ELLE är en tidning som jag verkligen gillar och ELLE-galan är troligtvis ett av de största eventen vi har i Sverige. Jag tycker att det är så himla kul att se alla kändisar och bloggare och vilka outfits de valt, kvällen till ära. Här ovan har ni mina favoriter i år. Jag tycker att framförallt Carolina Gynning och Marie Sernholt hade klätt sig helt sjukt fint! Verkligen sjukt vackra allihopa, så många vackra kvinnor att se upp till!

Likes

Comments

Imorse ringde klockan 07.05 och det var dags för skola. När jag var halvvägs in till Strängnäs fick jag en notis om att svenskan var inställd och resten av lektionerna var på valfri plats. Jag hade alltså bara en 50 minuters lång (kort) lektion med samhällstvåorna. Natasha var snäll och satt kvar för att vänta på mig. Jag följde även med henne från skolan och hängde där ett tag.

Dock så missade jag tåget hem så nu sitter jag på biblioteket och pluggar för att fördriva tiden! Ikväll ska jag duscha, plugga och bara ta det lugnt.

Likes

Comments

Lördagsmorgonen började som tidigare nämnt med fotbollscup. Erik och hans lag spelade riktigt bra och de kom trea i sin grupp, men tyvärr skiljde det ett poäng för att få gå vidare till slutspel.

Vi åkte hem vid 13 och la oss och sov en stund

Senare på kvällen åkte vi hem till Joel för tacomiddag och filmmys. Vi tittade lite på Insidious men den var ganska seg så vi bytte. Slutade med att vi bara satt och tittade klipp på youtube, så som det ofta kan bli, haha.

Vid lunchtid idag åkte Erik och jag in till Linköping. Jag ville titta på en present till mamma som fyller på torsdag och han skulle använda lite presentkort. En jättemysig söndag ihop, som dessutom är en månadsdag för oss. Tänk att jag om en månad har varit ihop med världens finaste människa i 3 år. Helt galet!

Hoppas att ni alla har haft en riktigt fin helg!

Likes

Comments

Godmorgon! Igår efter lunch åkte jag ner till Östergötland och imorse ringde min klocka 6.15, för idag spelar Erik Södracupen i Mjölby. Hittills har det faktiskt gått ganska bra, om det blir spel även ikväll återstår att se. Nervös flickvän på läktaren iallafall, det är ett som är säkert.

Ikväll är det lite oklart vad som händer beroende på om Erik och hans lag går vidare. Vi ska troligtvis träffa Joel och kanske även Linn. Ska bli kul!

Ha en fin lördag

Likes

Comments

Jag brukar inte direkt ha några nyårslöften, inte några seriösa iallafall.

Jag har snarare satt upp mål som jag tänker lite extra på och som jag försöker följa, men lyckas väldigt sällan fullt ut då de brukar vara ganska orealistiska till exempel "i år vill jag åka dit" osv, så i år tänker jag annorlunda.

I år ska jag sätta upp realistiska mål som jag ska bygga min vardag kring och verkligen försöka följa. Mycket av årets "nyårslöften" handlar om mående, det är ju trots allt mig det handlar om och jag måste börja prioriterar mitt mående högre på listan av prioriteringar.

- Var snällare mot mig själv. Det är okej att ha motgångar och det är okej att inte alltid lyckas och man kan inte alltid vara bra eller bäst på allt. Jag rent ut sagt suger på att prata inför folk, men ska jag verkligen behöva må dåligt över det? Jag kan väll inte göra speciellt mycket mer än att försöka göra mitt bästa? Sen är ju jag bättre på saker som någon annan kanske inte är så bra på. Det måste jag börja försöka tänka på mer. Jag är bra, och jag duger.

- Inte stressa i onödan. Att hata att stressa och att vara en tidsoptimist går inte riktigt ihop sig.

Jag tänker ofta att jag ska ta det lugnt för det är "massa tid tills tåget går", eller "jag hinner nog att...". Kanske skulle behöva ställa fram mina klockor 5 min så det går ihop sig eller nåt.

Sedan har jag även en otrolig förmåga att stressa upp mig över småsaker, som kanske egentligen inte är ett problem, och att sedan må dåligt över den stressen. Konstigt egentligen, för i andra situationer kan jag vara helt kolugn och nonchalant. Det är alltid i de märkligaste situationerna jag flippar ur för småsaker.

Jag måste försöka lära mig att slappna av och bara ta saker som de kommer helt enkelt.

- Släppa på mitt kontrollbehov. Ja, jag har ett kontrollbehov med stort K. Det hör nog i och för sig ihop lite med stress eftersom jag lätt blir stressad när jag inte har kontroll på saker och ting.

Jag älskar verkligen att planera, jag vill veta vad som ska hända härnäst och om jag inte vet blir jag lite orolig. Nu låter jag som världens tråkigaste person, självklart kan jag vara spontan och göra saker utan att planera med, men det blir oftast inte så. Måste försöka släppa på kontrollbehovet och säga "ja" till mer saker utan att planera allting ut i minsta detalj. Och sluta irritera mig på folk som inte vill planera...

- Ta vara på det jag har. Det är så himla lätt att glömma bort hur bra man verkligen har det.

Man tar liksom saker för givet eller som en självklarhet. Måste börja njuta mer över det jag har.

- Försöka ta tag i träningen. Som alla andra år, och som alla andras nyårslöften så är även mitt att försöka ta tag i träningen. Det har inte alls gått särskilt bra de förgående åren och jag är ganska trött på att inte vara nöjd när jag ser mig i spegeln utan hittar ständigt fel och saker jag vill ändra på.

Jag vill under 2017 för första gången på år kunna säga att -"Jag är nöjd med mig själv och min kropp".

- Ta tag i bloggandet. Att även ta tag i bloggen är något jag skulle vilja göra, mycket för min egen skull.

Vill dokumentera så mycket som möjligt, för det är ju sååå kul att titta tillbaka på det gångna året och minnas tillbaka!

Likes

Comments

  • Jag är 75% ungrare och endast 25% svensk - min pappa är helungrare och min mamma är halvungrare. Den enda som inte är ungrare i min närmaste släkt är mormor.
  • Jag misstänker att jag är en HSP-person - orkar inte förklara allt vad det handlar om, är ni nyfikna så googla.
  • Jag måste alltid "gnida" fötterna mot varandra innan jag ska sova - mycket märkligt, men gör jag inte detta så kan jag inte somna. Vet inte varför men jag blir verkligen lugn av det.
  • Jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna. - Planering, organisering och framförhållning är så himla viktigt för mig, får typ panik om saker inte är välplanerade.
  • Jag har egentligen ganska lockigt hår - anledningen till varför jag inte visar mig i det är för att jag inte alls trivs i det. Mitt självlockiga är någonting jag fortfarande inte är bekväm med.
  • Jag är extremt pedantisk när det gäller mitt rum - detta hör nog ihop med kontrollfreak. Om jag märker att någon flyttat runt, bytt plats på eller lagt undan något i mitt rum kan jag bli galen. Erik vet, han brukar stöka till ;)
  • Jag drömmer mycket om framtiden - absolut ungdomen i all ära, men jag kan inte låta bli att längta efter eget boende, bebis, man, hund osv
  • Jag har besökt 15 länder - om jag inte missat att räkna med något så har jag besökt 15 länder, vissa av dem flertal gånger
  • Jag är besatt av tacos - Det här är inte bara som man brukar säga om sin favoriträtt, utan tacos är verkligen någonting jag skulle kunna äta morgon, middag, kväll 365 dagar om året. Obeskrivlig kärlek.
  • Mina tre fobier är ormar, nålar och disktrasor - härlig trio va? De två förstnämnda vill jag inte ens prata om, men disktrasor är också verkligen en sjukt obehaglig grej! Jag städar hellre en toalett än att torka diskbänken med disktrasan, haha!

Likes

Comments

Hej på er! Kom nyss hem från skolan, vi hade bara två lektioner men jag måste ändå säga att jag var ganska produktiv. Tyvärr var det mycket förseningar med tågen så kom hem nästan en timme senare.

Värt att nämna dock är att det idag bara är 150 dagar kvar tills jag tar studenten. Studenten för mig känns som en skräckblandad förtjusning, men nu är jag säkrare på vad jag ska göra i höst, så det är ju skönt!

Ha en fin tisdag

Likes

Comments

// Några bilder från vår underbara helg i Stockholm, bästa tänkbara sättet att avsluta ett härligt jullov på //

Likes

Comments

// 24 December: Firade jul hemma med nära och kära //

// 26 December: Jag och två av mina syskon åkte "hem" till Östergötland //

// 27 December: Erik och jag hämtade Joel och Linn och drog till Linköping för att bowla och äta på legends //

// 28 December: Erik, Fanny, Jesper och jag shoppade, handlade till nyår och åt på bästa pinchos. Efter det åkte vi hem till Jesper och såg 2 skräckfilmer (+ halva shrek) innan vi åkte hem vid 3 på natten //

// 30 December: Jag träffade Anna och Jonna i Linköping. Mat och utgång väntade. Dock blev det inte speciellt lyckat då vi slutade upp på McDonalds, men lite kul var det allt ändå! //

// 31 December: Firade in det nya året i Mjölby med många nya och gamla ansikten //

// 2 Januari: Erik och jag åkte tillbaka till Södermanland och hem till mig för att spendera sista halvan av lovet här //

// 7-8 Januari: Åkte till Stockholm och spenderade en natt på hotell med min kärlek //

// 8 Januari: Erik åkte hem (älskar distansförhållande...) och knappa timmar av jullovet återstår - ångest //

En termin kvar av gymnasiet, 152 dagar till studenter. Sinnessjukt mycket skolarbete väntar, och ovisshet inför framtiden gror. Oj vad jag låter negativ, men det är med skräckblandad förtjusning som jag hoppar in i sista gymnasieterminen. Bring it on

Likes

Comments

Godmorgon! Nu har vi precis ätit en supersmarrig hotellfrukost och ska alldeles strax checka ut. Väldigt tråkigt, jag hade gärna stannat här ett tag till.

Nu ska vi shoppa lite till innan vi tar tåget hem, och därefter tar vara på de sista timmarna av jullovet ihop.

Ha en fin söndag!

Likes

Comments