Header

Och idag kom den första snön till Falun!!

Förra veckan var tung. Tröttheten fanns närvarande ända fram tills igår och kändes obotlig, liksom nedstämdheten. Dock bestämde jag mig för att jag skulle försöka simma på morgonen idag för att komma någon annanstans än lägenheten, skolan och mataffären. Och vilken känsla. Det gick inte snabbt. Det var inte långt jag simmade. Men jag gjorde det. Jag gick emot min klump i magen och så bra det kändes!

Har haft en relativt lugn dag för övrigt, med bara en lektion på schemat. Gick sedan ut på en promenad i snön (!!!!!!!) och la mig efter det i ett varmt bad. En lugn och skön dag helt enkelt!Finns det ens något vackrare än snö??

Fotade självklart en bänk också....

SNÖSNÖSNÖ

Och så här fint är det på vår innergård nu 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndagar, nya månader, nya år.

Jag och jag tror att många delar samma bild är att vi människor ofta är i behov av en nystart. Att få börja en ny vecka, en ny månad eller ett nytt år får oss att känna oss lite starkare och mer redo att ta oss an de utmaningar som livet erbjuder. Nu känner jag mig i ett enormt behov av att börja ett nytt kapitel, men det känns som att det hela tiden kommer något bakslag som gör mig sängliggande och nedstämd igen.

Hade inställningen att efter höstlovet skulle allt börja om. Jag skulle ta nya tag med träningen och ha struktur. Jag sprang idag, det gick inte snabbt och det var jobbigt men jag gjorde det. Men sedan kom ett bakslag och nystarten behöver få en nystart. Haha logiken.... Men men, det är bara att göra om, ny dag nya tag som det så fint heter.....Likes

Comments

En mysig start och förhoppningsvis en lika bra fortsättning.

Måndag och den första officiella dagen på höstlovet. Spenderade helgen med min mamma, syster, kusin och moster i Örebro där vi shoppade, åt gott och bara hade det väldigt mysigt. Vi hade lite otur med hotellet men overall får helgen tummen upp!

Idag började jag och syrran dagen med att ta bilen ut till KMTI för ett gympass. Det var så sjukt längesen jag tränade men kul var det och än så länge känns det bra. Ikväll blir det middag med gamla familjevänner. Fin start på ett lov.Jag och lillasyster

Likes

Comments

Kommer benen sluta bära mig?

Idag är en sådan dag där jag känner av att jag inte riktigt är hundraprocentigt frisk. Efter ett antal bra dagar där jag faktiskt haft ganska mycket energi kom nu en riktig dipp. Jag började morgonen med en promenad och ett yogapass vilket jag tänkte skulle ge energi. Men så var det inte. Och det är en märklig känsla. Ofta i samband med läkarbesök får jag höra att det är så bra att träna och röra på sig för det får man ju energi av. Fast just nu fungerar inte det för mig och jag tror att det är viktigt att en förstår att det som läkare säger inte gäller alla. Vissa dagar måste jag rent av sätta mig på en parkbänk och vila i tio minuter för att det känns som att mina ben inte bär mig längre.

Har dock tagit det lugnt under eftermiddagen och kvällen och aktiverat mig med att fylla i en "målarbild". Till en början var det rofyllt men efter ett tag började stressen och känslan av att jag kunde göra något viktigare smyga sig på.

Det är en så jobbig känsla, att vara rastlös men inte ha energi till att göra något.Likes

Comments

Såå skönt att få plugga hemifrån.

Efter att jag sovit dåligt på grund av mardrömmar var det extremt skönt att allt skolarbete för dagen kunde göras hemifrån så jag fick på sätt och vis en ledig dag. Har skrivit klart ett PM om språkdöd (ungefär lika kul som det låter..) och gjort lite ärenden på stan. Sitter nu och tittar på modern family i väntan på att min banankaka ska bli klar 😝

Ikväll ska jag nog bara ta det lugnt, kolla TV-serier och njuta av det tråkiga vädret (det vill säga titta på regnet genom fönstret, dricka te och tända en massa ljus). Tänkte även laga köttfärssoppa, det kan nog vara min absoluta favorit såhär på hösten!

Och juste...... JAG TOG KÖRKORT I MÅNDAGS

Likes

Comments

Att ha känslan av att allt som definierar en har runnit ut.....

Detta är något som drabbat mig flera gånger sedan jag förra året fick diagnosen utmattningssyndrom. Jag har alltid sett på mig själv som en energisk, glad tjej som jobbar hårt och därför kommer dit hon vill och vars största intresse är idrott. När ens ork plötsligt försvinner blir det svårt att känna igen sig själv.

Jag har inga tips för hur en blir kvitt problemet, jag brottas med det varje dag. Men att sitta och skriva om det och reflektera över hur långt jag faktiskt har kommit (okej, det här är tydligen en bra stund, det är inte ofta som jag kan se det så......) sedan jag blev sjuk, men jag vet ändå någonstans att JAG finns där någonstans under allt det ledsna och jobbiga som jag går igenom nu.

Jag försöker behålla tron på att jag snart kommer tillbaka till den jag känner att jag vill vara, men det är svårt. Och det kommer ta tid. Synd att det är så jobbigt att vänta, men tur att det finns en gnutta envishet kvar i lilla mig.

Den största drivkraften är nog att veta att en snart kan ägna sig åt det man älskar

Likes

Comments

Sov alltså en hel natt.......

Och vad skönt det var. Har för första gången på väldigt länge känt att dagen faktiskt lett till något bra och inte bara varit död tid. Var iväg och tog prover på morgonen, kom en bra bit på min konstruktionsuppgift och tog tag i städning och tvätt när jag kom hem. Känner nu att tröttheten börjar krypa sig på men idag gör det inget, för jag känner mig nöjd. Jag tog en promenad och fyllde kroppen med nytt syre och sinnet med fina höstlöv, jag har gjort det jag behöver för att känna att livet är hyfsat i sin ordning och jag känner mig stark. Vilken känsla😍

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kanske läsa lite körkortsteori.Två bilder från dagens promenad

Likes

Comments

OCD, tvångstankar, tvångshandlingar.

Att ha tvångstankar är svårt. Alla har nog lite av dem i viss mån. Saker som en liksom oroar sig lite för. Men det stannar där. Inte för mig. Mina tankar ledde till att jag bytte väg till skolan, hade svårt att koncentrera mig ordentligt när jag skulle övningsköra och fick svårt att gå promenader. Tankarna blev till handlingar.

Tvångstankar-och handlingar är svårt att hantera själv. Jag skulle ljuga om jag sa att jag lyckats bli av med dem helt för har jag en dålig dag så styr tankarna mig. Men jag har lärt mig tack vare KBT att tankarna inte kommer försvinna, men en kommer kunna låta dem vara. Acceptera att de finns och sen gå vidare. Strunta i dem. Och bra dagar gör jag det. Tankarna rör mig inte i ryggen.

Att få ner det här i skrift får mig att tänka att det går att ta sig ur saker. Jag tänker på hur jag kunde gråta av hur mina tankar påverkade mig. Det får mig att vilja fortsätta kämpa, för jag vet att allt kommer börja funka igen.


Att något så litet kan bli något så stort....

Likes

Comments

Jag vände alltså i rulltrappan och försökte gå upp....

Haha vilken dag. Har varit vimsighetens mamma. Händelse ett: jag skulle köpa tights och kunde inte välja färg. Tillslut kom jag fram till att svart nog var bra. Köpte dem och började åka ner för rulltrappan. När jag var halvvägs ner så kom jag på att jag nog hellre ville ha grå och VÄNDER.... Jag försökte gå upp, insåg att jag såg galen ut och tog trappan upp och bytte tights.

Händelse två: okej det här kan vara det konstigaste. Jag tänkte ta ett bad så jag satte i proppen. Och stod där. Och väntade. Inget händer. Blir något förvirrad och funderar på vad som är fel. Inser att jag inte satt igång kranen.

TIll råga på allt fick jag vända TVÅ gånger i kassan på ICA för jag hade glömt cirka allt jag skulle ha.

Oh well, ibland hade det varit kul att se en film på sitt liv.....

För att undvika fortsatt förvirring spenderar jag kvällen i soffan😝

Likes

Comments

Så förbannat svårt men så förbannat viktigt.....

Något jag var helt kass på innan min utmattning var att ta hand om mig själv. Jag pressade mig själv tills jag brast. Där och då tänkte jag att det var som en superkraft, jag menar inget i hela världen kunde ju stoppa mig. Tji fick jag: Filippa, 18 år och har redan varit sjukskriven för utbrändhet:))

Vi glömmer ofta bort oss själva. Det kan vara sjukt svårt att ta beslut som gynnar en själv för att man är så otroligt rädd för vad andra ska tycka och tänka. Men det är SÅ viktigt att faktiskt göra det. Att ge sig lite egentid att göra vad man vill; äta choklad, ha seriemarathon, ligga i badkaret, ta en promenad eller vad som helst som får en att må bra, För om en struntar i sig själv och bara kör på blir konsekvenserna på en helt annan nivå.

Vi har bara en kropp och den ska vara med hela livet. Ge den återhämtning, var snäll mot den och ta hand om den. För om inte kroppen funkar, funkar inget.

Likes

Comments