Header

Hej!

Har hunnit med att maila några ärenden inför resan samt boka några viktiga papper som jag snart hoppas trillar ner i brevlådan. För er som också åkt som Au Pairer vet att det är otroligt mycket förberedelser, främst när man tackat ja till en familj. Är helt slut av allt pappersarbete, telefonsamtal och mail som behöver komma iväg och besvaras.

Men efter att detta var klart imorse så åkte jag på morgonens första pass, TABATA. Effektivt och så otroligt kul pass, rekommenderas till alla som älskar GRIT eller HIIT. Är helt såld på dessa pass. Efteråt var det hem och fylla på med lunch innan jag tog bilen och testade kläder inför lördagens modevisning. Något ni inte får missa!! För på lördag har JENCIC sin höstinspirerade modevisning på Incontro! Biljetter finns att köpa på blandannat JENCIC och Hair By Angels. En kväll som förra året blev så himla lyckad!!

Under ser ni bästa vitaminboosten efter ett träningspass på morgonen. Om jag vill äta innan ett pass brukar jag byta ut gröten mot riskakor med kalkon/ost/gurka för att få i mig snabba kolhydrater. Men grape samt grönt te med ingefära är min räddning denna höst!

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Jag ska flytta till USA! Den 28e September bär det av till New York för intensiva dagar innan min framtida second-family tar emot mig. Äntligen!

Vad jag väntat med detta inlägg. Kanske för att när man väl kommer ut med det så blir det så verkligt. Men jag har funnit en familj som verkar ha ett sådant stort hjärta och kommer välkomna mig med öppna armar. Två små pojkar och gångavstånd till gymmet. Jag tror att jag kommer att trivas!! Frågan är bara hur man packar hela sitt liv i en väska på 23kg? I en stad med fyra årstider. Har ni tips från egna erfarenheter så här gärna av er!! 

Jag kommer att använda denna blogg både som en dagbok men även för att nära och kära ska få följa med på min resa under detta år. Fortsätt följ en förvirrad svensk i USA.

En exalterad Filippa

Likes

Comments

Det är troligtvis ingen som missat detta klipp som flödar över hela facebook. En kvinna vid namn Brittany som i början av året fick reda på en aggresiv hjärntumör som satt sig. Att vid 29års ålder få veta att man inte kommer leva en dag över 34 år. Att få veta att det är 3-5 år tills du tar dina sista andetag. Men efter undersökningar veta att det bara är ett halvår kvar innan du antagligen, kom ihåg antagligen kommer att ligga på dödsbädden. Vad är det för liv? Ett liv där man vet nästintill månad på när du ska dö. 

Brittany har själv valt att dö den 1 november, 10 månader efter att hon fick reda på sitt besked.
Att få somna in i sin säng, med sin man och familj bredvid. Med musik hon själv älskar.
En finare död kan vara svårare att få, även om det är så hemskt.

Titta på detta fina videoklipp under för att få höra det i Brittanys ord


Likes

Comments

Förutom att Beyonce typ är världens bästa sångerska så får klippet mig att rysa från topp till tå.
Detta måste vara det mest fina klipp från en konsert som jag sett. 

Det handlar inte om att allt måste vara perfekt. För vi alla vet att de är de små extra ögonblicken som visas i klippet. Men vad gör det? Man är människa. Dåliga stunder och tråkiga vardagar händer alla. Men är det det vi vill se? Nej. Att få med så fina stunder under deras uppväxt, som de skapat tillsammans. Men något av de ballaste de gjort tillsammans: fått ett fint och underbart barn. Att ha dessa ögonblick på film och som i denna konsert, få se ögonblicken för att minnas. Minnas de underbara.

Jag vill bara ta fram kameran, och det nu. Ta kort och filma allt som händer i livet. De fina små ögonblicken som du har varmt om hjärtat men som ibland är svårt att minnas. För att en gång, kunna göra som dessa två och se tillbaka på de lyckliga stunderna. De stunder man har tillsammans.


Likes

Comments

Har svårt att förstå att jag blivit 18. I alla år har man sett det som gammal/vuxen, känner mig inte alls vuxen just nu. Har blivit uppvaktad och har så fina vänner och släkt som firat mig. Hela dagen har bestått av kalas hos min kusin, sedan kalas hos mig och sedan en promenad. jag är glad men ändå helt slut och fick ett bra avslut på denna dag. 18 kanske inte är så dumt ändå😉 puss

Likes

Comments

Godmorgon!

Hade en riktigt mysig kväll igår, äta gott och prata av sig. Kvällen avslutades i lagom tid då jag redan är påväg till jobbet nu. Jobbar fram till 3 och kom gärna ner och köp massor av räkor.
Är så trött men tagg för kvällen!!

Likes

Comments

Trevlig fredag på er!

Jag är så otroligt glad idag, mestadels för att det är fredag och denna älskade helg äntligen är här. Fick tränat ett pass 6.45 imorse, då var man inte så kaxig. Men kan ha varit det bästa passet jag gjort såhär tidigt på morgonen. TIPS. Jag blev också inringd till jobb så har precis bytt om för att springa ner och jobba av 2 timmar. Kom och köp av mig i deli, räkorna är billiga ikväll😉 Sedan snabbt hem för en kväll med underbara Issa. Blir sista natchostallriken på länge och vi har längtat efter denna i veckor. Bryggeriets natchostallrik är något alla borde testa. Sedan ska vi dansa av oss mest för att värma upp inför morgondagens galna utgång. 

Likes

Comments

Två kappor från zaras hemsida

Blir lite halvt kär så fort jag ser en färgglad eller ljus kappa. Har försökt hitta den perfekta kappan till vintern men det är svårt. Har beslutat att spara ihop till en ordentlig kappa till hösten. Men nu letar jag efter något vårigt eller somrigt. Dessa två ovan är någon av de godingar som jag sett, speciellt den gula. Herregud vad snygg den är, och till våren kommer den att vara sååå snygg. Kommer dock aldrig hända att jag köper den, men att se den på någon annan kommer alltid att värma mig lite extra. Den till höger är också en favorit då den är ljus och får den lilla färg på kroppen att se lite brunare ut. Ett par stora pilotbrillor och halv lockigt hår och du är redo för vilken dag somhelst.
Båda jackorna ligger runt tusenlappenLikes

Comments

Vi alla har problem, kan vara om jobb, kärlek, skolan, familjen eller något i vardagen.
Ibland är det svårt att handskas med det man bekymrar sig över och det kan gå ut över någon som inte alls är värd det. Men många gånger går det även ut över sig själv. Vi ger oss mer skit än vad vi är värda, och framförallt sätter oss i situationer som endast trycker ner oss.
Jag lyssnar varje vecka på Andrea&Mathildas podcast som säkert de flesta i min ålder gör, speciellt tjejer då de pratar om allt möjligt som händer i en tonårings liv. Men en podcast som är mer vuxen och alltid kommer mer riktigt vettiga tips är Michaela&Dasha. Senast idag lyssnade jag på en när jag var ute och powerwalka. Under de ca:40 min som en podcast brukar vara är man i en helt annan värld. De besvarar de flestas frågor inom problem och de vågar prata och dela med sig av sina misstag och snedsteg.

Deras senaste podcast handlar om "hur fan vet man?" och den handlar precis som rubriken lyder. Eftersom de båda är tjejer är det från deras perspektiv, hur vet man att en kille är intresserad? Men jag tycker att killar kan ta del av denna podcast lika mycket då det finns flickor som är exakt likadana. Men denna podcast borde verkligen alla höra då den stärker mångas hjärtan och jag tror framförallt man inser hur dåligt man har blivit behandlad om man varit i samma situation vilket jag tror att många av er läsare har. 

KLICKA HÄR: Ta er tid och lyssna på denna. Både ni som blivit sårade, men även ni som sårar andra. Tänk igenom och förbättra

Likes

Comments


Better Blogging Nouw