Header

Min supergröt som jag äter varje vardagsmorgon fast med olika smak eller toppingar. Igår blev det med blåbärstopping.

Recept: Rör i 1dl havregryn med 4dl vatten, kardemumma och kanel. När gröten är i rätt konsistens häll i 1dl äggvita och rör runt.

Toppat med 1dl blåbär i mikron. Rör i 0,5dl vanilj-kaseinpulver.

Har varit röriga dagar med fullt upp den morgon till kväll. Efter idag har jag tränat igenom hela min kropp första gången för veckan. Alltså börjar jag med rygg imorgon igen. Stora muskelgrupper som rygg/ben försöker jag köra två gånger i veckan samt ett marklyfts-pass på helgen. Där jag varierar raka med sumo. Känns grymt, men viktigt att fylla på med alla mål! Vilket jag iaf inte kunnat göra i mitt jobb just nu.

Igår blev det ett svettigt tabata-pass med Anette. Åk till Nordic Wellness Kållered och testa på tisdagar eller onsdagar!! Lovar svettfest och framförallt resultat. Körde det som en rejäl uppvärmning innan mitt baksida ben/rump-pass. Wow! Fyllde på med maten under sedan

Spenat, pulled pork, munbönor, tomat, paprika, keso samt massor utav cayennepeppar. Min favorit!! till detta mumsade jag på riskakor också.

Nu ska jag till gymmet!! Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Måste snabbt kika in med detta goda kvällsgottiga. Wow vad rabarber är gott. Speciellt när de är plockade från trädgården.. Tänkte på paj men orkade inte denna gång ha med havregryn då det är så sent på kvällen. Men detta blev syrligt och gott.

Rabarberkompott med glass:
1 näve rabarber
Honung
Kanel
Kardemumma

Hur du gör:
Rör ihop alla ingredienser i en stekpanna. Söta efter smak. Är ganska mycket syrlighet redan från rabarberna så överdriv inte med honung. Klicka sedan på en klick Add icecream eller annan typ av glass/proteinpudding

Likes

Comments

Godmorgon helg!

Njuter verkligen av att vara ledig på helgerna, trots att jag älskar att arbeta på helgerna. Men att börja jobba 7 varje morgon tar på krafterna.. Så idag var inte klockan ställd och jag vaknade till ett tomt hus. BÄSTA. Såg att ingen rört min gröt och fick en grym frukost på bara några sekunder. Bra när tiden inte räcker till? =mer serietittande för mig hehe..

Havregrynsgröt på några sekunder:

Kvällen innan:
Koka upp en gröt på 1dl havregryn, 3dl vatten samt smaksättning som tex kanel och kardemumma. Häll över i en skål och in i kylen utan något över.

Morgonen efter
Ta ut gröten från kylen och vänd över på en tallrik. Konsistensen är mer fast då. Om du vill kan du värma den smått i mikron eller självklart äta kall. Toppade med tyngres nya proteinpudding med smak av kokosnöt. Märket heter barbells och finns i de flesta mataffärer. Och lite färska bär som granatäpple, blåbär och kiwi.

Nu ska jag kicka iväg till gymmet! Ha en grym dag!!

Likes

Comments

Godmorgon!

Kom knappt upp ur sängen pga panikträningsvärk i min rumpa. Det va ett tag sedan jag fick det så himla fort efteråt. Hade baksida+rumpa på mitt schema igår, och har nu fått in en sådan himla grym övning som inte känns så mycket när man gör den men efteråt... Wow.

Igår kom jag hem till en pulled pork som hade stått hela natten. Jag gjorde en fräsch sallad så att hela familjen kunde ta igen med prat under middagen. Måste fråga mamma om recept!! Isåfall kommer det imorgon 😌

Började dagen med en supergod gröt med smak av blåbär. Testade att koka med blåbären redan från början, och smakerna tog mycket bättre då.

Blåbärsgröt:
1dl rågflingor/havregryn
1dl blåbär
3dl vatten
Kardemumma
1msk kokosolja

Hur du gör:
Häll i vatten, havregryn samt blåbär i en kastrull. Rör i kardemumma beroende på hur mycket smak du vill ha. Kardemumma och blåbär gifter sig i smakerna. När gröten är klar rör du i kokosoljan och låter det goa till sig med det andra.

Toppade denna gång med propuds blåbärsmuffin i form av proteinpudding.

Nu ska jag jobba! Kram

Likes

Comments

Hej!! 😃

Är verkligen så himla konstig i kroppen, ingen aning varför. Tror min utmattning som smög sig fram förra veckan inte är helt borta, eller så var det TABATA-passet som jag tog ut mig så otroligt hårt att jag inprincip fick kväljningar. Härligt... Älskar verkligen att sätta press på min kropp fysiskt, efteråt känner jag verkligen att jag tagit mitt psyke till en ny nivå. Kände samma på mina backintervaller i bunketorp igår.

Till min älskade mellis när jag kom hem den jobbet. Solen sken och temperaturen stod på 30 grader. Satt i solen med Rut och kollade lite framtidsplaner. Inom träning!!! Nu till mitt mellanmål:

Proteinrik mellis:
1,5dl naturell kvarg
Tropisk funlight
Kokosflakes
0,5msk chiafrön
1 halv nektarin

Hur du gör:
Löjligt enkelt men kan skriva här ändå. Du blandar kvarg med funlight i en bunke. Alternativ ta en färdigblandad kvarg med smak. Häll över i valfri skål. Toppa med resterande ingredienser och njut.

Likes

Comments

När man väl är ledig tycker jag att det är läge att göra en god frukost. Ovan är en enkel men så god sommarfrukost. Färsk frukt är verkligen pricken över i:et när det kommer till lite extra lyx. Drömmer mig bort...

Nyttiga scones
2dl naturell kvarg
1 banan
1dl havregryn
0,5-1dl kokosmjöl
1tsk bakpulver
1msk linfrön (valfritt)

Hur du gör:
Rör ihop alla ingredienser, mixa om du inte vill ha tuggmotstånd från havregrynen. Klicka ut den storleken du vill ha på en plåt. In i ugnen på 200 grader tills de fått en fin härlig brun yta. Njut med Philadelphia och chiasylt!!

Chiasylt recept:
1dl hallon
2msk chiafrön

Hur du gör:
Koka upp hallonen och häll över i en plastskål. Rör ner chiafrönen och in i kylen i minst 1h. Använd som sylt till mackan, gröten eller vad du är sugen på.

Likes

Comments

Godmorgon fina!

Har en sådan otroligt härlig morgon med Zara&Noels podcast i högtalarna. Att vara själv hemma, lyssna på något och stå med frukost är terapi för mig. Även tänkt på vas jag ska baka idag, är ju ändå söndag och är mysigt att ha lite familjemys en söndagskväll.

Igår blev det marklyft på gymmet, har börjat få in tekniken vilket gör det så kul!! Kan orka lite mer och träningsvärken efter detta pass är så himla skön i hela kroppen. Sedan fick jag dansat hela natten lång!

Till min otroligt goda frukost!! Måste bara dela med mig av detta recept. Enkelt och helt otroligt gott. Tänk att äta paj till frukost?! Vilken jävla lyx...

Syrlig rabarberpaj:
0,5dl havregryn
Ca 1dl fryst uppskuren rabarber
Stevia strö
Honung
Mynta
1msk kokosolja
Kardemumma

Hur du gör:
Använd en liten form som tål ugnsvärme. Häll över rabarber i botten av denna form. Blanda havregryn, hackad mynta och kardemumma i en annan skål.
Häll ett lager stevia strö över rabarberna.
Häll över den torra röran över rabarberna och klicka sedan ut kokosoljan över pajen. Avsluta med att ringla ett litet lager med honung.
In i ugnen på 200grader tills den fått färg

Toppat denna gång med propuds bluberry muffin proteinpudding. Passade så bra till!!

Likes

Comments

Har stått nu på morgonen och lagat frukost till Linn och hennes två kompisar som stannat över natten. Gjorde något som passade alla då jag inte visste vad de tålde. Kommer att dela med mig av denna gångens kesoplättar men gjorde även amerikanska till dom. Linn min lillasysters favorit.

Kesoplättar, amerikanska pannkakor, ägg, mitt bröd på havregryn, mackor, melon, oboy, hemmagjord jordgubbssylt och tillbehör till detta.

Kesoplättar:
100g keso
2 ägg
1tsk bakpulver
2msk kokosmjöl
1 banan

Hur du gör:
Mosa bananen med en gaffel och blanda resten utav ingredienserna. Stek i medelvärme i en platta med kokosolja.

Likes

Comments

Jag älskar pannkakor men tycker att det är kul att variera smaker och tillbehör. Denna gången testade jag att försöka göra så proteinrika som möjligt utan att använda kolhydrater i form av mjöl/havregryn/banan. Alltså ett perfekt alternativ när du vill ha en proteinbomb! Kikar mitt recept med keso faktiskt men om man räknar kalorier så är denna betydligt bättre. Vill dock påpeka att det är inget jag gör.

Proteinrika pannkakor:
100g naturell kvarg
1dl äggvita
1tsk bakpulver
1skopa (33g) proteinpulver med smak
Kardemumma eller kanel beroende på smak av protein

Hur du gör:
Väg upp 100g kvarg i en skål. Jag valde naturell men vill du testa med smak så tror jag att det funkar det också. Häll i resterande ingredienser och blanda ut alla klumpar med hjälp av en gaffel. Stek på medelvärme med kokosolja. Toppa med dina favorit-tillbehör!

Likes

Comments

Vilken succé detta bröd blev förra gången, tog slut på typ 2 dagar så blev en till sats. Men som jag rekommenderade förra gången, blev det en dubbel sats.

Receptet kan ni se lite längre ner i bloggen. Denna gången valde jag att dekorera med strimlor av banan på toppen. Måste bara säga till er som inte testat baka detta ännu att ni missar något då!! Wow vad gott det är!!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw