Instagram@_filippa.n_

Nouw Magazine

Jag skulle igentligen göra ett annat inlägg idag men.. Här är några saker jag vill göra innan jag dör.

◇ Lära mig flytande spanska.

◇ Gå på någon högklassig fotbolls match ex) Barca -real Madrid.

◇ Skriva en bok.

◇ Sova under en bar himmel.

◇Åka till USA.

◇Bli jourmamma åt hundar.

◇ Sova i ett hemsökt hus.

◇Lära mig dansa street/ pop.

◇ Donera blod.

◇ Ha en berömd yt kanal/ blogg.

◇ Göra skillnad i någon annans liv.

◇ Ge bort något jag vet att den personen vill ha.

◇ Stå på scen.

◇ Gå på ett event

Det var några saker jag bara kom på såhär spontant. Det finns säker mycket mycket mer men detta var bara ett spontant inlägg. Jag har stor städat mitt rum hela dagen så jag har inte riktigt haft tid att skriva ett genomtänkt inlägg. Det kommer ett inlägg imorgon också:)

Likes

Comments

Jag vet att det inte bara är jag som är lite orolig över hur mina betyg kommer se ut..
Jag har kommit på lite tips som faktiskt har hjälpt mig lite som jag tänkte dela med mig av!:)

● VA POSITIV: Du kanske tänker " jag kommer aldrig att klara av detta prov " isåfall tänker du HELT fel. Istället för att trycka ner dig själv så försökt peppa dig själv. Det är alltid viktigt med självförtroende.

TÄNK RÄTT:  Detta är en av dom viktigaste sakerna. När du gör en viktig uppgift ska du inte tänka på själva betyget( ja det låter konstigt). Det du ska tänkaär själva uppgiften. Försök att fokusera på den så mycket som möjligt. Betygs tänkande jagar bara upp dig i onödan.

● PLUGGA: Dom flesta är med kompisar först och pluggar sen. Det är ett av dom vanligaste misstagen, för sen när du kommer hem igen och ska plugga så har du så mycket nya intryck som inte ens har nått med skolan att göra och då blir det svårare att koncentrera dig. Så när du pluggar så gör det direkt efter skolan så har du gjort bort det.

● VÅGA:  Det är viktigt att våga fråga t.ex i klassrummet om man inte fattar något. Det är oftast 35% som inte heller fattar så du är inte ensam om det även om det känns som det.

VARIERA: Oftast så sitter man med samma kompis/kompisar i klassrummet. Det är bättre att variera mellan olika personer i klassen. Gå och sätt dig bredvid någon du inte brukar sitta med. Hen kanske lär dig något nytt.. vem vet? Alla är bra på olika saker.

PLUGG STRATEGI :  Alla använder olika strategier för att plugga. Om du har svårt att koncentrera dig på lektionen när ni antecknar så kan du t.ex rita upp sakerna istället. Hjärnan blir inte lika trött av det och du blir mer kreativ. Eller skriv upp saker på lappar som du kan ta med dig när du är ute eller var som helst. Pröva dig fram och se vilket som funkar bäst.

UTVECKLA: Utveckla dina svar är ett bra sätt för att lära dig mer och få bättre betyg. Istället för att bara skriva " ja" eller "nej" så skriv varför det är nej. Ju mer du utvecklar dina svar desto mer imponerad blir dina lärare.

Det var sju saker som hjälper mig i skolan! Hoppas ni gillade tipsen så ses vi imorgon då kommer det en "  så gör du för att få en positiv inställning" :)

Likes

Comments

Eftersom att hösten kommer så blir det kallare, mörkare och helt andra färger  så tänkte jag att ni kanske ville ha lite ljus i mörkret! Jag har gått in på Polyvore  (en app för både Android och IOS) och mixat ihop dom här underbara höst outfitsen. Jag är redan in love med dom haha.
Rekommenderar verkligen denna app! Man får väldigt mycket inspiration runt om från  hela världen. Så här får ni 3 outfits som jag själv har kokat ihop!:)

(inte sponsrat inlägg)

Likes

Comments

Jag tycker faktiskt att man får unna sig en glass lite då och då🙈🙊🙉

Likes

Comments

Jag vet att jag har sagt detta 1928271891 gånger men nu är det seriöst. Jag känner att jag vill satsa på detta. Jag driver inte denna blogg bara för att jag ska ha något att göra utan jag gör det för att jag är intresserad. har velat börja blogga igen länge men jag har inge haft tid. Men nu känner jag att detta kanske kan bli något seriöst. Jag ska försöka iaf😊 hoppas att ni inte börjar tröttna på dom här inläggen om att jag ska börja igen men nu så är det slut mä dom å nu börjar allvaret!😊är så taggad.. hoppas allt är bra med er så ses vi redan ikväll eller imorgon❤

Likes

Comments

Ville bara skriva ett kort inlägg om denna hund. Hon heter Taps btw. Denna fina hund gör mig så sjukt lycklig och glad. När jag är sjuk sover hon med mig, när hon ser att jag är ledsen så trycker hon sig mot mig. Hon får mig på bra humör när ingen annan finns där. Älskar hon så mycket att det är sjukt!♡☆♡

Likes

Comments

Hej! Nu sitter jag här i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Har bara engelska, bild och sen elevensval sen slutar jag☆ slutar alltså 13.10.

Likes

Comments

Sitter nu här i skolan och väntar på några kompisar. Några ska åka iväg och åka skidor usch. Nu kommer en kompis btw.. Och en till Hahah. Har sovit gott iaf. Vaknade kl 7. Kanske måste plugga till eng provet:( har prov imorgon och har inte pluggat nått. Vi hörs senare:))

Likes

Comments

Har precis tittat lite Youtube videos,ÄLSKAR Therese Lindgren omg.. Ett tips till er. Jag är inte nöjd över mitt rum ännu. Har försökt i 2 år, har t.o.m köpt nya möbler men blir inte som jag vill ha det riktigt ännu.. Men jaja här är mitt rum iaf

​fixar andra bilder imorgon för jag orkar verkligen inte börja föra över bilder från systemkameran till datorn just nu. Måste leta kabeln osv.. Ska iaf träna nu, duscha sen sova. Vi hörs imorgon ilysm:))

Likes

Comments

​Kom hem från skolan för en halvtimme sen typ. Ska ta bilder på mitt rum som jag skrev igår sedan kommer dom upp på bloggen! Är vrålhungrig då det inte var god mat i skolan.Har lite ont i huvudet.. borde nog kolla upp det. Har haft ont i huvudet i 3 veckor varje dag. Vet inte om det beror på stress,migrän, för lite sömn eller något sådant. Har super bra syn, tittade synen för 1 månad sedan så den är det inte fel på!:) lägger upp ett inlägg snart! Vi hörs!:))

Likes

Comments