Nu har min fina familj åka hem till Sverige igen. Hade ett superbra lov tillsammans med dem och fick för en gångs skull vara lite turist! Så tacksam för att jag fick spendera lite tid tillsammans med dem igen men är så laddad för denna terminen och vad Gud har för mig detta året!! Nytt År, nya möjligheter som man brukar säga. Det är fett att vara tillbaka med alla vänner, skola och allt som händer här!

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag hade jag bästa morgonen på läääänge!! För första gången sen jag flyttade till Los Angeles så tog jag tid för MIG. Det är så intensivt här och det är alltid något att göra och jag älskar det men någonstans där emellan så tappar man bort sig själv lite, hur jag mår och hur min kropp mår. I Sverige var jag rätt duktig på att lyssna på min kropp och ta hand om den. Jag åt bra mat, tränade och höll igång min kropp och jag gjorde det framför allt för att jag tyckte det var roligt!! Men här så har jag inte riktigt vetat hur jag ska prioritera min tid och mitt liv så att jag har tid och orkar träna. Samt studentlivet här är inte direkt rikt så jag kan inte köpa mat ute varje dag trots att jag mer än gärna gjort det. Jag kan inte heller köpa massa mat hem i och med att jag delar ett minikylskåp med två andra, samt vi har ingen möjlighet till att laga någon mat. Så det vi får av dream center är det som gäller i många fall. Jag är inte en person som någonsin klagat över mat, jag älskar mat. Men här när det serveras ris, bönor, bröd i nästan alla måltider så mår inte min kropp jättebra av det... Jag saknar en riktig måltid. Så idag valde jag att gå upp i tid och ta en promenad till mitt favorit kafé och äta en rejäl god frukost, lyssna på podcasts och bara ta det lugnt och ta tid för MIG! Frukosten var sååååå god och är så tacksam för att jag tog den tiden för mig själv och insåg hur viktigt det är att jag faktist tar dagar och stunder ensam! Jag bor, jobbar och går i skola på samma ställe med samma människor varje dag.

Bara en liten Life-update och lite tankar hihi :)

Kram Filippa

Likes

Comments

Trots LA och 20 grader ute på dagarna så börjar det ÄNTLIGEN se lite ut som jul här ocksåå! Igår så lyste de upp kyrkan, så dem gjorde en ceremoni där de delade ut varm choklad och vi bara minglade runt samtidigt som de lyste upp kyrkan! De hade till och med snö(!!!), eller skum... men det såg ut som snö i alla fall och det gjorde mig så lycklig!! Trots att jag älskar värmen så måste jag erkänna att jag saknar kylan och julkänslan :(( Men nu är det bara 24 dagar kvar till jul och det betyder även att det endast är 25 dagar kvar tills att min familj kommer!! Längtar så mycket och ska bli så roligt att visa dem LA och allt som händer här, men även att bara få umgås med dem!'

Kram F

Likes

Comments

Nu är mitt lov slut och Sara har åkt hem igen :((( Så tacksam över att få spendera 10 dagar med henne här dock, det har varit fantastiskt och vi har gjort många äventyr trots få dagar!! Förra veckan så drog vi på en roadtrip till San francisco och kollade in Golden gate bridge, pier 39 och bara myste. Sen så i lördags så hoppade vi fallskärm från ett flygplan(!??). Det var nog den bästa upplevelsen jag varit med om, så häftigt!!! Sen fick Sara turen att komma under en vecka det blev varm igen så att vi kunde åka till stranden!! Så kul att få visa henne lite av min vardag och en annan del av LA än vad hon sett! Så tacksam för denna veckan, alla äventyr och min bästa Sara.

KRAM Filippa

Likes

Comments

I fredags kom äntligen Sara!!! Som jag längtat! Vi hjälpte till på family floors thanksgiving dinner i lördags, älskar de familjerna. Sen efter kyrkan i söndags så drog vi på en roadtrip upp till San Francisco och kollade in Golden Gate bridge, pier 39 och bara myste!! På vägen hem så åkte vi via Hwy 1 och det var SÅ vackert, wow. Däremot fick vi åka genom en "military road" istället en bit & är så tacksam för det! Det var ännu vackrare! Så tacksam för dessa dagar och det blev en perfekt start på mitt lov.

KRAM Filippa

Likes

Comments

Schemat för mig här är fullspäckat i och med att vi gör så mycket med dream center så en extra ledig dag behövdes verkligen!! I fredags firade vi Veterans Day som är en dag för alla som tjänat inom militären. Så jag hade för första gången sen jag kom hit en dag där jag låg i sängen mestadels och kollade på serier. Sen i söndags efter kyrkan så åkte jag med Linnea till hennes hus och sov där i två nätter vilket också var underbart! Såå gott med svensk tacos och hemlagad mat samt en mjuk och skön säng. Jag njöt av att bara få koppla av lite och försvinna från allt och alla på dc lite.

Kram F.

Likes

Comments

WOW! Tiden har gått så fort här, kan inte förstå att nästan två hela månader har gått sen jag flyttade. Dessa två månader har varit två av de bästa men även svåraste i mitt liv. Jag älskar Los Angeles, vädret, att vara på Dream Center och alla nya vänner jag fått under denna tiden.

Under dessa två månader har jag fått utvecklas så mycket i min relation med Gud och på ett nytt sätt se vem han är, vilken kärlek han har för oss, jag får se vad han gör i andras liv och i mitt liv och det är så häftigt att ta med honom i min vardag på ett sätt som jag inte haft tidigare. Jag har äran att volontärarbeta på Family Floor som är en av de olika programmen Dream Center arbetar med. Family Floor är ett program för familjer som av olika anledningar behöver ett boende. De bor här tills de har möjligheter till att flytta till ett eget ställe. Jag absolut älskar familjerna jag får jobba med och bygga relationer med!

Varje lördag så har vi något som kallas Adopt-a-block och var vi gör är att åka ut till olika delar av Los Angeles och tjäna människorna som bor där. Vi delar ut mat och annat som blivit donerat till Dc, bygger relationer men människorna där, leker med barnen och gör det som behövs. Den delen av LA som jag åker till så startade en annan kyrka upp en barnverksamhet i samarbete med oss där vi vår lära dem vem Gud är. Det är så häftigt att se hur atmosfären förändras till det bättre varje vecka och att vi får vara med och sprida Guds kärlek.

Men det har verkligen inte varit lätt alltid. Det kommer dagar som jag bara vill åka hem till Sverige och alla vänner och familj och det är dagar jag känner mig ensam. Jag vet att jag är här av en anledning, Gud har kallat mig till Dream Center och i och med att jag bygger Guds rike här gör att djävulen attackerar desto mer. Han vill att alla vi på dream center ska känna oss ensamma, att vi ska få hemlängtan och vilja åka hem men något jag fått lära mig är att alla vi här känner detta, alla vi går igenom tuffa saker i våra liv men vi är här tillsammans som en familj. Det är mina systrar och bröder och vi är inte ensamma i detta utan när jag inte orkar hålla mina armar uppe och prisa Gud så finns det någon som hjälper mig att hålla dem uppe.

Kram Filippa.

Likes

Comments