Header

Royce, Träning och tävling

Hej, idag hade jag egentligen tänkt att köra lite markarbete på ridbanan, men pga vädret kände jag för att jogga honom i ridhuset istället 🍂🌧 Jag red på Nova bettet och sen satte jag på gummisnodden för att han skulle få sträcka ut ryggen ordentligt. Han var jättefin, mycket mer alert för skänkeln. Jag red lite slutor i både skritt, trav och galopp. I galoppen gick det super att rida slutor åt höger, men i vänster är det jobbigare för honom så de blev inte helt perfekta. Jag är supernöjd med dagens ridpass!

Igår var det Sofia träning. När jag värmde upp honom var han fin men tung i fram. Sofia erbjöd sig att sitta upp på honom för att känna lite på honom eftersom det var ett tag sen hon red honom sist. Det tackar man såklart inte nej till! När jag fick sitta upp igen var han superfin såklart! Jag fick fortsätta att göra lite lösgörande saker.

Imorgon har jag inte bestämt vad jag ska göra. Om det är fint väder blir det markarbete annars rider jag dressyr i ridhuset tror jag. Innan vi åker till stallet ska jag och mamma åka till Täby centrum för jag ska ta hål i öronen. Är supertaggad!
Hörs imorgon, kram!

I slutet gjorde han några jättefina ökningar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, nu var det ett tag sen sist (igen). Jag måste verkligen ta tag i det här med bloggandet.

En liten update på vad som har hänt sen jag bloggade sist:
Royce har fortsatt att vara fin på Nova bettet vilket är jättekul! Sofia träningarna har gått bra och alla skolor börjar sitta bättre och bättre nu. I lördags var vi på programträning för Lena Lilja på Täby Ryttarcenter. Man kan säga att det gick både bra och dåligt. Royce trodde att det var tävling vilket var bra eftersom då visade han sin "fula" sida genom att göra precis så som han gör på tävling. Han var superfin när jag värmde upp, när jag fick startsignal la han av. I lördags hade han iallafall lite tempo. När jag hade ridit klart programmet sa Lena att vi skulle träna på mycket lösgörande grejer för att få honom i en mycket rundare form. Hon hade fem steg som jag fick jobba utifrån. Det tog ett tag, men i slutet slutade han att sätta emot och bråka. Han fick under sig bakbenen och sköt upp ryggen vilket gjorde att det blev jättelätt att rida! De här stegen ska vi jobba med mycket hemma. Igår var det DM i Huddinge. På framridningen var han superfin och de lösgörande sakerna vi gjorde dagen innan satt kvar och jag gjorde lite av det som Lena sa att vi ska skulle testa på framridningen. När jag fick startsignal inne på banan gjorde han exakt samma sak som han brukar. Jag hade inga jättekrav på att allt skulle vara löst efter en programridning, men jag blev såklart besviken när det inte gav någon effekt alls.

Idag la jag fram bommar på på ridbanan. Känner att jag kanske borde satsa på hoppning istället, speciellt med de höjderna som jag hoppar. Kan man tävla och bara hoppa max 30 cm? Haha, skämt å sido. Jag la ett kryss på långsidan och sen tre upphöjda galoppbommar på andra långsidan. Han kändes väldigt glad, pigg och mjuk. Det är kul att göra något annat då och då eftersom det lätt blir att man bara sitter och gör samma saker varje dag.
Oj, det blev ett långt inlägg idag. Vi hörs imorgon, kram❤️

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, nu är det äntligen helg igen! Idag testade jag att rida Royce på Nova bettet. Wow, han var sååå fin! När jag kortade på tygeln krökte han på nacken och sköt upp ryggen direkt. Jag höll honom knappt något i munnen under hela ridpasset. I början tog jag det lite lugnt och lät honom prova sig fram med nya bettet. Därefter fick han en skrittpaus och sen började jag jobba honom lite mer. Jag gjorde ganska mycket övergångar från trav-galopp-trav. Jag kände även på lite skänkelvikningar, men där märkte man hur mycket stöd han behöver i munnen för att orka flytta sig. Vi kommer variera med Nova bettet och vårt andra tvådelade bett nu framöver för att det inte ska slita så på hans tand. Imorgon blir det ett till dressyrpass och på söndag ska jag rida ut.
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, idag fick Royce tänderna kollade. Tandläkaren sa att han hade väldigt fina tänder, men han tar tag i bettet mellan tänderna på vänster sida så hon behövde fixa till den tanden. Hon tipsade även om att vi ska köra på en mindre storlek på det bett vi har och sen även variera med ett Nova bett. När tandläkaren var klar fick Royce stå kvar på gången en stund och sen fick han komma in i boxen. Han var supertrött eftersom han hade fått lugnande. Vi väntade kvar med honom ett tag och sen åkte vi till Hööks för att köpa en storlek mindre på betten och även ett Nova bett som tandläkaren tipsade om. Det ska verkligen bli intressant att se hur han går på ett Nova bett eftersom jag
aldrig har ridit med gummibett i hela mitt liv och jag vet inte om han har gått med det innan. Vid 17 åkte vi tillbaka till stallet för att se hur han mådde. Han kändes mycket piggare så vi gick en promenad. Imorgon ska han få gå ett lugnare pass och då ska vi testa gummibettet🤗
Kram

Likes

Comments

Hej, igår var jag hemma från skolan för jag kände mig trött i kroppen och hade ont i halsen osv men framåt eftermiddagen började jag känna mig piggare. Jag red i ridhuset och först ville jag bara få honom lösgjord och lätt i båda sidorna. Därefter fick han en skrittpaus och sen kortade jag ihop honom och tränade på längningar, öppnor, slutor alltså det vanliga. Han kändes väldigt seg i början men det brukar ta 15-20 minuter innan han kommer igång ordentligt. I slutet fick han till några fina längningar där han sänkte huvudet och sköt på med bakbenen👏🏻 Jag red i ca. 45 min inklusive fram- och avskrivning.

Idag ska han joggas och imorgon ska han äntligen få tänderna kollade. Det ska bli skönt eftersom han har börjat trixa lite med bettet och lägger över tungan. Hoppas att det inte är något utan att han bara behöver raspa tänderna.
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, den här helgen har varit superbra! I fredags kväll åkte vi till Sofia för jag och en kompis skulle bo där med våra hästar över helgen. Vi kom fram runt 19 så jag och Olivia fixade iordning hästisarna och sen åt vi pizza. På lördagen gick vi upp 06.45 och mockade och fixade mat till hästarna osv. Vid ett tog vi in hästarna och red. Vi red i ridhuset och båda ponnysarna var jättepigga. Vi red i en halvtimme och sen skrittade vi av en sväng. Senare på kvällen gick vi en promenad med ponnysarna och sen hjälpte vi Sofia att natta dem. På söndagen sov vi till halv åtta och vid tio gick vi en promenad med hästarna. Klockan 15 red vi lektion för Sofia. Royce var jättefin. I början kändes han seg, men när Sofia smackade på blev han genast piggare. I början tränade vi mycket skritt. Sen galopperade vi och gjorde massa serpentiner. Klockan 17 åkte vi hem😞 Den här helgen gick alldeles för snabbt❤️

Likes

Comments

Hej, måndag igen och nu märker man att vardagen är tillbaka.

Idag red jag ut och sen joggade jag Royce på ridbanan. Han var seg men det är förståeligt eftersom han har gått ganska hårt i helgen. Inte så mycket att skriva om idag, men imorgon ska jag rida ett lite hårdare pass. Vi hörs mer om det imorgon, kram!

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Schema för den här veckan:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Trim i ridhuset eller på ridbanan
Onsdag: Jogg
Torsdag: Sofia träning
Fredag: Vila, åka till Sofia och bo där med Royce över helgen
Lördag: Träning för Sofia, Uteritt eller träna själv
Söndag: Samma som lördag

Likes

Comments