Header

Royce, Träning och tävling

Hej, idag red vi efter utsläppet igen. Skrittade först ut en sväng och sen red jag på vallen. Joggade honom bara idag och han kändes mjuk men seg. Gjorde mycket övergångar från galopp till skritt för att han skulle komma igång. I slutet kändes han riktigt fin så då travade jag av honom❤️
Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej, i onsdags red jag på vallen för det fläktade jätteskönt där nere. Jag red i ca 40 minuter och Royce kändes superfin och mjuk, dock ganska seg men i slutet fick han ett bättre tempo. Jag red även igenom P1:an för att känna vilka saker vi behöver träna mer på. Konstaterade att skritten behövs mycket jobb med och mellantraven kan han bli lite stadigare i. Annars kändes det hyfsat bra. Slutorna och öppnorna har blivit mycket bättre och galoppdelarna fungerar bra!

Igår fick han vila och idag red jag på vallen igen. Han kändes mycket piggare än i onsdags och det resulterade med ett jättebra pass. Jobbade mest med längningar och öppnor i trav. I galoppen försökte jag bara få en stor, rund galopp. Jag red i 40 minuter idag igen och därefter fick han gå ut i hagen.
Ha en bra fredagskväll, kram!


Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, idag hade vi utsläpp så klockan ringde klockan 7. Vi åkte ut och fodrade och släppte ut alla hästar. Sen åkte vi hem igen och åt lunch. Vid ett åkte vi ut till stallet igen för att rida. Jag och Lovisa red ut i skogen tillsammans. När vi hade ridit halva rundan mötte vi en liten älgkalv. Royce blev verkligen jätterädd och ville vända och springa hem, men som tur var, var inte Lovisas ponny det minsta rädd. Han bara stod där vilket gjorde att Royce lugnande sig lite och vi kunde fortsätta. När vi bara hade en liten bit kvar började det spöregna, tjoho (eller inte)! Hursomhelst blev vi jätteblöta🙁 När vi kom tillbaka till stallet hade det slutat regna så vi red lite på ridbanan men då började det såklart regna igen. Gissa vilka som var helt dyngsura när dem kom in i stallet🌧 Aja, Royce kändes iallafall väldigt fin på ridbanan trots regnet!
Hörs imorgon, kram!

Charmig ponny❤️

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, nu är jag hemma från fem dagar hos Sofia på Bergsviks gård. Jag och tre andra tjejer bodde i en liten stuga där. Tänkte berätta lite om dagarna som varit eftersom jag inte hunnit blogga under tiden jag var där.

När vi kom fram i söndags fick Royce gå in i sin box och sen packade vi ut alla saker. Vid 6 tog vi in alla hästar. De tre andra tjejerna skulle rida ut Sofias hästar så jag hakade på. Vi red en jättelång runda och på vissa ställen travade vi. Royce blev ganska stark men sista traven var han jättefin!

På måndagen hjälpte Sofia oss när vi red över bommar i ridhuset. Royce var fortfarande pigg från uteritten i söndags, men han använde energin till att jobba ordentligt med ryggen och bakbenen. På långsidorna fick vi länga traven och det gjorde han jättebra i slutet!

I tisdags red jag dressyrträning för Sofia. Framåtbjudningen i Royce satt kvar vilket resulterade till ett jättebra pass! Vi tränade på lite saker ur P1:an.

I onsdags hoppade vi. Hopprädda, dressyrnörden Filippa hoppade faktiskt en hel bana i galopp. Hehe sen var det inte några jättehöga hinder vi hoppade, utan faktiskt väldigt låga men det spelar ingen roll😂 Kan även tillägga att jag hoppade i dressyrsadel. Är iallafall jättenöjd och det märktes att Royce tyckte det var superkul!

I torsdags, alltså sista dagen städade och packade vi. Vid två red jag Royce. Han kändes mjuk och fin i båda sidorna. Vi tränade lite ökningar och enkla byten. Efter det gjorde jag iordning honom och sen fick han gå ut i hagen igen. Jag mockade ur hela boxen och sen kom mamma och pappa. Vid sju kom vi hem till Näs.

Igår joggade jag honom på ridbanan. Red utan stigbyglar bara för att göra något annat. Royce kändes lite trött men han sprang ändå på bra.

Idag fick han vila medan vi smörjde alla saker.
Hörs imorgon, kram!

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, 1 juli idag (om någon missat det😂) och vädret var helst fantastiskt imorse. Idag hade vi utsläpp så vi åkte ut till stallet och fodrade alla hästar. Sen gick vi en promenad med Molly i det härliga vädret. Därefter började vi släppa ut stona, sen Royce som fick vila idag. Efter honom tog vi de andra valackerna och jag fick ta stallets nya lilla och jag citerar lilla ponny, Valle. Han är sååå söt!!!! Man ser honom inte ens när hans står i boxen för att han är så liten.

Lite konstig vinkel men vad gör det han är så liten!

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, igår kom vi hem från vårt landställe. Vi firade midsommar där och stannade fram tills igår. Även om det är jättemysigt där så saknar jag ju Royce supermycket. Men jag har fått trösta mig med att han har fått ett litet sommarlov och bara gå ute i hagen och äta gräs. Hursomhelst så kom vi hem vid fem-tiden och då åkte jag och mamma direkt ut till stallet. Royce var faktiskt inte så smutsig som jag hade trott, vilket var skönt! Jag fixade iordning honom och sen red jag på ridbanan. Det blir mycket rida på ridbanan nu eftersom på vallen har gräset blivit alldeles för långt för att rida på. Det är synd, men jag rider ut så mycket som möjligt för att han inte ska bli alltför uttråkad. Jaja, tillbaka till gårdagens ridpass Royce kändes faktiskt väldigt fin och mjuk med tanke på att han har vilat en vecka. Jag travade och galopperade igång honom länge för att han skulle bli varm i alla muskler och leder. Sen kortade jag ihop honom och red lite öppnor, ökningar, slutor och tränade på den där "förbaskade" skritten. Målet med gårdagens ridpass var väl att han skulle bli mjuk och varm i hela kroppen, men framförallt att han skulle få röra sig. Vi var klara i stallet vid halv åtta-tiden och då var jag väldigt hungrig för jag hade inte ätit någon middag, hehe!
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, igår badade vi Royce för han hade smutsat ner sig så i hagen. Sen fick han äta gräs i solen och gå en promenad. Idag red jag på ridbanan. Satte på gummisnodden för han var ganska stark och ville inte komma upp med ryggen. Jobbade mycket på en volt och reglerade tempot. Sen red jag även över cavalettibommar för bara göra något annat, då han lätt blir seg och uttråkad om man gör samma sak länge. Red i kanske 40 minuter och därefter fick Royce stå kvar inne i stallet och äta mash och hö!
Kram

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej, i söndags åkte jag och mamma till Gripen för att titta och heja på alla vi känner. Det blev en lång dag där så Royce fick vila. Igår åkte vi ut vid 10 och då red jag först ut en sväng. Därefter red jag på ridbanan och det låg lite bommar och små hinder framme så jag använde mig av dem. Satte även på gummisnodden för att han skulle få jobba ordentligt med bakbenen och komma upp med ryggen. Först galopperade jag igång honom på fyrkanten och sen travade jag över cavalettin. Ändrade inte avstånd så det kan ha varit något långt mellan dem, men ville att han skulle länga mycket på steget. Därefter galopperade jag över två bommar och reglerade tempot mellan dem. När jag kände mig nöjd med dem skrittade jag en stund och sen hoppade jag ett litet hinder på kortsidan med en bom framför och en bakom. Sen kände jag mig nöjd och skrittade av ner mot vattnet. När vi kom in i stallet fick Royce mash och sen fick han gå ut i hagen.
Kram

Likes

Comments

Hej, idag ringde väckarklockan 7 eftersom vi hade utsläpp. Vid halv nio fodrade vi hästarna och släppte ut dem. Efter det mockade vi 8 boxar och fixade iordning i stallet. Sen åt vi lunch. När vi hade ätit åkte vi tillbaka tillbaka till stallet för att rida. Först red vi ut en sväng och därefter trimmade jag lite på ridbanan. Idag var ett mindre bra pass. Royce var stel och hängig i fram. Kändes som om jag bar hela framdelen😂 Gjorde lite lösgörande övningar men blev bara irriterad på honom för att jag inte tyckte att han ansträngde sig. Avslutade med att bara galoppera runt fyrkantsspåret på halvlånga tyglar för att han skulle få galoppera genom hela kroppen och bli avslappnad. Sen fick han gå ut i hagen igen.
Ha en trevlig lördagskväll så hörs vi imorgon igen, kram!

Likes

Comments

Idag var första dagen på sommarlovet, men jag har verkligen ingen sommarlovsfeeling. Kändes som att det först gick jättelångsamt och sen plötsligt har man slutat 7:an, haha! Det var ett tag sen jag bloggade nu och jag och Royce har hunnit debutera La:P1 och jag red på 59%. Jag är ändå hyfsat nöjd med procenten eftersom det var första gången och han hade gått en klass tidigare så han var lite trött. Sen var vi i Sollentuna och startade en till la:P1. Jag tyckte att han var seg och sköt ut vänsterbogen hela tiden, men det tyckte ingen annan😂

Hemma har han skött sig exemplariskt. Jag har lagt in lite bommar de dagar han känts seg för att få honom att vakna och lyfta på fötterna. Även om han (och jag om det inte är högre än 40cm) tycker det är kul med bommar och sånt tror jag att vi håller oss till dressyren för min "hopp"teknik är lite sisådär. På Sofia-träningarna har han också skött sig jättebra. Slutorna och öppnorna börjar sitta mer och mer nu och skritten kämpar vi på med. Man märker att sommaren är hans favoritårstid för han blir mjuk och glad. Skönt för honom när det börjar bli gräs i hagen som han kan plocka med.
Trevlig kväll!

Likes

Comments