Hej allesammans!

Nu sitter jag i bilen på väg till flygplatsen för att åka hem till Miami igen.

Vi har de senaste dagarna spelat en tävling i Charleston, vi slutade på en 4:e plats som lag. Själv spelade jag stabilt under alla rundor men sista dagar puttade jag tyvärr för mycket. Hade många chanser att göra birdies idag under sista rundan men jag hade svårt med greenläsningen. Banan vi spelade heter "The Golf Club at Briar's Creek", och det var i jätte bra skick och greenerna var super snabba. Längesedan jag spelade på sådana snabba greener så det var roligt. Jag är både nöjd och missnöjd med mitt spel, jag spelade väldigt bra från tee till green men hade som sagt lite problem med greenerna. Så nu blir det hem och träna lite till innan vi åker iväg på vår nästa tävling som är nästa vecka. ! Mina scorer under dessa rundor var, 70(-2), 72(E), 73(+1) och en total score på (-1). Jag kom på en 8:e plats så det var roligt.


Häng med, det blir kul!
Filippa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det var väldigt längesedan jag uppdaterade denna blogg nu, förlåt för det men det har varit mega mycket i skolan (som vanligt haha). Nu tänkte jag iaf skriva lite om de senaste två tävlingarna och hur det har gått. Mellan 18/2-21/2 spelade vi en tävling i New Orleans. Tävlingen hette Allstate Sugar Bowl Intercollegiate Championship och spelades på en bana som heter "English Turn golf and country club". Jag spelade väldigt stabilt alla rundor som resulterade i scorerna, 73,73,73 och en total score på (+3). Jag kände att spelet var där men jag missade tyvärr på fel ställen, grenarna var verkligen MINI, så missade man inspelen hade man inte jätte enkla chippar tillbaka. Jag kom som individuell spelare på en T21 plats.Vi avslutade som lag på en 5th place.

Nästa tävling vi spelade var vår egna tävling, Hurricane Invitational som spelades på vår hemma bana "The Biltmore". Denna tävlingen spelade jag inte så bra så det var väldigt tråkigt eftersom det var hemma tävling och allt. Mina scorer var 75,78,69 och totalt (+6) och kom på en T28 plats. Som lag kom vi på en 4:dje plats. Det roligaste under denna tävling var att mamma och brorsan var här och kollade och supporta mig under alla varven och sista varvet kom även Felix så det var jätte roligt att ha dem allihopa här, bara pappa som saknades.

På lördag åker vi på nästa tävling så,

Häng med, det blir kul!

/Filippa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Nu sitter jag i bilen på väg hem från årets andra tävling, UCF challenge. Vi avslutade på en 1a plats med laget så det var jätteroligt, individuellt kom jag på en T7 plats med scorerna 70,70,70 (-6). Spelet kändes stabilt och jag slog bollen så mycket bättre än förra tävlingen. Vi spelade på en bana som heter Eagle creak, vi spelade banan både kort och lång eftersom de flyttade tee fram och tillbaka på de olika hålen och vinden skiftade väldigt mycket.

Har inte hunnit skriva om den första tävlingen vi spelade eftersom vi kom hem från den på tisdagen och vi åkte på den här tävlingen på fredagen, så har helt enkelt inte haft tid. Men jag spelade iallafall skit dåligt förra tävlingen, ingenting kändes bra och spelade rent utsagt som en kratta haha så det var så himla skönt att komma tillbaka och spela bra på denna tävlingen. Den första tävlingen spelade vi på en banan som heter "Black diamond", den banan var väldigt fin men den var sjuk svår. Jag hade scorerna 82,79. Så med detta sagt tänkte jag säga till er alla där ute, även fast man har dåligt dagar så kan man spela bra veckan där på om du klarar av att tänka bort det dåligt. Det enda jag försökte göra efter jag spela dåligt var att glömma det så fort som möjligt för att inte bära med mig på det dåliga och fokusera på den kommande tävlingen. Jag försökte se på det positiva redan dagen efter när jag kom till golfbanan.

Nu ser vi fram emot en rolig säsong 2017!!
Häng med, det blir kul!
/ Filippa

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det var sjukt längesedan jag uppdaterade bloggen men det har berott på att jag inte haft några tävlingar nu på senare höst och vinter, har bara haft fullt upp med plugg inför finals och jag känner att det inte har varit så roligt att blogga om.

Jag har nu varit i USA sedan den 6 Januari. En sak som jag inte berättat är att jag i år tillhör landslagstruppen för damer och det är sjukt roligt. Så den 6 Januari flög jag till Orlando för att vara med på "Camp Sweden". Det är ett 5dagar läger med massor av träning och spel. Det som var extra roligt och intressant var att det var spelare från olika tourer, bl.a. LPGA, Symetra tour, LET, flickspelare och damspelare. Det som är bra med spelare från olika nivåer är att man kan dela med sig och lära sig utav varandra. Mycket bra och uppskattat läger från min sida 😃!

Igår när lägret var slut så tog jag flyget till Felix i Lousiana och ska vara här i några dagar eftersom min skola börjar inte för än den 17 januari. Jag kände att det är lite roligare att åka hit och träna och få träffa honom lite innan säsongen drar igång. Under vårsäsongen har vi ca 9 tävlingar så det kommer vara fullfart hela våren så tror att det kommer vara lite med ledig tid. Jag ser verkligen framemot alla tävlingar som kommer nu.

Det var allt för mig för denna gången, förhoppningsvis kommer jag vara bättre på att uppdatera under våren för då kommer jag ha lite mera att skriva om!

Likes

Comments

Hej!

I tisdags kom jag hem från vår sista tävling som vi spelade i Texas, Austin. Tävlingen hette Betsy Rawls Longhorn invitational. Som lag kom vi på en 2:a plats, 1 slag ifrån 1:a platsen så det var väldigt segt men vi får vara nöjda ändå. Själv spelade jag bra de första två varvet och gick ( -1 ), ( -1 ). Finalronden gick inte alls som jag vile, och scoren blev (+4) riktigt dåligt och riktigt missnöjd var jag. Sista ronden tappade jag alldeles för många slag på green, missa många korta puttar. Min total score blev (+2) och jag kom T11 som individuell.

Denna veckan hade vi bara en dag i skolan eftersom vi har fall-break, torsdag-söndag så det var jätte skönt. I och med att vi har fall-break så passade jag på att flyga till Felix och hälsa på honom i Louisiana. För er som inte vet går Felix också på en college här i USA fast i Lousiana. Hans skolan heter Louisiana Tech. Jag ska vara här fram till på Söndag sedan åker jag hem igen.

Kommentera gärna om det är något ni vill veta eller något ni vill att jag ska skriva om.

Häng med, det blir kul!


Likes

Comments

Hej!

I måndags kom jag hem från tävlingen vi spelade i Texas, Huston, Jim West Invitational hette tävlingen. Tävlingen i helhet var jätte rolig och bra organiserad. Även där träffade jag två svenska tjejer, Michaela och Maria. Det var så roligt att träffa dem och kunna prata lite svenska. Min egna insatts är jag helt ok nöjd över. Jag började första rundan med en stabil score på -1, andra rundan var dessvärre sämre och jag kämpade in en +4. Första tävlingsdagen spelar vi 36hål iföljd, utan paus i mellan och till lunch får vi en macka, kaka och en chipspåse.. Inte direkt det man önskar sig men det finns inte så mycket att göra åt den saken. Men iallafall, det var sista nio som jag spelade sämre då jag kände att det var svårt att hålla koncentrationen och fokuset uppe. Finalrundan spelade jag väldigt stabilt, jag slog till med en BOGEYFRI 68 (-4), så härligt det är att spela en runda utan att ens vara i närheten av att göra en bogey haha. Min total score blev -1 och jag kom T20 på det.

Efter första dagens spel låg vi på en T9 plats som lag. Vi hade som mål att spela bra på finalrundan och ta oss upp till T5 och det kan man säga att vi minst sagt gjorde. Sista rundan slog vi till med -17 totalt som lag och klättrade upp till en 3:dje plats som vi är såklart oerhört nöjd över. Sjukt roligt när man spelar i ett lag och alla spelar bra sista rundan när det gäller.

På lördag åker vi på vår nästa och sista tävling för fall-season. Nästa tävling är också i Texas fast i Austin. 

Jag uppdaterar hur det gått efteråt eller under tävlingen gång om jag har tid. 

Häng med, det blir kul!

Likes

Comments

Hej!

Inatt kom jag hem från min första collegetävling som slutade med lagvinst och en individuell 4:de plats för mig. Mina scorer var, -1,-1,+3, tråkigt att avsluta dåligt men som helhet är jag ändå nöjd. Med laget vann vi med 40 slag, helt galet haha!!

På hål nummer 17 första dagen andra varvet lyckades jag med och göra albatross, helt sjukt men otroligt roligt. Jag slog ut en drive högermitt fairway och hade 210yards uppför och motvind kvar så jag greppar tag i min spoon och slår ett magiskt bra slag rakt mot flaggan. Varken jag eller min assistant coach John visste att den hade gått i, vi visste bara att den kommer vara nära. Folk runtom klappade i händerna och stojade men vi tänkte ju bara att den var på green och ganska nära så att det var därför. När jag hade gått en bit på fairway så kommer coachen från Michigan fram och sa, "du vet att du precis gjorde en albatross va?", det var då jag insåg att den hade gått i. Så roligt!

Nu kommer vi vara hemma i c.a 12dagar innan vi åker iväg på två tävlingar i följd. Denna veckan i skolan har jag inte så mycket så jag kommer försöka att förbereda mig för nästa vecka då jag har 3prov. Detta var allt för mig denna gång.

Följ med, de blir kul!


Likes

Comments

Hej!

Den här veckan har varit sjukt jobbig, då jag haft flera prov och massor av läxor. Timmarna som jag har på golfbanan på morgorna har jag verkligen börjat uppskatta så mycket, det har blivit min "fristad" bland alla måsten.  Där kan jag bara slappna och ta de lugnt och bara göra det jag älskar mest, att spela golf. Veckan som kommer är också proppad av läxor och prov men det sköna är iallafall att det är en kort vecka för på torsdag åker vi på säsongens första tävling!!! Det ska bli så himla kul att allt börjar nu. Tävlingen spelas i East Lansing, Michigan.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer, men om det är något speciellt ni vill veta så kommentera gärna det.

Bilderna ni ser är från vår hemma bana där vi tränar. Det är en utav mina teammates som har tagit dessa bilder. 

Häng med, det blir kul!

Likes

Comments

Hej!

I onsdag spelade jag den tredje av de fyra quailifying ronderna som vi har. Den rundan spelade vi på en bana som heter Melreese. Jag spelade inte så bra och scoren blev tillslut +3. På fredagen spelade vi vår final runda på vår hemmabana Biltmore. Jag spelade ganska ostrabilt de första 6hålen men det så kom jag igång med spelet och började spela bra. Scoren blev på PAR och det resulterade till att jag vann qualifyingen. Min totala score blev +3. Den andra rundan som vi hade qualifying på hette Deering Bay.

Tänkte berätta lite för er hur mina dagar egentligen ser ut här borta. Varje vardag har vi golfträning med laget mellan 8.30-11.30. Tisdagar och torsdagar har vi work out med en fystränare från skolan mellan 7.30-8.30 innan vi åker vidare mot golfbanan. Jag har skola varje dag, så direkt efter golfträningen på morgonen är det lunch och sedan börjar skolan klockan 13.25. Jag går I skolan mellan 13.25-19.40 varje dag utom fredagar då jag bara har en lektion mellan 13.35-14.15. Utöver detta har alla atleter 8h "study hall", detta innebär att varje vecka måste vi gå till en byggnad och sitta där i 8h och plugga eller gör home work. Dagarna här borta är väldigt proppade som ni kanske ser så under veckorna hinner man inte med något annant än golf och skola.

Den här helgen har jag bara ägnat åt plugg eftersom jag har två prov nästa vecka. Första provet är I "Evolution of jazz" och det andra provet är i "sport phycology". Dagen idag kommer också gå till plugg, det tar lite längre tid att plugga här för mig eftersom allt är ju på engelska och det är inte alltid man förstår alla ord, och då måste man fundera på det också.. haha

Vår första tävling är 24-25 September. Mary Fossum Invitational och den spelas i East Lansing, Michigan.

Detta var allt för mig den här gången.

Häng med, det blir kul!

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag varit på min första amerikanska fotbollsmatch. Det var sjukt roligt även fast jag förstod noll och ingenting, men stämaningen och allt runt om kring var så härlig. Jag tror slutställningen blev 70-3 till Miami så det var roligt att de kunde starta säsongen med en vinst. Här nedanför ser ni lite bilder ifrån matchen. 


Följ med, det blir kul!

Likes

Comments