Header

Skoldagen idag vart hyfsat kort, hade bara tre lektioner vilket inte händer så ofta. Efter skolan gick jag och älsklingen till ett café som ligger vid Eriksbergs kranen som heter baka. Det är super mysig och de gått om plats att plugga på. Det är lite av ett familjecafe och kan vara barn där ibland, men barnen som var idag var jätte gulliga och gjorde bara hela stämningen mysigare. Med tanke på att barn ibland kan ha så himla mycket energi blir det inte alltid lugnt.

Vi satt ungefär och pluggade i 3 timmar i lugn och ro. Jag tog en varm macka med salad, super gott och fräscht. Sedan tog vi båda varsin efterrätts liknande sak, jag en citronpaj och Svante en kladdkaka. Hann dock inte ta kort på maten då den åkte ner hyfsat snabbt. Är iallafall hemma nu och myser lite med ostbricka och te.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Kappan i collaget har jag faktiskt redan köpt och den ligger på Ica och väntar. Resten av sakerna är saker jag väldigt gärna skulle vilja ha i höst. Kan tyvärr inte få allt såklart, det hade blivit lite dyrt. Vet inte riktigt vad jag ska prioritera ännu. Jag tycker att kvalité är viktigt och då blir det att man får köpa lite färre plagg, men det kommer min plånbok och naturen tacka mig för någon dag.

Som man ser är det en väldigt blandning av kläder och stilar, men det är lite sådan som min stil ser ut just nu. Det fungerar också att kombinera olika stilar ibland.

Likes

Comments

kan jag inte riktigt säga. Självklart får jag helg och det är skönt att kunna sova ut och slappa hemma men plugg är ännu en gång det som står på schemat. På måndag har jag prov i matte 5, jag känner att jag kan grunderna bra men vill självklart satsa på att få så bra betyg som möjligt och måste därför lägga en del tid på det i helgen. Det blir så när prov läggs på måndagar tyvärr, plus att har haft uppgifter att göra den veckan som varit. Det är helt klart värt att läsa matte 5 enligt mig. Jag har alltid tyckt att matte är roligt och det håller i sig. Att läsa matte 5 ger även merit vilket gjorde så att jag kunde skippa att läsa tyska eller något annat språk i ettan och tvåan. Eftersom jag får bättre betyg i matte än vad jag hade fått i språk så känns det som ett mycket bättre val.

Nästa vecka har jag en svenskauppgift som ska lämnas in, det gäller att inte skjuta upp den för mycket eftersom det är en uppgift som kommer behöva bearbetas mycket. Det är en vecka kvar till deadline men tänker att jag ska få gjort så mycket som möjligt imorgon. Älsklingen åker till Stockholm i morgon, jag kommer bara vara hemma så att plugga lite skadar inte. Hade väldigt gärna åkt med till Stockholm dock, är väldigt shoppingsugen och behöver flera nya grejer.

Innan lovet har jag en del saker, inte jätte många men det är saker som kräver lite arbete. De större sakerna jag har förutom det jag nämnt innan är ett prov i matte 4 och en rapportinlämning i teknik. Tyvärr behöver jag jobba lite med rapporten i helgen också, det är ett så stort arbete och det känns som att det väger in en del på slutbetyget eftersom det är ett arbete som skett under en sådan lång period. Troligtvis kommer det vara mycket mellan höstlovet och jullovet också. Ska även jobba på ett julbord så det gäller att planera in sin tid bra.

Likes

Comments

Efter att ha varit väldigt onyttig i måndags, och även helgen innan kände jag att det var dags att andra vanor. Det är något man ofta säger till sig själv att göra, äta nyttigare och liknande. Detta handlar om mer än att bara äta nyttigare, jag är sjukt sockerberoende. Under tisdagen klarade jag en helt dag utan socker (då menar jag godis, sötsaker, läsk osv. socker i mat känner jag att jag inte kan göra något åt). Klarade mest av det för att jag var väldigt inställd på att klara det. När jag inte äter socker blir jag jätte låg på energi och får en ganska illa huvudvärk. För att få bort tröttheten och huvudvärken gäller det att äta men det är inte speciellt långvarigt. Min brist på energi stoppade mig i alla fall inte från att träna vilket känns bra, träning ger dessutom på längre sikt mer energi. Min tanke är att skära ner mycket på sockret under veckodagarna men fortfarande äta måttligt under helgerna.

Likes

Comments

Efter skolan i går unnade vi oss en fika på café Italia som ligger ganska när Eriksbergskranen. Det är vårt go-to-ställe men går inte dit allt för ofta så det känns lite mer speciellt när vi väl går dit. Vi hade vår första ”dejt” där, så platsen är en viktigt betydelse i alla fall för mig.

Likes

Comments

I dag var det dags att ha kemiprovet som jag lagt ner tisdag och onsdag att plugga på. Min lärare bestämde sig för att åka till Polen i en vecka precis innan provet vilket inte direkt var till någon hjälp. Efter att ha tappat hoppet helt om att ens klara provet gick det ändå bra. Jag svarade på alla frågor men jag vill ändå inte hoppas för mycket.

Inför nästa vecka har jag en del plugg. Måndag har jag ett argumenterande tal, tisdag har jag fysikprov och muntlig historia och på torsdag har jag ytligare en muntlig uppgift, i engelska. Det kommer alltså blir mycket plugg i helgen, även fast jag verkligen skulle behöva en hel helg utan plugg. Har vart trött i nästan 2 veckors tid nu. Ska i alla fall ha studiedag imorgon så jag kan sitta hemma och plugga i pyjamas och mysa med älsklingen.

Likes

Comments

När jag var påväg till skolan i dag fick jag information om att min svenskalärare var sjuk. Det gjorde att jag fick en rast på 2,5 timmar. Jag tog vara på tiden och gick till gymmet, vilket är super skönt eftersom jag inte behöver göra det efter skolan. Kommer komma hem ungefär 2 timmar tidigare.

Just nu sitter jag och min UF-grupp och spekulerar lite kring vår produkt och det går väldigt bra! Vi arbetar kring ergonomi inom kontorsarbete, mest arbete med laptop. Våran grupp funkar bra i hop, alla får prata och det är nästan alltid en bra stämning.

I dag ska jag börja plugga till ett kemiprov som jag har på torsdag. Väldigt otaggad på det eftersom jag hellre hade städat och rensat mitt rum. Har också väldigt mycket kläder som jag skulle vilja fota och lägga ut för att sälja.

Likes

Comments

I går var jag som sagt på Liseberg med skolan för att göra lite fysikuppgifter. Vi började med att åka Uppswinget och hade med oss en slinky i attraktionen för att se vart de var positiva och negativa g-krafter. Det var en kul del av uppgiften förutom att jag blivit känslig av att åka karuseller det senaste så jag mår illa ganska lätt. Det är tråkigt eftersom jag alltid tyckt om att vara på nöjesfält och åka diverse saker. Vi hade otur med vädret och det regnade väldigt mycket emellanåt. Senare mot kvällen blev det väldigt kallt men påverkades extra mycket av att jag var väldigt trött. Jag åkte inget mer eftersom jag var så trött och satt för det mesta och väntade på att de jag var med skulle åka.

Just nu sitter jag på min pojkväns släktkalas som börjar avta. Vi har gjort allt det vanliga som att äta mat, efterrätt och kollat på när det öppnas presenter. Det bästa under kalaset var definitivt när vi kollade på gamla hemmafilmer på födelsedagsbarnet, det var väldigt mycket dans och något som skulle likna sång. Kände faktiskt en liten press innan kalaset eftersom jag hamnar lite i centrum av släktingarna som jag inte har träffat innan eller träffat väldigt kort, man vill alltid göra ett gott intryck. Men det blev inte så mycket focus på mig som tur var. Känner mig tyvärr inte på topp och har lite huvudvärk, är också så sjukt mätt efter all mat vi ätit. 


Likes

Comments