View tracker

Idag har det varit en låååång dag, trots att jag tog sovmorgon. Jobbet började vid 12 och fick reda på att jag har öppning själv imorgon men det kommer nog gå jättebra tack vare att min chef har fixat en slags manual åt mig, haha! Efter jobbet drog jag hem för att laga middag med lillasyster och efter det hann jag lata mig lite innan jag stack iväg och tränade. Fick upp en trea på 100kg i mark idag vilket är stort för mig då jag inte kört få reps och höga vikter sen typ i somras för att jag har varit fjollig om min rygg, och jag har dessutom varit rätt kass på att äta i och med all stress. Nu sitter jag hemma och har ätit mellanmål innan jag ska slänga mig in i duschen och därefter äta igen innan jag går och lägger mig.

Likes

Comments

Det har varit några "lata" dagar nu utan jobb och skola så jag ar haft tid att dra fram kameran. Det var ett ytterst hastigt återseende på någon minut, och stilleben var det som fick bli dagens projekt. Mina nya lakan är asnajs både fotomässigt och sovmässigt så det var inte svårt att fota några av julklapparna som jag fick i julkalendern från The Body Shop.

Matar på med träningen och känner att kroppen är i rätt bra balans för tillfället. Siffrorna går uppåt och slog till med ett PR i clean and jerk idag. Förvånade även mig själv på metconen där vi körde en clean and jerk stege med viktökning på fem kilo efter ett visst antal reps. Först var det 40 reps på en vikt, 30 på en högre vikt, 20 på en ännu högre vikt, och samma visa på restrerande 15, 10, 5. Jag var så himla korkad så jag råkade heva på fem kilo för mycket någonstans vid 20-15 repsen, vilket jag fick ångra senare men som tur var blev man ju utmanad, haha! När passet var klart hade jag svettsmak i hela munnen och dessutom rann näsan som satan för att jag typ håller på att bli förkyld. Mysigt, jag vet. Nu ska jag äta någonting och sen sova :)

Likes

Comments

Här har det nästan ekat tomt, men det är väl förståeligt. 2016 har för mig inneburit stora förändringar både inombords och utanför, till både det bättre och det sämre. 2016 kommer jag att minnas som året jag blev med mitt första riktiga jobb, började träna på någorlunda "allvar" och helt filtrerade bort relationer som bara tärde på mig. Det finns verkligen så mycket som jag vill säga för att så mycket har hänt, och tyvärr har jag knappt några bilder alls på grund utav att jag helt enkelt inte haft tid för att blogga.


För att summera mitt år på ett smidigt sätt så stal lånade jag den här listan från Fanny på roethlisberger.se som förutom asbra listor även har roliga recept, träningstips och en jättebra podcast vid namn Tyngre Psykbryt.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ska jag svara helt ärligt så vet jag inte. Förut har jag mest varit ledsen på grund av hur andra har betett sig mot mig, men nu är jag mer ledsnare av tankar som finns inuti mig. Stress, nervositet och ångest som gnager. Å andra sidan så har jag varit betydligt gladare än tidigare år, dels tack vare mina vänner men även de i CrossFit-boxen, så jag har haft fler tillfällen där jag verkligen varit tokglad och mått bra under en längre period.

Vad är du mest stolt över? Att jag inte ger upp, oavsett vad jag tar mig ann. Träningen har gått spikrakt uppåt vilket resulterade att idag, sista dagen på året, så slog jag till med ett PB i knäböj på 8 reps, och det är tack vare att jag tagit mig till boxen även de dagar då det känns som att allt är emot en och man inte vill ta tag i något. Mitt jobb fick jag tack vare att jag sökte, sökte, sökte och återigen sökte till olika ställen och till slut fick jag en intervju som sedan ledde till anställning, och även det beror ju på att jag inte ger upp.

Bara för att lägga till som en notering så är jag sjukt stolt över att jag har fixat upp ryggstyrkan så pass att jag nu klarar av en hel pullup, vilket jag förut hade jätteproblem med trots regelbunden träning riktat mot just pullups i flera månader.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag började träna tvåtimmarspass ungefär fem gånger i veckan under sommaren och har försökt hålla igång med åtminstone fyra pass varav minst två är tvåtimmars nu när skola och jobb är igång.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Lugn och ro i sinnet. Har fått rätt rejäla nervositets/ångest/stressattacker senaste halvåret pågrund av att hjärnan inte riktigt gör som den borde i situationer där det ställs krav på mig, och det har jag mått väldigt dåligt av både psykiskt och fysiskt. Hoppas verkligen att 2017 blir året då jag får bättre kontroll över mitt psyke.

Vad spenderade du mest pengar på? Träningskläder. Allt från skor till linnen, till kompressionstights till värmetröja till t-shirts till mjukisbyxor. Efter det måste det vara mat, och efter det vet jag inte riktigt vad mina pengar går till om det inte är praktiska saker som nya jeans eftersom de gamla har spruckit/liknande.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat? Jag vet inte riktigt. Kanske slappnat av, levt i nuet och inte stressa så mycket för det sär i nuet såväl som över det som kommer i framtiden med ansökan till universitet och flytt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Jag vet exakt vad jag vill skriva här men det är för personligt, sådär så jag skäms över det. Kanske skriver om det separat någon annan gång när det inte ligger mig så nära.

Största misstaget? Ska slänga till med något klyschigt och säga att det inte finns misstag. Misstag för mig innebär en situation där jag gör fel och får lära mig något utav det som i längden leder till att jag växer som person och blir bättre - och är det då verkligen ett misstag?

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2016? Alla som har med Bring Me the Horizon att göra, I'm made of Wax Larry, What are you made of? Cough Syrup och Something to Believe in med Young the Giant, albumet Badlands med Halsey, flera låtar av Banks och flera låtar av Twenty one pilots.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Min födelsedag var lugn för firade den med familjen och hade en födelsedagskalas senare med kompisarna, och det är nog lite roligare att berätta om. Vi var i ens jättemysiga stuga och jag blev överraskad med en longboard i present (kärlek).

Bästa TV-serie? Det här året har jag knappt hunnit att kolla på TV-serier men den jag har hunnit med att kolla är så klart Game of Thrones och den är ju svår att slå. Även The Walking Dead har varit jättebra, och The Strain.

Bästa köp? Svårt att avgöra. Kanske min LP-spelare så jag kan spela skivorna jag fick i julklapp av pojkvännen? Eller mina nya hörlurar? Eller mina Nike Metcon 2 som lätt är bästa träningsskon någonsin? Eller varför inte min nya säng? (den var det i och för sig mamma och pappa som köpte...)

Hur har träningen gått i år? Asbra, både med- och motgångar men mest medgångar och det är kul att se sitt slit ge resultat även om det tar tid.

Har du lagt extra fokus på något? Träningsmässigt har jag lagt krut på styrka och rörlighet vilket har gett resultat då mina maxsiffror stiger i samtliga övningar. Kommer ihåg att jag brukade vara jättestel när jag tränade fotboll och basket på grund av att jag inte stretchade någonting men nu har jag fullgod rörelse i det mesta förutom bröstryggen som är lite utav ett problemområde.

Har du slagit några personbästa i år? Absolut! Både i knäböj, marklyft, axelpress, clean, jerk, snatch, pullups (dock fortfarande fast på en) och varianter på dessa övningar. Även metcon's som Annie och Karen har jag blivit bättre på, med någon minut.

Har du provat något nytt? Har testat på AssaultBike efter att boxen skaffade in dem. Det är verkligen djävulens redskap det där, men det är ju kul ändå! Jag började gå på tyngdlyftningspass för att fixa tekniken vilket inte har hänt tidigare, och jag har som sagt börjat bekanta mig med rörlighetsträning för att göra träningen lättare.

Tankar om nästa års träning? Testa fler nya grejer. Är lite sugen på att testa klättring, vindsurfing, simning och strongman för att det verkar så himla kul. Annars vill jag lägga mer fokus på tyngdlyftning för att det är så sjukt roligt med teknik (nördvarning här) och jag vill dessutom börja följa en programmering. Frågan är bara vems programmering och till vilket pris, men det ska nog ordna sig.

Likes

Comments

Hej på er! Idag är dagen efter jul och jag hade en himla trevlig kväll igår med familjen. Vi åt god mat, umgicks och öppnade julklappar och det var jättemysigt. Idag ska jag träna och förmodligen testa ut lite av grejerna jag fick igår, hopprepet och pullup-grips. Fick ett par tynglyftardojor också men de var för stora så ska byta ut dem och testa dem så snart som möjligt :)

Ikväll firar jag jul med pojkvännen så hämtar upp han från jobbet efter träningen och sen blir det myskväll till hundra procent!

Likes

Comments

Instagram@filippaludvig