Header

Kväll i Ronda, Spanien.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Någonstans i Spanien.

Likes

Comments

Först och främst - hej. Jag trodde inte att jag skulle öppna upp den här sidan igen. Någonsin. Men, nu är vi här igen. Jag kan inte säga att jag kommer vara kvar länge, eller att jag kommer uppdatera särskilt frekvent. Det enda jag vet någorlunda är att jag behöver ett kravlöst utrymme att få vara kreativ och lägga ut mina bilder på eftersom jag vill få ut dem på något sätt, men en helt egen hemsida ligger en bit bort i framtiden och instagram känns inte som det rätta formatet än. Så, när jag känner för det kommer jag lägga upp bilder här och kanske skriva någon text till. Hur ofta vet jag inte, och ofta kommer det förmodligen inte bli, men någon gång då och då när kameran har fått smattra och ögonen stirrat sig färgblind på pixlar i Photoshop.

Sierra Nevada, Spanien.

Likes

Comments

Det kanske blir en nystart här på bloggen snart, då jag känner att jag måste ha ett forum annat än instagram för att dela med mig av mina bilder. Ett forum utan press på att minsta lilla ska vara perfekt, och där det kanske inte blir superuppdatering men det blir ändå någonting. Bloggen ska inte vara till för att prestera på något sätt utan mer för att få upp bilderna som annars bara ligger och skräpar på datorn, och om någon skulle se dessa och uppskatta dem så är det väl någonting.  

Likes

Comments

Här har det nästan ekat tomt, men det är väl förståeligt. 2016 har för mig inneburit stora förändringar både inombords och utanför, till både det bättre och det sämre. 2016 kommer jag att minnas som året jag blev med mitt första riktiga jobb, började träna på någorlunda "allvar" och helt filtrerade bort relationer som bara tärde på mig. Det finns verkligen så mycket som jag vill säga för att så mycket har hänt, och tyvärr har jag knappt några bilder alls på grund utav att jag helt enkelt inte haft tid för att blogga.


För att summera mitt år på ett smidigt sätt så stal lånade jag den här listan från Fanny på roethlisberger.se som förutom asbra listor även har roliga recept, träningstips och en jättebra podcast vid namn Tyngre Psykbryt.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ska jag svara helt ärligt så vet jag inte. Förut har jag mest varit ledsen på grund av hur andra har betett sig mot mig, men nu är jag mer ledsnare av tankar som finns inuti mig. Stress, nervositet och ångest som gnager. Å andra sidan så har jag varit betydligt gladare än tidigare år, dels tack vare mina vänner men även de i CrossFit-boxen, så jag har haft fler tillfällen där jag verkligen varit tokglad och mått bra under en längre period.

Vad är du mest stolt över? Att jag inte ger upp, oavsett vad jag tar mig ann. Träningen har gått spikrakt uppåt vilket resulterade att idag, sista dagen på året, så slog jag till med ett PB i knäböj på 8 reps, och det är tack vare att jag tagit mig till boxen även de dagar då det känns som att allt är emot en och man inte vill ta tag i något. Mitt jobb fick jag tack vare att jag sökte, sökte, sökte och återigen sökte till olika ställen och till slut fick jag en intervju som sedan ledde till anställning, och även det beror ju på att jag inte ger upp.

Bara för att lägga till som en notering så är jag sjukt stolt över att jag har fixat upp ryggstyrkan så pass att jag nu klarar av en hel pullup, vilket jag förut hade jätteproblem med trots regelbunden träning riktat mot just pullups i flera månader.

Genomdrev du någon stor förändring? Jag började träna tvåtimmarspass ungefär fem gånger i veckan under sommaren och har försökt hålla igång med åtminstone fyra pass varav minst två är tvåtimmars nu när skola och jobb är igång.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Lugn och ro i sinnet. Har fått rätt rejäla nervositets/ångest/stressattacker senaste halvåret pågrund av att hjärnan inte riktigt gör som den borde i situationer där det ställs krav på mig, och det har jag mått väldigt dåligt av både psykiskt och fysiskt. Hoppas verkligen att 2017 blir året då jag får bättre kontroll över mitt psyke.

Vad spenderade du mest pengar på? Träningskläder. Allt från skor till linnen, till kompressionstights till värmetröja till t-shirts till mjukisbyxor. Efter det måste det vara mat, och efter det vet jag inte riktigt vad mina pengar går till om det inte är praktiska saker som nya jeans eftersom de gamla har spruckit/liknande.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat? Jag vet inte riktigt. Kanske slappnat av, levt i nuet och inte stressa så mycket för det sär i nuet såväl som över det som kommer i framtiden med ansökan till universitet och flytt.

Vad önskar du att du gjort mindre? Jag vet exakt vad jag vill skriva här men det är för personligt, sådär så jag skäms över det. Kanske skriver om det separat någon annan gång när det inte ligger mig så nära.

Största misstaget? Ska slänga till med något klyschigt och säga att det inte finns misstag. Misstag för mig innebär en situation där jag gör fel och får lära mig något utav det som i längden leder till att jag växer som person och blir bättre - och är det då verkligen ett misstag?

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2016? Alla som har med Bring Me the Horizon att göra, I'm made of Wax Larry, What are you made of? Cough Syrup och Something to Believe in med Young the Giant, albumet Badlands med Halsey, flera låtar av Banks och flera låtar av Twenty one pilots.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? Min födelsedag var lugn för firade den med familjen och hade en födelsedagskalas senare med kompisarna, och det är nog lite roligare att berätta om. Vi var i ens jättemysiga stuga och jag blev överraskad med en longboard i present (kärlek).

Bästa TV-serie? Det här året har jag knappt hunnit att kolla på TV-serier men den jag har hunnit med att kolla är så klart Game of Thrones och den är ju svår att slå. Även The Walking Dead har varit jättebra, och The Strain.

Bästa köp? Svårt att avgöra. Kanske min LP-spelare så jag kan spela skivorna jag fick i julklapp av pojkvännen? Eller mina nya hörlurar? Eller mina Nike Metcon 2 som lätt är bästa träningsskon någonsin? Eller varför inte min nya säng? (den var det i och för sig mamma och pappa som köpte...)

Hur har träningen gått i år? Asbra, både med- och motgångar men mest medgångar och det är kul att se sitt slit ge resultat även om det tar tid.

Har du lagt extra fokus på något? Träningsmässigt har jag lagt krut på styrka och rörlighet vilket har gett resultat då mina maxsiffror stiger i samtliga övningar. Kommer ihåg att jag brukade vara jättestel när jag tränade fotboll och basket på grund av att jag inte stretchade någonting men nu har jag fullgod rörelse i det mesta förutom bröstryggen som är lite utav ett problemområde.

Har du slagit några personbästa i år? Absolut! Både i knäböj, marklyft, axelpress, clean, jerk, snatch, pullups (dock fortfarande fast på en) och varianter på dessa övningar. Även metcon's som Annie och Karen har jag blivit bättre på, med någon minut.

Har du provat något nytt? Har testat på AssaultBike efter att boxen skaffade in dem. Det är verkligen djävulens redskap det där, men det är ju kul ändå! Jag började gå på tyngdlyftningspass för att fixa tekniken vilket inte har hänt tidigare, och jag har som sagt börjat bekanta mig med rörlighetsträning för att göra träningen lättare.

Tankar om nästa års träning? Testa fler nya grejer. Är lite sugen på att testa klättring, vindsurfing, simning och strongman för att det verkar så himla kul. Annars vill jag lägga mer fokus på tyngdlyftning för att det är så sjukt roligt med teknik (nördvarning här) och jag vill dessutom börja följa en programmering. Frågan är bara vems programmering och till vilket pris, men det ska nog ordna sig.

Likes

Comments

Det var riktigt kallt idag och ett snötäcke låg över staden. Inte tjockare än att asfalten syntes efter en i fotspåren men nog för att knarra och halt nog för att ramla. Har gjort hur mycket som helst idag då min dag redan började åtta för att få i mig frukost och sen fara iväg för att träna, och direkt efter det till jobbet. Imorgon börjar dessutom skolan igen och jag har en rapport som ska in och ett prov att plugga till (uääähh) så jag har fullt upp redan från start. Men det gör väl inget, för kommer få träffa alla kompisar igen som varit bortresta eller haft annat för sig :)

Likes

Comments

Såhär såg det ut på vägen ned från Aletsch-galciären. Vi - jag, pojkvännen och hans moster - gick fort nedför berget för att hinna ned till bilen innan mörkret hade lagt sig och var någorlunda trötta, vilket visade sig när vi började garva åt exakt ingenting. Men roligt var det och det var en riktigt storslagen vy man fick beskåda. Åh, längtar så efter värme och vandring nu när första snön har lagt sig över Luleå. Men men, det dröjer ju bara några månader av konstant mörker nu innan solen börjar göra sitt igen.

Likes

Comments

 
Älskar verkligen när träden börjar skifta i gult och orange, det är så vackert! Tog med kameran när jag och pappa åkte iväg och övningskörde igår så stannade vi på några ställen där jag fick fota. Det var skönt att få vädra kameran lite, då den nu oftast är på sin nya plats i hyllan på min sänggavel. 
 
Vad händer till veckan då? Både roliga och mindre roliga grejer. Ska på halkbana på onsdag vilket verkar svinroligt när man pratat om det med kompisar som varit där, och har historiaprov som jag verkligen behöver plugga inför. Träningen är ju ett faktum. Och jo, jag ska ju skriva jobbkontrakt nu så jag får börja jobba extra på helger och kanske någon enstaka veckodag! Det kändes verkligen hur roligt som helst att få det telefonsamtalet igår när jag var påväg hem från pojkvännen :)

Likes

Comments

 
Jag ser inte mig själv som en höjdrädd person. Eller, i alla fall så har jag inte gjort det tidigare. Men, när man står på 3842 meters höjd och har valet att kliva in i en glasbox där man har inget annat än luft i flera hundra meter nedanför sig så börjar man känna sig liiiiiite otrygg. Pojkvännen klarade av det trots att han är väldigt höjdrädd, men jag och hans moster valde att vänta vid sidan om. Att gå runt på det hala trägolvet och luta sig ut över staketen var inte alls jobbigt, inte ens när det stup nedanför, men den där glasboxen alltså... Kanske om det blir en nästa gång? 

Likes

Comments

 
Såhär såg det ut på förmiddagen tills någpn gång på eftermiddagen när vi var och tittade på Aletsch-glaciären som är alpernas största glaciär. Det var riktigt häftigt att titta på glaciären även om den inte syns vidare bra på bilderna (bilderna på glaciären sparar jag till ett senare inlägg för ljuset var hur coolt som helst). Vandringen nedåt var mysig då vi såg getter med krulligt hår och fick uppleva bergen i skymningens olika ljus. Trötta från dagens äventyr var vi vid bilen någon gång innan klockan nio och precis vid midnatt parkerade vi utanför lägenheten. Man hade ju inga problem med att somna den kvällen inte!

Likes

Comments