Header

Royce, Träning och tävling

... har det varit de här dagarna. Igår var det värsta stormen hos mig. Jag blåste seriöst bort. Så Royce fick vila. Idag var det fjärde skoldagen och hela den här veckan har vi slutar mellan 11.30 och 12.00 på grund av att vi har haft utvecklingssamtal på eftermiddagen, hur skönt!! Iallafall idag red vi på vallen igen eftersom ridbanan var supergeggig👎🏻 Jag red ett intensivt pass i ca. en halvtimme. Han skötte sig super och jag jobbade mycket i galopp för det är då som han verkligen blir lösgjord och börjar jobba med bakbenen.

I tisdags var det träning för Sofia🌟 Som vanligt var Royce superfin. Och jag red lite moment ur La:1.

Älskar detta schabrak👆🏻❤

Bästa👆🏻👏🏻😂

Likes

Comments

Royce, Träningsschema

Här kommer Royce schema för den här veckan:

Måndag: Vila

Tisdag: Dressyrträning för Sofia.

Onsdag: Jogg/ lösgörande pass efter träning.

Torsdag: Lite trim på vallen eller ridbanan med en sväng i skogen innan.

Fredag: Vila

Lördag: Åka till ridhus och rida igenom honom.

Söndag: Rida ut❤❤

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Hej hej, i fredags och lördags fick Royce vila! Idag red jag ut samma tur som i torsdags. Gud vad mysigt det är att rida ut i snön när solen lyser! Därefter red jag ett lösgörande pass på vallen. Vi tränade slutor och öppnor i båda varven. Jag tränade även på enkla byten och att rida upp i samlad galopp. Man märker att han inte är lika stark i höger när man samlar honom eftersom att han inte riktigt orkar att samla sig helt. Han orkar även inte att galoppera ända fram till X när han är samlad. Men vi jobbar på och jag gör mycket övergångar för att stärka honom. Det är även väldigt nyttigt för honom att gå mycket i skogen där det är ojämnt underlag. Imorgon börjar skolan igen(😒), så han får vila då. Nu ska man ju tillbaka till sina vanliga rutiner. Samtidigt blir det skönt med rutiner och jag har satt upp ett träningsschema för oss 👍🏻

Sötaste Ancho i igår när vi kom på morgonen för att ha utsläpp😍

Likes

Comments

Royce, Mål, Träning och tävling

Hej, i dethär inlägget tänkte jag berätta om mina mål med Royce 2017.

Tävlingssäsongen startar i slutet av februari/början av mars för mig och Royce. Jag ska försöka anmäla mig till en Lb:1 som är den 26 Februari. Fram till dess ska vi jobba på med form och tempo.

Den här våren vill jag rida godkända La:er (helst placera mig). Kanske starta någon La:p redan då.

Till sommaren vill jag även tävla Connemara SM med Royce. Där kan man starta från LC till La. Förra ägaren till Royce vann Connemara SM 2014 med honom och det vore roligt att också prova på att tävla det.

Till hösten vill jag fortsätta att jobba mig uppåt i klasserna och rida godkända ritter.

Här är några stora mål och kanske några lite mindre mål för mig och Royce under tävlingssäsongen 2017!

---------------------------------------

Idag fick Royce vila, så vi åkte till stallet och bara myste ❤

Vill ha sommar☀️

Likes

Comments

Royce

Idag red jag ut en lång tur i skogen på ca. 40 min. Det var supermysigt och vi lyckades tajma precis när solen tittade fram också❄️☀️ Därefter trimmade jag Royce nere på vallen. Jag red även igenom La:1 programmet för att ha någonting att göra. Royce var lika fin idag och det är roligt att året startar med att han så positiv till arbete!

Imorgon vet jag inte om han ska få vila eller om det blir jättesköna 16 minusgrader att rida i😊

Likes

Comments

Royce

Idag red jag ut en tur i skogen och snön innan jag joggade Royce nere på vallen. Han var verkligen superfin idag. Så fort jag började trava sänkte han huvudet och sköt upp ryggen. Man märker att han tycker det är roligt att rida i snö och på vallen eftersom han blir så positiv till arbete.

Imorgon står det lite trim på schemat så jag rider antagligen ett lite hårdare pass på vallen då👍❤

Likes

Comments

Royce, Träning och tävling

Igår åkte fick jag äntligen rida igen. Royce har fått vila en vecka eftersom vi har varit bortresta. Han kändes lika glad över att se oss som vi var över att se honom. Vi åkte ut vid ungefär 13 tiden när det fortfarande var ljust👌🏻 Jag red en sväng i skogen vilket var supermysigt! Tyvärr var ridbanan för hård för att rida på, men däremot var vallen jättemjuk och jag jobbade Royce där istället. Jag red inte med sporrar, men han lyssnade ändå på mina skänklar jättebra👍🏻Jag galopperade mycket för att han skulle få röra sig ordentligt. När han galopperar har han även mycket lättare att släppa igenom i båda sidorna och få kunde jag få honom att sätta under bakbenen ordentligt.

Idag var det äntligen träning för Sofia igen. Vi har inte tränat för henne på flera veckor nu så det kändes skönt att komma igång med det igen! Royce kändes väldigt stel i början. Han gör ju alltid det, men idag kändes det som om jag inte kom åt honom och då börjar jag hålla på med händerna. Vilket leder till att Royce blir ännu hårdare i munnen. Men sen släppte det när Sofia sa vad jag skulle göra. Haha, varje gång som det känns att "den här träningen kommer han bara vara hård", så kommer Sofia och säger vad jag ska göra och då blir han jättemjuk. Hursomhelst var han jättefin och satte verkligen under sig. Dock går han väldigt långsamt då eftersom han inte riktigt orkar både trampa under sig och gå fort. Men, vi jobbar på det och det har blivit en väldigt stor skillnad på bara några veckor, vilket är väldigt roligt!

Likes

Comments

Royce

Nu var det ett tag sen vi hördes sist. Den här veckan har vi åkt till Skånsta och ridit i deras ridhus två dagar. Vi satte på gummisnodden på Royce för att han skulle få jobba ordentligt! Åh, gud så fin han var. Älskar när man känner att båda har fått jobba riktigt ordentligt😍

Förra helgen red vi ut i skogen när snön kom❄ Så mysigt!

Nu har vi inga fler tävlingar på gång. Royce kommer få vila lite nu i jul för att vi åker bort o.s.v. Sofia träningarna börjar igen den 3/1 så i samband med att dem börjar igen, sätter vi igång Royce efter lite lugnare ridning❤


Likes

Comments

Träning och tävling

Idag var det tävling och vi startade en LC:2 igen. Men det är verkligen inte vårt bästa program att rida. Även de förra ägarna sa att Royce inte gillar att rida LC:er för det är för mycket raka vägar och han blir lätt uttråkad då. Idag fick vi 57% så det är lite bättre än förra gången när vi fick 51%👌🏻 Hursomhelst var Royce lite spänd idag. På framridningen kunde han inte riktigt fokusera på det som jag gjorde, men vissa stunder släppte han igenom och var hur mjuk som helst👍🏻 Väl inne på banan hade han energi, men han ville så gärna kolla på allting så det blev ingen vidare värst snygg form. Nosen stod rakt ut😂 Synd, men jag försökte rida så noggranna vägar som möjligt och göra så bra övergångar som möjligt. Så blev en 15:e plats av 17 startande för oss. Hädanefter ska nog det lägsta programmet som vi rider vara Lb:1❤️

Likes

Comments