Hej hopp galopp då var det dags igen, eller snarare igår. Men blev så sent på jobbet igår så det får bli ett kort inspo-inlägg idag. När jag och L pratade om hus så var en utav dem sakerna på "check-listan" ett gästrum. Vi vill kunna ha familj och vänner här utan att de ska behöva tänka på vem som ska köra hem eller bara för att träffas längre över helgen. Med en gång när vi var på visning för detta huset så visste vi vilket rum som skulle bli gästrummet. De tidigare ägarna använde rummet som kontor. Men för oss var rummet perfekt storlek för ett gästrum.

Ovan ser ni mäklarbilden. Alltså det rum som faktiskt heter sovrum på planlösningsbilden ska bli vårt gästrum. Som ni ser så är det små fönster och därför mindre ljusinsläpp därför tyckte vi att det skulle bli mysigt som gästrum. Men alldeles för mörkt och oinspirerande som kontor.

Vad behövs göras, eller vad ska snarare göras i det här rummet då? Jo, golvet behövs bytas ut och göras om. Tapeterna på väggarna ska rivas ner och en bättre och mer passande tapet för sutterängvåning ska sättas upp. Golvlister ska bytas till mer passande för golvkonstruktionen. Hmm vad mer.... Detta rum är det rum där det kommer krävas mer arbete (bortsett från badrumsrenoveringarna) då det från början var byggt mer som ett förvaring/förrådsrum.

Inredningsmässigt kommer vi köra mjuka och ljusa material, såsom linne och ull i tonerna vitt, ljusgrått och beige. För att inte få en sån kal känsla kommer vi hänga upp gardiner hela vägen upp till taket på fönstersidan. Sen så älskar jag gamla jugend skrivbord. Ska ha koll på nätauktioner så ska jag banne mig buda hem en. Tänk vad fint det hade varit att ha nått doftljus på, lite handkräm, en spegel ovanför. Jaja bra och mysigt kommer det bli och då kommer vi få slänga ut våra gäster om de stannar för länge;););)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dubbel bemärkelse kan man verkligen säga! Det känns verkligen som julen och adventstider har smugit sig på. Jag som brukar vara en riktig juljunkie och räknar ner dagarna till 1 dec redan efter sommaren och är välförberedd långt innan med pynt och allt blev helt tagen på sängen att det redan var 1 dec i fredags. Herregud hade till och med glömt/förträngt att 1 dec=julkalendern. Snacka om att huvudet är nån helt annanstans!

Men jag hann pynta och ta fram ljusstakarna OCH till och med ta första löprundan på typ 3 år.... Det blir inte sista. Det var så himla skönt och uppfriskande. Kände mig tankad med ny energi. Dock tyckte nog inte A det var så himla kul att hänga med. Förstod liksom inte syftet med att bara springa utan nån boll att jaga. Hehe känner igen mig i det. Har alltid hatat att gå ut och springa men på basketplanen kunde man springa hur mycket som helst. Men nu är det nya tider och löpspåret som roar...för tillfället iallafall :)

Likes

Comments

Förra veckan var det äntligen dags för ett besök på Quomodo och fixa till sig inför jul och allt annat. Jag har ju tappat ganska mycket hår pga undernäring och mediciner så det kändes välbehövligt med lite kärlek till kalufsen. Vi bättrade på färgen och klippte lite slitna toppar OCH klippte upp några kortare slingor. Blev super nöjd, som vanligt!!! Ska fixa en bild på resultatet i veckan så kan ni få se :)

Likes

Comments

God morgon!

Jisses, imorse vaknade vi till ett krispigt Onsala. -4 grader, halt på marken och frostiga löv. Sov som en stock och det var helt ärligt lite segt att gå upp. Men nu är det en ny vecka (som också antagligen som kommer swisha förbi i raketfart) fylld med jobb, sjukhus, en lite weekendresa och annat kul.

Måndag: Jobba hemifrån på förmiddagen. Samt förbereda lite blogginlägg i veckan. Åka till kontoret strax efter lunch och jobba sent.

Tisdag: Jobba kontor.

Onsdag. Jobba kontor.

Torsdag: Jobba kontor och sedan sjukhus efter lunch. Då ska jag få den nya medicinen som jag ska äta långsiktigt och så ska vi prata vad som komma skall och vad som händer nu, detta ska ju ända bli så vardagligt som möjligt (operationer och tidsplaner).

Fredag+Lördag+Söndag: Jobba hemifrån på fredagförmiddagen. För på eftermiddagen åker jag till Köpenhamn med "tjejgänget", mamma, moster och Ylva. Förra året åkte vi till Rom och i år blev det en kort weekendresa till Köpenhamn.

Likes

Comments