En fråga jag får väldigt ofta ifrån okända, kompisar eller familjemedlemmar är: Hur vågade du flytta utomlands och kommer du någonsin flytta hem till Sverige igen?

Jag har sen ung ålder rest väldigt mycket, fått mer och mer smak för omvärlden och olika kulturer. Jag studerade hotell- och turism på gymnasiet i 3 år och under dessa år växte min nyfikenhet allt mer. Min första utomlandspraktik var i Lauder, Oxton som ligger ca 1 timme utanför Edinburgh. Jag var där 2 veckor med en annan tjej ifrån min klass och redan vid mellanlandningen visste jag att det var det här jag ville göra, jag visste äntligen vad jag ville göra i framtiden och jag visste också att jag kommer en dag att lämna Sverige. Jag gjorde mina 2 veckor och även om jag var glad att åka hem till Sverige igen så brast hjärtat när jag klev på flygplanet igen.


Edinburgh


Efter den här praktiken så gick skolans gång som vanligt och jag blev allt mer otålig för att få lämna Sverige. Jag började kolla runt på vart jag ville, vilka destinationer som var populärast men framförallt säkrast för en ung tjej att besöka ensam. (väldigt viktigt ämne att ta reda på innan du reser) I mars åkte jag och 2 andra tjejer till Malta för att stanna i 5 veckor på praktik och det var nu mitt liv började på riktigt!

Det kom många motgångar i början av resan och jag vet att de andra tjejerna ville åka hem igen. Jag försökte se det positiva i det hela och uppmana dem att det kanske blir bättre. Efter ett par veckor träffade jag mer och mer människor som tog fram någonting helt fantastiskt i mig och jag gruvade mig för att hemresan snart skulle komma till sin dag. Jag tror vi åkte hem i mitten av April och när chauffören stängde dörrarna bakom oss och körde ut ifrån vår gata så började jag gråta. Jag ville inte hem och jag gick i tankarna att gå av, avboka min biljett hem och hoppa av gymnasiet (trots 2-3 månader kvar till studenten) förstår ni då hur kär jag redan hunnit blivit i landet?När jag kom hem så var det bara att packa ihop min resväska och åka till Österrike. Vid denna tid mådde jag inte bra - psykiskt & fysiskt tärde det på min kropp. Jag tänkte ställa in min resa men valde att åka och denna resa är den mest lärorika resan jag gjort i mitt liv. Jag träffade så många människor med samma drömmar som jag men jag kramades också med människor jag visste jag skulle få behålla resten av mitt liv.

Då det är tystnadsplikt på denna resa (utbildningssyfte) så kan jag inte berätta mycket om vad jag gjorde eller hur vi gjorde det men denna resa fick mig att växa så mycket som person. En utbildning fick mig att tänka om så mycket kring mig själv, prioriteringar och rädslor. När jag kom hem från denna resa började jag fundera - vad gör jag nu? Studenten närmade sig med stormsteg och jag hade inte en aning om vart jag skulle åka. Veckorna rasade förbi och studentdagen kom. Jag hade en fantastisk dag men vänner- och familj. Ett par dagar efter studenten träffade jag en arbetsgivare och fick ett erbjudande om ett roligt sommarjobb på Gotland. Jag tänkte inte efter mycket och packade min bil full och åkte till Nynäshamn. Det här var en perfekt start för mig att börja mitt liv på.Jag flyttade till min farmor i Etelhem och jobbade 6-7 dagar i veckan. Sommaren gick väldigt fort och jag hann bli kär. Jag flyttade senare ihop med denna kille ca 60 mil ifrån min hemstad och vi hade det bra men en del av mig var så trasig - jag ville inte vara där, jag ville inte prata svenska och jag visste mycket väl vad mitt hjärta försökte säga mig. Som ni förstår tog vårat förhållande slut väldigt drastiskt och fort men när jag sedan blev tillfrågad: Vad gör du i Sverige? Packa din resväska, jag skjutsar dig till Arlanda och du bestämmer vart din enkelbiljett går.

Då visste jag exakt vad jag gjorde. Jag var nu påväg att börja mitt liv och upptäcka mig själv. Jag tog en enkelbiljett till Malta i November 2016 och i skrivande stund - sitter jag på Panlegis huvudkontor, i Malta.Jag lämnade allting i Sverige. Familj, materiella ting men också så många minnen och jag har aldrig i mitt liv, varit så lycklig och kär i livet som jag är idag. Jag går inte i tankarna att flytta hem till Sverige och OM jag någonsin flyttar härifrån så kommer jag förmodligen börja nästa äventyr. Australien har varit i mina tankar i ett par månader men jag stoppade den idén när jag träffade N och insåg att det är faktiskt honom jag vill spendera resten av mitt liv med. Jag tycker det är så häftigt hur det mänskliga livet kan ta en sådan stor vändning och förändras så snabbt trots så lite omjusteringar.

Vet att det är många som funderar på hur det är att flytta utomlands, vad som krävs och vad som händer om man ångrar sig. Jag säger bara - PROVA! Du kommer aldrig veta innan du provat och du kommer ångra dig om du inte provar först. Som i mitt fall, jag hade ett väldigt bra jobb, en stadig ekonomi och en sambo men någonstans inom mig var jag så olycklig just för att jag alltid undrade - tänk om? Gällande dokument och övriga viktiga saker när du reser eller bosätter dig i landet kommer automatiskt med tiden. Har ni flera frågor, fråga mig gärna så ska jag försöka svara så gott och ärligt jag kan.

Bor någon av er utomlands? - om inte, vart vill ni helst av allt åka?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Eftersom jag är ny här och verkligen vill komma igång med bloggandet igen så tänkte jag att det kunde vara roligt med ett inlägg där ni som inte känner mig får lära känna mig lite bättre - så här kommer hela 30 fårogr. Hoppas ni tycker det är lika roligt med dessa inlägg som jag gör.

1. Fullständigt namn? Fannie Maria Filippa Leino

2. Har du något smeknamn: En hel del. Det brukar också kunna bli väldigt förvirrande för många personer angående mitt förnamn. Dem som känner mig sen tidigare vet att det alltid varit Fannie Leino och jag har då haft Maria & Filippa som mellannamn. Jag bytte mitt förnamn till Filippa för ett par månader sedan och kallar mig endast Filippa bland vänner och jag presenterar mig även som Filippa, dock så kallar en del arbetskamerater och min familj mig Fannie.

3. Hur lång är du? 171 härliga centimer.

4. Det bästa du vet? Soliga dagar, drinkar och att resa!

5. Har du några syskon? Jag har två yngre bröder & en äldre syster på min pappas sida.

6. Vad finns alltid i din handväska? Jag är oftast en sån som trycker mina jackfickor fulla tills jag inser att en handväska vore ett bättre alternativ men om jag har väska har jag alltid ett extra ombyte, en liten väska med smink och plånbok.

7. Vad längtar du efter just nu? Att jag åker hem till Sverige över jul- och nyårsafton. Älskar trots allt snö och minusgrader.

8. Vilken parfym använder du? Body mist ifrån Victoria secret.

9. Vad är du rädd för? Flygande insekter, höjder och mörker.

10. Har du lätt att bli kär? Intresserad, absolut men jag har väldigt svårt att bli kär.

11. Är du en öppen och ärlig människa eller du är den som är mer tillbaka dragen? Det är så olika beroende på VEM jag pratar med. Jag är en öppen person och förklarar oftast saker och ting även om jag tycker det är jobbigt och privat - dock har jag tyvärr väldigt lätt för att hålla tunga känslor och tankar inne vilket ibland kan vara mindre positivt.

12. Favorit färg? Älskar gult, vinrött och grått just nu!14. Chips/godis? Inget av det faktiskt.

15. Kjol/klänning: Klänning, alla dagar i veckan!

16. Frukost/middag? Frukost, är en morgonmänniska och jag älskar verkligen att starta dagen med en god frukost!

17. Sneakers/klackar? Både och - beror helt på vad jag har på mig för kläder.

18. När grät du senast? Ett par veckor sedan (?) för absolut ingenting egentligen.

19. Smsa/ringa? Smsa.

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Ett avsnitt av Johan Falk om det räknas som film? Annars The death day, och den var väldigt dålig och utdragen. (tipsar ej)

21. Har du några tatueringar? Halva kroppen är nog fylld (?) med sleeve, chestpiece och lårtatueringar!

22. Vad stod i ditt senaste sms? Vad gör du?

23. Vem pratade du med i telefon senast? Pappa tror jag.

24. Vem/vilka umgås du mest med? Jag träffar killen min varje dag, annars är det väl Eline eller mitt team på jobbet!

25. Vem saknar du? Eline och min familj i Sverige.

26. Vad för musik lyssnar på du på just nu? Mycket blandat, allting som går på Spotify i princip.

27. Dina bra egenskaper? Energisk, positiv och väldigt organiserad (lite för mycket ibland.)

28. Dina dåliga egenskaper? Väldigt dålig på att spara pengar, kort stubin och jag är en riktig surpuppa innan jag får i mig kaffe på morgonen.

29. Drömresa? Så svårt finns så många ställen men har alltid velat bila igenom USA och flytta till Australien!

30. Senaste resa? Bor utomlands så min senaste resa är väl Sverige, haha!


Likes

Comments