vid detox och viktnedgång. 
 • Är även en bra källa till Omega-3. Samt kan bidra till att sänka kolesterolvärdet. 
 • Grönkålen  är superlätt att odla och är en tålig växt som kan odlas i nästan vilken jord som helst,och behöver inte vattnas särskilt mycket. Föredrar att stå  i sol eller halvskugga. 
 • Grönkålen kan stå kvar ute fast det blir snö och frost, den anses bli mildare i smaken efter några frostnätter.
 • Om man nu vill spara på grönkålen går det  bra att hacka eller klippa grönkålen i mindre bitar och frysa in. Du kan också förvälla den innan.
 • I de egyptiska pyramiderna har man gjort fynd som pekar på att grönkålen var en grönsak som man redan då uppskattade för dess näringsvärde. 
 • Om du lägger kålen i en plastpåse med några droppar vatten så kan hållbarheten förlängas.


Recept:

 1. Sätt ugnen på 150° ( något mindre om det är varmluft)
 2. ​Riv av bladen från själva stjälken( finns färdiga grönkålsblad att köpa) och skölj noga. Låt det sedan torkas, ordentligt!
 3. Ringla över din favorit olja på dem och smaksätt med dina favoritkryddor( jag använde mig av örtsalt och dill) 
 4. Placera  jämt på en plåt, och gärna inte på varndra, då allt kanske inte blir rostat. 
 5. Sedan skjuts in i ugnen i c.a 10-15 min. 

VIKTIKGT!! håll koll på när de börja bli färdiga och rör om dem lite på plåten då och då, kan annars lät brännas vid. Dock ska de kännas helt torra och knapriga så ska inte var något blött. Sedan är det bara att njuta!Likes

Comments

​Många kända profiler,atleter, you name it.  Kunniga personer inom ämnet, kort & gott  använer ofta olika termer för att förklara saker mer specefikt. Dessa begrepp kan vara svåra och förstå när man aldrig har hört om det förut i större utsträckning utan bara då och då. Så var det i alla fall för mig, så tänkte nu nämna några begrepp och kort om dess betydelse. Vissa kanske känns självklara, vissa helt nya. 


 • ​Muskelmassa:Mängd + storlek av muskelfibrer.
 • Mekanisk spänning: ​ belastning som uppstår när du lyfter vikt. Ju högre vikt= desto högre spänning.
 • Metabol stress: stress som uppstår i muskel vid upprepat tillfälle(set).
 • Hypertrof:​ muskelns cell ökar i storlek.
 • Muskelskada: ​ små mikrotrauman inuti muskeln. Det här stimulera hypertrofi.
 • Failure: utför så många reps på ett set, tills du inte klarar mer
 • MYO-reps:​ ​en träningsmetod där man utför set/ reps på ett särskilt vis, för att öka bygga stora muskler. Innebär kortfattat att du utför ett långt set, med små mini-pauser inklämt i det.
 • Metabolism: ​ process när kroppen omvandlar mat till energi. 
 • ​​​Epleys Formel= 1 RM=1+ reps/ 30 = rep = maximum. Alltså den vikt du kan lyfta en gång. 
 • BM= basal metabolism= ​ ditt grundläggande energibehov.     Som räknas ut: 10xkg/kroppsvikt +6,25/ längd+ 5x ålder(i år)-161. Den här beräkningen varierar från man till kvinna och är bara på ett ungefärligt mått. För att lättare räkna ut det har strykelabbet gjort en kalkyl. In och testa vetja!  http://www.styrkelabbet.se/berakna-energibehov/

Likes

Comments