View tracker

Mina Hästar, Stallet

Har varit frånvarande ett tag nu pga prao, skola och förskylning. Har inte haft ngn tid att blogga men det blir lite lugnare nu so i'm back😉

Måndag: Jag och Mylo ska på våran första hoppträning tillsammans! Ska bli spännande och se vad min tränare tycker om honom. Jojjo ska få jogga lite på fältet, lite lösgörande.

Tisdag: Dressyrträning för Maggan med både Mylo och Jojjo.

Onsdag: Vi ska fira Alfons och eftersom jag slutar så sent så får hästarna vila.

Torsdag: Ut i skogen med Mylo och Jojjo. Mamma kanske kan följa med på Glänsa då också.

Fredag: Galopp på fälten, hästarna ska bara få sträcka ut sig och gasa lite. Men Om det blir styltor rider vi ut bara.

Lördag: Bommar och småhinder med Jojjo. Mylo får följa med och jogga ett lösgörande pass med Alfons.

Söndag: Långtur i skogen! Perfekt avslut på veckan!

Våra ridplaneringar för en vecka ser ut ungefär såhär. Ett pass med bommar, ett dressyrpass, en vilodag/promenad och 4 dagar ute i skogen. Själv tycker jag att det är jätteviktigt att rida ut och ha kul inte bara rida i ett ridhus 7dagar i veckan med träningar. Man kan ju faktiskt jobba hästarna ute också😉

Älskar vintern! Den är så vacker!

HAHAHHA han är ju bara för söt!!👅

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mina Hästar

Godmorgon! Jag har vaknat jättetidigt sen omställningen av tiden. Vaknar lixom 1h för tidigt. Men idag ska jag rida Mylo för första gången här hemma. Sunnys sadlar passade helt okej, dom funkar ett tag innan vi har råd att köpa nya😆

Jag och mamma ska rida till sandtaget med Glänsa och Mylo, ikväll har jag dressyrträning för Maggan med Jojjo. Det har blivit väldigt tajt med dressyrträningarna nu men det var för att förr förra veckan när jag egentligen skulle ha kunde hon inte. Så förra veckan blev det två träningar (en öslr träning för Maggan).


Igårkväll när vi skulle ta in hästarna kom Mylo i full galopp när jag ropade. Fattar ni den känslan?! Blev så glad!!😍😍😍

Likes

Comments

View tracker

Mina Hästar, Stallet

Morgon o morgon, man kanske skulle säga förmiddag? Iaf i morse åkte vi till stallet och släppte ut hästarna. Mylo rymde ut ur hagen och försökte komma in i Glänsa och Jojjos hage. När vi fick tag på honom släppte vi in honom i hagen och som han sprang! Han bocka och var jätteglad, måste vara skönt att springa av sig efter att stå stilla i flera timmar.

Jag gick ner till stallet igen efter frukosten och gick en promenad med Mylo. Jag skulle ha ridit Jojjo men när jag tog bort henne till stallet blev Mylo jätteorolig och eftersom mamma inte är hemma så rider jag ikväll ist. Vill inte att han rymmer och sen är det ingen hemma som kan fånga in honom.

Nu ska jag göra lite läxor och sen gå ner till Mylo igen. Vill spendera jättemycket tid med honom i början så han blir trygg och börjar lita på mig mer❤️

Fixade middagen till ikväll😍

Glänsa du behövde väl inte visa honom att vi inte har el?😂

Likes

Comments

Mina Hästar

För ngr timmar sen åkte vi från Sarahs gård med deras bästa vän, som förhoppningsvis kan bli min bästa vän också❤️

Vi åt precis lunch på ngt hotell och tog med massor av äpplen till Mylo😆 När han äter äpplen typ skalar han äpplet först, haha finaste killen😍

Vi har ungefär 4h kvar hem så det blir en lååång dag! 

Så många dörrar har öppnats för mig nu och jag vill tacka Aria som låter mig ta hand om hennes bästa vän❤️

Likes

Comments

Dressyr, Mina Hästar, Träning

Sist jag var i Skåne provred jag en valack på 10 år som jag blev totalt kär i. Jättesnäll och extremt lydig. Så jag bestämde mig redan efter några minuter att "det här är min drömhäst". Så nu ska vi hämta honom! Vi åkte vid 00.00 och är framme om 1h men vi ska stanna så pappa får sova en stund innan vi hämtar honom!


Igår var jag i stallet i flera timmar. Jag gjorde iordning det sista inför Mylo men resten av timmarna låg jag i gräset och tittade när hästarna åt och gosa lite med dom. Älskar att sitta i gräset och titta på dom, det ser så fridfullt ut.

Jag red lektion för Maggan igår och Jojjo var så fin! I början var hon väldigt spänd och hoppig men det var för på en tävling där för ett tag sen sprängdes högtalarna så hon var lite spänd men det släppte. Vi tränade lite förvänd och bara få henne avslappnad. När man ska "killa" med spöt eller bara råkar nudda henne med spön hoppar hon till. Hehe man ser en av gångerna på videon jag la upp på instagram. Hon har blivit mycket finare i dressyren än innan sommaren. Med lektionerna på henne har jag lärt mig att rida henne på ett annat sätt, hon har blivit mycket finare.

Likes

Comments

Mina Hästar, Stallet

Idag i skolan gjorde vi först engelska redovisning och sen so prov. Men båda kändes som om det gick bra. När vi kom hem gick jag och Alfons till stallet och gjorde iordning för nya hästen. Jag kommer presentera honom på måndag eller tisdag! Är helt kär i honom! På måndag måste vi åka och köpa massor av nya grejer för vi har inte hans storlek.

Vi red ut en sväng i mörkret efter vi hade städat, mockat och fixat hage till honom. Det blev helt becksvart så vi fick ha pannlampor och rexler från topp till tå.

Likes

Comments

Dressyr, Mina Hästar

Invigde nya dressyrstövlarna idag och det var en mardröm. Hade ingen kontroll över mina ben och jag kunde nästan inte galoppera för då sprack benen vid knävecken. Hahha detta är en mardröm men dom är snygga iaf!😉

Jojjo var jätteavslappnad men hade extremt mycket krut idag! Hon taggade till så mycket att hon blev inprencip genomblöt (klipptes för typ 2-3 veckor sen). Tror att Jojjo kan komma mycket längre i alla grenar med regelbunden och bra träning. Hon kan bli osäker i hoppningen (har haft 2 hoprädda ryttare som ägare) Alfons blir rädd när hindrena bilen lite högre. Men när hon har en säker ryttare då jäklar vad hon hoppar! Hahaha pratade om dressyrpasset men slutade med hoppning...😁 Men Jojjo var jättefin iaf!!

På torsdag veterinär besiktas "min" nya häst, hoppas verkligen han går igenom utan något man måste tänka mer och fundera om...


Likes

Comments

Mamma ville jättegärna rida så hon fick rida istället för Alfons. Det var kanske inte bästa dagen att rida ut på då det ösregnade men har man kläder efter väder går det ;) Jag red Glänsa och det är så mycket krut i den där tanten, hahaha ibland glömmer man att hon faktiskt är 20 år...

​Och självklart ska man ha massor av reflexer, speciellt när det är älgjakt;) 

Likes

Comments

Mina Hästar, Stallet

Idag är det storstädning i stallet på schemat. Ska även rida ut en sväng tillsammans med Alfons. Får se om jag rider Jojjo eller Glänsa.

På en grupp som heter "köp och sälj inom 0156" på Facebook har mamma lagt ut lite hästsaker som vi ska sälja/skänka. Vi har sålt ngr schabrak vet jag. Men jag ska kolla vad vi har för utrustning som vi måste kasta/sälja.


​Finaste Bonzo😍

Likes

Comments

Mina Hästar, Stallet

Provridningen gick superbra är helt kär i honom. Han är en dröm att rida, nu får vi bara hoppas på att allt går som det ska...


Vi har ungefär 6 timmar hem nu, vi stannade och åt på Max. Jag älskar Max, men på den vi var på var det dålig service och väldigt förvirrat. Maten var kall och det var allmänt rörigt bara. Älskar Max då dom har så mycket vegetariskt, men den här gången blev jag besviken.

Alfons red ut på Jojjo, så när jag kommer hem kan jag göra läxor om det inte blir försent. Under veckan ska vi rensa bort skrotsaker och mocka ur boxarna. Hästarna har ju börjat sova inne sen ett tag tillbaka så vi ska mocka ur boxarna ordentligt och lägga in nytt fräscht. Tänker att jag imorgon ska storstäda stallet och kanske mocka ur då också. Annars blir det under veckan. Vi måste också röja upp skogshagen och laga staketet där.

Likes

Comments