View tracker

Oj, här ekar det otroligt tomt. Har tappat motivationen till att blogga helt, dels för att jag inte vet vad jag ska skriva men också för att annat fått gå före. Ber om ursäkt för det.

Det här är inget inlägg där jag lovar att bättra mig, för det får bli så nu att bloggen får ligga åt sidan, jag slänger in ett inlägg då och då när jag har något intressant eller kul att skriva om.

På återseende

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hittade en grym text om nyårslöften på Veckorevyns hemsida, ta er gärna tiden och läs!


"Du ska ha korta kjolar även om dina trosor syns och du tror att folk kommer titta konstigt på dig. Du känner ju dig finast i det. Du ska gå utan BH när du känner för det och inte oroa dig för hur dina bröst ser ut. Du ska dricka läsk varje dag om du vill det och skita i att andra tycker att du är onyttig. Du ska också äta vad du vill och när du vill. Be inte om ursäkt när du tar en extra bit tårta på fikarasten.

Du ska alltid backa dina tjejkompisar och aldrig låta någon komma undan med att uttrycka sig nedsättande om kvinnor. Var besvärlig. Ta plats. Skit i att det blir dålig stämning när du påpekar att ett skämt är sexistiskt. Din talan är så mycket viktigare än andras humör.

Sminka dig länge och mycket. Skit i att allt du hört om ”vacker utan spackel”. Se ut precis som du vill. Ha mycket eyeliner och mörkt läppstift. Eller strunta helt i smink. Skit i att du förväntas vara piffig och snygg jämt. Men hur du än gör – sätt dig själv i första rummet.

Tänk mer på dig själv och mindre på andra. Låt inte andra ta ditt högljudda skratt och dina skämt ifrån dig med sin tystnad. Låt inte killar förklara saker som du redan vet för dig utan att bli tillsagda. Du får vara rädd när du går genomen mörk park – men inte för att du har magtröja, utan för att världen är ett helvete för unga tjejer i mörka parker. Tänk aldrig att du är ansvarig för det någon annan gör mot dig.

Baka muffins på en vardag och ät hela plåten. Ät inte sallad bara för att det ser bra ut vid lunchbordet och träna inte för att kunna komma i de där jeansen som inte passar längre. Träna för att du tycker det är kul och köp nya, bättre jeans. Avfölj alla modeller du följer på Instagram och följ istället personer med kroppar du inte ser på modetidningarnas framsidor. Jag lovar att det kommer göra dig gott.

Var arg. Du har rätt att vara det. Arg för att kvinnor blir misshandlade och våldtagna dagligen – för att de är kvinnor. Var arg för att kvinnor tjänar mindre än män, för att flickor lär sig att alltid vara duktiga, för ”tjejiga” saker ses som dåliga i pojkars ögon och för att du blir tafsad på när du stor i kön på krogen.

Ha höga klackar även om det ser fult ut när du går i dem, eller ha gympaskor. Det spelar ingen roll, så länge du är glad. Färga håret i någon konstig färg och skit i hur det påverkar andras syn på dig. Svär och slåss för det du tror på. Våga få ditt hjärta krossat – men tro aldrig att du inte räcker till. Det gör du.

Och framförallt: skit i allt som står här ovan också, om du vill.

Likes

Comments

View tracker

Åh kan sitta hur länge som helst och titta på bilder som dessa. Bara samla inspiration, testa själv och leta nya produkter.
Har blivit mycket mer sminkintresserad nu senaste året bara, kan sitta i timmar och titta på sminkvideos!

Likes

Comments

En av mina favoriter bland julklapparna i år är det här halsbandet från Edblad som jag fick av morfar och hans sambo.
Jag tycker Edblad har så himla fina smycken, stilrena men ändå eleganta och jag blev så glad och överraskad över halsbandet.

Tack så jättemycket

Likes

Comments

Det här är en låt som går på repeat i mina lurar, en av mina absoluta favoriter. Tycker att refrängen är så otroligt skön och Ed Sheerans röst gör det ju inte direkt sämre om man säger så.

Hoppas ni får en härlig lördag!

Likes

Comments

Ursäkta för ett otroligt långt uppehåll. Jag har inte speciellt mycket att skriva känner jag, men jag tänker på att göra en liten nystart med bloggen. Kanske inte lägga lika mycket fokus på min vardag (för då får man inte läsa om så mycket kul) utan mer på tankar, skönhet och musik, de jag själv gillar att skriva och läsa om.

Så ni få läsare som är kvar; förvänta er ett år av musik, smink/kläder och mina tankar om allt mellan himmel och jord.

Likes

Comments

Julafton idag och jag är jätteglad! Hoppas ni haft en fin jul, det har jag. Jul är min absoluta favorithögtid så det kan knappast bli misslyckat.

God Jul

Likes

Comments

// Bilder från ett kallt Stockholm i onsdags //

Hur skönt är det inte att vakna upp och veta att man har ett helt jullov framför sig? underbart.
Jag har inte särskilda planer vilket är både skönt och lite tråkigt, jag hoppas det händer mycket. Just nu längtar jag bara till julafton

Likes

Comments

Nu är årets FN rollspel avklarat, mitt sista FN rollspel. Känns både skönt men också väldigt sorgligt, det är nämligen cirka det bästa som händer under året i samhällslinjen.
Jag tillträdde rollen som 'Joanna dos Santos' från Brasilien i utskottet flyktingfrågan.
Jag är mycket nöjd med min insats och har tyckt att dessa dagar varit sjukt kul!Likes

Comments

Just nu är livet en uppförsbacke i motvind. Det är så otroligt tungt och jag mår ärligt talat inte bra alls. Det är så fruktansvärt mycket skolarbete nu innan jul och mycket annat också, ting jag inte kan sätta ord på riktigt vad det är.

Längtar efter att livet tar en vändning, här vill jag inte vara kvar och stampa länge till.

Likes

Comments