Header

Imorgon är det första omgången av ponnyallsvenskan hoppning och jag och Purple ska faktiskt vara med! Det är verkligen kul då vi har kämpat enormt mycket med hoppningen och 90 cm, är enligt mig relativt högt. Mitt mål är att hon inte ska stanna, då hon nästan bara blivit utesluten tidigare. Vilket jag förstår, då hon är väldigt svår i hoppningen. Så skulle vi riva så gör det inte direkt något, målet är bara att komma runt utan några stopp. Så vi ska i alla fall rida förklassen som är LD+ (85cm), känns hon bra så fortsätter vi med lagklassen som går i LC.

Hon kändes grymt fin på träningen i onsdags och även förra onsdagen. Hon var sjukt taggad utan att bli stressad och tyckte det var super roligt. Så hoppas på det bästa, för känslan är på topp just nu!

Ni undrar säkert varför jag inte är med i ponnyallsvenskan dressyr? Jo man får max ha 20 i poäng för att få starta LC dressyren. Och jag och purple har fått över 20 poäng. Poängen får man då genom att placera sig på regional tävling eller högre. Så vi fick tyvärr inte hänga med. Däremot följde jag med första omgången som fotograf/medhjälpare kan man väl säga. Det var väldigt kul att följa med och kolla på vårt duktiga lag! Alla fyra red bra ritter med bra procent. Så hoppas på lika bra resultat i hoppningen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För exakt 2 år sedan var jag med i ponnyallsvenskan & tävlade för första gången med bästa Kim! Det gick inget vidare, men vi kämpade oss till 0:an i andra omgången. Finaste Kimson, tänk så mycket han har lärt mig! ❤️

Likes

Comments

Hej hej! Igår var vi i Klippan och tävlade. Red en LB:1 och en LA:1. Red faktiskt LAn först, och det gick bra. Hon var sjuuuukt fin på framridningen, men har börjat få en tendens att spänna sig sjukt mycket på volten innan man går in på banan, så det gjorde hon igår också. Tanken var ju att lyfta upp henne så mycket som möjligt för att höja procenten. Men vågade inte riktigt det, eftersom hon var så spänd innan. Så det vi fick "avdrag" för var då att hon var lite låg i formen. Och % blev ca 65,6%, vilket jag personligen tycker var lite lågt. Men vi blev faktiskt 2:a placerade ändå. Vilket var roligt. Sen lite senare red jag LB:1 då & den var ute, LAn var inne och det lät högt i högtalarna så det var nog därför också som hon blev spänd. Så i LBn vågade jag satsa lite mer & det gick väldigt bra faktiskt. Ingen super grym känsla faktiskt, men fick upp henne i formen lite bättre än vanligt. Så procenten blev 72,68 ungefär!! Det är ju sjukt! Vi var andra start av 8:a starter & höll ledningen hela vägen! Dessutom fick vi över 3% mer än andra placeringens resultat, så det var en rätt säker vinst! Sjuuukt kul att avsluta LB på topp, för om mindre än en månad kommer vi gå upp på LA:P1 istället och få lite utmaning! Så kul! Purple är grym!

Likes

Comments

För ca 2 veckor sen började jag & Purple träna för en ny tränare, då Jenny inte har tisdagsträningen längre. Så nu rider vi för en som heter Maria Bornhov. Jag gillar henne skarpt, då hon verkligen ger en mycket personlig feedback och det är verkligen vad som behövs när man rider purple. Hon kan vara rätt svårt & spänd emellanåt och hon hjälper verkligen en jätte mycket. I like her! Så nu kommer jag träna för henne då en gång i veckan, johanna en gång och Sofie (hoppning) en gång.

Hoppträningen i onsdags gick över förväntan! Hon va riktigt svår i början, men i slutet när vi hoppa en 75-80 bana så var hon såå fin och positiv! Så vecka 37 kommer vi hoppa LD+ och förhoppningsvis även LC i östra göinge på ponnyallsvenskan. Får ju inte vara med i dressyren eftersom vi tävlat LA, plus att vi ganska snart kommer rida LA:P1 och vill inte behöva vänta tills vi ridit alla omgångar osv. Så nu blev det en liten tävlingsplan för min & Purples del också haha!

Men nu ska vi åka och rida, så vi ses!

Likes

Comments

Likes

Comments

I måndags började vecka tre av gymnasiet och då började vi även med riktiga lektioner! Det var faktiskt väldigt kul att komma igång, men det var inte direkt någon jätte mjukstart, utan jag har redan saker att göra i Produktutrustning (kemiliknande ämne), svenska, engelska & Kemi. Men jag kommer sitta kvar någon timme efter skolan varje dag inprincip för att jobba bort mycket innan jag kommer hem, plus att mina föräldrar slutar jobba ca en timme efter vi slutar. Det är faktiskt riktigt skönt att kunna stanna i skolan & slippa behöva göra lika mycket hemma.

Vi har även fått våran MacBook Air. Så nu är det lättare för mig att uppdatera bloggen ännu mer!

Ikväll ska jag och Purple på hoppträning! Första gången vi hoppar på över en månad haha! Vet inte riktigt hur det kommer gå, men ni får veta imorgon!

Nu ska jag fortsätta plugga, så vi hörs!

​Bild av bästa Sarah!

Likes

Comments

Hej hej! igår övade vi inför vår kadrilj som vi ska rida idag på hovdala. Purple tyckte inte alls om högtalarna och trodde att det var ärevarv hahah! Men vissa delar funkade i alla fall rättså bra. Hoppas på en lugnare Puppe idag så att hon inte skenar runt som hon gjorde på ärevarven i Jönköping hahah!!

Sarah Götz följde med till stallet och fotade mig & purple i fredags. Snacka om grymt fina bilder! Ska lägga upp dem om en stund. Så länge får ni en äldre bild ifrån Ringsjöorten!

Likes

Comments

JAG VET, att uppdateringen har varit dålig & kommer inte lova att den blir bättre just nu då jag har sjukt mycket att göra hela tiden. Men ska försöka! 😊

Just nu är jag påväg till skyrup för att hämta lite funktionärs saker & kolla på en hässleholmare som ska tävla. Har nästan precis avslutat dag 2 på gymnasiet också. Jag går i Perstorp och det är en industriteknisk linje. Alltså både yrkes-och högskoleförberedande. Kände ingen alls där igår när jag kom dit, så man var rättså nervös alltså haha! Men nu känns det verkligen jättebra. Man börjar lära känns folk & man märker att alla vågar bjuda mer på sig själva osv. Så nu känns det super! Imorgon ska vi i 1:an åka till Upzone i Ängelholm. andra gången iår för mig 😄

Tagga tagga!

Likes

Comments