Header

Brukar alltid på något sätt få i mig protein innan läggdags. Oftast blir det lite propud/kaseinpudding/smoothie eller ägg. Passade på att fylla upp frysen lite med bra alternativ när man inte orkar göra något speciellt.

Proteinglass med smak av blåbär/rabarber:
1dl kasein med smak av pina colada
1 näve fryst rabarber
1 näve frysta blåbär
Vatten

Hur du gör:
Mixa kaseinet med lite vatten i taget, det kommer bli en fluffigare konsistens ju längre du mixar. Jag använder bara matberedare när jag gör detta. Tillsätt rabarber och blåbär och mixa till du fått önskad konsistens. Men fluffig ska den vara. Häll upp i glassformar och in i frysen.

Perfekt att äta när du vill få i dig bra och långsamt protein på kvällen, till mellanmål eller bara som mys. Självklart går bären att bytas ut till det du vill!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!!

Vaknade upp till en frukostbuffé och mormor vid bordet. Var ute igår för först gången på länge och hade galet roligt. Skickade ett sms till mamma vid midnatt om baguetter croissanter och det va det som stod på bordet imorse. Ingen är lyckligare än jag hehe.

Till min enkla lunch igår. Var hur hungrig som helst efter ett tung pass på gymmet så så slängde ihop en taco-sallad från resterna kvällen innan. Kärat ner mig på spicemasters produkter. Inga tillsatser och framförallt INGET socker. Kan verkligen inte förstå varför man lägger socker i MAT, och att det är smaken är inget argument.

TACO-sallad
1 portion nötkött (alternativ kycklingfärs)
Tacokrydda
Kvarg
Spenat
Jalapeno
Tomat/gurka/majs/paprika
Cayennepeppar

Hur du gör:
Stek upp färsen och tillsätt tacokrydda. Skiva upp alla dina favoritgrönsaker till tacos. Glöm inte färsk spenat!! Fyll upp i en skål och toppa med din köttfärs/kycklingfärs, tacosås(vet om innehållet), kvarg, jalapeno och till sist cayennepeppar om du föredrar hetta!

Enkel och så god lunch!

Likes

Comments

Mums, detta ovan ligger i min mage nu. Och herregud vad gott det var!!

Godmorgon lördag!!
Har haft sovmorgon och inte ställt klockan, njuter då himla mycket av lediga helger. Och fredagskänslan blir oslagbar när man jobbar veckodagar och har helger a fria.

Ska under denna helg börja smygbaka med njies produkter då jag väntar på ett paket där ifrån. Idag blev det en risifrutti som är himla enkel att göra med endast två ingredienser. Kommer även recept på min sockerfria supergoda sylt till. Man kan göra så mycket utan socker!

Sockerfri proteinrik risifrutti:
1dl propud vanilj
0,5dl keso (använder den med låg fetthalt)

Hur du gör:
Blanda ihop dessa ingredienser i en skål och häll sedan upp i ett glas, in i kylen i minst 1h. Det är då den tjocknar och är ännu godare.

Sockerfri sylt:
1dl valfri bär (använder hallon, men lika gott med blåbär/björnbär) ska komma recept med rabarber!!!
2msk vatten
2msk chiafrön
(1msk stevia om du vill ha den sötare)

Hur du gör:
Koka upp dina bär med vatten så att den blir en lös konsistens. Häll över i en skål som in ha lock, rör i chiafrönen och in i kylen. Efter ca:1h kommer det att vara en syltliknande konsistens.

Passa på att äta detta goda till kvällsmys, morgonmys, eller efter helgfys ;) kram på er!!

Likes

Comments

Min bloggande pga sjukdom från min sida. Bokstavligen legat sängliggandes förra veckan från torsdag till måndagen. Inte kul. Ändå känns det som kroppen tog vara på återhämtningen och bara blev starkare och starkare under tiden. Är ju nu som vanligt tillbaka, men kör endast det jag är sugen på. Har funkat bäst så och jag har fått en himla bra balans mellan kondition och styrkepass.

PLUS att jag fått ett nytt jobb! Och ett himla kul erbjudande. Wow, vill vara kunna berätta. Men jag får tyvärr hålla inne glädjen ett litet tag till.

Får hem roliga paket idag och kört ett svettigt pass innan jobb och även nu i solnedgången. Mer än nöjd. Kvällsmys framför hockey ikväll.

Protein-plättar:
2 ägg
100g keso
33g kasein (kanelbulle)
1 tsk bakpulver
Kanel och kardemumman

Hur du gör:
Väg upp keso och rör sedan i resten av ingredienserna med en gaffel. Stek till plättar i kokosolja.

Toppat med propud vanilj, blåbär, granatäpple samt honung. Mums!

Likes

Comments

Haha galet att jag ens lägger ut detta, men ville endast provval för framtida julrecept. Och det blev så otroligt lyckad att jag dessutom MÅSTE dela med mig av det redan nu. Pannkakor som smakar lussekatter, iallafall om du har fantasi och inte vill fastna i sockerträsket.

Pannkakor med smak av lussekatt:
0,5dl havregryn
1 ägg
1dl äggvita
1tsk bakpulver
1msk kokosmjöl
1snutt kanel
1snutt saffran

Hur du gör:
Blanda ihop allt med en gaffel och stek i kokosolja till plättar.

Caseintopping:
0,5dl vanillaice casein
Skvätt vatten
Kanel & vaniljpulver

Hur du gör:
Blanda ihop med en sked och in i kylen/frysen

Toppa med kokosflingor, russin och caseinet från kylan. Drick lite god vanilj/hallon milkshake från NJIE.

Ha en mysig lördag!!

Likes

Comments

Mums på denna frukost. Blev verkligen så julig och framförallt god. Inspiration till dagen frukost som också ska gå i saffranssmaken. En julfavorit, men även lite extra lyxigt på en fredag.

Saffransgröt med hallongömma:
1dl havregryn
4dl vatten
1 snudd kanel
1 snudd saffran
0,5dl äggvita

Hur du gör:
Koka upp allt tillsammans utan äggvita. När gröten är i önskad konsistens häll över äggvitan och rör om. Häll över i en stor skål och låt kallna en aning.
Börja med att värm 0,5dl hallon i micron som du sedan häller på gröten. Toppa med vanillaice-kasein! Njut!!

Likes

Comments

I helgen ville jag överraska min pappa med en dunderfrukost. Kände att pappa va värd det. Älskar verkligen att stå i köket och spenderade 3h där nere för att se till att alla magar i familjen va fulla. Blev pannkakor fyllda med hallon, rabarber samt banan. Favoriterna är ju fortfarande banan och hallon blev en stor favorit. Enkla ingredienser och är perfekt sätt att byta ut gröten på helgen till dessa. Samma grymma innehåll men mer protein i detta.

Supergoda pannkakor:
1dl havregryn
1dl äggvita
1 ägg
1msk kokosmjöl
1tsk bakpulver
(Kokosolja att steka i)

Hur du gör:
Mosa ihop alla ingredienser med en gaffel eller visp. Klicka ut i en stekpanna till små plättar. När du klickat ut smeten till plättar häller du på valfri fyllning. Skivat banan&kanel, eller skivad rabarber&vaniljpulver eller frysta hallon. Toppingen hinner smälta medan du steker dom. Toppade med glass, honung, banan och hallon.

Likes

Comments

Godmorgon fantastiska fredag!!

Jag är så otroligt pigg och glad idag. Fick en god nattsömn efter gårdagens baksida/rump-pass. Svettades verkligen. Laddade upp med kolhydrater för morgonens GRIT-pass. Så nu har jag duschat, ätit frukost och ska byta om samt måla naglarna innan en fredag med jobb. Sen helg!! Är så otroligt mysigt att jobba fredagar, man får verkligen helg-känsla.

Dagens frukost blev favoritgröten med smak av hallon och pina colada idag. Yum. Recept under!

Hallongröt:
Ca 1dl havregryn
4dl vatten
1dl hallon

Hur du gör:
Koka upp detta tillsammans. När gröten är i önskad konsistens häller du i 1dl äggvita och rör om tills gröten blir fluffig. Häll över i en skål och toppa med en liten klick kokosolja samt casein med smak av pina colada. Denna kombon(!!) och lite granatäpplekärnor

Likes

Comments

ASSÅ MUMS PÅ MIN MIDDAG IDAG. Var tvungen att skriva detta med stora bokstäver då den verkligen var så otroligt god. Wow!!

Pasta med cambozolamarinerad fläskfilé:
0,5kg fläskfilé
1/2 bit cambozola
1 broccolihuvud
1 klyfta färsk vitlök
1msk kokosolja
1/2 paket fettucini bönpasta
Svartpeppar
Havssalt
Cayennepeppar

Hur du gör:
Koka upp pastan efter det som står på förpackning. Ha rikligt med salt i vattnet.

Stek fläskfilén i tunna skivor i kokosolja. Skär upp små bitar av cambozolan och klicka på varje fläskfilébit. Tillsätt vitlöken som du skurit i små bitar med lite överflödig pastavattet. Lägg i broccolin i stekpannan runt fläskfilén.

När fläskfilén är färdig lägger du upp den på bönpastan. Fortsätt stek broccolin och tillsätt mer pastavatten ifall du använder fryst broccoli. Lägg över broccolin samt uppskuren tomat, ruccola och en klick keso. Krydda med valfri kryddor.

Likes

Comments

Hej!

Imorse testade jag att koka gröt på Paulúns supergröt istället för havregryn. Roligt att testa lite nya smaker ibland. Den var väldigt god! Rekommenderar för dig som kanske inte föredrar klassisk havregrynsgröt. Dock är ju havregryn något jag verkligen älskar, så detta får bara bli någon gång ibland för min del.

Recept supergröt:
1dl supergröt
3dl vatten
1dl äggvita

Hur du gör:
Koka upp supergröten med vatten. När du fått önskad konsistens rör du i äggvitan på låg värme. Låt koka igen en liten stund. Toppade med pina colada kasein, granatäpplekärnor samt kiwi. Superfrukost!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw