Header

Postad i: grekland 2017

Hej kära ni, inte från den vanliga platsen, utan från ett varmt härligt Grekland. Här ska jag spendera en hel vecka för att koppla av, få ny energi och påbörja hösten med en semester. Det bästa valet jag gjort!

Helgen som av nyss har varit hektisk och fyllde med massor av kärlek. Lördagen va fylld i kärlekens tecken och jag har sedan i våras längtat efter denna dagen. Min morbror och hans Helena gifte sig ❤️

Nu är det måndag och jag började dagen med en grymt bra träningspass, cardio för att ta slut på all energi inför flygresan, samt rygg och axlar. Strax efter lunch kom jag till Landvetter och startade eftermiddagen med en glas torrt bubbel. Oj vilken härlig måndag, och i skrivande stund befinner jag mig i Grekland.

Hur underbart att man numera kan använda internet även utomlands? Och jag som kan fördriva värdelös tid till att kunna sitta en stund här. Läste i bladet om vårt hotell och jag är så glad, både yoga, core och HIIT finns som pass här på hotellet, dessutom utsikt över havet!

Ha en härlig vecka, vi ses!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Mitt liv

22.18, en fredagskväll i augusti.

Hej härliga ni. Det var ett tag sedan jag kikade in, &nästan att man glömt av att denna sida fanns blev jag påmind av en gammal vän varför jag inte bloggade. Och sedan dess har det funnits en tomhet, för jag vet att framförallt förr var detta forum ett ställe där jag ventilerade mig flera dagar i veckan.

Jag förstår de som skriver av sig varje dag, i en bok, i en dagbok eller på en sida. Främst för att få ut de känslor och funderingar man har, men även att kunna ha något att blicka tillbaka till. 2017 och det enda minnena som existerar är foton på kanaler som syns i max 24h, eller ja, när man är uppkopplad, och sedan kanske någon dag eller vecka till i huvudet. Men sedan? Ett halvår? Ett år? Två år senare? Då kanske man inte ens har ett foto kvar, allt pga hur vi nu i denna tid ska ha och använda den senaste tekniken.

Men vad gör jag här? Ett inlägg med många strån från min röda tråd. Men egentligen handlar nog allt bara om en sak: en start på något nytt.

Precis som man är redo för att det ska ske en förändring, vet man också att det finns ett förflutet. Känslor finns kvar, sorg, glädje, minnen och hopp, hopp om att man kanske inte behöver släppa taget om något jobbigt, samtidigt som man vill vara redo för något nytt.

2017 för mig är redan nu ett helt otroligt år. På många sätt men främst på hur jag som person har utvecklats, hunnit analysera och gjort mina val med omsorg för att ta mig till den plats idag. Kanske är det min semester-hjärna som börjar tala, eller pirret när en stor dag ska komma, en väldigt nära släkting ska gifta sig om mindre än ett dygn. Eller handlar det om den flygresan, och avkopplande resan om drygt tre dagar. Och ännu har jag inte nämnt flytten om exakt 14.

Livet är en stor lärdom, med bra och mindre bra val. Det finns inga bra genvägar och du kommer många gånger behöva ställa dig till svars.
Men en sak som jag har lärt mig är viktig, om inte viktigast: lite på dig själv och omringa dig av människor som får dig att lita på dig själv lika mycket som när du är ensam.
Inte den killen som hellre velat haft en annan, eller bli den personen som bara bryr sig om det materiella, eller stereotypen som ska leva som en medelmåttig svensk mot sin egna vilja.

Dags att knyta ihop säcken och få detta väldigt blandade inlägg att avslutas dryga en timme efter att det börjades skrivas. Detta är bara början, på väldigt många fina inlägg här framöver, som kommer handla om mina tankar, mina känslor och min passion till att ha en hälsosamt liv.

Godnatt härliga ni!

Likes

Comments

Postad i: Recept middag

ovan ser ni en vanlig lunch när vi inte har rester hemma. För övrigt är jag en tjej som bokstavligen älskar när det blir mat över att äta kommande dag, då behöver jag inte äta lika mycket till lunch/middag haha... Men detta ovan måste jag bara tIpsa Om, som går på mindre är 15 minuter, är vegetariskt och dessutom innehåller massor av protein, vitaminer och bra fibrer.

Recept:

grönsaker som finns i kyl/frys (exempel broccoli, Spenat, morort, paprika, bönor, sallad osv)

1dl äggvita

Kolhydrat (t.ex pOtatis, sötpotatis, kikärtor)

bara att steka allt i lite vatten, tillsätt kryddor, gÖra röd currypasta som är livets krydda när du ska smaksätta tråkiga grönsaker. Och till sist rör du i 1dl äggvita så blir detta är grymt god wok.

Likes

Comments

Postad i: Recept frukost

Godmorgon på er!

Nu sitter jag med en stor Skål med gröt framför mig efter dagens tabata-klass. Världens bästa start på fredagen och helgen! Alltid en svettfest med världens bästa deltagare, och än sålänge har jag haft sjukaste träningsvärken efter varje pass!!! 😍

Nu till gröt, Hör ofta att man inte blir mätt på gröt.. Jasså mätt på gröt, tills man smakar på Filippas gröt som innehåller allt din kropp behöver för att starta dagen på bästa sätt. Mummmmmms

Recept morgongröt:

1dL havregryn

4dl vatten

1dl äggvita

0,5dl Kasein (salted caramel mmsports)

1tsk kokosolja

1/2 burk kokospudding

1msk proteincrisp (de ovan)

3stycken färska jordgubbar

koka upp din gröt (havregryn+vatten), när du fått önskad konsistens rör du i äggvitan på låg värme. När gröten svalnat rör du i kaseinet och häller upp gröten i en skål. Toppa med puddingen, färska bär, proteincrisps och klicka på en tesked koKosolja.

Lätt, gott och jag håller mig mätt till lunch utan problem! Gör denna ni också!!

Likes

Comments

Postad i: Recept frukost, Recept hälsosamma desserter, Recept hälsosamma snacks

kvällsmat, dessert, fredagsmys, mellanmål, ja tusen alternativ att Göra detta ovan. Utan en massor av socker, full med protein, vitaminer och Det viktigaste: den är god.

Recept:

1 burk strawberry supreme pudding (Barebells)

2msk proteincrisps (ni ser dom ovan)

5stycken färska jordgubbar

häll i puddingen i en fin skål/glas, skiva upp jordgubbar och toppa puddingen med jordgubbar och crisps. Längtar redan till nästa gång!!

Likes

Comments

Postad i: Recept middag

Taco-pizza kanske låter fel, men en Taco-pizza på en natchobotten gör ju inte tacomyset sämre. Snarare ännu godare, mysigare och perfekt om man är i ett större sällskap.

recept:
1 påse natchos
1/2 burk tacosås (samma Marias är utan tillsatt socker)
1 påse riven matlagningsost (12%)
1 låsa tacokrydda
800g kycklingfärs

Valfri sallad
Spenat, rödlök, paprika, avokado, tomat

Vitlökssås:
300g kvarg
1,5 vitlöksklyftor
Salt & peppar

Hur du gör:
Börja att hälla ut påsen med natchos (helst rundformade) på en plåt. Häll över önskad mängd ost, men minst ett tunt lager så att botten håller ihop. In med detta ovan i ugnen i ca 10 minuter på 180 grader.

Medan botten står i ugnen förbered man såsen, steker kycklingfärsen med tacokrydda samt skivar upp alla grönsaker. Häll upp kvargen i en skål, pressa i vitlök och smaksätt med salt och peppar. Världens lättaste sås med bra proteininnehåll och fettsnål, god till allt!! 😃

Efter 10 minuter tar du ut botten från ugnen. Klicka på tacosåsen över plåten. Därefter häller du på kycklingfärsen, och sedan in i ugnen igen för att låta smakerna gå ihop. Denna gången ska den bara bli varm, samma grader i ca 10-15 minuter.

När du tagit ut plåten så är det bara att börja dekorera med alla fina färger i form av grönsaker du tidigare fixat. Serveras med den iskalla vitlökssåsen i gott sällskap!

Likes

Comments

Postad i: Recept frukost

Recept på denna gröna smoothie 2pers:
250g kvarg naturell
Ca 1dl kokosmjölk
1stor näve färsk spenat
1 näve grönkål färsk
1tsk spirullina (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
1 banan
1dl casein vanilla ice

Hur du gör:
Mixa allt i en mixer
Strö på valfri topping, allt från granola, frön, nötter, bär eller frukt.

Likes

Comments

Postad i: Recept frukost, Recept hälsosamma snacks, Recept middag

Hej lördag!

Dessa lät jag växa och bli goda i ugnen medan jag planerade dagens träningspass och bytte om. Så smidigt och även enkelt! Pannkakor är ju en favorit, men att bara göra i stekpannan är ju inte roligt. Denna gången bakades de i ugn och smaksattes med vanilj och blåbärspulver. Mums!!

Proteinrika pannkaksbakelser
3 ägg
1dl kokosmjöl
1dl casein vanilla ice
2dl kokosmjölk
1nypa vaniljpulver
1tsk bakpulver
Barebells creamy vanilla pudding
Kung markatta blåbärspulver

Hur du gör:
Blanda alla ingredienser i en bunke (förutom barbells pudding och blåbärspulver)
Ta fram en ugnsform för muffins och smeta in varje form med kokosolja. Klicka i smeten som du rört ihop i 6 formar (normalstora) till hälften. Klicka i en klick pudding på varje muffins. Smeten som du har kvar ska du röra ihop med blåbärspulver (ca 1msk) med en sked/kniv. Klicka på ännu en klick smet på varje muffins och in i ugnen på 200 grader. Ta ut dom när de fått färg (vuxit ordentligt) och ät med de som finns kvarg av din pudding!!

Bästa lördagsfrukosten eller myset när man vill äta pannkakor men inte har tid eller ork att steka dom!! Kram

Likes

Comments

Postad i: Recept middag

En favorit till lunch som jag har gjort nästan hela veckan, både för enkelhetens skull och att jag varit för lat för att vänta på en kyckling att bli klar. Annars brukar jag istället ta kyckling/torsk för protein.

Ta fram en ugnsplåt
Lägg ett bakplåtspapper på och skiva upp strax under 100g sötpotatis i bitar, häll valfri mängd broccoli samt grönkål bredvid och tillslut häll ca 100g kikärtor (konserverade) över och bara krydda med massor av kryddor.
In i ugnen på 210 grader tills allt fått färg

Ut från ugnen och låt svalna medan du häller färsk spenat på en tallrik (massor av bra vitaminer och järn!!), samt häller över denna blandning. På med en halv deciliter lättkeso och en klick steviaketshup bredvid och du är hemma. Godaste lunchen!!

Likes

Comments